Esther Ouwehand (PvdD) verklaart CDA de oorlog: ‘Dat is nog altijd onze aartsvijand’

Het CDA zet zich namelijk in voor boeren. En dat mag niet.

Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren, zegt in gesprek met het AD dat het “nog altijd” het grote doel is van haar en haar partijtje om het CDA te slopen. Dat is namelijk dé aartsvijand van de PvdD:

“Het CDA zit in het kabinet en dat is nog altijd onze aartsvijand. Zij staan voor alles waarvan wij zeggen dat dit zo niet verder kan.”

Te weten: het CDA maakt zich hard voor boeren. En dat mag niet. Boeren zijn namelijk moderne slavenhouders:

“[D]e vanzelfsprekende uitbuiting van dieren voor eigen gewin. Het CDA is het symbool van de verdediging van de vee-industrie.”

Wat Ouwehand en co. maar niet lijken te begrijpen is dat boeren ook gewone mensen zijn; gewone mensen die voor hun gezin willen zorgen. Het zijn geen misdadigers. Sterker nog, boeren hebben ervoor gezorgd dat de Westerse beschaving zo groot kon worden. De landbouw-revolutie is daar immers de oorzaak van. Zonder landbouw-revolutie geen grote steden (ja, dat is ironisch), en zonder grote steden geen ontwikkelde cultuur.

Het is aan de landbouw en veehouderij te danken dat er tegenwoordig mensen als Esther Ouwehand zijn; mensen die zich drukker maken om het lot van dieren dan dat van mensen. Zoiets kan namelijk alleen maar in een ontwikkelde cultuur, waarin mensen in zulke weelde leven dat ze hun eigen geschiedenis niet meer kennen.

Maar ja, leg dat maar eens uit aan mevrouw Ouwehand. Voorlopig mogen we ons vooral in onze handjes knijpen dat ze nog geen plannen heeft gemaakt om boeren een levenslange gevangenisstraf te geven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Noppes

  Ja je inzetten voor een meest pijnloze manier van slachten en de islamitische slachthuizen sluiten , maar daar durven ze zich de vingers natuurlijk niet aan te branden wat ach islamitische is lief en links

  1. van Urk

   Nederland is het land van boeren. Dus kom niet aan hun vee die zij zelf grootgebracht en verzorgd hebben. Toevallig gisteren het programma Onze Boerderij gezien. Te emotioneel om naar te kijken hoe boer Frans een groot deel van zijn vee moest afstaan vanwege een zotte regel.

   1. DolleDries

    Ja Urk dat was zeker droevig om te zien hoe ons internationaal product vernietigd wordt.

 2. Viertel

  Als er ergens sprake is van dierenleed, dan wel in de Oostvaardersplassen. daar heeft de Partij voor de Dieren nooit wat over gezegd. Hypocriete huppelkutjespartij.

 3. Viertel

  En wat te denken van fractievoorzitter Thieme. Sinds november 2017 niet meer in een vergadering van de Tweede kamer verschenen. Dat is al ruimn 6 maanden ! Is mevrouw ziek? Welnee, ze reist de hele wereld over. Om ‘het gedachtengoed van de partij verder te verspreiden”. En dat allemaal betaald ddoor de belastingbetaler. Wat een smerig wijf.

 4. JubbeFeenstra

  CDA aartsijand? Hoe zit het dan met DENK? Doet die partij niet mee met haar standpunt over ritueel slachten? Islamisten staan er o.a. op dat schapen en runderen vanuit Australië en Nieuw-Zeeland levend worden vervoerd. Ondanks veel protest gebeurd dit al decennia lang. Waarom? Omdat men daar buigt voor Islam geintjes. Gewond vee wordt van de boten pardoes de zee ingegooid als voer voor haaien. Eénmaal aangekomen gaan schapen de trein op en worden bij de handelaren in Saoedi Arabië levend van een rijdende trein gegooid. Allemaal te zien op YouTube. Ik schrijf dit omdat de fractievoorzitter van PvD het nodig vind de wereld rond te trekken om haar boodschap te prediken. Ik schrijf dit ook omdat Ouwehand het enige 2e kamerlid is dat zich met Denk bemoeid, er mee praat en zoete broodjes bakt. Zij staat ook vaak met Kuzu bij de interruptie microfoon. Esther Ouwehand heeft bloed aan haar handen, juist daarom.

 5. Supernoodle

  Het is natuurlijk een gotspe dat hardwerkende boeren in een verkeerd daglicht worden gezet.
  Maar ja! Hard werken en luie linkse subsidie-slurpers van de PvdD gaan niet samen.

 6. Frits Jansen

  Beesten moet je beestachtig behandelen, mensen menselijk.
  Als mevrouw Ouwehand tegen gedomesticeerde dieren is dan zet ze wel de klok een paar duizend jaar terug. Ach, je bent conservatief of je bent het niet. Uh, DDS was toch ook conservatief?
  Het lijkt me ook goed het analfabetisme weer in te voeren, want er worden nu zulke akelige dingen schreven …
  Enfin, dieren kunnen niet schrijven, en radicaliseren ook niet, al komt het woord “radicaal” van het Latijnse woord voor wortel (en dat vind je ook terug in “radijs”).
  Sommige biologen menen dat islamitische katten bestaan, maar dat zijn hondenvrienden.

 7. Babaji538

  Ik ben sinds een halve minuut weg, bij
  top crimineel Jim van Os. Psychiater cq. beul, via de realiteit
  als de sociale media. Dwangneurose.
  Dag.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.