Partij van oud-PVV'er Richard de Mos, Groep de Mos, samen in coalitie met VVD, D66 en GroenLinks

Geen categoriemei 28 2018, 14:00
Na zes weken is het dan eindelijk zover, Den Haag heeft een bestuur met een nieuwe coalitie! De grootste partij, Groep de Mos, van oud-PVV'er Richard de Mos, heeft met de hulp van Edith Schippers (VVD) een coalitie in elkaar kunnen flansen. Het wordt een bestuur van Groep de Mos, VVD, D66 en GroenLinks. Een bestuur van het midden, een conservatief-progressief bestuur. Erg grijs dus en de vraag is of De Mos hiervoor echt beloond gaat worden bij de volgende verkiezingen.
In de voorfase was het Hans Wiegel die ging verkennen wat wel of niet mogelijk was:

Vier belangrijke punten waar het in de formatie volgens Wiegel vooral om zou gaan draaien, waren duurzaamheid, groei van de stad/leefbaarheid, ’iedereen doet mee’ en mobiliteit. Rondom de onderhandelingen wilden Schippers en de partijen absolute stilte, tot aan de presentatie van het bestuursakkoord.

Het programma van dit bestuur is nog niet bekend, maar het moet wel verdomd moeilijk zijn geweest om een echt concreet programma in elkaar te zetten met deze partijen bij elkaar. De VVD, toch wel wat linkser in Den Haag, zou nog wel met De Mos iets kunnen doen, maar met D66 en GroenLinks erbij zal het er niet al te rooskleurig uitzien voor de ex-PVV'er.
De Mos heeft dit jaar met de verkiezingen flink gewonnen, met 8 zetels de grootste in de gemeenteraad. Laten we dan dus ook hopen dat die goed beleid kan afleveren in onze politieke hoofdstad. We moeten an sich al blij zijn met het feit dat Groep de Mos de kans krijgt om mee te regeren. In genoeg plaatsen worden lokale partijen van rechtse signatuur geblokkeerd om mee te doen in de coalitievorming. Heel veel succes alvast Richard de Mos!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten