Kuzu vergelijkt Israël met Nazi’s, Joden zouden ‘Lebensraum’ willen creëren

Het CIDI plaatste zojuist de onderstaande tweet waarin te zien is hoe Kuzu van DENK een paar véél te lijpe uitspraken doet omtrent het optreden van Israël in Gaza.

Nu wil het CIDI nog wel eens om iedere poep of scheet ‘antisemitisme’ schreeuwen of flinke discussies voeren omtrent Israël maar dit keer zitten ze right on the money. Kuzu vergelijkt de staat Israël met Nazi-Duitsland en bagatelliseert daarmee het nazi-regime en alles wat zij hebben aangericht. Israël is ook geen lieverdje en daar gaat natuurlijk ook zat mis. Daar valt prima kritiek op te leveren maar niet met dit soort vergelijkingen als Kuzu in de Kamer deed. Het CIDI roept alle Kamerleden op om afstand te doen van Kuzu’s vergelijking maar dat valt nog maar te bezien.

Eerlijk is eerlijk, we laten dan ook wat van de andere kant zien! DENK heeft natuurlijk ook getweet. Zo zijn ze dan ook wel weer. Zij laten echter een ander argument zien waarin zij de situatie in Gaza met de bezettingsjaren van Nederland vergelijken. Ze hopen daarmee op meer empathie vanuit de minister president voor de situatie in Gaza. Al met al lijkt het vooral te gaan om ‘shock value’ voor DENK en gebruiken zij de situatie in Gaza voor dit doel.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. DolleDries

  Er is een video gepubliceerd waarin Arabieren uit Gaza de grens met Israël hebben overschreden. Ze scanderen “Allah akbar” en “dood de Joden” terwijl ze met machete zwaaien.
  Onlangs mobiliseerde de terroristische organisatie Hamas zijn bevolking om de grens tussen Israël en de Gazastrook te overschrijden. Ze vervoeren mensen naar het grensgebied en hebben ook peuters gestuurd om deel te nemen aan het geweld.
  Gisteren verscheen een video waarin je verschillende Arabieren kunt zien die de grens tussen Israël en Gaza overschrijden, terwijl ze in het Arabisch “God is groot” roepen en praten over “de Joden slachten” terwijl ze met een machete zwaaien.

  1. Ritter

   DolleDries

   Inderdaad.

   De bedoeling van Hamas was om door de grenshekken door te breken en dan vervolgens in de Israëlische dorpen te gaan moorden en/of te ontvoeren.

   Hamasleider: protesten in Gaza niet vreedzaam (video)

   “Degenen die de waarheid willen weten over de situatie langs de grens met de Gazastrook, moeten goed luisteren naar de leiders van Hamas, die de kustenclave regeert – als ze Arabisch spreken.

   ‘Wanneer we het hebben over “vreedzaam verzet”’ bedriegen we het publiek’, zegt Hamas-leider Machmoud Al-Zahar ongegeneerd in een interview met Al-Jazeera, dat vertaald werd door MEMRI. Al-Zahar leek in feite een beetje gepikeerd, dat zijn interviewer suggereerde dat de protesten in de Gazastrook ‘vreedzaam’ waren.

   Ook de rivalen van Hamas in de Palestijnse Autoriteit winden er geen doekjes om, als het gaat om de ware aard van wat er in de Gazastrook gebeurt… in ieder geval niet als ze in het Arabisch spreken.

   Twee weken geleden heeft Machmoud Habbash, senior adviseur van PA-president Machmoud Abbas, in een vrijdagpreek Hamas gehekeld omdat die kinderen naar de grens met Gaza stuurde om geweld te gebruiken tegen Israëlische soldaten. ”

   http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381/nid/34013/language/nl-NL/Default.aspx

   1. gister

    israël vergist zich niet hoor! bovendien kunnen zij het zich niet permitteren dat het gespuis het land binnentrekt. er is dan ook maar één optie (helaas): afknallen

 2. Ritter

  DENK is het Nederlandse filiaal van de streng islamitische AK partij van Erdogan. Dus niet verwonderlijk dat DENK er zo over denkt.

  Over het optreden van Israël tijdens de rellen; dat waren zeker geen vreedzame demonstranten.

  Hamas-woordvoerder: “50 van de 62 doden waren Hamas-leden”
  https://www.geenstijl.nl/5142037/hamas-woordvoerder-50-van-de-62-doden-waren-hamas-leden/

 3. Gerlos

  Kuzu en wat is de Hamas dan, volgens mij nog erger dan Israël.
  Deze islam figuren leven nog in de middeleeuwen en hebben tot nu toe nog niets gepresteerd in vergelijking met Israël wat zeer welvarend is.

 4. gister

  er komt geen tweede keer, jammer voor kuzu.

 5. Ritter

  Hamas weigert toegang transport met Israëlische humanitaire hulp voor Gaza

  Hamas heeft twee grote vrachtwagenladingen Israëlische humanitaire hulp afgewezen die bedoeld waren om medische tekorten in de Gazastrook op dinsdag te verlichten.

  https://brabosh.com/2018/05/16/pqpct-ibr/

 6. Frits Jansen

  De Duitsers hadden best de ruimte, maar Israël is maar een klein kutlandje, zo groot als België ongeveer.
  Het moment is nabij dat België waar al die roomsen fokken al de konijnen een stuk Nederland als Lebensraum opeisen.
  Ach, het kan een manier zijn om van Brabant en Limburg af te komen. Met uiteraard de consequentie dat Wilders zijn Limburgse pas voor een Belgische moet inleveren.
  Opgeruimd staat netjes.

  1. van Urk

   Hoe Gaza nou door Israel bezet kan zijn terwijl de Israelische Joden aan de andere kant van het hek wonen begrijp ik niet. Als Kuzu nou gezegd zou hebben dat Gaza bezet is door islamitische nazi,s onder de naam Hamas dan werd het verhaal voor mij heel duidelijker en plausibel.

  2. Stanly2000

   Fritsje uit deze uiterst domme reactie blijkt niet dat je hoogopgeleid en meester in de rechten zou zijn. Of ben je aan de whiskey?

   1. palko

    @Stanly, Frits is het voorbeeld van iemand die bewijst dat een genoten opleiding nog niet betekent dat je een vakman bent. En dat theorie en praktijk soms erg ver uiteen liggen. Blijkbaar heeft deze parasiet en profiteur de hele dag niets beters te doen dan fora zoals DDS te bevuilen met nietszeggende geschriften.
    OT: het zou een zegen zijn voor onze ooit zo mooie samenleving als figuren zoals Tunahan Kuzu last krijgen van vergeetachtigheid. En op een zonnige ochtend vergeten uit hun slaap te ontwaken.

   2. toetssteen

    @Stanly
    U moet zijn Jeaup referenda eens bekijken als u in een wat melige bui bent.

   3. meijer61200

    Frits etaleert graag continue zijn IQ van rond de 40. Net als die totaal gestoorde EQ. Negeren van dit soort linkse vuilnis is het beste zolang de inrichting waar de heren verblijven de computers op hun kamertje laten staan.

 7. Ritter

  “Zij laten echter een ander argument zien waarin zij de situatie in Gaza met de bezettingsjaren van Nederland vergelijken.”
  ———–

  Gaza is niet “bezet”. Er is in Gaza geen een Israëlische soldaat en burger te zien.

  Gaza staat sinds 2005 onder Palestijns bestuur.

  Hamas kwam daar aan de macht en begon Gaza te gebruiken als aanvalsbasis tegen Israël.

  In plaats van het geld uit te geven aan opbouw van Gaza ( voor scholen, ziekenhuizen,enzovoorts) gaf Hamas het geld uit aan militaire middelen waarmee Israël werd/word aangevallen.

  https://brabosh.com/2018/02/15/pqpct-gea/

 8. Svetlana

  ik fint ok daat kuzu geleik heft. Hei iis en moslim en die heben alteit geleik. Ok de turkse baker is wer bei mei langs gewest en heft en herlik brodje vor mei megenommen

  1. van Urk

   De enige bezette Gaza die ik ken staat in harmelen en is bezet door hulpbehoevende bejaarden.

   1. palko

    @van Urk, niet op de heer Svetlana reageren die bewust typefouten maakt om te doen lijken dat ze uit Oost Europa komt. In werkelijkheid is hij waarschijnlijk één van de alter ego’s van Ernst, de halal psychopaat.

  2. A3aan

   Ja ja Zweetlana, en wat de turk nog meer meegenomen heeft laat zich, gezien je schrijfwijze, raden. Ga nu maar die euro uit de diepten van de Noordzee duiken.

  3. Baron von Munchhausen

   Svetlana
   Je bent een KUT!!!
   Maar,…… volgens mij ben je een man, dus,……..een grote, slappe, LUL!

   1. Onno

    Naar verluidt bent U een Barones met heel veel hout voor de deur…

 9. A3aan

  Denk, een eng clubje, moet je niet door de tweede kamer zien lopen. Marionetten van Erdogan, zeer veel foute islam.

  Een forse kiesdrempel, geen publieke functie voor personen met meer dan het Nederlandse paspoort, denk dat dat véél beter is voor Nederland(ers).

 10. Westerling

  Kuzu en de luis, zijn de pest in je huis.

 11. Baron von Munchhausen

  DENK:
  Duurt niet lang meer of ze worden bij PAUW en DWDD (hoe heet de naam nu?) uitgenodigd als vaste tafelgast.
  M.a.w. “links progressief” gaat ze knuffelen. Zoals teveel knuffel Moslims!

 12. NoDoubt

  Kuzu moet gaan kiezen welk paspoort hij wilt houden. De politiek moet over naar Nederlands paspoort in de politiek. Voorlopig hebben de Turken 1,5 miljoen Armeniers vermoord en zetten dan een gedenkteken op dat zij het slachtoffer zijn ipv de Armeniers. Sterker nog, Turkye zuivert nog steeds tot op de dag van vandaag. Na overgave door de Britten hadden de Palestijnen er wat van kunnen maken. De Islam verbiedt echter om Joden tot vrienden te hebben. De Islamieten zijn steeds de oorlog begonnen en verloren. Het vertrouwen in de Palestijnen is over. Ligt dat aan de Israeliërs? De Israeliers moeten steeds weer water bij de wijn doen omwille van de vrede en de Internationale druk en telkenmale komen zij er bedrogen uit. Vergeet niet dat er alleen maar vijandelijke landen omheen liggen waar geen democratie heerst. Zelfs in Turkye is geen democratie meer. Het wordt steeds meer een dictatuur, een islamitische staat volgens de leer van Mohammed.

 13. Westerling

  @Frits Jansen

  Israel is ongeveer net zo groot als Belize. Geen onzin verkopen.

 14. Bloem

  Kuzu is een gevaarlijke idioot

 15. Babaji538

  Namens Camiel Eurlings wens ik
  Geert Wilders veel succes in zijn proces.

  Petra Hermans

 16. Ritter

  Israël had gelijk: 53 van de 62 maandag doden waren terroristen erkent Hamasleiding

  “Een Hamas-functionaris op woensdag erkende dat 50 van de 62 gemelde Palestijnen tijdens de grensrellen in Gaza op maandag en dinsdag leden waren van de islamistische terroristische groep. Met de drie gedode militanten van Islamitische Jihad erbij geteld komt het aantal bekende leden van terreurgroepen onder de doden voorlopig op 53 te staan.”

  https://brabosh.com/2018/05/17/pqpct-icb-2/

 17. DolleDries

  Heeft Rutte al de Israëlitische kindertjes toegesproken dat dit onzin is.

 18. Ries

  Denk papegaait wat Erdogan zegt en denkt. Zoiets hoort in Nederland niet thuis. Bij Denk is het objectieve denken uitgeschakeld.

 19. Verlazques

  Normaal heb ik niets met die fascisten uit Turkije maar in dit geval heeft hij een punt. Isra:el gaat maar door met land stelen, legt alle uitspreken van de VN naast zich neer en onthoud de Palestijnen hun rechten.
  2000 jaar geleden zijn ze zelf min of meer uit Palestina vertrokken en nu komen ze plotseling terug met de mededeling dit land is van ons, want het staat in een boek, welnu in onze geschiedenis boeken staan ook zulke dingen Moeten we het land dat de West -Slaven, Polen, Tsjechië en Slowakije bezet hebben dan ook maar weer terugvorderen want dit gebied is altijd Germaans en Keltisch geweest. Ook het huidige Turkije was Keltisch

  1. Heinz

   Jawel beste…die uittocht had heel wat voeten in de aarde.

  2. Ernst Quispel

   They are killing innocent Frisians!
   avatarAbdelkarim El-Fassi, 26 april 2009, 56 reacties
   Stel: in de Verenigde Staten wordt een gek de baas die alle mensen met een Friese grootvader laat oppakken en afmaken. Het wordt een moordpartij van ongekende omvang en als het Anti-Friese bewind eindelijk ten val komt, is duidelijk dat de Friese overlevenden niet meer in Amerika willen wonen. Dus komt er een plan: de Friezen krijgen een eigen staat. En wat is een logischer plek dan het land dat volgens de oude teksten Fries is? Ondanks Nederlands verzet stemmen de Verenigde Naties met het plan in en uit de hele wereld trekken mensen met een Friese grootouder richting de nieuwe Friese staat, royaal gesubsidieerd door Amerika. De overige Nederlanders protesteren: ”Wij hadden toch nooit problemen met de Friezen?’ Maar in de internationale opinie overheerst het medelijden met de Friezen. Er komt een voorstel: de helft van Nederland wordt Frisia, en in de andere helft kunnen de Nederlanders blijven wonen.

   De Nederlanders pikken dit niet en er komt een oorlog die de Friezen, met Amerikaanse hulp, winnen en een nog groter deel van Nederland valt in Friese handen. Miljoenen niet-Friese vluchtelingen overstromen de grote Nederlandse steden en de spanningen lopen op, vooral omdat kleine groepjes Nederlanders een guerrilla zijn begonnen tegen de Friezen. ‘Terrorisme!’, roepen Friese voorlichters op CNN: ‘They are killing innocent Frisians!’ Intussen vraagt het Nederlandse volk: ‘Wat hebben wij voor leiders?’

   Er volgt een militaire coup en wanneer Nederland probeert in het buitenland wapens te kopen, verovert de jonge Friese staat met een ‘preventieve aanval’ de rest van Nederland, plus stukken van Duitsland en België. Drommen niet-Friese Nederlanders vluchten de grens over naar Duitsland en België, waar ook coups volgen: we moeten voorkomen dat de Friezen ons pakken! Intussen regeert het Friese leger met harde hand over de bezette Nederlandse provincies, wurgt de economie en confisqueert de mooiste stukjes voor nederzettingen en speciale wegen van die nederzettingen naar Frisia.

   Dan komt er een vredesproces en krijgt Nederland Limburg, een stukje Brabant en een Zeeuws eiland aangeboden. Die brokjes mogen geen Nederland heten, Nederland mag geen leger hebben en alle grenzen worden bewaakt door Friese troepen.

   Dit fragment komt uit ‘Het zijn net mensen’ van Joris Luyendijk.

   1. Dirk van Jurie

    Stel:

    Frisia is omgeven door vijf vijandiggezinde staten en door terreurgroepen zoals Hizb’allah en Hamas die het, middels handvesten, hebben voorzien op daadwerkelijke de ondergang van Frisia. Uiteraard is Frisia inmiddels 70 jaar jong en is zij gesticht op basis van VN-voorstellen, voorstellen die wel door Frisia en niet door de andere gesprekspartner(s) werden geaccepteerd.

    Daarna werd Frisia meermalen aangevallen en sloeg ze altijd keihard terug, zo hard zelfs dat een volgende aanval niet zinvol lijkt. Wat overblijft zijn schermutselingen aan de grens waar vooral de media op af komt en waar gesprekspartners van destijds garen bij spinnen, dezelfde gesprekspartners die Frisia toen en nu willen vernietigen.

    Ik wens Frisia van harte geluk en mazzeltov met haar verdediging, want daar hebben zij de afgelopen 70 jaar, helaas, hard in kunnen en moeten oefenen. En ze zijn er verrekte goed in met hun Frisia Defence Forces.

   2. Ritter

    Ernst Quispel
    ———
    1. Leugen: Israël werd opgericht op grond die eigendom was van de Palestijnse Arabieren.

    Waarheid: Voordat Israël werd gecreëerd heeft haar grondgebied nooit behoord aan de Palestijnse Arabieren en werd al sinds de Middeleeuwen geregeerd door geen enkele Arabier. Het was eeuwenlang een Turkse provincie tot het werd veroverd door Groot-Brittannië aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. De Volkenbond [de voorloper van de huidige Verenigde Naties] gunde aan het einde van de oorlog het bestuur over “Palestina” aan Groot-Brittannië in ruil voor haar inzet om het gebied te veranderen in een Joods thuisland . De gronden waarop de Joodse immigranten zich vestigden voordat de staat Israël werd opgericht, werden door de Joden aangekocht ver boven de toenmalige marktprijzen en in de meeste gevallen woonden er helemaal geen Arabieren. Vrijwel geen Arabieren werden eruit verdreven.

    2. Leugen: De Joden kwamen naar Palestina als buitenlanders en vreemdelingen terwijl de Palestijnen de werkelijke inheemse bewoners waren van het grondgebied.

    Waarheid: ‘Palestina’, het Land van Israël is of ‘Eretz Yisroel’, wordt sinds Bijbelse tijden ononderbroken bewoond door Joden. De meeste families van ‘Palestijnen’ migreerden naar ‘Palestina’ in de tweede helft van de 19de eeuw tijdens dezelfde periode van Zionistische golven van migratie. De grootste etnische bevolkingsgroep in die tijd waren de Turken. In 1948 waren de ‘Palestijnse Arabieren’ families van migranten die afkomstig waren uit Libanon en Syrië. Ironisch genoeg werden zij in de eerste plaats gemotiveerd om ‘Palestijnen’ te worden dankzij de Zionistische beweging die kapitaal en werk brachten naar ‘Palestina’ en de leefomstandigheden op het verschraalde en verdorde land aanzienlijk verbeterde. Grote aantallen zogenaamde ‘Palestijnse’ Arabische dorpen en gemeenten hebben van oorsprong Hebreeuwse namen die in het Arabisch werden gemodifieerd. Het wordt moeilijk om in de grond van ‘Palestina’ te graven zonder Joodse artifacten boven te halen die soms duizenden jaren oud zijn. Intussen werd tweederde van het territorium van het Britse Mandaat Palestina in de 1920er jaren afgesneden van het in 1917 aan de Joden beloofde thuisland, om Jordanië op te richten, een Arabische Palestijnse staat die veel groter was dan Israël. Het resterende territorium, West-Palestina, werd aldus het Joodse thuisland. Dat was de oorspronkelijke ‘tweestatenoplossing’ van toen, dezelfde ‘uitvinding’ die thans wordt gepromoot door het opnieuw willen opdelen in 2 staten van het Westerse resterende deel van Palestina.

    3. Leugen: Er bestaat vandaag geen Palestijnse staat door de schuld van de Israëlische agressie en weerspannigheid.

    Waarheid: Er bestaat vandaag geen Palestijnse staat door de schuld van de Arabische agressie en weerspannigheid. Op het einde van 1947 keurde de Verenigde Naties met een tweederde meerderheid het voorstel goed dat voorzag in de oprichting in West-Palestina van twee staten om het regime van het Britse Mandaat te vervangen. De ene staat zou Joods worden en de andere een Palestijnse Arabische staat. De Joden stemden toe. De Arabieren verwierpen het idee. De Arabieren openden met genocidale agressie een aanvalsoorlog tegen de Joden, vielen ‘Palestina’ binnen en verwoesten het land dat in het VN-verdeelplan was aangeduid als grondgebied voor de toekomstige Arabisch Palestijnse staat. Daarna werd het grootste deel van die gronden illegaal bezet door Jordanië en later semi-legaal door Egypte totdat de gebieden in 1967 door Israël werden bevrijd tijdens de Zesdaagse Oorlog. De Arabische wereld leeft met Israël sinds 1948 in staat van oorlog, weigert haar bestaansrecht te erkennen, en valt voortdurend Israël aan in een oneindige reeks van bloedige oorlogen en terrorismecampagnes. De Arabische staten vielen Israël aan in 1948, 1956, 1967, 1973, 1982, 2006, en sponseren terroristische gruweldaden tegen de Joden sinds de oprichting van de Israëlische staat. De reden voor de aanval die aan de basis lag van de eerste Arabisch-Israëlische oorlog in 1948 is exact dezelfde reden die vandaag in de weg staat van gelijk welke vredesovereenkomst.

    https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

    1. Beukman

     Je kan hoog en laag springen @Ritter, maar feit is dat er een opmerkelijke passage staat in de beruchte koloniale Balfour-verklaring:

     “it being clearly understood that nothing shall be done which may prejudice the civil and religious rights of existing non-Jewish communities in Palestine….”

     Waarom denk je dat deze steeds wordt genegeerd?

     Ook is het een feit dat als gevolg van de stichting van de Joodse staat 750.000 Palestijnen werden gedporteerd die daar geboren en getogen waren, en volgens het algemeen erkende principe van Ius Soli het volste recht hadden om daar te mogen blijven.
     En dan maakt het echt niet uit wie daar 2 millennia eerder hadden gezeten, net zomin als het nu nog uitmaakt dat de oud-testamentische joden in het kader van landje-en-vrouwtje-pik genocide hebben gepleegd op talloze stammen en volkeren.

     Het waren *onze* (Europese) joden die we hebben laten uitroeien door de nazis en ander tuig. In plaats van andere werelddelen op te zadelen met ons “probleem”, ware het netter geweest om onze ereschuld tav onze joden zelf op ons te nemen, en te proberen goed te maken wat we hen hebben laten overkomen.

     1. Ritter

      Beukman

      Feiten blijven feiten en deze zijn goed gedocumenteerd.
      ———-
      4. Leugen: Israël voerde een ‘etnische zuivering’ door op de Palestijnse Arabieren in 1948-49.

      Waarheid: De Arabische staten voerden een etnische zuivering onder de Joden na 1948. Ongeveer een miljoen Joden werden uit de Arabische staten verdreven, hun eigendommen gestolen en de meesten van hen werden staatsburgers van Israël. De Palestijnse Arabieren werden in 1948-49 vluchtelingen als het directe gevolg van de aanvalsoorlog tegen Israël waar ook de Palestijnen aan deelnamen. Het geschatte aantal Arabische vluchtelingen varieert (al naar gelang de bronnen) tussen de 400.000 en 750.000 waarbij het eerste cijfer de waarheid het dichtste benadert.

      Na de oorlog werd aan velen toegestaan om terug te keren naar Israël. Honderdduizenden Arabieren van andere Arabische landen riepen zich prompt uit tot ‘Palestijnse vluchtelingen’ om aldus te kunnen genieten van de vele giften van de Verenigde Naties en andere hulporganisaties.

      De tegenwoordige Palestijnse Arabieren werden alzo vluchtelingen om dezelfde redenen waarom de etnische Duitsers die leefden in Oost-Europa eveneens vluchtelingen werden na het einde van de Tweede Wereldoorlog: omdat zij gekozen hadden voor de verliezende zijde van de aanvalsoorlog die ingezet werd door hun eigen politieke leiders.

      https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

     2. Beukman

      Inderdaad @Ritter: feiten.

      “The determination on how Palestine would be sliced up to accommodate a small percentage of world Jewry was left to the United Nations Special Committee on Palestine (UNSCOP). Unfortunately, the members of UNSCOP had little or no knowledge about conflict resolution, and even less about Palestine and its history. Zionist Jews at this time comprised about 33% of the population of Palestine, but owned only about 7% of the land. This population included European refugees from World War II. [3]

      So in either their ignorance, a misguided desire to somehow make amends for German atrocities during World War II, or a twisted combination of both, UNSCOP partitioned Palestine, giving 55% of it for a Jewish state, and immediately displacing at least 750,000 Palestinians, most of whom were forced to leave their homes and possessions without any recompense, and move into refugee camps. This was General Assembly Resolution 181 in the U.N.”

      http://mondoweiss.net/2017/01/international-nations-palestine/

     3. Ritter

      Beukman

      Nogmaals feiten blijven feiten. En deze feiten zijn goed gedocumenteerd.
      ——————–

      Waarheid en mythe omtrent het Israëlisch-Arabisch conflict in het Midden-Oosten
      https://brabosh.com/2018/05/13/pqpct-i6t/

     4. Beukman

      Mijn linkjes tonen aan, beste @Ritter, dat er nogal wat meningsverschillen bestaan over wat nu eigenlijk de feiten zijn. Met name inzake de kwestie-Israel, zou ik eraan willen toevoegen.

  3. Dirk van Jurie

   Wat bedoel je met land stelen Verlazques?

   In 1948 hadden de Arabische gesprekspartners van de VN akkoord kunnen gaan met de toewijzing en de opdeling van het toenmalige Palestina, let wel, destijds stond dat gebied onder Brits mandaat. Palestina is namelijk nooit een land geweest, het heeft altijd onder andere autoriteiten bestaan als gewest of provincie.

   Je kunt dus geen land roven dat niet van iemand is.

   Tot slot: Als je vrede wilt met Israël dan kun je dat krijgen, ze hebben daar een zeer diepzinnig woord voor: Shalom, hetgeen veel meer betekent dan alleen de afwezigheid van oorlog.

   Als je oorlog wilt met Israël dan kun je dat krijgen. Hou er alleen wel rekening mee dat Israël altijd snoeihard zal terugslaan, ze hebben namelijk geen keuze. Als je dood wilt dan mag dat.

  4. Ritter

   Verlazques

   Ten eerste is Gaza niet bezet maar staat onder Palestijns bestuur sinds 2005.

   Ten tweede is de VN een anti-Israël orgaan waar de islamitische landen grote invloed “kopen” en de ene na de andere anti-Israël resolutie lanceren.

   Ten derde schrijft u: “2000 jaar geleden zijn ze zelf min of meer uit Palestina vertrokken en nu komen ze plotseling terug”

   Kennelijk kent u de geschiedenis niet van het gebied. In werkelijkheid hebben er constant Joden gewoond in dit gebied.
   ——
   Leugen: De Joden kwamen naar Palestina als buitenlanders en vreemdelingen terwijl de Palestijnen de werkelijke inheemse bewoners waren van het grondgebied.

   Waarheid: ‘Palestina’, het Land van Israël is of ‘Eretz Yisroel’, wordt sinds Bijbelse tijden ononderbroken bewoond door Joden. De meeste families van ‘Palestijnen’ migreerden naar ‘Palestina’ in de tweede helft van de 19de eeuw tijdens dezelfde periode van Zionistische golven van migratie. De grootste etnische bevolkingsgroep in die tijd waren de Turken. In 1948 waren de ‘Palestijnse Arabieren’ families van migranten die afkomstig waren uit Libanon en Syrië. Ironisch genoeg werden zij in de eerste plaats gemotiveerd om ‘Palestijnen’ te worden dankzij de Zionistische beweging die kapitaal en werk brachten naar ‘Palestina’ en de leefomstandigheden op het verschraalde en verdorde land aanzienlijk verbeterde. Grote aantallen zogenaamde ‘Palestijnse’ Arabische dorpen en gemeenten hebben van oorsprong Hebreeuwse namen die in het Arabisch werden gemodifieerd. Het wordt moeilijk om in de grond van ‘Palestina’ te graven zonder Joodse artifacten boven te halen die soms duizenden jaren oud zijn. Intussen werd tweederde van het territorium van het Britse Mandaat Palestina in de 1920er jaren afgesneden van het in 1917 aan de Joden beloofde thuisland, om Jordanië op te richten, een Arabische Palestijnse staat die veel groter was dan Israël. Het resterende territorium, West-Palestina, werd aldus het Joodse thuisland. Dat was de oorspronkelijke ‘tweestatenoplossing’ van toen, dezelfde ‘uitvinding’ die thans wordt gepromoot door het opnieuw willen opdelen in 2 staten van het Westerse resterende deel van Palestina.

 20. HW

  Deze uitspraak van Kuzu lijkt mij toch eerder een verdraaien van feiten.
  Wie zoekt er nu lebensraum. Dat zijn de Palestijnen die nooit een Palestijnse staat hebben gehad en er alleen een willen zonder Israël.
  Dus Kuzu zoekt lebensraum voor zijn Islamieten.

  Het gaat echter zover, dat er maar islalitische oorlogen gevoerd worden, die een stroom aan islamitische vluchtelingen richting Europa veroorzaken en daar “lebensraum geschaffen wird” voor deze islamieten.

  Heb geen medelijden met deze mensen, want zij zijn in principe de veroorzakers door hun eigen kromme gedachtengoed.

 21. Pescador

  Ik vind dit een moeilijk probleem als israel 70 jaar geleden dat land heeft ingepikt van de palestijnen hebben ze gelijk, en zijn de joden eikels als het niet zo is dan is hamas wel heel verkeerd bezig. Ik weet de juiste toedracht niet, maar heb wel het idee dat het westen de joden gelijk wil geven.

  1. Ritter

   Pescador

   Het is een gecompliceerde zaak. Hier onder wat feiten en geschiedenis van het gebied die je vaak niet in de gevestigde media zult horen.

   In ieder geval bestond er geen “Palestijns volk” in het verleden en ook is het gebied doorlopend bewoond geweest met Joden.
   —————–

   Populaire misvattingen en het tegengif ertegen

   1. Leugen: Israël werd opgericht op grond die eigendom was van de Palestijnse Arabieren.

   Waarheid: Voordat Israël werd gecreëerd heeft haar grondgebied nooit behoord aan de Palestijnse Arabieren en werd al sinds de Middeleeuwen geregeerd door geen enkele Arabier. Het was eeuwenlang een Turkse provincie tot het werd veroverd door Groot-Brittannië aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. De Volkenbond [de voorloper van de huidige Verenigde Naties] gunde aan het einde van de oorlog het bestuur over “Palestina” aan Groot-Brittannië in ruil voor haar inzet om het gebied te veranderen in een Joods thuisland . De gronden waarop de Joodse immigranten zich vestigden voordat de staat Israël werd opgericht, werden door de Joden aangekocht ver boven de toenmalige marktprijzen en in de meeste gevallen woonden er helemaal geen Arabieren. Vrijwel geen Arabieren werden eruit verdreven.

   2. Leugen: De Joden kwamen naar Palestina als buitenlanders en vreemdelingen terwijl de Palestijnen de werkelijke inheemse bewoners waren van het grondgebied.

   Waarheid: ‘Palestina’, het Land van Israël is of ‘Eretz Yisroel’, wordt sinds Bijbelse tijden ononderbroken bewoond door Joden. De meeste families van ‘Palestijnen’ migreerden naar ‘Palestina’ in de tweede helft van de 19de eeuw tijdens dezelfde periode van Zionistische golven van migratie. De grootste etnische bevolkingsgroep in die tijd waren de Turken. In 1948 waren de ‘Palestijnse Arabieren’ families van migranten die afkomstig waren uit Libanon en Syrië. Ironisch genoeg werden zij in de eerste plaats gemotiveerd om ‘Palestijnen’ te worden dankzij de Zionistische beweging die kapitaal en werk brachten naar ‘Palestina’ en de leefomstandigheden op het verschraalde en verdorde land aanzienlijk verbeterde. Grote aantallen zogenaamde ‘Palestijnse’ Arabische dorpen en gemeenten hebben van oorsprong Hebreeuwse namen die in het Arabisch werden gemodifieerd. Het wordt moeilijk om in de grond van ‘Palestina’ te graven zonder Joodse artifacten boven te halen die soms duizenden jaren oud zijn. Intussen werd tweederde van het territorium van het Britse Mandaat Palestina in de 1920er jaren afgesneden van het in 1917 aan de Joden beloofde thuisland, om Jordanië op te richten, een Arabische Palestijnse staat die veel groter was dan Israël. Het resterende territorium, West-Palestina, werd aldus het Joodse thuisland. Dat was de oorspronkelijke ‘tweestatenoplossing’ van toen, dezelfde ‘uitvinding’ die thans wordt gepromoot door het opnieuw willen opdelen in 2 staten van het Westerse resterende deel van Palestina.

   3. Leugen: Er bestaat vandaag geen Palestijnse staat door de schuld van de Israëlische agressie en weerspannigheid.

   Waarheid: Er bestaat vandaag geen Palestijnse staat door de schuld van de Arabische agressie en weerspannigheid. Op het einde van 1947 keurde de Verenigde Naties met een tweederde meerderheid het voorstel goed dat voorzag in de oprichting in West-Palestina van twee staten om het regime van het Britse Mandaat te vervangen. De ene staat zou Joods worden en de andere een Palestijnse Arabische staat. De Joden stemden toe. De Arabieren verwierpen het idee. De Arabieren openden met genocidale agressie een aanvalsoorlog tegen de Joden, vielen ‘Palestina’ binnen en verwoesten het land dat in het VN-verdeelplan was aangeduid als grondgebied voor de toekomstige Arabisch Palestijnse staat. Daarna werd het grootste deel van die gronden illegaal bezet door Jordanië en later semi-legaal door Egypte totdat de gebieden in 1967 door Israël werden bevrijd tijdens de Zesdaagse Oorlog. De Arabische wereld leeft met Israël sinds 1948 in staat van oorlog, weigert haar bestaansrecht te erkennen, en valt voortdurend Israël aan in een oneindige reeks van bloedige oorlogen en terrorismecampagnes. De Arabische staten vielen Israël aan in 1948, 1956, 1967, 1973, 1982, 2006, en sponseren terroristische gruweldaden tegen de Joden sinds de oprichting van de Israëlische staat. De reden voor de aanval die aan de basis lag van de eerste Arabisch-Israëlische oorlog in 1948 is exact dezelfde reden die vandaag in de weg staat van gelijk welke vredesovereenkomst.

   https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

  2. van Urk

   Het feit dat Israel een apartheidstaat wordt genoemd is ook al een leugen op zich. Er wonen ook Palestijnen in Israel zelf. Israelische Arabieren, Palestijnse burgers van Israel of Palestijnen van 1948 worden ze vaak genoemd. De meerderheid van deze groep zijn ook in Israel geboren. In het jaar 2000 en 2001 heeft de Israelische gerechtshof geoordeeld dat Arabische families ook in Israelische nederzettingen mogen wonen en dat de Israelische regering de positieve verplichting heeft om in publieke instellingen, met name die met een beslissingsbevoegdheid, gelijke vertegenwoordiging van Arabische burgers te garanderen. Zodoende ziet men ook veel Arabieren bij belangrijke instanties en instellingen waaronder in de Israelische politiek of het leger. Dus lijkt het ook voor velen een raar gedachte dat een Israelische Palestijn als sluipschutter functioneert om Palestijnse terroristen bij Gaza te elimineren.

 22. Ritter

  Video:

  Kijk hoe Gazanen grenshekken vernietigen en met machetes Israël binnenvallen

  Gazaanse Arabieren zijn begin deze week via het veiligheidshekken in Israël geïnfiltreerd. Echter, Israël zal geen illegale infiltraties toestaan, en zeker niet van terroristen in Gaza die van plan zijn Israëliërs te vermoorden.

  https://brabosh.com/2018/05/17/pqpct-ics/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.