Marokkaanse economie staat op z’n kop door boycots

Screenshot-2018-5-16 Minister vraagt 'wijze Marokkanen' boycot op Centrale Danone te beëindigen (video)
Foto:

Veel Marokkanen (de echte, in Marokko), vinden dat ze al een behoorlijke tijd worden genaaid in eigen land door hoge prijzen van consumptiegoederen. In plaats van te demonstreren hebben ze wat anders bedacht, en het werkt! Aldus het AD.

Een anonieme club heeft via Facebook opgeroepen tot een boycot van specifieke goederen. Het gaat om drie merken, de melkproducten van het Franse Danone, het water van Sidi Ali en de benzine van Afriquia. Dit lijken willekeurige ‘doelwitten’ van de boycot maar niets is minder waar. Het oliebedrijf is namelijk van de Marokkaanse minister van landbouw, Aziz Akhannouch. Sidi Ali is van de topvrouw van de grootste werkgeversvereniging en Centrale Danone, de quasi-monopolist op het gebied van melkproducten, is volledig in handen van het Franse Danone.

De Marokkaanse bevolking is het zat en lijkt de boycot steeds meer te steunen. Overal duiken foto’s op van volle schappen en ook bekende Marokkaanse artiesten laten weten de boycot te steunen. De anonieme initiatiefnemers hebben na drie weken succes al aangekondigd dat er meer bedrijven eenzelfde boycot staat te wachten.

Het mag duidelijk zijn dat eenieder die meedoet aan de boycot de vervlochten situatie van politiek en bedrijfsleven helemaal zat is. De Marokkaanse minister van economische zaken zit natuurlijk al te miepen over dat deze boycot de Marokkaanse werknemers óók treft en noemt de initiatiefnemers ‘hersenloos’.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

16 reacties

 1.   

  De zionistische duivelstaat genaamd IsraHEL verdient een boycot van jewelste. Producten van Israel kopen is ongeveer het alle ergste misdaad die je kunt begaan en daar zou de doodstraf voor moeten gelden

  1.   

   Wat ben jij toch een hersenloos sujet. Weet je, ik boycot prive al heel lang alle producten uit islamitische landen, alleen bij benzine/olie, is dat onmogelijk. Ook zal ik nooit meer afreizen naar een moslimland en reizen met een moslim airliner is voor mij ook al jaren taboe. Dat zouden meerderen moeten overwegen.
   Wat mij telkens weer opvalt, is dat je het ene moment bijna foutloos Nederlands schrijft en het andere moment schrijft als een 1-jarige, ofwel nog nooit iets bijgeleerd.
   Zo zielig hahahaha

   1.   

    Electrische auto kopen, kun je ook de benzine boycotten.

    1.   

     Ik rijd al hybrid, maar er moet nog steeds benzine bij. Bij pompstations is niet te kiezen uit land van herkomst olie.

  2.   

   Zweetlana, kijk jij even of de euro die uit mijn zak viel nog wel op de bodem van de Noordzee ligt.

  3.   

   Ik heb voor de sweetreet nog wel een vrachtwagen pork te koop.

  4.   

   Je pc en telefoon zouden niet eens werken zonder het matriaal wat uit Israel komt , gooi die dan als eerste het raam uit ,maar dat doe je natuurlijk niet, je bent net als Al Gore ,grote bek over vuile lucht ,maar ondertussen de hele wereld over vliegen .

  5.   

   Wat een domme en stomme uitspraak.
   Israel is het enige democratische land in het gehele midden-oosten en heeft een juiste claim op een stukje van het gebied aldaar. Het zijn slimme, geleerde, vriendelijke en tolerante mensen die op alle vlakken wat gepresteerd hebben. Jerusalem is hun stad. Palestina heeft nooit bestaan en zal nooit bestaan. Waarom? Dat willen de nep “palestijnen” en andere buurlanden niet. 5 maal had men de kans, maar de moslim arabieren willen maar een ding: totale overheersing en vernietiging van Israel en de mensen. Waar zijn de Joden en Christenen uit Yemen, Iran, Irak, Marokko, etc…. als mede de nakomelingen van de ruim 100 miljoen slaven zwarte slaven uit Afrika? Juist…. dood, vermoord en de geluksvogels verjaagd. De religie van de vrede islam? Je moet wel heel dom zijn of super sadistisch om dit nog te vergoelijken. Je zal maar Svetlana heten.

 2.   

  ALLAHU AGHBAR!

  1.   

   Zo zie-ligggggggggggg.
   Ik ken een leuk uitstapje voor jou……………

  2.   

   Aha, mevrouw is duivel aanbidster.

 3.   

  Mensen, laat je toch niet verleiden om op deze trol te reageren.

  Het is pure provocatie.

 4.   

  Stokbrood kost daar maar een duppie hoor dus ik snap dat geklaag niet. :-)

 5.   

  Helemaal geweldig. Nu nog een boycot van de Nederlandse sociale dienst.

 6.   

  Als de initiatiefnemers ‘hersenloos’ genoemd worden, zullen het vast weer puberende, vrouwelijke activisten zijn.

 7.   

  Ik heb nog als werkstudent bij Danone gewerkt. De yoghurt-gigant.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!