Mogelijke aanslag treinstation Brussel!

Geen categoriemei 09 2018, 19:00
Het Belgische treinstation op Brussel-Zuid is mogelijk een plaats delict. Er zou een harde knal te horen zijn geweest en omstanders spraken van een gewapende man. Het treinstation is geëvacueerd maar verdere informatie ontbreekt nog. Zo meldt de Telegraaf.
De Belgische politie was snel ter plaatse en wist het treinstation te ontruimen. Dit deden zij op basis van getuigen die een gewapende man hadden gesignaleerd en spraken over een harde knal in het station. De knal en het signalement wordt enige kracht bijgezet omdat er meerdere mensen op de vlucht zouden zijn geslagen. Er is vooralsnog niemand opgepakt en ook zijn er nog geen gewonden gerapporteerd door de Belgische politie.
Ook zijn er helikopters en hulpverlenende diensten aanwezig. De helikopters zijn vermoedelijk aanwezig vanwege een grote zoekactie die op moment van schrijven aanvangt. Hier volgen een aantal tweets over de situatie:
[embed]https://twitter.com/CoenJacobs/status/994240801197772800[/embed]
Een kort moment later tweet Coen Jacobs het volgende:
[embed]https://twitter.com/CoenJacobs/status/994244779939631104[/embed]
Hieruit valt dus af te leiden dat er zowel politie als militairen aanwezig zijn en een 'tactical team', een doorgaans zwaarbewapende eenheid, zich klaarmaakt in plaats van de spullen pakt om te vertrekken. Er is volgens de veiligheidsinstanties op locatie geen sprake meer van een acute dreiging al is alles nog wel steeds afgesloten.
Een moment later blijkt de rust te zijn wedergekeerd. Meneer Jacobs kan zijn reis weer hervatten:
[embed]https://twitter.com/CoenJacobs/status/994246414107541505[/embed]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten