Nice! Tweede Kamerlid zegt NRC-abonnement op mede door DDS

Wybren van Haga, Tweede Kamerlid voor de VVD, verrast ons met een leuke tweet over een van onze artikelen. Het artikel heeft ertoe geleid dat hij zijn abonnement, dat hij al 30 jaar heeft, maar heeft opgezegd! DDS: 1 – NRC: 0!

Aanleiding voor het opzeggen van het abonnement was dit artikel waarin valt te lezen hoe ‘journalist’ Robert Vuijsje zat te janken over hoe extreemrechts het wel niet is dat men gewoon wil dat je met je gore tengels van 4 mei afblijft.

Wybren van Haga noemt NRC ‘afgezakt tot linkse broddeljournalistiek’. Dat de NRC één en al is gedegenereerd tot taaie linkse bagger waar zelfs Jesse Klaver geen plantjes op kan groeien, is natuurlijk al wel langer bekend. Zie ook het hele gedoe rondom Pieter Omtzigt en zijn onderzoek omtrent MH17, hij kreeg ook de volle laag van die krant omdat hij als één van de weinige wél z’n werk echt probeerde te doen. Ook voormalig NRC correspondent Karel van Wolferen op Café Weltschmerz heeft er praktisch geen goed woord meer voor over. Het blijft toch heerlijk om een Kamerlid de ogen te hebben geopend (of nou ja, Tim Engelbart dan).

We hopen dat er meer Kamerleden dit voorbeeld zullen doen volgen maar dit is in ieder geval een mooi begin! Van Haga doet een oproep dus laat je horen en doe lekker mee!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Adriaan

  Deze man begrijpt het tenminste. Dat velen mogen volgen. Wybren van Haga, ik ben het niet eens met jullie politieke programma, maar hiermee hebt u voor mij een punt gescoord. Dank voor dit voorbeeld.

 2. Ernst Quispel

  DDS spreekt een woordje mee!

  🙂

 3. Frits Jansen

  Ik ben ook enige decennis op NRCH geabonneerd geweest, maar wat mij tegen stond was dat ik elke keer weer een dikke stapel moest doorwerken als ik van een reis thuis kwam. Toen een columnist een groep beledigde waar ik toevallig zelf bij hoor was voor mij de maat vol.

  Wat ik me alleen afvroeg of dat Kamerlid heeft gecontroleerd of het waar is wat DDS beweert, want dat klopt meestal niet. Terecht trouwens want DDS moet geen nieuwsmedium worden dan kunnen we ons niet meer opwinden over DDS

  1. Guus Geluk

   Frits Jansen: “maar wat mij tegen stond was dat ik elke keer weer een dikke stapel moest doorwerken als ik van een reis thuis kwam.”

   Onze huiskletskous heeft weer ingelogd.

   1. Holland

    Frits Jansen: “Toen een columnist een groep beledigde waar ik toevallig zelf bij hoor was voor mij de maat vol.”
    ———————————————————————————–
    Frits Jansen was een van de Buckler alcoholvrij bier gebruikers die door Youp van ’t Hek beledigd werd. Ja, dan zeg je je huiskrant natuurlijk op.

    1. Pit

     Holland: Aandoenlijk hoe Guus op zichzelf (Frits) reageert.

  2. Ni28

   “dat ik elke keer weer een dikke stapel moest doorwerken”
   Daar kon de laatste jaren geen sprake van zijn.

  3. Beukman

   @Frits merkt op:
   “Wat ik me alleen afvroeg of dat Kamerlid heeft gecontroleerd of het waar is wat DDS beweert, want dat klopt meestal niet.”

   Wat DDS beweert, klopt inderdaad weer eens niet: Vuijsjes stukkie is oneindig meer genuanceerd dan DDS doet voorkomen.

   Verder meen ik dat wie niet wil geconfronteerd met waaiers van meningen én lange teentjes heeft, inderdaad maar beter geen NRC kan lezen.

 4. DolleDries

  Zou me en zorg zijn wat deze vent doet er zijn veel belangrijker dingen in de wereld wat oorlog betreft.
  Amerikaanse officials: Israël bereidt zich actief voor op oorlog met Iran
  XNieuws, Eindtijd & Profetie, EU, Iran / Syrië, Islam & Terreur, Israël & Joden, NWO-Complot, VS
  Ongekend lange transporten met tanks richting noorden van Israël

  De zoveelste Israëlische luchtaanval op een Iraans wapentransport (bij Hama, foto (2)) in Syrië afgelopen zondag lijkt een voorbode te zijn geweest voor een rechtstreekse militaire confrontatie tussen beide landen.
  Nadat de Amerikaanse minister van Defensie James Mattis afgelopen weekend al waarschuwde voor een mogelijke aanstaande Iraanse aanval vanuit Syrië op Israël, hebben officials in Washington bevestigd dat de Joodse staat zich actief voorbereid op oorlog met Iran. Maandag en dinsdag werden ongekend lange transporten van tanks richting het noorden van Israël waargenomen, nadat Israëlische gevechtsbommenwerpers in de nacht van zondag op maandag opnieuw een Iraans wapentransport in Syrië vernietigden. Daarbij kwamen minstens 11 tot 20 militairen om het leven. Een rechtstreeks gewapende confrontatie tussen beide landen lijkt dan ook inderdaad op ieder moment los te kunnen barsten.

  Voor Europa zijn leugens juist een reden om aan afspraken vast te houden
  De Europeanen reageerden zoals kon worden verwacht hypocriet op de presentatie van de Israëlische premier Benyamin Netanyahu, die onthulde dat de Mossad zo’n 100.000 documenten uit Iran heeft gestolen (5), waaruit blijkt dat het land jarenlang heeft gelogen over het bestaan van een militair programma om kernwapens te ontwikkelen. Europa vindt dat de nucleaire deal die met Iran werd gesloten (het JCPOA) juist daarom overeind moet blijven. Amerika en Israël stellen dat die overeenkomst feitelijk niets waard is nu andermaal is bewezen dat Iran heeft gelogen (6)(7).
  Natuurlijk zijn er ook stemmen die beweren dat die buitgemaakte documenten –waar nog ruim 60% van gelezen moet worden (4)- vals zijn. De eerdere leugens van Iran zijn echter een door de islamitische republiek zelf erkend vastgesteld feit, toen het akkoord ging met dat door president Obama opgestelde verdrag. Daarin werd de bestaande uraniumverrijking van het land beperkt, en dat terwijl het land jarenlang had beweerd dat het daar niet mee bezig was. Dat bewees al dat Iran die geheim gehouden verrijking inderdaad gebruikte om kernwapens te kunnen ontwikkelen.
  Iran in Syrië is rode lijn voor Israël
  Gezien de inmiddels niet meer te tellen dreigementen van uit Teheran om ‘het Zionistische regime’ op zeker moment in de toekomst te vernietigen, heeft Israël een Iraanse militaire macht in Syrië van meet af aan als een rode lijn gesteld.
  Daar hebben de Israëliërs ook naar gehandeld. De afgelopen jaren voerde de luchtmacht minimaal 100 bombardementen op Syrië uit, de laatste afgelopen zondagnacht, toen F-15’s een Syrische bases bij Hama met raketten bestookten. Doelwit was het zoveelste transport met wapens en luchtafweerraketten voor de 47e Iraanse brigade die daar is gelegerd. Amerikaanse officials zeggen dat deze wapens waren bedoeld voor de geplande Iraanse aanval op Israël.
  Minister Lieberman: Wereld is hypocriet ten aanzien van Iran
  Volgens minister van Defensie Avigdor Lieberman heeft Israël behalve Iran nog een vijand: ‘hypocrisie. Want dit is hetzelfde Iran dat de vrijheid van meningsuiting en minderheden hard onderdrukt. Hetzelfde Iran dat kernwapens probeerde te ontwikkelen, en om economische redenen de nucleaire deal sloot. Hetzelfde Iran dat zijn wapens probeert te verbergen, wat iedereen negeert. Maar Israël kan de dreigementen van Iran niet negeren, Iraanse officials die beloven om Israël weg te vagen. Ze proberen ons kwaad te doen, en wij zullen daar een antwoord op hebben.’
  Militaire- en inlichtingenbronnen bevestigden dat Netanyahu’s onthullingen niets zullen veranderen aan de strategie van Iran, wat voor een groot deel te danken is aan de wereld, die al zo lang opzettelijk de andere kant opkijkt bij wat er werkelijk gaande is in de Shi’itische dictatuur. (3)
  Ongekend lange tanktransporten richting noorden Israël
  Volgens Israëlische media bereidt het leger zich inmiddels voor op oorlog. Afgelopen maandag en dinsdag werden ongekend lange transporten met tanks richting het noorden van Israël gezien. Die zullen vermoedelijk worden ingezet tegen de door Iran aangestuurde islamitische terreurbeweging Hezbollah, die zijn bases in Libanon heeft, maar sinds de burgeroorlog ook actief is in Syrië.
  Iraanse vergelding mogelijk op andere manieren
  Overigens kan Iraanse vergelding ook op andere manieren komen, mochten de mullahs in Teheran een direct gewapend treffen met Israël te riskant vinden. Als alternatief kan Iran (eerst) aan Hezbollah het bevel geven om met hun circa 100.000 raketten de aanval te openen. Ook kunnen Israëlische doelwitten in het buitenland worden aangevallen door terroristen, zoals al vaker is gebeurd in Argentinië, Bulgarije, India, Thailand en Azerbeidzjan.
  Iran lijkt hoe dan ook de parlementaire verkiezingen op 6 mei in Libanon af te willen wachten, omdat Hezbollah in het geval van een eerdere aanval op Israël als de marionet van Iran zal worden afgeschilderd, wat de oppositie in de kaart zal spelen. Het zou ook niet slim van Iran zijn om ballistische raketten op Israël af te vuren, want daarmee geeft het land president Trump alleen maar meer reden om de nucleaire deal met het land vanaf 12 mei op te zeggen.
  Bovendien zal een rechtstreekse aanval op Israël zo goed als zeker een rechtstreekse vergeldingsaanval op Iran ontlokken. Daar kan Israël zowel de luchtmacht, ballistische raketten als onderzeeërs die zijn bewapend met kruisraketten voor inzetten, en zal het proberen om ook de Amerikanen bij deze aanval te betrekken. Het moge duidelijk zijn dat dit scenario met een beetje pech kan uitlopen op een nieuwe wereldoorlog.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Ik las vroeger ook steevast de NRC.
  Maar dat was zo rond mijn studententijd.
  Rechts van de Volkskrant, links van de Telegraaf.
  Nu zijn ze de Volkskrant duizend kilometer links gepasseerd.
  Het NSB-Deugvod.
  Het partijkrantje van D’66

  1. Guus Geluk

   Als Volkskrant het PvdA-blaadje is, is NRC het D66-blaadje; Trouw een CDA-partijblad en de Telegraaf is VVD.

   NRC kan Volkskrant onmogelijk links hebben ingehaald.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Trouw = de Judas Unie van Pinoccio Gert-Jan Seegers (volgens mij noemen ze zich hedentendage de CU).
    Ze zijn ook voor het CDA maar dan die van Doekle Terpstra die op een pagina grote advertentie in Trouw opriep om met alle mogelijke middelen het Grote Kwaad (ditmaal Geert Wilders, maar Doekle was ook al niet zo verguld met de Goddelijke Kale) te stoppen !

    D’66 heeft de PvdA inmiddels op sociaal-cultureel vlak de doodsreutel van Hans van Mierlo stijf links ingehaald.
    (en dat wil wat zeggen)

    VVD is inderdaad het parochieblaadje van hun Huis-pastoor Leugenaar Rutte

    1. Guus Geluk

     Two Ravens: “Trouw = de Judas Unie van Pinoccio Gert-Jan Seegers (volgens mij noemen ze zich hedentendage de CU).”

     Nee, Nederlands Dagblad = CU.

     1. Two Ravens Black Kettle

      Nederlands Dagblad = onversneden Joop.nl

   2. sjun

    Jesse Klaver ging ook Lodewijk Asscher voorbij…

    1. Guus Geluk

     Ja.

     En ging af als een gieter bij de kabinetsformatie.

     1. sjun

      Meedoen was voor hem belangrijker dan winnen. GroenLinks blijft evenals de SP een actiepartij die vooral buitenparlementair opereert. Dat parlement is voor hen slechts nuttig voor de regulering van de subsidiestromen naar de eigen actiegroepen en eventueel voor de doorstroom van eigen mensen naar Europese portefeuilles waarmee nog meer naar eigen mensen te herverdelen valt.

 6. DolleDries

  Elk jaar moeten we weer het sprookje horen dat Marokkanen Nederland bevrijd hebben. Valse mohammedanen als Aboutaleb die in de Nederlandse politiek geïnfiltreerd zijn proberen ons daar mee wijs te maken dat heus niet alle Marokkanen slecht zijn.
  La ciociara, wikimedia
  Maar het is een leugen. De paar Marokkanen die in Kapelle begraven liggen zijn verzopen terwijl ze op de vlucht waren en aangespoeld.
  We worden belazerd door onze eigen overheid. Het is geschiedsvervalsing en kindertjes worden geïndoctrineerd met valse lespakketten, alles om de Marokkanen maar in een goed daglicht te zetten. Het verzetsmuseum deed ook fijn mee met de propaganda en er trok een tentoonstelling door Amsterdamse stadsdelen dat moedige moslims zo goed zorgden voor de Joden in WOII. De Anne Frank Stichting deed ook nog een duit in het zakje.
  In werkelijkheid zijn het Marokkanen die met kransen voetballen, terwijl ze scanderen dat ze joden willen doden. Het NIOD concludeerde al in 2004 dat de Marokkaanse rol bij de bevrijding van Nederland nihil was.
  Deze islamitische leugen is de wereld in geholpen door de leugenaar Mohamed Achahboun.
  Marokkanen vochten wel mee met de Fransen om Italië te ‘bevrijden’ en daar gingen ze zich te buiten aan ongehoorde massaverkrachtingen net als in Zuid-Duitsland.

 7. Two Ravens Black Kettle

  Wat de Orwelliaanse Fake News kranten U niet zullen mededelen.
  Ze blijven gillen dat de papieren edities ineenstorten dankzij hun websites.

  Welnu laten we naar de cijfers kijken (en schrik/lach) niet

  De Volkskrant stort volledig in elkaar (zakken bijna 3.500 plekken in één jaar tijd)
  https://www.alexa.com/siteinfo/volkskrant.nl

  Het A’dam Gutmensch manifest het Parool (zakken 8000 plekken in één jaar tijd)
  https://www.alexa.com/siteinfo/parool.nl

  NSB-Deugvod zakt in elkaar (Halveren, zakken 9000 plekken in één jaar tijd)
  https://www.alexa.com/siteinfo/nrc.nl

  Bezettingsblad Trouw stort volledig in elkaar (zakken bijna 20.000 plekken in één jaar)
  https://www.alexa.com/siteinfo/trouw.nl

  Deze cijfers proberen ze onder de pet te houden om adverteerders niet af te schrikken maar de totale ineenstorting van de Fake News imperia gaat hard.
  Héél hard.

  Mooi.

 8. Two Ravens Black Kettle

  Wat de Orwelliaanse Fake News kranten U niet zullen mededelen.
  Ze blijven gillen dat de papieren edities ineenstorten dankzij hun websites.

  Welnu laten we naar de Alexa cijfers kijken (en schrik/lach) niet

  De Volkskrant stort volledig in elkaar (zakken bijna 3.500 plekken in één jaar tijd)

  Het A’dam Gutmensch manifest het Parool (zakken 8000 plekken in één jaar tijd)

  NSB-Deugvod zakt in elkaar (Halveren, zakken 9000 plekken in één jaar tijd)

  En tenslotte

  Het Bezettingsblad Trouw zakt volledig door de ondergrens (en zakken bijna 20.000 ! plekken in één jaar)

  Deze cijfers proberen ze onder de pet te houden om adverteerders niet af te schrikken maar de totale ineenstorting van de Fake News imperia gaat hard.
  Héél hard.

  Mooi.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.