Pegida wil barbecuen bij moskeeën: kinderachtige protestacties halen niets uit

Edwin_Wagensveld_op_PEGIDA-demonstratie
Foto: Edwin Wagensveld, voormalig leider van Pegida Nederland, op een demonstratie. Bron: Wikimedia Commons

Na varkensmutsjes, demonstraties, varkensbloed op gebieden waar moskeeën komen, heeft Pegida weer een nieuw plannetje: barbecuen bij moskeeën. Pegida, een anti-islamitische beweging, weet keer op keer dit soort belachelijke en kinderachtige acties op te zetten. Hiermee bezoedelen ze een serieus debat en heeft het meer weg van pesten, dan inhoudelijk een probleem aankaarten. Dit zal onder andere gebeuren in Arnhem, met islamitische burgemeester Marcouch, Rotterdam, Den Haag en Gouda.

‘Wanneer Anti-Zwarte Pieten prominent mogen demonstreren tijdens de intocht, in Dokkum, moet een prominente plek voor de moskee tijdens de ramadan ook mogelijk zijn!,’ zegt Pegida op Facebook.

De keuze voor de 51-jarige PvdA’er Marcouch als burgemeester zorgde eerder voor ophef. De PVV, actiegroep Pegida en de extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie NVU demonstreerden eerder in Arnhem tegen zijn voordracht, die volgens hen zou leiden tot ‘islamisering van de hoofdstad van de grootste provincie van het land’.

Hier wil je toch niet mee geassocieerd worden? Dit is toch gewoon van de zotte? Neen, dit heeft niets meer te maken met legitiem en inhoudelijk demonstreren, maar dit is gewoonweg pesten geworden. Elkaar de tent uit lokken totdat er een regelrechte agressieve confrontatie is. Passieve-agressiviteit waar niemand iets aan heeft en al helemaal niet de mensen die werkelijk waar bang zijn voor de veranderingen in het land.

Zeker, ik ben ook tegen massa-immigratie en tegen de islamisering van onze cultuur, maar dat ga je op deze manier niet oplossen. Het is niet aankaarten van een probleem, maar de sociale fricties aanwakkeren totdat er niets meer over is dan geweld om op over te gaan. Dit is hetzelfde als in een typische volksbuurt op straat gaan bidden als moslim en islamitische teksten keihard schreeuwen. Je doet er niets mee dan mensen frustreren en uit de tent lokken. Walgelijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

42 reacties

 1.   

  Mogen ze wel uitkijken dat er niet toevallig een paar hete kooltjes de moskee in rollen.

 2.   

  ‘inhoudelijk een probleem aankaarten’. Natuurlijk wel maar wie luistert? En dan krijg je dit dus.

 3.   

  Is het echte nieuws op? Beetje zuur stukje weer van Larske. Wacht nou eens gewoon de reacties van die mosselmensjes af… misschien gooien ze der wel gezamelijk een lammetje of schaapje tegenaan… alles voor de diversiteit en de verbinding. Toch?

 4.   

  Goed stuk weer van Lars Benthin.

  Pegida is een bruine club die stompzinnige acties organiseert, waarmee deze niettemin niets bereikt. Ver van dit soort onzin vandaan blijven, is het devies.

 5.   

  Jammer dit. Pegida was ooit een keurige beweging van verontruste burgers zonder duidelijke leiding of hiërarchie. Zoals dat meestal gaat, is de beweging inmiddels gekaapt door extremisten die aan de keukentafel met een krat bier eronder puberale acties bedenken die niet constructief in aard en doel zijn, maar destructief.

  Hiermee is Pegida verworden tot een On-Hollandse club. Een echte Hollander zoekt immers naar oplossingen, niet naar problemen.

  1.   

   pegida is van origine dus ook Duits.

   beukman zn vergelijking met “hollands” slaat dus ook weer nergens op

   1.   

    Bomt niet @Archetype. In aanvang was de Hollandse Pegida-beweging een keurige beweging van verontruste burgers zonder duidelijke leiding of hiërarchie. In Duitsland ook trouwens. Inmiddels is Pegida de eigen glazen aan het ingooien met kinderachtig on-Hollandse acties.

    1.   

     Je bedoelt een keurige beweging? Anders dan het uitschot van Antifa met hun bruine laarzen en bekvermommingen begrijp ik? Pegida kan niet groot genoeg worden. En mocht het escaleren gewoon een paar keer Alluha Akbar roepen en niemand die je iets maakt, zeker niet in shitthole Amsterdam.

    2.   

     het toont enkel maar weer dat er poep uit je mond komt en dat je duidelijk niet weet waar je over praat.

  2.   

   Klopt Beuk. Pegida heeft zich in de extreemrechtse hoek laten manoeuvreren en zal zich nooit meer van dit imago kunnen losmaken. Tijd voor een nieuwe beweging van verontruste burgers dus, want de islamisering moet een halt worden toegeroepen.

   1.   

    Met het risico dat de nieuwe beweging eveneens wordt gekaapt door radicaal-rechts tuig en ontaardt in een soort Pegida. Zie maar hoe moeilijk de PVV de partij “schoon” kan houden van bruine viezerikken.

 6.   

  Kom hier niet zo vaak meer maar ik zie dat DDS een andere naam moet gaan voeren ???
  Zeg maar de dagelijkse standaard van Joop.nl
  Wat een verschrikkelijke waardeloze site is dit geworden zeg .
  Linkser kan bijna niet nou snel terug naar betere sites

  1.   

   De uiterst rechtse reaguurdertjes roepen alweer moord en brand; over die vermaledijde, “linkse” DDS. :-)

  2.   

   Swetsnek is zo’n passieve internet klager… paranoïde complotgekkie die
   alles en iedereen de schuld geeft van zijn gefaalde leven…

   Swets, ik zou voor de verandering eens meedoen aan een aktie, krijg je misschien nieuwe vrienden en op z’n minst een lekkere verkoolde varkenskarbonade in de serene omgeving van een gebedshuis.

   1.   

    Heb hier al vaker gezegd laten we koffie samen drinken maar ja achter het toetsenbord is het toch veiliger he zeikstralen .
    Er zijn er hier wel een paar die met mij samen met jullie wel koffie willen doen maar zoals links werkt dan gauw de achterbroek aantrekken .Ook schitterend hoe snel het linkse gepeupel hier reageerd alsof ze gestoken zijn hahahahaahah.
    ik ga in tegenstelling van jullie met vrienden een biertje happen daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag zielpootjes van me

    1.   

     Zwetsnek,

     Veel plezier met het bier dan.

  3.   

   Rechtsaf had waarschijnlijk liever gezien dat DDS deze doodzieke actie zou hebben toegejuicht.

   1.   

    @Ernst uiteraard, we zijn immers in Nederland en daar geeft men elkaar een hand en accepteert men dat als je een kerk binnen stapt gewoon binnen komt zonder geneuzel, vrouwen en mannen in 1 ruimte, zich onderwerpt aan het gezag in Nederland.

    Jij als antisemitische islamprostituee ziet dat natuurlijk heel anders, jij wilt met name dat Nederland zich aan minderheden (en dan bedoel ik niet “superioriteit”) gaat onderwerpen en de ideologie waaronder de islam valt nog meer fundament krijgt en het liefst de sharia ingevoerd wordt..

  4.   

   Helemaal met je eens! Een aantal randdebielen verkloot deze op zich leuke site. Allemaal klagen bij de moderator, heb ik inmiddels ook gedaan. Het IP adres blokkeren van frustraten die werken met tig nicks is toch niet zo moeilijk DDS? Neem dit uitschot tegen zichzelf in bescherming. Dank u!! Namens velen.

  5.   

   Helemaal gelijk! Maar ik denk dat een aantal van de reaguurders, zoals Geluk, en Kwispel, Jansen etc.etc. ook bij JOOP al volledig zijn uitgescheten. Waarom DDS deze IP adressen niet blokkeert is mij een compleet raadsel.

 7.   

  Met schoenen aan in de moskeeën bbq-en

  1.   

   Vergeet niet dat je je voeten en handen niet wast en met snotneus aan de dis plaatsneemt, stiekeme fantast.

   1.   

    @Blue mondee en natuurlijk wel even jou hoofddoekje afdoen..

   2.   

    Blue monday: Piep, tuut, pèp, islamieters!

    1.   

     Islamieten.

     1.   

      Guus Geluk

      :P

     2.   

      Signaal,

      :-)

     3.   

      Pit zegt verdwenen te zijn.
      Ineens hebben we een thee, koffie, punt, signaal, control en mogelijk nog meer.
      Heel opvallend, wie zou er achter deze nieuwe namen zitten?

     4.   

      Zou het misschien onze Rechtse Pitenzoutenbaaz van Signaal tot Puntencontrol zijn?

     5.   

      Ruggggggetufffffers

     6.   

      Ons arme trollenbeesie kampt met homoseksuele gevoelens. Niet voor niets roept hij om de haverklap “Rugdekker”, “schepje jus in onderbroek” en haalt hij zich het beeld van “bevrediging” naar boven.

     7.   

      @Guus dat zijn jouw woorden en gedachten, viezerik..

     8.   

      Rechtsaf,

      Neen, dat waren de uwe.

 8.   

  Ja ik ben ook tegen massa-immigratie en het islamisering van ons land! Maar dit gaat te ver van Pegida. Net als het bericht van gisteren over Geert Wilders, die kinderen willen laten komen kijken hoe het gaat met de rituele moslim slachten van dieren. Iedereen weet dat er problemen zijn met de moslims in ons land. Dus er hoeft geen ziekelijke of agressief acties te komen. Haat gaat haat aanwakkeren. Om steun te krijgen van bewolkingsgroepen die tegen het islamisering zijn, kan er via een of meerdere politieke
  gemeente partijen hun politieke mening doorgeven worden via internet, regionale radio, regio kranten, en ook door een folder die door de regio post wordt verspreid. Dit lijkt me veel veiliger en netter dan een ordinaire agressief actie in de buurt van een moskee! Hoe zou de Pegidas voelen als er acties van moslims zouden komen vlak voor en tijdens onze Chr. feestdagen?

 9.   

  Die islamieten debatteren nooit, tenzij je anderen onderwerpen ‘debatteren” noemt.

  Mag Halal-geslacht vlees wel gebarbecued worden?

 10.   

  Om nog maar te zwijgen over die provocerende islamieten met hun Islamitische liederen vanuit hun wagen. We hebben nu mobiele Islamitische speakers. Zou verboden moeten worden, pure provocatie.

 11.   

  Er zijn mensen die liever links extremistische tuig hebben dan rechts extremistische tuig. Ik heb liever geen extremisten.

 12.   

  Pegida een lekkere dampende porco op de BBQ en de moslims een fijn lammetje daarnaast (mits verdoofd geslacht, geen dieren foltering natuurlijk)
  En samen een lekker biertje erbij.
  Dat zou nog eens integratie zijn.

 13.   

  Mensen die de zin doordrammen,
  die krijgen, de zin.
  Ik ben blij, te merken, dat er ook
  mensen met beschaving zijn,
  eveneens in het buitenland.
  Petra Hermans

 14.   

  Frankrijk: Sarkozy en 300 prominenten eisen annulering van koran-verzen
  Dodingsbevelen moeten ongeldig verklaard worden

  De strik trekt zich steeds strakker aan rondom de islam: terwijl in Oostenrijk vice-bondskanselier Strache van plan is de politieke islam te verbieden, eisen in Frankrijk 300 prominenten om de koran van zijn scherpe kanten te ontdoen. Op de lijst met ondertekenaars bevinden zich, behalve de voormalige president van Frankrijk, Nicolas Sarkozy, nog drie voormalige ministers-presidenten evenals talrijke kunstenaars, intellectuelen en geestelijken.

  1.   

   Akkoord, geen politieke islam meer, maar dan ook geen politiek christendom, zoals van CDA CDU en CSU, CU en GPV

 15.   

  Christelijke haatbaarden zijn ook terroristen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!