Politiek doolhof: Israël zegt dat Egypte Palestijnse demonstranten terugfluit, maar Hamas ontkent

Het drama tussen de Palestijnen en Israël gaat verder. Na een demonstratie dat wekenlang nu duurt en waarbij vele doden en gewonden zijn gevallen, worden de Palestijnen nu teruggefloten door de Egyptische regering. Tenminste, dat zegt Israël. Aan de andere kant zegt Hamas dat er helemaal geen sprake is van het terugfluiten van Palestijnen en dat Egypte er niets mee te maken heeft. Zo worden we weer in een politieke doolhof getrokken waarin niemand wijzer wordt.

De Palestijnse politieke beweging Hamas houdt vol dat het de demonstraties tegen Israël wil voortzetten, maar volgens Reuters is de hoeveelheid demonstranten de afgelopen twee dagen teruggelopen. Bij die demonstraties vielen aan Palestijnse kant tientallen doden. Maandag alleen al, toen de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem werd verplaatst, vielen er zestig doden bij de protesten.

Volgens de Israëlische minister van Inlichtingen, Atoomenergie en Vervoer Yisrael Katz heeft zijn Egyptische ambtsgenoot informatie dat Hamas de protesten financiert en mensen willens en wetens naar het grensgebied stuurt om ‘als levende munitie te dienen. Vrouwen en kinderen in plaats van schilden en raketten’.

In de media is er vooral aandacht voor de doden en gewonden aan de Palestijnse kant. Er lijkt nauwelijks echte nuance te bestaan in de berichtgeving over de conflicten tussen de Palestijnen en Israël. Daarmee wil ik niet zeggen dat de Palestijnen geen recht van spreken hebben en dat Israël heilig is, maar wat er wel mist is oprechte nuance in de dekking van het hele circus. Dat is het dan ook vooral, een politieke circus met echte menselijke slachtoffers in het spel.

Propagandamachines aan beider kanten, trekkend aan de rest van de wereld om mee te gaan in het eigen gekozen discours. Nu moeten we wel eerlijk zijn en aangeven dat tegenwoordig Israël bijna alles ‘fout’ lijkt te doen en dat de Palestijnen altijd maar het slachtoffer zijn van Joods geweld. Het is Hamas zelf, de terroristische organisatie, die burgers gebruikt en misbruikt voor hun eigen doeleinden.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken verspreidde op Twitter beelden van een Facebookbericht dat maandagochtend zou zijn verspreid door Hamas. Daarin staan in het Arabisch oproepen aan Palestijnen om messen en vuurwapens mee te nemen, plus instructies voor de infiltratie van Israëlische dorpen aan de grens en de ontvoering van burgers. Het is onduidelijk of het Facebookbericht, dat inmiddels is verwijderd, inderdaad door Hamas is verspreid.

De Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley is er zeker van dat de schuld van het bloedbad bij Hamas ligt. ‘Laten we niet vergeten dat terreurorganisatie Hamas al jaren geweld veroorzaakt, lang voordat Amerika besloot de ambassade te verhuizen,’ aldus een gepikeerde Haley dinsdag. ‘Dat is wat de Gazanen in gevaar brengt. Vergis je niet: Hamas staat te juichen over de resultaten van maandag.’

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Ritter

  Kijk hoe Gazanen grenshekken vernietigen en met machetes Israël binnenvallen

  “Gazaanse Arabieren zijn begin deze week via het veiligheidshekken in Israël geïnfiltreerd. Echter, Israël zal geen illegale infiltraties toestaan, en zeker niet van terroristen in Gaza die van plan zijn Israëliërs te vermoorden.”

  https://brabosh.com/2018/05/17/pqpct-ics/

 2. Svetlana

  Voor elke demonstrant die tegen israhel demonstreert sprijdt ik mijn benen

 3. Svetlana

  Voor elke demonstrant die tegen israhel demonstreert spreidt ik mijn benen

  1. Guus Geluk

   Het aantal seksueel getinte berichten op dit forum neemt schrikbarend toe.

  2. penis aqua di rosa

   Alleen die lucht al. Er in en er uit voor een dubbeltje was vroeger het gezegde.
   Je liggende staande houden. Wat een vak.

 4. Two Ravens Black Kettle

  Het is ontroerend om te zien hoe mensvriendelijk. omzichtig, gracieus en terughoudend het IDF opereert met als doel zoveel mogelijk levens te sparen van notabene (mede door onze Palestijnse minister van Tunnelbouw en Raketten Sigrid Kaag gesponsorde) terroristen.
  Slechts een handjevol met haat vervulde terroristen sneefde.
  Persoonlijk had ik harder opgetreden want door de Palestijnse terroristen met fluwelen handschoenen aan te pakken lopen de dappere jongens en meisjes van IDF naar mijn smaak veel te veel gevaar.
  Van de Westerse haatmedia zou ik me niets aantrekken. Daar zit de Jodenhaat diep.

  Gelukkig hebben de kloeke Israëliërs een onverzettelijke en daakrachtige vriend in Trump.
  Vergelijk dat eens met de antisemitische EUSSR en de Jodenhaters van de VN.
  In Nederland worden de teruggekeerde islamistische doodseskaders beloond met gratis geld en worden terroristische moordpartijen verzwegen door de doofpotapparatsjiks van de moreel failliete MSM.

  In de rest van de Midden-Oosten zijn ze de Palestijnen ook kotsbeu vandaar dat er werkelijk geen enkele protest was te horen dit itt. met de terroristen collaborerende Westen.

  Hup, hup Israël, een oase van vreedzaamheid en liefde in een woestenij van haat.
  (en de volgende keer gaarne daadkrachtiger en wat minder omzichtig optreden want geen enkele Joodse jongen en meisje verdient het om te sterven of gewond te raken door een Palestijnse terrorist; Hoe graag het perverse Europa en hun MSM dat ook zouden willen.

 5. Ritter

  Israël had gelijk: 53 van de 62 maandag doden waren terroristen zegt Hamas zelves

  Een Hamas-functionaris op woensdag erkende dat 50 van de 62 gemelde Palestijnen tijdens de grensrellen in Gaza op maandag en dinsdag leden waren van de islamistische terroristische groep. Met de drie gedode militanten van Islamitische Jihad erbij geteld komt het aantal bekende leden van terreurgroepen onder de doden voorlopig op 53 te staan.

  https://brabosh.com/2018/05/17/pqpct-icb-2/

 6. Ritter

  Waarom blijft de westerse reguliere media het geweld van Hamas tegen Israël steunen?
  https://brabosh.com/2018/05/17/pqpct-icy/

 7. Ni28

  Zolang de EU de Hamas propaganda openlijk zal steunen komt er nooit rust. Palestijnen zijn slachtoffers van eigen regering. En dat weten zij best wel. https://opiniez.com/2018/05/15/het-westen-slikt-hamaspropaganda-over-gaza-als-zoete-koek/robertbor101/

 8. henk vintage

  Vooral doorgaan met sponsoren van die gaza bendeleiders Mevr. Kaag.
  Hoe meer geld hoe meer doden zullen er vallen.

 9. Ritter

  Gaza round-up: Hamas-smoelenboek, compilatie oproepen tot genocide, Hamas betaalt demonstranten riant, 5 juni volgende ronde
  https://www.geenstijl.nl/5142043/do-as-you-must/

 10. Two Ravens Black Kettle

  Trots op dat dapper volkje.
  62 terroristen uitgeschakeld.
  Nul onschuldige doden
  Een indrukwekkend staaltje van bijna onvoorstelbare zelfbeheersing en ‘le school ambachtelijkheid.
  Vergelijk dat eens met Narco Staat Nederland.
  Daar mogen terroristen -vergemest met belastinggeld- midden overdag mensen de keel afsnijden terwijl de corrupte OM, bestuur en hun MSM mensen met psychische problemen brandmerkt.
  Sterker nog het krankzinnige Nederland, de gretige appendix van Frau Merkel, importeert zelf de slagers (en noemt ze vervolgens breinchirurg).
  En wanneer een slachtoffer ligt leeg te bloeden pissen Judith Sargentini en het NOS-Lügen journaal er nog een over ze heen.
  In die Orwelliaanse New Speak inteeltcontreien noemen ze dat solidariteit.

  Niet de Israëliërs, die verdedigen hun kinderen tegen de haat en terroristen.
  En daarom worden ze gehaat door de antisemitische Europese elite en hun dorre (gelijkgeschakelde) Doofpot-mondorgels van de MSM.

  De ruggengraat van Israël versus de miljoenen van de Palestijnse minister van Tunnelbouw en Raketten Sigrid Kaag.

 11. observer

  Niet exact het zelfde onderwerp, maar wat een krachtige vrouw https://www.facebook.com/657015324686799/videos/760203747701289/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.