Referendum Donorwet kan gewoon! Eerste Kamer gaat niet blokkeren

Hoppakee! Gaat stemmen! De Eerste Kamer gaat niet dwarsliggen en snapt hoe belangrijk democratie is. Het referendum over de Donorwet kan gewoon doorgaan en wordt niet geblokkeerd!

Ron Fresen, politiek verslaggever voor de NOS maakte zojuist op Twitter het volgende bekend:

Hier kun je je handtekening zetten om het referendum te steunen. Wees een democraat en slinger dit artikeltje alle social media over want dit is waarschijnlijk een van de laatste referenda die we mee gaan maken. Het belang van dit onderwerp zal niemand zijn ontgaan: Vind je dat de overheid over je organen mag beslissen of beslis je dat liever zelf? Wacht niet te lang en stem, stem, stem!

Of je D66 nou een middelvinger wil geven, alleen een referendum belangrijk vind of je het gewoon totaal niet eens bent met hoe deze wet er in eerste instantie doorheen is geramd, now is your chance.

Vóór 14 juni zijn er 300.000 handtekeningen nodig voor een referendum. Op moment van schrijven zijn er al 72805 binnengehaald. Prima te doen dus maar liever ruim eroverheen dan nipt het minimum. Gooi dit artikel in al je apps, geef je oma een snelcursus interwebz en ga op de koffie bij die vriend die je ooit nog zou spreken! Doe je dit niet en halen we de 300.000 niet, dan treedt de wet in 2020 in werking en heb je je kans om je erover uit te laten praktisch laten gaan. Doen dus!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Svetlana

  Een middelvinger aan FvD en DDS is veel leuker. Ik teken daarom NIET

  1. Control

   🙂

  2. wheelboy

   Vooral niet doen Svetlana .Vraag me alleen af wat tekenen van een referendum ja of nee te maken heeft met Baudet en zijn FvD? Je tekent voor een referendum of je voor of tegen het plunderen van je lichaam bent als je overleden bent . Je kan altijd je lichaam aan de wetenschap schenken . Kunnen ze eea uitzoeken .

   1. Meester Kong

    Leg dat plunderen eens uit!

 2. Mar

  Het is veel logischer om naar de website te gaan waar je kan aangeven of je wel of niet donor wilt zijn. Dan beslis je daadwerkelijk zelf over je lichaam (als het moment daar is, ben je te laat, kun je geen antwoord meer geven op de vraag) en zadel je nabestaanden niet op met een onprettige situatie.

  1. TomdB

   Ja het is veel logischer om egoïstisch te zijn en je organen te behouden (want daar heb je nog wat aan als je al dood bent). Mensen helpen, daar doen we niet aan toch?

   Waar zit je verstand?

 3. Meester Kong

  Maak u keus en laat GS en DDS maar zeuren.
  Geen donor willen zijn, prima- geef het aan.
  https://www.donorregister.nl/uwregistratie/digitaal#!/login

 4. Ernst Quispel

  Het zoveelste foute referendum, deze keer over de rug van doodzieke mensen.

  Laten we hopen dat dit trieste ondemocratische vandalisme met dit laatste referendum ter ziele wordt gedragen met ferme steun voor de donorwet.

  1. gister

   je moet toch behoorlijk van de pot gerukt zijn wanneer je beweerd dat het summum der democratie [referendum] hetzelfde is als ondemocratische vandalisme

   1. TomdB

    Je moet toch behoorlijk van de pot zijn gerukt om niet in te zien dat een referendum een veel te simpele vraag is over een zeer complex probleem…

 5. Guus Geluk

  Omdat ik een fel tegenstander ben van raadgevende referenda boycot ik dit referendum. Bovendien is er geen noodzaak om te stemmen, aangezien mijn vertegenwoordiger in de Staten-Generaal de door mij gewenste stem heeft uitgebracht.

 6. Adriaan

  Kan ik eindelijk mijn JA-stem uitbrengen. Je zult maar jarenlang op een nier, hart of lever wachten. Je kunt er ook voor kiezen om niet te doneren. Maar dan ook niet aankloppen als je een nieuwe long nodig hebt.

  1. TomdB

   Wie niet wil doneren hoeft wat mij betreft ook niks te verwachten als diegene zelf iets nodig heeft…

   Jammer dat de maatschappij tegenwoordig zo egoïstisch is…

 7. Duckday

  Niet iedereen heeft een PC en Internet Ga met lijsten staan bij stations laat de mensen het daar invullen

 8. Frits Jansen

  Een populistisch spelletje ten koste van doodzieke mensen die smachten naar een donororgaan.

  Nierpatiënten kunnen in leven blijven door drie keer in de week langdurig te spoelen, en een draconisch dieet te volgen. Toch gaat hun gezondheid zo hard achteruit dat als ze geen donornier krijgen alsnog het loodje leggen.

  Een patiënt met “hartfalen” ziet de capaciteit van zijn/haar hart gestaag afnemen, tot het nulpunt wordt bereikt en de begrafenisondernemer kan worden gebeld.

  Gefeliciteerd reaguurders die D66 een hak willen zetten!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.