D66 heeft hypocrisie als nieuw ideaal! Vriendjespolitiek mag nu wél

D66 heeft hypocrisie als nieuw ideaal! Vriendjespolitiek mag nu wél

Het houdt ook maar niet op bij D66. Thom de Graaf werd in de wandelgangen al de mogelijke opvolger van Piet Hein Donner genoemd, de vicepresident van de Raad van State. Nu geeft De Graaf dit zelf toe te overwegen. Zo meldt de Telegraaf.

Natuurlijk, normaal is het iedereen goed recht om netjes de procedure te volgen en te solliciteren maar ik schrijf hier natuurlijk niet voor niets over! Het grappige is namelijk dat in 2011, D66 liep te janken en te brullen over de benoeming van Piet Hein Donner voor de positie van vicepresident. Dit werd namelijk gezien als 'partijpolitiek' (tegenwoordig: baantjescarrousel) en de Kamer zou volgens diezelfde partij meer inspraak moeten krijgen in de benoeming van deze positie.

Het wordt nog mooier. Thom de Graaf, naast Paul Rosenmöller (GL) en Ad Melkert (PvdA), één van de ophitsers tegen Pim Fortuyn, werd ooit zelf als burgemeester benoemd terwijl D66 juist tegen deze benoemingswijze was. Nu de hypocrisie is blootgelegd kan het haast niet mooier... Toch wel!

Doordat Jeroen Dijsselbloem ook graag nog een ritje in de baantjescarrousel wil maken en heeft gesolliciteerd voor de positie, komt het kabinet in een lastig parket. Dijsselbloem schijnt namelijk niet genoeg juridische ervaring te hebben en het steunen van de mogelijke tegenkandidaat De Graaf, wordt makkelijk aangegrepen als vriendjespolitiek. Het steunen van Dijsselbloem echter óók!

Wie het ook wordt, dit is prijsschieten voor partijen als Forum voor Democratie en de PVV.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties