Referendum over Donorwet naar de volgende fase: op naar de 300.000 handtekeningen!

Geen categoriemei 03 2018, 14:00
Heugdelijk nieuws, want alle handtekeningen voor de eerste fase van een mogelijk referendum over de Donorwet zijn geteld en er zijn genoeg goedgekeurd. Hiermee is het project in de volgende fase beland en zullen er nu 300.000 handtekeningen verzameld moeten worden. Webblog GeenStijl zal hoogstwaarschijnlijk weer haar best doen om genoeg handtekeningen te kunnen verzamelen.

De volgende, definitieve fase loopt van vrijdag 4 mei tot en met donderdag 14 juni, heeft de Kiesraad bepaald. Voor de tweede fase van de aanvraag moeten 300.000 nieuwe verzoeken worden ingediend.

In de nieuwe donorwet, die met een nipte meerderheid is aangenomen door het parlement, staat dat iedereen in principe orgaandonor is, tenzij iemand heeft aangegeven dat niet te willen.

Webblog GeenStijl, die de aanvraag voor de volksraadpleging indiende, ziet graag dat het raadgevend referendum blijft, maar neemt zelf geen inhoudelijk standpunt in over de donorwet.

We moeten onze democratische verantwoordelijkheid nemen, want het is een verregaande wet en het is ook maar met een nipte meerderheid aangenomen. Een sterk signaal door middel van een referendum kan ervoor zorgen dat de politiek de wet gaat herzien en heeft daarbij de mogelijkheid om andere keuzes te maken. Hoe sterker de opkomst, hoe sterker de boodschap. Daarnaast is het weer een geweldig en inhoudelijk onderwerp voor een referendum. We lijken langzaam gewend te raken aan dit instrument en dat kunnen we de politiek ook laten zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten