Regelrechte James Bond praktijken: journalist zet dood in scène om aan huurmoordenaars te ontsnappen

Geen categoriemei 30 2018, 19:00
Het leest allemaal wat weg als een 007 intro scène maar de Russische journalist Arkady Babchenko maakte het allemaal mee, z'n eigen dood in scène zetten om te ontsnappen aan huurmoordenaars! Aldus het AD.
De journalist werkte samen met de Oekraïense geheime dienst om z'n dood te faken. Het nieuws ging de wereld over want de journalist, bekend om zijn kritische houding tegenover de Russische overheid, zou finaal aan flarden zijn geschoten bij zijn appartement in Kiev. Dit melde de lokale Oekraïense politie. Olaf Koens, die Babchenko als vriend beschouwd, was er kapot van:
[embed]https://twitter.com/obk/status/1001538089523826688[/embed]
Vanmiddag werd bekend gemaakt door het hoofd van de Oekraïense geheime dienst dat het allemaal een farce was, hij leeft gewoon nog! Volgens dezelfde man had de Russische overheid er $40.000 dollar voor over om de journalist te laten vermoorden. De hele operatie kostte zo'n twee maanden voorbereiding. Olaf Koens zal dan ook in alle staten zijn geweest toen hij hoorde dat zijn overleden vriend tóch niet dood bleek te zijn!
[embed]https://twitter.com/obk/status/1001834467865055234[/embed]
Of de Russische overheid ook daadwerkelijk zo ver zou gaan om in het huidige klimaat zo doorzichtig een journalist om het leven te willen brengen is nog maar de vraag. De Oekraïense geheime dienst lijkt me nou niet de meest betrouwbare bron en het eerdere frame vanuit het Verenigd Koninkrijk met die Russische dubbelspion bleek ook geen zuivere koffie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten