Regelrechte James Bond praktijken: journalist zet dood in scène om aan huurmoordenaars te ontsnappen

Het leest allemaal wat weg als een 007 intro scène maar de Russische journalist Arkady Babchenko maakte het allemaal mee, z’n eigen dood in scène zetten om te ontsnappen aan huurmoordenaars! Aldus het AD.

De journalist werkte samen met de Oekraïense geheime dienst om z’n dood te faken. Het nieuws ging de wereld over want de journalist, bekend om zijn kritische houding tegenover de Russische overheid, zou finaal aan flarden zijn geschoten bij zijn appartement in Kiev. Dit melde de lokale Oekraïense politie. Olaf Koens, die Babchenko als vriend beschouwd, was er kapot van:

https://twitter.com/obk/status/1001538089523826688

Vanmiddag werd bekend gemaakt door het hoofd van de Oekraïense geheime dienst dat het allemaal een farce was, hij leeft gewoon nog! Volgens dezelfde man had de Russische overheid er $40.000 dollar voor over om de journalist te laten vermoorden. De hele operatie kostte zo’n twee maanden voorbereiding. Olaf Koens zal dan ook in alle staten zijn geweest toen hij hoorde dat zijn overleden vriend tóch niet dood bleek te zijn!

Of de Russische overheid ook daadwerkelijk zo ver zou gaan om in het huidige klimaat zo doorzichtig een journalist om het leven te willen brengen is nog maar de vraag. De Oekraïense geheime dienst lijkt me nou niet de meest betrouwbare bron en het eerdere frame vanuit het Verenigd Koninkrijk met die Russische dubbelspion bleek ook geen zuivere koffie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. DolleDries

  Wat een vreselijk lul verhaal van de Oekraïne.

 2. Guus Geluk

  Doorgaans halen vijanden van het Kremlin het pensioen niet, om nog maarbte zwijgen van de lage plaats die Rusland inneemt op de index van de persvrijheid.

  Zegt wel iets over de Russische politieke elite.

 3. fusilier

  Bij mijn weten leeft PIM ook niet meer . Was ook geen vriend . En haalde zijn pensioen ook niet?

 4. Adriaan

  Ik geloof echt helemaal niks van dit verhaal. Die zogenaamde huurmoordenaars zijn toch niet met pensioen? Wordt hij niet vandaag vermoord, dan toch wel morgen?

 5. Florissa

  Ze flikken alles om Rusland in discredit te brengen , Pechtold zijn vrienden zijn net als hij ,smeerlappen

 6. Frits Jansen

  Sinds “9/11” is Jamers Bond niet meer wat het geweest is: het scenario van de aanslag op de Twin Towers lijkt rechtstreeks afkomstig uit een James Bond film. Helaas werd deze aanslag niet verhinderd, door het magistrale gepruts van langs elkaar heen werkende Amerikaanse autoriteiten.
  De Schot Sean Connery had wel had geweten met dat stelletje Arabieren.

  Nu verlang ik erg naar weer eens een echt James Bond verhaal. Zijn de filmrechten van die aanslag in Kiev al verkocht?

  1. Stanly2000

   Fritsje beter lezen! Er was helemaal geen aanslag. Trouwens wat zou de AD66-trofee Ollongren hiervan zeggen. Is dit fakenews of nepnieuws?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.