Regelrechte James Bond praktijken: journalist zet dood in scène om aan huurmoordenaars te ontsnappen

poetin
Foto: Vladimir Poetin, president van Rusland. Bron: Kremlin.ru / Wikimedia Commons.

Het leest allemaal wat weg als een 007 intro scène maar de Russische journalist Arkady Babchenko maakte het allemaal mee, z’n eigen dood in scène zetten om te ontsnappen aan huurmoordenaars! Aldus het AD.

De journalist werkte samen met de Oekraïense geheime dienst om z’n dood te faken. Het nieuws ging de wereld over want de journalist, bekend om zijn kritische houding tegenover de Russische overheid, zou finaal aan flarden zijn geschoten bij zijn appartement in Kiev. Dit melde de lokale Oekraïense politie. Olaf Koens, die Babchenko als vriend beschouwd, was er kapot van:

Vanmiddag werd bekend gemaakt door het hoofd van de Oekraïense geheime dienst dat het allemaal een farce was, hij leeft gewoon nog! Volgens dezelfde man had de Russische overheid er $40.000 dollar voor over om de journalist te laten vermoorden. De hele operatie kostte zo’n twee maanden voorbereiding. Olaf Koens zal dan ook in alle staten zijn geweest toen hij hoorde dat zijn overleden vriend tóch niet dood bleek te zijn!

Of de Russische overheid ook daadwerkelijk zo ver zou gaan om in het huidige klimaat zo doorzichtig een journalist om het leven te willen brengen is nog maar de vraag. De Oekraïense geheime dienst lijkt me nou niet de meest betrouwbare bron en het eerdere frame vanuit het Verenigd Koninkrijk met die Russische dubbelspion bleek ook geen zuivere koffie.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

7 reacties

 1.   

  Wat een vreselijk lul verhaal van de Oekraïne.

 2.   

  Doorgaans halen vijanden van het Kremlin het pensioen niet, om nog maarbte zwijgen van de lage plaats die Rusland inneemt op de index van de persvrijheid.

  Zegt wel iets over de Russische politieke elite.

 3.   

  Bij mijn weten leeft PIM ook niet meer . Was ook geen vriend . En haalde zijn pensioen ook niet?

 4.   

  Ik geloof echt helemaal niks van dit verhaal. Die zogenaamde huurmoordenaars zijn toch niet met pensioen? Wordt hij niet vandaag vermoord, dan toch wel morgen?

 5.   

  Ze flikken alles om Rusland in discredit te brengen , Pechtold zijn vrienden zijn net als hij ,smeerlappen

 6.   

  Sinds “9/11″ is Jamers Bond niet meer wat het geweest is: het scenario van de aanslag op de Twin Towers lijkt rechtstreeks afkomstig uit een James Bond film. Helaas werd deze aanslag niet verhinderd, door het magistrale gepruts van langs elkaar heen werkende Amerikaanse autoriteiten.
  De Schot Sean Connery had wel had geweten met dat stelletje Arabieren.

  Nu verlang ik erg naar weer eens een echt James Bond verhaal. Zijn de filmrechten van die aanslag in Kiev al verkocht?

  1.   

   Fritsje beter lezen! Er was helemaal geen aanslag. Trouwens wat zou de AD66-trofee Ollongren hiervan zeggen. Is dit fakenews of nepnieuws?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!