Schadeclaims kosten politie miljoen per jaar!

Tussen de periode 2013-2017 heeft de politie zo’n 2500 (!!!) schadeclaims ontvangen waarvan een onbekend deel is uitgekeerd. Sinds 2013 keert de verzekeraar zo’n miljoen euro per jaar uit! Dit meldt de NOS.

Denk aan situaties als in geval van nood een deur forceren of een inval op het verkeerde adres. Ook zoekgeraakte spullen die in beslag werden genomen of een te ruwe aanpak zijn grond voor schadeclaims bij de politie. De verzekeraar van de politie beoordeelt deze schadeclaims maar geeft geen exacte cijfers. Wel is er bekend dat er dus flink wat geld wordt weg gepist aan dit soort onzin. Onzin niet omdat het onterecht is maar omdat het juist zo makkelijk voorkomen kan worden, noodsituaties daargelaten.

Het moet prima mogelijk zijn om wél direct het juiste adres in het vizier te hebben of niet ‘te ruw’ te handelen. Het gaat hier namelijk jaarlijks om zo’n 500 claims van boven de €2500,- euro. Dat bereik je niet met het platbeuken van deuren bij verkeerde adressen. Een ander deel valt te verklaren door schade bij achtervolgingen en agenten die gewond raken bij trainingen. Hoeveel van deze claims makkelijk voorkomen hadden kunnen worden maakt de NOS niet bekend. Hoeveel deuren van €2500,- er zijn gesneuveld is eveneens een raadsel. De politie belooft echter het aantal claims naar beneden te zullen brengen maar geeft geen concrete informatie over hoe ze dit precies willen gaan doen. Er is al wel een daling aan de gang.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. EU kok

  Even wat teksten van Vit lenen.
  Waar gehakt wordt vallen spaanders.
  maken er korte metten mee. Ik ga er vanuit dat het middel niet erger is dan de kwaal.
  .
  Er valt dus weinig te zeuren.

  1. Control

   EU kok

   Hihihihi 😉

 2. lugar

  de arrogantie van de macht? politie kan immers doen wat ze willen, niemand houdt ze tegen zij zijn immers de macht zelf

 3. Pedrito

  Ik herinner mij de politieslogan: “Die pet past u ook”………, mijn vader vulde dan aan: “=werk voor iedere sukkel !” Vandaar die schadeclaims.

 4. Rechtsaf

  Wie zegt mij dat daar geen dure reisjes, etentjes of hotelovernachtingen van worden betaald?

  Overigens vind ik wel dat de politie die op straat werkt nog harder mag ingrijpen bij incidenten zo hard zelfs dat het respect voor de man in het blauw terugkomt..

 5. sjun

  Als de schadeclaims een miljoen per jaar kosten, wat zijn dan de jaarlijkse kosten van al die politie-iftars?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.