Schadeclaims kosten politie miljoen per jaar!

Geen categoriemei 12 2018, 9:00
Tussen de periode 2013-2017 heeft de politie zo'n 2500 (!!!) schadeclaims ontvangen waarvan een onbekend deel is uitgekeerd. Sinds 2013 keert de verzekeraar zo'n miljoen euro per jaar uit! Dit meldt de NOS.
Denk aan situaties als in geval van nood een deur forceren of een inval op het verkeerde adres. Ook zoekgeraakte spullen die in beslag werden genomen of een te ruwe aanpak zijn grond voor schadeclaims bij de politie. De verzekeraar van de politie beoordeelt deze schadeclaims maar geeft geen exacte cijfers. Wel is er bekend dat er dus flink wat geld wordt weg gepist aan dit soort onzin. Onzin niet omdat het onterecht is maar omdat het juist zo makkelijk voorkomen kan worden, noodsituaties daargelaten.
Het moet prima mogelijk zijn om wél direct het juiste adres in het vizier te hebben of niet 'te ruw' te handelen. Het gaat hier namelijk jaarlijks om zo'n 500 claims van boven de €2500,- euro. Dat bereik je niet met het platbeuken van deuren bij verkeerde adressen. Een ander deel valt te verklaren door schade bij achtervolgingen en agenten die gewond raken bij trainingen. Hoeveel van deze claims makkelijk voorkomen hadden kunnen worden maakt de NOS niet bekend. Hoeveel deuren van €2500,- er zijn gesneuveld is eveneens een raadsel. De politie belooft echter het aantal claims naar beneden te zullen brengen maar geeft geen concrete informatie over hoe ze dit precies willen gaan doen. Er is al wel een daling aan de gang.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten