Schandalig! Steeds meer jongeren leven massaal op straat in Rotterdam!

Er gaat iets flink mis in Rotterdam. Tussen 2015 en 2017 is het aantal aanvragen door jongeren voor hulp vanuit de gemeente met 40% (!!!) gestegen! Zo meldt EenVandaag.

Exacte aantallen kunnen niet worden genoemd omdat niet alle jongeren die in de problemen zitten zich ook laten registeren. Er zijn inmiddels wachtlijsten voor diverse nachtopvangcentra. En dan hebben we het alleen nog maar over centra die geschikt zijn voor ‘normale’ daklozen. Heb je te maken met psychisch gestoorden of verslaafden dan biedt zo’n centrum al geen uitkomst. Voor deze groepen is dan ook nóg minder plek.

Waar dit recordaantal daklozen ineens vandaan komt is vooralsnog onbekend. Het zou te maken kunnen hebben met de sloop van sociale huurwoningen maar dit is niet de enige verklaring. Vele daklozen, sommigen gewoon studenten met té veel pech, hebben geen familie of vrienden waar ze tijdelijk opgevangen kunnen worden.

Volgens de laatste CBS-cijfers is het aantal daklozen van 18 tot 65 jaar tussen 2009 tot 2016 een gestegen met 71 procent. Daarvan is 42 procent dakloos in de vier grote steden Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Een flinke pest bende in ons kleine kikkerlandje waarvan Rutte zegt dat we economisch weer groei zien! Het lijkt er op dat vooral de aandeelhouders hier de vruchten van plukken en zelfs studenten nu tussen wal en schip vallen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. DolleDries

  In mijn omgeving komt de ene hoofddoek na de ander onder dak.

  1. JanKlaasen

   Die hebben waarschijnlijk wel een baan. 😉

   1. Stork

    Ernst: Een echte baan inderdaad, dat kun jij niet zeggen. Dat je veel nicks gebruikt om deze website te bevruchten met je gebral kun je onderhand wel als baan beschouwen. Niet voor niets zijn er verdenkingen in die richting.

    1. Ernst Quispel

     Je bent een bijzonder dom figuur, Stork.

     1. Guus Geluk

      Stork-Siemien leeft in z’n eigen wereldje.

     2. Stork

      Ernst & Guus: Bijzonder dat ik jullie beide tref, het is echter niet verwonderlijk. Jullie wrijven de vlek alleen maar groter. De snelheid en de manier waarop jullie dit doen verklaard dat mijn bevindingen volledig juist zijn.

      Ernst is een multinicker die DDS expres vervuild met gebruik van meerdere (tenminste 7) nicks. Als er iets als een paal boven water staat dan is het die bevinding. Uiteraard, en ook dat is repeterend, wordt Ernst bijgestaan door ridder Guus. Ook dat is typisch Pavlov.

     3. Guus Geluk

      Stark: “ridder Guus”.

      Zo heb ik mijzelf nog nooit gezien. Dank voor het compliment.

     4. Stork

      Guus: Graag gedaan, al zou ik niet al te blij zijn. Je wordt namelijk in één adem genoemd met jouw multinickmeester Ernst.

     5. Guus Geluk

      Stork,

      Ben nooit blij op dit forum, heb het wel reuze naar mijn zin.

     6. Rechtsaf

      @Stork ik zie beide als een schepje sjus in een onderbroek..

     7. Guus Geluk

      Rechtsie-stechsie,

      Opmerkelijke beelden haalt u zih altijd voor ogen: dat moet gezegd worden.

      Een goeienavond verder, Rechts.

     8. Stork

      Rechtsaf: Inderdaad, al spant Ernst de kroon, hij is een nietsienkielien multinicker, hij vervuild DDS expres met zijn verschillende nicks. Ik tel er inmiddels al zeven.

     9. Rechtsaf

      @Guus om nog duidelijker te zijn voor de beeldvorming, antisemitisch islamitisch strontvlekkende ruggetuffers, dat zijn jullie beide eigenlijk.
      Het gewone Nederlandse volk schofferend tot op het bot met cynisch en hypocriete sarcasme die ook nog eens gewoon door jullie beide echt zo bedoeld wordt en gemeend..

     10. Rechtsaf

      @Stork ja dat is mij inmiddels duidelijk geworden.

     11. Guus Geluk

      Rechtstark schrijft: “strontvlekkende ruggetuffers”

      Uw fascinatie met uitwerpselen en rigdekkers is welbekend.

      Hopelijk weet uw vrouw er niets van.

 2. Heinz

  Een pestbende…een boute uitspraak van Wout. In Londen, Malaga is het vele malen erger.

  1. Ni28

   Dat maakt het direct goed. Elders is het erger. Moeten wij beter ons best doen.

 3. Ni28

  Schandalig? Je wilt gewoon op straat zijn in gaaf Nederland, wie zou dat niet willen? En het wordt steeds leuker, wacht maar tot de trollen komen met hun braaksel.

  1. EU kok

   wacht maar tot de trollen komen met hun braaksel.
   .
   Wachten?
   U bent er toch al.
   Sterkte met uw maag.

   1. Mart

    Hè de EU cock druppet òòk ff

 4. JanKlaasen

  Een vandaag? Das toch die MSN fake omroep? Moet niet gekker worden met de DDS. Die zitten naar de publieke omroep te kijken!

 5. Blue monday

  Komt het door het beleid van Leefbaar Nederland?

  Hoe DNA ook, als rechts geaard persoon heeft zo’n werkloze klaploper ook helemaal nergens recht op.

 6. Ernst Quispel

  De groeiende armoede aan de onderkant van de samenleving is het gevolg van decennia rechts, neoliberaal, beleid waar ook sociaal democraten van harte aan hebben meegewerkt. De verzorgingsstaat is uitgehold en steeds meer mensen vallen uit de boot van de welvaart.

  Het zal hier niet goed vallen maar alleen een links beleid kan deze rechtse verloedering corrigeren. Dat is ook de achtergrond van mijn voorspelling dat de politieke wind de komende jaren naar links zal waaien. De kiezer snapt dat het schandalig is dat met een groeiende welvaart de inkomens- en vermogensverschillen krankzinnig oplopen en alleen de rijken profiteren van de oplopende conjunctuur.

  De PvdA schijnt in de gaten te krijgen dat ze de afgelopen decennia een paar ideologische veren ten onrechte hebben afgeschild Alleen een stevige linkse herorientatie zal dit deze trend kunnen keren.

  1. Holland

   Wensdenken. En dat komt zelden uit.

   1. Stork

    Holland: Tel je even mee?

    – Fortiori
    – JanKlaasen
    – Jubbe

    Schaamteloos van stal gehaald door Ernst Quispel

    1. Ernst Quispel

     Stork, je uit een bespottelijke beschuldiging zonder bewijs of logica.

     1. Stork

      Ernst: Geen probleem hoor, jij bent de enige die zoveel nicks van stal haalt. Exact bewijs kan niet bestaan omdat jij degene bent die het toetsenbord bedient en het ons aan ip’s ontbreekt. Maar dat jij DDS momenteel bestookt met tenminste 7 verschillende nicks staat voor mij en voor meerdere forummers voor de volle 100% vast.

     2. Ernst Quispel

      Ik plaats hier uitsluitend bijdragen onder de nickname Ernst Quispel.

      Ik snap dat mensen met een paranoïde stoornis daarvan niet zijn te overtuigen.

     3. Stork

      Ernst: Je bent aan het wrijven jongen, de vlek wordt steeds groter en jij bent de enige die het niet ziet. O wacht… jouw persoonlijke reetridder Guus ziet het ook niet, hij wil het ook niet zien. Gewoon doorgaan met wrijven Ernst, het is op zich wel vermakelijk al blijf ik het een NSB-streek vinden om dit forum te bestoken met meerdere nicks.

  2. Beukman

   @Ernst
   Juist.
   De sociaal-democratie zou opnieuw moeten worden uitgevonden. Al vrees ik dat het inmiddels te laat is, want er is al veel weggegeven dat niet meer zomaar terugkeert.

  3. Steve Van der Vekens

   Zever, want het beleid wordt al sinds de jaren 70 door linkse moslimknuffelaars bepaald.

 7. Frits Jansen

  Jammer. Het zijn de gevolgen van het extreem rechtse beleid van Leefbaar Rotterdam.
  Een klassiek rechts stokpaard is dat de inkomensverschillen te klein zijn. Door daar wat aan te doen ontstaat doelbewust armoede aan de onderkant. Alleen socialisten bekommeren zich daarover.
  Dat het aantal daklozen stijgt is dus eigenlijk een goed teken. Maar dan moeten ze niet opgevangen worden op kosten van de belastingbetaler. Gewoon Oostvaardersplassenbeleid: wie de markt niet volgen kan met creperen. Dat heet “volumebeleid”.
  Ik hoorde dat er al extra geld is uitgetrokken voor de gemeentereiniging om al die lijken op te ruimen.
  Maar nog beter zou zijn dat die daklozen zichzelf verkopen om hun organen, zoals dat ook in Pakistan gebeurt. Dan zakte de prijs voor een nier ook een beetje.

  1. toetssteen

   @jansen
   Maar natuurlijk! Schroef de belastingdruk op naar 95 %!
   Ik ruik Stalinisme….

   1. Ernst Quispel

    Je reageert weer dom en beschonken, Toetssteen.

    1. Holland

     Je reageert weer asociaal, onbeschoft en sadistisch Quispel.

     1. Ernst Quispel

      Dank voor je vriendelijke en zeer sociale reactie, Holland.

     2. Stork

      Holland: En Ernst reageert op zijn eigen multinick Frits Jansen.

   2. Stork

    toetssteen: Lees je mee?

    Je reageert op Frits Jansen en multinicker Ernst geeft antwoord.

    Ergo: Frits = Ernst

  2. meijer61200

   Hahaha!!! Zelden zulke uitspraken gehoord van deze mongoloïde praatjesmaker! Rotterdam, al vele jaren een ROOD bolwerk! Dus LINKS, sukkel. Je bent een in- en in treurig wezen blijkt keer op keer.

 8. Henk-Jansen

  Het is absoluut verschrikkelijk. In het steenrijke Nederland zou geen enkel mens op straat moeten hoeven leven. Zoals de heer Quispel al zegt is dat het gevolg van neoliberaal beleid die de verzorgingsstaat uitgehold hebben en van de individualisering van de samenleving waarin het ieder voor zich is en waarin we niet meer omkijken naar elkaar!

  1. Duke

   Eens.

  2. Fortiori

   Ik collecteer voor een paar organisaties, Alzheimer, KWF en kom zodoende langs vele deuren. In verschillende wiijken. Dat is dan nog een situatie waar je bewoners aantreft die onderdak hebben. Wat je soms aantreft achter een deur…de armoede straalt je tegemoet. Komozakken als raambedekking…Laat staan zij die geen enkel onderdak hebben.

   1. Henk-Jansen

    In Nederland klotst het geld als het ware tegen de plinten maar we zijn niet eens in staat om elke Nederlander een fatsoenlijke woning te geven. Belachelijk is het!

  3. toetssteen

   @H.J.
   Vandaar dat de belastingen zo hoog zijn.
   Wat meent u nu eigenlijk? Nog meer afdragen oid?

   1. Henk-Jansen

    Met harteloze en egoïstische figuren zoals jou wil ik niks te maken hebben.

 9. EU kok

  Humor lag vroeger op straat, nu staat het op DDS.
  Zoals gebruikelijk heeft DDS problemen met de gevolgen van rechts beleid.
  Degene die er geen moeite mee hebben, worden door het gros der reageerders bestempelt als linkse trollen.
  Humor of diep droevig, kiest u maar.

 10. Stork

  In 2012 werd ik door een collega consulent van het UWV al gewaarschuwd. Zij vertelde dat er grote problemen zouden ontstaan nu er voor jongeren geen opvangvoorzieiningen zoals een uitkering beschikbaar zouden zijn. Ouders zouden meer en meer verantwoordelijk worden gehouden, tot tenminste 21 jaar. Met als gevolg dat jongeren in die leeftijd geen onderdak en inkomen hebben als er geen thuis meer is of wanneer de ouders niet kapitaalkrachtig genoeg zijn.

  Zie hier… Rotterdam e.o.

  1. EU kok

   De volgende linkse jankert.
   Hij/zij/het raad ik aan naar Joop.nl te verhuizen.

  2. Mariposa78

   Dat heeft je collega heel goed gezien en terecht gelijk heeft.

   Daarom doe ik niet aan hokjes denken dat laat ik wel aan anderen over die te stom zijn om verder dan hun neus te kunnen kijken.

   Alhoewel het typisch is Hollands is dat als iets fout gaat dat het altijd 1 persoon moet zijn waarom iets fout gegaan i.p.v. uit te zoeken WAAROM het fout gegaan is.

   Daarom is het de fout val alle politici en niet van een bepaalde hoek politici ze zijn uiteindelijk allemaal akkoord gegaan.

   Je kan dan wel allerlei drogredenen verzinnen, maar dat heeft geen nut of zin als je uiteindelijk geen verantwoordelijk of verantwoording voor je beslissingen hoeft af te leggen.

   En de zo geheten over het paard getilde Hbo’s die niks kunnen en willen behalve te veel betaald worden voor hun niet kunnen.
   Dan heb ik liever een master of none die wel praktijk kennis heeft door het te doen en kan inspringen daar waar het nodig is.

   Een master diploma wat is dat nou? meester in 1 vak, ja leest het goed 1 vak was of ben je niet mans genoeg om de hele opleiding af te sluiten.

   Ik ben van de generatie dat zijn opleiding heeft moeten afsluiten met alle 24 vakken examen en slagen (HTS) en dan durven ze te beweren dat mijn diploma niet van het zelfde niveau is als de huidige diploma’s onzin laat me niet lachen.

 11. palko

  Als Rotterdammer herken ik me totaal niet in de constatering dat steeds meer jongeren massaal op straat leven in Rotterdam. Als ik hier wel eens zwerfjongeren tegenkom gaat het vooral om mensen die vanuit MEO-landen op de bonne fooi naar Nederland zijn toegekomen. Die eigenlijk geen trek hebben naar hun dunner bevolkte land terug te gaan. Zij maken zich, om aan middelen van bestaan te komen, vaak schuldig aan het plegen van misdrijven, zoals inbraak, diefstal etc. Ik heb sterk het gevoel dat een links getint programma als ‘Een vandaag’ probeert op deze goedkope wijze de partij Leefbaar Rotterdam in een kwaad daglicht te stellen. Terwijl ik juist de indruk heb dat de stad Rotterdam de laatste jaren een stuk leefbaarder is geworden. Hetgeen ik b.v. van Amsterdam, eufemistisch gezegd, niet bepaald kan zeggen.

 12. Svetlana

  Het zijn met name moslims die op straat leven omdat ze met arbeidsdiscriminatie te maken krijgen. EEN SCHANDE!

  1. Rechtsaf

   @Sveetlana nee dat zie je verkeerd, ze geven Nederland de schuld dat zij niet worden bezig gehouden, dus worden vermaakt tja en met werken wordt je niet vermaakt dus doen ze dat maar niet..

 13. sjun

  Omvolking door massa immigratie heeft zo zijn prijs. Ergens worden de rekeningen van fatsoenspopulisme als gepraktiseerd door PvdA, GroenLinks, D66 en CU neergelegd.

 14. DolleDries

  Jazeker, een woord van vlak na de oorlog, veroorzaakt ook door de oorlog en het absurde; we hebben nu 73 jaar na de oorlog nog altijd woningnood. Nee zo noemen we het niet meer, dat is uit de tijd, daar zijn meer verhullende termen voor bedacht.
  Noem het zoals je wilt maar dit is een grote schandvlek voor een welgesteld land. En het toont eens te meer het falen van elkaar opvolgende regeringscoalities. Niet één is er zelfs maar een beetje in geslaagd het een beetje terug te dringen. Is er dan niet gebouwd ? Jazeker wel, als gekken zelfs, men had zelfs zo’n haast dat de vele duizenden flats die in de vijftiger en zestiger jaren gebouwd werden veertig jaar erna alweer gesloopt moesten worden. Kwaliteit was uit het woordenboek geschrapt, kwantiteit dat telde, stapelen die blokkendozen.

  In diverse steden staan nog gebouwen van eeuwen oud, de een nog mooier dan de andere, vooroorlogse wijken staan nog fier overeind en stralen als nooit tevoren. De nieuwe flats waren bij oplevering al niet om aan te gluren en dat is er in de loop der jaren niet op vooruit gegaan. In rap tempo zijn ze gesloopt, vernietigd zo u wilt en dat was maar goed ook, betonrot, asbest, enkel glas, centrale ketelhuizen en als de buurman een scheet liet dan konden de buren dat ook horen.

  Na de oorlog wilden ‘arbeiders’ een huurhuis, een koophuis was alleen weggelegd voor de zeer welgestelden. Tegenwoordig noemen we dat “sociale woningbouw”. Ondanks dat er nog weinig sociaals aan te ontdekken valt. Niet in het minst de huren want die zijn alle jaren verhoogd, crisis of niet, de huur moest en zou omhoog. En dat terwijl de huursubsidie stevig werd afgebouwd. Die krijg je alleen nog als je aan de geeuwhonger ligt.
  Maar op de plaats van die “oude” flatgebouwen zijn toch weer andere woningen gebouwd ? Jazeker, alleen waren dat in bijna alle gevallen geen huurhuizen meer. Woningcorporaties deden er daarnaast nog een schepje bovenop door een flink deel van hun voormalige huurwoningen te verkopen. In de beginperiode was dat nog redelijk goedkoop, er werden bewoonde huizen verkocht aan de bewoners en dat drukte de prijs maar al gauw kwam men erachter dat mensen ook bereid waren de marktprijs te betalen.
  En wat er ook gebouwd is, het was bij lange na niet voldoende en dat heeft nu geleid tot een totaal overspannen woningmarkt. En de regering ? Die vind het wel best zo ! Nee dat zeggen ze niet, maar door niets te doen komt het daar wel op neer. In de vijftiger jaren waren we met elf miljoen inwoners het meest dichtbevolkte land ter wereld, inmiddels hebben we meer dan 17 miljoen inwoners maar zijn we niet langer het dichtstbevolkt. En ondanks de krapte op de woningmarkt moeten we ruimhartig ‘vluchtelingen’ toelaten die nooit of te nimmer meer teruggaan. Waar die moeten wonen? God mag het weten, kantoorgebouwen worden al omgebouwd tot woningen. Erg duurzaam gaan ze daar niet bij te werk, de scheidingswanden zijn flinterdun want ja echte muren erin zetten maakt dat de fundering niet tegen het toegenomen gewicht bestand is. Het laat zich raden dat het allemaal niet erg geluiddicht is en zo worden dus weer nieuwe krotwoningen gecreëerd.
  Hoe dit nu verder moet ? Nou geen partij heeft er in haar programma echt een punt van gemaakt dus dat wordt gewoon verder aan modderen.
  En terwijl ik vanmiddag op mijn manier “druk bezig” was om dit artikeltje te schrijven las ik een alarmerend bericht, de bouwwereld leek een hausse te beleven, de crisis was voorbij, een nijpend woningtekort, een overspannen woningmarkt, het leek niet stuk te kunnen. Mis ! Het kón niet alleen misgaan, het gáát mis. En niet zo’n klein beetje ook ! Het Brabantse bouwbedrijf Moonen werd begin deze maand failliet verklaard. Hoe dat kan ? Nou ze hadden meerdere projecten aangenomen in de jaren 2015/2016, en ze deden dat tegen de toen heersende prijzen. De economie trok echter aan, net als de vraag naar bouwmaterialen. En daar waar vraag en aanbod niet langer aansluiten daar stijgen de prijzen. Ook de personeelskosten stegen. Vele bouwvakkers waren gedurende de crisis gedwongen als ZZP’er te werken, nu is er een schrijnend tekort aan bouwvakkers, de ZZP’ers kunnen letterlijk overal aan de bak en wat doet een zelfstandige dan ? Inderdaad, die verhogen hun prijs, en niet zo kinderachtig ook !
  Gevolg; de bouw van oa drie woontorens in de nieuwe wijk Holland Park in Diemen ligt stil. En Moonen is niet het enige bouwbedrijf dat in moeilijkheden kwam, er zijn meerderen die het water tot de lippen staat, er wordt nerveus heronderhandeld over bouwcontracten en voor de bouwers is het pompen of verzuipen, mislukken de onderhandelingen dan zijn zij de volgenden die bankroet gaan.
  Tja dat gaat de woningnood niet helpen…. !
  Tijl Uylenspiegel BronFenix

  1. EU kok

   Het welbekende linkse geleuter op een zogenaamd rechts blog door een extreem links, haast communistisch figuur.

   1. dannyvermeulen69

    Dus wat doe je hier nog op dit blog blijf weg dan en neem je de rest van je niksnut rug dekkers mee! opzouten landverader EU cock ,

 15. Pescador

  Gaat toppy in nederland, rutte kan volgens mij best nog wel ergens op bezuinigen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.