Slaap maar rustig! Rabbijn Van de Kamp: 'Er is geen opkomend antisemitisme in Nederland, is aangejaagd door CIDI!'

Geen categoriemei 14 2018, 17:00
Joden zijn in Nederland helemaal niet minder onveilig dan enige tijd geleden, aldus rabbijn Lody van de Kamp vandaag op Radio 1. Volgens de joodse voorganger is er geen 'opkomend antisemitisme', maar is dat een hype die is opgejaagd door het CIDI.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2018/05/kamp-antisemitisme-cidi.mp4"][/video]
Er is helemaal geen sprake van een toename van antisemitisme in Nederland, aldus Rabbijn Lody van de Kamp vanochtend bij De Nieuws BV op Radio 1. Van de Kamp verdedigde de stelling dat er slechts sprake was van "incidenten", maar niet van structureel antisemitisme. De rabbijn noemde het voorbeeld van een collega die enkele jaren geleden een steen door de ruit had gekregen. Als je dat verhaal een paar keer vertelt "wordt de steen vanzelf een hunebed," aldus de spirituele leider.
Van de Kamp ging zelfs nog even door, door organisaties als het CIDI door het slijk te halen. De rabbijn was van maning dat het CIDI haar "brood verdient" door een hype rondom antisemitisme te creeëren en net te doen alsof we weer in de "jaren '30" leven. Onterecht, vindt de rabbijn, die in de uitzending meermaals benadrukt dat de Nederlandse samenleving die aantijging "niet verdient."
Als presentator Patrick Lodiers vervolgens doorvraagt op incidenten zoals het ingooien van ruiten bij restaurant HaCarmel, reageert de rabbijn wederom met de mening dat hier gaat om een 'incident' en bovendien om iemand die hevig getraumatiseerd uit Syrië is gekomen en daar "verschrikkelijke dingen" heeft gezien en meegemaakt. Daar moet je dus niet te zwaar aan tillen, aldus Van de Kamp.
Nederlandse Joden kunnen dus rustig gaan slapen. Antisemitisme is een fata morgana, en ze zijn superveilig. Alleen krijgen ze misschien te maken met een 'incident', maar dat valt ook nog wel te overzien, toch? Ergens heb ik het gevoel dat deze 'geruststelling' van Van de Kamp daarom helemaal niet zo'n geruststelling is...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten