Snel je rijbewijs halen? 6 tips

Heb je al veel te lang gewacht en is het ondertussen eens tijd om je rijbewijs te halen? Waarschijnlijk heb je geen zin om langer te wachten dan je al gedaan hebt. Of misschien zit er een roadtrip aan te komen en is het toch wel handig een rijbewijs in je broekzak te hebben. Gelukkig zijn er meerdere manieren om het halen van je rijbewijs iets te versnellen. Met deze tips heb jij dat rijbewijs zo in je hand!

 1. Begin op tijd met theorie
  Probeer voordat de praktijklessen beginnen het theorie examen al gehaald te hebben. Door op tijd te beginnen met je theorie gaan niet alleen je rijlessen wat gemakkelijker; je kan ook vast 1 onderdeel van je lijstje afstrepen. Zo ben je alweer een stap dichterbij het behalen van je rijbewijs.
 2. Theorie examen oefenen
  Staat de datum op de kalender? Neem de tijd om het theorie examen een aantal keer online te oefenen. Er zijn verschillende websites die je de mogelijkheid geven om een proefexamen te doen. Haal je alle proefexamens? Dan is de kans groot dat je ook het daadwerkelijke examen onder de knie hebt.
 3. Kies een rijschool in de buurt
  Door op zoek te gaan naar een lokale aanbieder maak je het jezelf een stuk gemakkelijker om rijlessen in te plannen. Ben je ziek of moet je een les verzetten, dan is dat namelijk zo geregeld. Of je nu rijles in Nijmegen, Eindhoven of Amsterdam boekt; hoe dichterbij, hoe beter!
 4. Kies het juiste pakket
  Nu kun je natuurlijk iedere week een uurtje lessen, maar als je het rijbewijs snel wilt halen is het verstandiger om het wat actiever aan te pakken. Neem bijvoorbeeld bloklessen of ga op zoek naar een snelcursus. Er zijn zelfs mogelijkheden om je rijbewijs binnen 1 maand in je pocket te hebben.
 5. Neem een proefles
  Raak vast aan het autorijden gewend voordat de praktijklessen daadwerkelijk van start gaan. Als je al enige aantoonbare ervaring hebt, zullen er minder lessen nodig zijn om je uiteindelijk op examen te laten gaan. Ga dus op zoek naar de mogelijkheid tot proeflessen, om vast gewend te raken aan het besturen van een auto.
 6. Kies de juiste instructeur
  Iedere rijschool werkt met verschillende instructeurs. Dit geeft je de mogelijkheid om een persoon te kiezen die het beste bij jou en je leerstijl past. Een goede instructeur kan je namelijk snel en duidelijk leren hoe je auto moet rijden.
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

 1. RS

  nou, op de haatsite worden ze gewoon TE KOOP aangeboden hoor…………………die hoeven waarschijnlijk niet ff te “lessen “…………
  Kamelenrijbewijs is er nog niet…………

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.