Socialistische dictator Maduro ‘wint’ zogenaamde ‘verkiezingen’ Venezuela

Nou, dat is wel schokkend zeg.

De Telegraaf bericht dat Nicolas Maduro ook de komende zes jaar president blijft van Venezuela. Zijn volk zou in grote meerderheid op hem gestemd hebben. De man kreeg hoegenaamd 67 procent van de stemmen. Zijn grootste rivaal, Henri Falcón, moest genoegen nemen met 21 procent, wat neerkomt op 1,8 miljoen stemmen.

Het opkomstpercentage? 46 procent.

Ja, dat is bijzonder laag. De reden laat zich raden: iedere Venezolaan wist van tevoren al dat Maduro zou ‘winnen.’ En met ‘winnen’ bedoel ik natuurlijk dat hij de overwinning zou opeisen, en dat het daadwerkelijke stemgedrag van de bevolking daar geen significante rol in zou spelen. Meneer is namelijk een autocraat pur sang. De enige verkiezingen die hij organiseert zijn verkiezingen die hij wint — als niet goedschiks, dan maar kwaadschiks.

In dit specifieke geval had een groot deel van de oppositie de verkiezingen geboycot. Zij kregen de mogelijkheid namelijk helemaal niet om op dezelfde wijze campagne te voeren als Maduro. En daar komt nog eens bij dat er bij stembureaus medewerkers van Maduro stonden om ‘toezicht’ te houden en mensen nogmaals op het hart te drukken dat het bijzonder verstandig voor ze was om op Maduro te ‘stemmen.’

Vee leden van de oppositie zagen dat al ruim tevoren aankomen en besloten niet mee te werken aan dit proces waardoor het regime van Maduro zichzelf probeert te legitimeren.

Jammer, maar helaas voor de ‘president’: daar trapt helemaal niemand in. Amerika heeft al laten weten de uitslag niet te erkennen. Dat is de enige juiste reactie op deze poppenkast.

Het goede nieuws? Zelfs onze linkse media zullen moeten toegeven dat Maduro een socialistische dictator eersteklas is. Oh ja, én dat hij zijn land helemaal de vernieling in helpt. Want de economie van Venezuela is écht totaal kapot.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. palko

  Idee: Misschien kan het nieuwe gemeentebestuur van Amsterdam een stedenband aangaan met Caracas, de hoofdstad van Venezuela. Daar kunnen foute partijen als Groen Links, SP, D’66, de PvdA en

  1. palko

   Herstel: Laatste zin moet luiden: Daar kunnen foute partijen als Groen Links D’66 en de PvdA best nog wat van opsteken.

  2. Ni28

   Kunnen zij alvast in de toekomst kijken.:)

 2. Gerlos

  Een groot CORRUPT zooitje daar in Venezuela onder die gek van Maduro. In en in triest voor de inwoners van die eens zo’n rijk land.
  In neem aan dat er geen euro vanuit Nederland die richting opgaat voor hulp aan die gek.

 3. meijer61200

  Elk land waar de socialisten aan het bewind zijn is binnen de kortste keren straatarm. Socialisten missen nu eenmaal de intelligentie om een land te besturen, dat is een gegeven.

  1. Blue monday

   Voor echte rijkdom moet je dan ook sociaal democraten hebben, vaak hier verward met socialisten, wat een schaamlap is voor enge communisten.

   Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Canada, nieuw Zeeland, Australië, Nederland om er maar een paar te noemen zijn niet voor niets de gelukkigste, veiligste en welvarendste landen op deze aardkloot.

   1. meijer61200

    “Nederland om er maar een paar te noemen zijn niet voor niets de gelukkigste, veiligste en welvarendste landen op deze aardkloot.”Kun je nagaan hoe diep ellendig de rest er aan toe is… Wilders/Baudet mogen de rotzooi straks opruimen van het linkse geteisem.

   2. Mart

    Blue….mèèn je dit?Dit hele rijtje is druk bezig zich zelf af te breken.Mischien kunnen Nieuw Zeeland en Australie het tij nog keren.

 4. Koos sssss

  Wat is de nieuwswaarde daarvan? De EU is minder democratisch dan Venezuela en met een partij als D66 in eigen land wordt hier elke vorm van democratie ook voortvarend opgeruimd. Onder de D66 noemer: “bestuurlijke vernieling”.

 5. Blue monday

  Ondanks de bodemschatten was en is Venezuela nooit een rijk land geweest.
  Voordat Chávez democratisch aan de macht kwam, zat alle rijkdom in een exclusief hoekje, waar de bevolking niet van meeprofiteerde.
  Daarnaast werden de oorspronkelijke bewoners zwaar gediscrimineerd en van huis en haard verdrongen.

  Dit zijn tot op de dag van vandaag de mensen die uit pure onzekerheid toch op Maduro stemmen omdat ze anders nog meer verliezen dan ze ooit hebben gehad.

  Venezuela is een ziek land, de oppositie kan en wil geen vuist maken en bevechten zichzelf. De socialisten maken er een zooitje van en hoeven alleen het arme deel van de bevolking de pleasen met een jaarlijks voedselpakketje.

  Linksom of rechtsom, het land is een ramp waar iedereen elkaar tegenwerkt.

  1. Signaal

   Linksom is inderdaad een ramp!

 6. Ni28

  Het kon ook niet anders. Maduro zijn overwinning is niet verrassend voor een dictatuur. Door de controle op de identiteit van de stemmers haal je veel stemmen binnen. Stem je niet dan zult je niet eten. In de rijke geschiedenis van militaire putschen in Venezuela is dat weer de enige overgebleven mogelijkheid tot verandering nu ook de militairen niet meer te eten hebben. Wanneer gaan deze de laatste rit van de omhoog gevallen buschauffeur bepalen? Wanneer gaat de rest van zijn fans doorzien dat La revolution Bolivariana een groot bedrog is een de held Bolivar niet waard.

 7. poldi

  Na Cuba het tweede Zuid-Amerikaanse land waar linkse achterlijkheid aan de macht kan blijven, ondanks de puinhoop die ze van hun landen gemaakt hebben.

  1. Adriaan

   @poldi, en dat verbaast me telkens weer dat linkse achterlijkheid het telkens voor het zeggen heeft. Zijn anderen te braaf om op de barricaden te gaan staan? Hoe dan ook, Venezuela blijft een probleemland.

   1. Ni28

    Venezuela laat zien dat een linkse dictatuur nog erger is dan een rechtse. Tijdens de vele rechtse dictaturen was er nog altijd geen honger in het land zoals nu al was het verschil tussen rijk en arm erg groot.

   2. Mart

    Adriaan,kijk eens rond je heen.Gebeurd al jaren in Europa en Nederland…waar zijn jullie barricaden?Mart Brasil.

 8. Mart

  Er, komen hier in Brasil per dag honderden venezuelanen binnen voor bed brood en bad.Helemaal berooid .De socialistische kreet ” iedereen even weinig”, is daar nu ”iedereen niets meer”.

 9. Mart

  Net gearriveerde venezuelaan al hier.”Bedankt voor de rol wc papier…was erg lekker”.WC papier ook al jaren niet meer in de schappen.Socialisten kunnen niet rekenen!Mart Brasil.

 10. Baron von Munchhausen

  “Caracas aan de Amstel” stuurt een delegatie om winst van Maduro (Venezuela) op te luisteren! “De stem van het volk heeft gezegevierd!”
  Maar,………….altijd hebben linkse politici een enorme last van Alzheimer: vergeten wordt dat het Venezolaanse volk vlucht en vrijwel niet te eten heeft!
  Viva Socialisme!
  Viva Venezuela.
  Viva Caracas ad Amstel!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.