Volgens advocaat van Marco Kroon is er juist wél bewijs voor ontvoering: we gaan heen en weer

Is Kroon nu wel of niet ontvoerd? Wat is el of niet waar van zijn verhaal? Het wordt nu steeds moeilijker om een duidelijk beeld ervan te schetsen, omdat het elke keer heen en weer gaat. De een zegt dit en de ander zegt dat. Zo blijven we als een pingpongballetje alleen maar heen en weer schieten, terwijl de waarheid niet aan het licht komt.

e Volkskrant schreef op basis van dertien bronnen binnen Defensie dat het ministerie na een jaar onderzoek nog geen bewijs heeft gevonden voor de ontvoering van Kroon. Daardoor zou het vermoeden zijn gerezen dat hij zijn verhaal in ieder geval gedeeltelijk heeft verzonnen.

Kroon heeft zelf melding gemaakt van het incident, zegt Knoops. Het is een melding die staatsgeheim is, een officiële melding volgens de procedure die daarvoor staat. Kroon kan zich vanwege de geheimhoudingsplicht niet verdedigen tegen de aantijgingen.

Of de verklaring ook in het dossier van het Openbaar Ministerie is terechtgekomen en het verhaal van Kroon staaft, kan Knoops niet zeggen. “Het ligt voor de hand dat deze melding ook bekend is bij het OM.”

Hierdoor lijkt het vooral de vraag wat het OM ermee gedaan heeft? Zal de instantie zo veel tegenbewijs hebben dat het dit document gewoon weg heeft gegooid en niet er naar om heeft gekeken? Of is er juist niet aandachtig genoeg gekeken naar dit document en moeten we concluderen dat er een aantal aspecten veranderd dienen te worden? Het gaat om de integriteit van een militair en daar dienen we niet luchtig mee om te gaan en als de advocaat dit aangeeft, dan moet er zeker nog extra aandacht gegeven worden aan het bewijs.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Adriaan

  Als je een bewijs hebt, laat je dat zien. Landsbelang om dat niet te doen? Bullshit. Wat heeft Nederland nu in de melk te brokkelen? Het zou de missie in gevaar brengen? Welke missie? Er is helemaal geen missie. We worden door alle partijen voorgelogen. Kroon heeft enkel iemand omgebracht in een oorlogssituatie. Nou en? Er worden duizenden mensen gedood in in dit situaties. Meteen wil Nederland het beste jongetje van de klas zijn en de wereld laten zien dat het dit incident tot op de bodem wil uitzoeken. Flauwekul allemaal.

 2. Adriaan

  Als je een bewijs hebt, laat je dat zien. Landsbelang om dat niet te doen? Bullshit. Wat heeft Nederland nu in de melk te brokkelen? Het zou de missie in gevaar brengen? Welke missie? Er is helemaal geen missie. We worden door alle partijen voorgelogen. Kroon heeft enkel iemand omgebracht in een oorlogssituatie. Nou en? Er worden duizenden mensen gedood in dit soort situaties. Meteen wil Nederland het beste jongetje van de klas zijn en de wereld laten zien dat het dit incident tot op de bodem wil uitzoeken. Flauwekul allemaal.

 3. Ernst Quispel

  Het is pijnlijk om te constateren maar bij Kroon zit een steekje los en hij is wild aan het fantaseren geslagen.
  Inmiddels wrijft iedereen door in de vlek met als ironisch resultaat dat zijn advocaat moeite moet doen om een misdrijf van zijn cliënt te bewijzen.

  Laten we zorgen dat deze doorgeslagen Rambo goede medische zorg krijgt.

 4. DolleDries

  Iedere oorlog heeft zijn gecreëerde helden het geeft iets romantisch en avontuurlijk aan zo oorlog en zeker aan deze zinloze. Prachtige show toch zo uitreiking van de Willemsorde met in de hoofdrol het Koningshuis met hun bewezen dapperheid in WOII het geeft iedereen zo trots gevoel En de echte helden liggen op het kerkhof.

  1. DolleDries

   Niet vergeten onze Willem natuurlijk die bijna voorover valt van de opgespelde medailles wegens heldendom die toen met de schreeuw op de dam vrouw en kinderen omver liep om snel weg te komen.
   https://www.youtube.com/watch?v=J2spgXzIW5U

   1. Guus Geluk

    Koning Willem-Alexander draagt over het algemeen een uniform zonder onderscheidingen. Na zijn ontslag bij de krijgsmacht is hij geen militair meer.

    https://nos.nl/artikel/2092241-nep-of-niet-het-uniform-zit-de-koning-als-gegoten.html

 5. Ni28

  Het is makkelijk praten en redeneren vanuit een veilige omgeving. Deze jongens vertrekken als macho’s en komen terug als een geestelijke wrak. Ik onthoud mij daarom ook van een inhoudelijke commentaar, ik heb niets te oordelen.

  1. Ernst Quispel

   Ik zie Kroon ook als een slachtoffer.

  2. Stork

   Ni28: Vroeg jij Ernst om een mening of een reactie?

   1. Ni28

    Meestal reageert ie op grammatica fouten maar ik heb mijn reacties gestaakt. Zwijgen is heilzaam voor beide kanten als je mij goed begrijpt.

    1. Stork

     Zeker, een goed verstander heeft aan een halv wordt genoeg. 😉

 6. Guus Geluk

  Wie heeft er nu gelijk? Defensie of Kroon en z’n advocaat.

  Gisteren een mooie reportage op Nieuwsuur, waarin de verslaggever meldde dat zelfs collega’s van Kroon meenden dat Kroons verhaal ongeloofwaardig is.

  Sowieso vervelend dat er nu supergeheime informatie op straat ligt.

 7. Pjotter

  EQ heeft zijn oordeel geveld in deze, ik doe niet mee aan oordelen, maar ik constateer dat dit zaakje meurt als de pest, vraag is waar komt de meur vandaan.?

 8. Babaji538

  Dhr. Kroon moet een schatkamer
  aan Ridderorden hebben gehad.

  Petra Hermans

 9. Pescador

  Zoals de meeste die hier wel eens mijn stukjes lezen wel weten dat er bij mij wel eens een steekje los zit. Ook deze keer laat mijn verstand mij kompleet in de steek, ten eerste sturen wij militairen naar een plaats waar wij helemaal niks te zoeken hebben( je kunt ze beter onze eigen grenzen laten bewaken) ten tweede heb ik altijd geleerd dat je de vijand dood moet maken als je dat niet doet maakt hij jou dood. Dus kroon heeft goed gehandeld en de vijand dood geschoten. Wel ergstom van hem om te melden dat je een vijand hebt dood geschoten want in dat suffe nederland zijn altijd wel een paar eikels te vinden die daar een hoop herrie van kunnen maken. Goed gedaan Kroon respekt als je weer een vijand tegen komt gewoon weer afknallen die hap.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.