Vrouwen met hoofddoek mogen van parfumerie Douglas nu ook gewoon in de winkel werken

Na een storm van kritiek heeft parfumerie Douglas besloten dat werknemers met een hoofddoek nu ook in de winkel zelf mogen werken en niet meer naar het magazijn worden verwezen. Het kledingbeleid van de winkel wordt aangepast zodat dit mogelijk wordt. De winkel wilde juist neutraliteit en eenheid uitstralen, maar door massale kritiek op Facebook zal het bedrijf nu haar beleid aanpassen.

Douglas antwoordde daarop: “Onze verkoopmedewerkers zijn ons visitekaartje. Daarom vinden wij het belangrijk dat wij neutraliteit en eenheid uitstralen. En daarom dragen onze verkoopmedewerkers neutrale, zwarte kleding, een shawl van Douglas en een badge.”

De parfumerie schreef ook tegen “elke vorm van discriminatie” te zijn. Daarom kiest de onderneming voor neutrale kledingvoorschriften. Douglas staat in zijn kledingbeleid dus geen religieuze of politieke uitingen toe, meldde Omrop Fryslân.

Dit kwam de parfumerieketen op veel boze reacties te staan. Douglas schreef daarna in een verklaring de commotie te betreuren. “Het is nooit onze bedoeling geweest om met ons kledingbeleid mensen te kwetsen. Onze winkels zijn er natuurlijk voor iedereen!”

Dit is natuurlijk erg sneu, want de verklaring van Douglas is juist erg nobel en logisch. Door de aanpassing van de organisatie zal de winkel juist minder neutraal overkomen, zeker als het beleid rond keppeltjes en kruisjes blijft gewaarborgd. In principe moet er ook gevraagd worden wat de winkelketen doet met andere vormen van religieuze uitingen. Als de organisatie consistent is, dan mag dat ook gedragen worden en anders wordt de neutraliteit inderdaad aangepast.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. DutchDropveter

  Prima toch? Commercieel bedrijf hun keuzes. Mijn keuze om te nooit en te nimmer meer bij die winkel binnen te lopen. Ik vraag me wel hard op af hoe ze hun kloffie noemen waar elk personeelslid elke dag in moet verschijnen ik dacht dat dit Uniform was…

  Anyaway Dougxit!

  1. EU kok

   Bedrijfskleding heet dat.
   U komt er niet meer, maar bent u er ooit wel eens binnen geweest?

   1. DutchDropveter

    En met bedrijfskleding wordt verwacht Uniformiteit uit te stralen ook wel bekendheid voor het winkelend publiek nee ik kom er sowieso niet meer en nu al helemaal niet meer. Toevallig afgelopen zomer in Spanje een douglas binnen geweest. Al high van de lucht de deur weer uitgelopen.

 2. EU kok

  Volkomen terechte beslissing.

  1. DutchDropveter

   Op basis van het woord Uniform? Anyway dit gaat ze marktaaneel kosten.

   Binnenkort in de krant:
   – Douglas verkocht aan Investeringsbedrijf X
   – Investeringsbedrijf X verkoopt alle vastgoed en huurt het terug
   – Assortiment uitgekleed bij Douglas
   – Douglas wil een meer pakkend assortiment
   – Douglas sluit 40 locaties personeel op straat
   – Hoofddoek heeft geen baan.

  2. sjun

   In het magazijn of achter het bureau dringt het natuurlijk geen klanten seksespecifieke apartheid op.

 3. Ernst Quispel

  Het dragen van een hoofddoek is in Nederland nauwelijks nog een thema. Uiteraard moeten moslima’s daartoe de ruimte krijgen.

  1. DutchDropveter

   Ja joh nauwelijks een thema dat komt omdat je bananen in de oren hebt stront in je ogen en je smoel dicht genaaid met prikkeldraad. Anders als je zo begaan was met onze samenleving (die jij zo denkt te kennen) wel beter geweten. Jou mening is eerder een uitzondering dan gemeen goed.

   1. palko

    @DD, onze halal psychopaat heeft blijkbaar niet in de gaten dat dit onderwerp niet gaat over het dragen van een religieuze schaamlap in het openbaar. Maar over het dragen van een schaamlap door personeel dat in levende lijve in aanraking komt met klanten e.d. Bedrijven of instellingen kunnen bij het aannemen van personeel het dragen van religieuze uitingen (kruizen, keppels, schaamlappen e.d.) gewoon verbieden. Als ze dat willen, tenminste. Als je het dragen van schaamlappen e.d. toestaat dan staat het klanten uiteraard geheel vrij om deze winkels en instellingen te mijden als de pest. Hetgeen ik persoonlijk al enige tijd doe.

   2. meijer61200

    Gestoorde kwispel begrijpt nog steeds niet dat het dragen van een kopvod door de dames is bevolen door hun eigenaren. Wegens Kech enzo.

  2. B. Pascal

   hahaha geweldig deze opmerking. wat simpel quispel!

   1. DutchDropveter

    Die vent is knetter gek en ik kan me dan ook niet voorstellen dat een roomblanke kaaskop met een beetje gewentensgevoel hier zo op kan reageren. Of je bent een of andere linkse mafklapper of je krijgt er voor betaald hier de opinie en mening te beïnvloeden en dat laatste is het dan ook want W i m (zo heet ie) is 50+ altijd een grote bek gehad en nu geen fulltime baan (door die grote bek) En nu gaat de seniele babyboomer zijn tijd op blogs als deze verdoen om ja waarom eigenlijk daar krijgen we nooit antwoord op. Omdat meneer wil rond komen en dus betaald krijgt uit de linkse kerk om zijn zure zeik over dit blog te blijven uitstrooien. Komt wel goed.

 4. Guus Geluk

  In de supermarkt is het over het algemeen toegestaan met een hoofddoek achter de kassa te zitten, begrijp ik goed dat er bij Douglass een taboe op ligt? Opmerkelijk.

  1. DutchDropveter

   Taboe hahahahah men wil uniformiteit dat heeft dus niks met taboe te maken anders zouden ze op straat ook niet zo te koop lopen met hun geloof of niet dan?

   1. Guus Geluk

    Als een moslima met een hoofddoek goed werk aflevert is er geen beletsel om haar in de winkel te laten werken.

    1. DutchDropveter

     Oh jawel je bent niet uniform, je weigerd je uniform te gedragen, Je stelt je geloof boven wat dan ook. Dan presteer je gewoon niet zoals gewenst. Of beter gezegd je bent andere onnodig aan het lastig vallen. Dan hebben we toch een andere baan waar uiterlijk GEEN rol speeld zoals Callcenter zelfde kut baan geen uniform nodig (mits ze de Nlse taal fatsoenlijk spreekt)

     1. Guus Geluk

      Dat kan de werkgever het beste beoordelen, denk ik.

     2. DutchDropveter

      Ik denk dat de klant koning is wat het bedrijf voor een feel good propaganda de wereld in slingert om te deugen is enkel de korte termijn 😉

      De lange termijn? Douglass bestaat over 10 jaar geen eens meer of moeten we het lijstje van “Deug” Retailers van de afgelopen 10 jaar even opnoemen? 😉

      V&D? Hema (zeer zwaar weer) Kijkshop (kei kapot)

     3. Guus Geluk

      DutchDropveter,

      Welnee, hoofddoekjes heeft daar helemaal niets mee te maken.

     4. DutchDropveter

      Nee klopt dat heeft te maken met het wanbeleid van deze bedrijven meer bezig zijn met deugen dan met bedrijfsvoering. Net zoals dit met die hoofddoek dit doen ze niet OM de hoofddoek maar OM de media aandacht 😉

      1. Het is niet uniform dus eigenlijk kan het niet
      2. Mensen met tatoages worden wel geweigerd bij dergelijke bedrijven
      3. Geloofsuitingen tasten de neutraliteit van het persoon aan.

     5. Guus Geluk

      Uw derde argument snijdt hout: men wil graag neutraliteit uitstralen.

      Ik vind het echter geen vereiste voor een verkoopster per se zonder hoofddoek te werken. In mijn ogen ligt dat anders bij politiemensen, zij moeten wél volledig neutraal zijn.

     6. DutchDropveter

      Dan moet je maar eens een gemiddeld contract van een keten erbij pakken Guus… Staat er letterlijk “Je dient je te houden aan de kledingvoorschriften deze dienen neutraal en uniform te zijn idem geld voor sieraden en make-up”

      Moeilijk he Guus gewoon UNIFORM

     7. DutchDropveter

      Laat ik het zo zeggen vanuit het perspectief van een commercieel bedrijf (dus geen koffiebonen hipsterzaakje #921980 in Amsterdam) Als de hoofddoek en dus niet De persoon die de islam beleid inkomsten weg jaagt dan moet je als bedrijf kunnen ingrijpen deze handvaten gooien ze nu weg zonder een reserve handvat achter de hand te hebben. Zo dom

    2. sjun

     Men zou bevreesd kunnen zijn voor juridische jihad die steevast meekomt in zo’n geval van een arbeidsconflict. Verstandige bedrijfsleiders beseffen tijdig dat het bedrijf dat zij leiden geen sociale instelling is die met gemeenschapsgeld overeen gehouden zal worden.

     Enfin, het levert vast een verbouwing tot extra ruimte achter de toonbank op om met het oog op de invloed van het suikerfeest eveneens voor goed werkgever te kunnen doorgaan.

     1. sjun

      overeind

     2. Guus Geluk

      “Men zou bevreesd kunnen zijn voor juridische jihad die steevast meekomt in zo’n geval van een arbeidsconflict.”

      Heeft u daarvoor een bron?

  2. denk eens na

   In de supermarkt zou het ook niet toe gestaan moeten zijn , maar alleen voor moslims niet voor de rest

 5. palko

  Bedrijven of instellingen zijn absoluut niet verplicht om vrouwen met een schaamlap op der kop aan te nemen voor een functie waar ze lijfelijk in contact komen met klanten/publiek. Hetzelfde geldt ook voor hetzelfde soort mensen dat zichtbaar een andere religieuze uiting draagt. Zoals een kruis of een een keppeltje. Mijn echtgenote zal in ieder geval Douglas voortaan mijden als de pest. Zelf mijd ik sinds enige tijd een BP Tankstation in Rotterdam Alexander omdat een leuk ogende cassiere van de één op de andere dag een slavin werd met een schaamlap op der kop.

  1. Guus Geluk

   Islamofobie lijkt besmettelijk.

   1. DutchDropveter

    Niks met islamofobie te maken maar als ik mijn hele kop onder de tatoages heb zitten wordt ik ook niet aangenomen of wel dan? wat maakt een hoofdoek anders dan een hele rits plakplaatjes? 😉 Selectieve discriminatie maar guus lekker verder slapen 😉

    In de horeca is zelfs de stel regel dat je als vrouw nooit meer dan 1 enkele paar oorbellen kunt indoen. Je geen lijntjes om je lippen mag tekenen, Lippenstift mag maar enkel heel subtiel, rok mag tot net op de knieën komen. En dan zou een hoofddoek de vrijheid beperken van zo iemand HAHAHAHA

    1. palko

     @DD, de alter ego van ‘Ernst’ is totaal de weg kwijt. Ik zou het BP-tankstation ook gemeden hebben als er iemand achter de kassa zit met een keppeltje op zijn hoofd of met een groot kruis om zijn nek. Simpelweg omdat ik niet geconfronteerd wil worden met geloofsuitingen.

   2. Vit

    Als je de koran leest wordt je ook wel islamofoob.

    1. Guus Geluk

     Vit,

     Islamkritiek is het bekritiseren van de islam, al dan niet na het lezen van de koran.

     Islamofobie is het opzettelijk mijden van een tankstation, omdat er een vrouw met hoofddoek achter de kassa zit.

     Daar zit in mijn optiek het verschil.

     1. DutchDropveter

      Iemand in zijn kinderlijke jaren verminken, indoctrineren en letterlijk tegen houden in de integratie in dit land kan ik met geen enkele manier goed praten. Dat jij dat wel kan Guus heeft te maken met je leeftijd jij moet nog een keer zon foute confrontatie tegen komen dan draai ook jij wel bij.

      Luister islamofobie bestaat niet. Als mevrouw het recht heeft haar hoofdoek te dragen achter een kassa dan heb ik toch het recht daar niks mee te maken te hebben? Zei wil graag gek doen met dat stuk stof om haar hoofd ik wil graag zo min mogelijk herinnerd worden aan het bestaan van de islam en uberhaupt geloof in het algemeen.

     2. Guus Geluk

      “Dat jij dat wel kan Guus heeft te maken met je leeftijd jij moet nog een keer zon foute confrontatie tegen komen dan draai ook jij wel bij.”

      Ik praat helemaal niets goed. Waar ik op wijs is het verschil tussen islamkritiek en islamofobie.

     3. Vit

      @Guus

      Islamkritiek is een doodzonde.

     4. Guus Geluk

      Vit,

      Dat is me bekend.

     5. Vit

      @ Guus

      Wat heb jij zoal voor kritiek op de islam?

    2. Vit

     In de koran staat dat ongelovigen (jij en ik dus) gedood moeten worden, ik kom liever niet in de buurt van zo’n persoon die wellicht verward is, islamofobie dus.

     1. DutchDropveter

      Ik zie het al voor me zon hoofdoeg in de Douglas die in een keer Spicebomb begint te roepen (victor en rolf)

     2. Guus Geluk

      Kom op, Vit, u denkt toch werkelijk niet dat elke islamitische verkoopster een bomgordel onder de toonbank heeft leggen? Laten we een beetje nuchter blijven.

     3. Vit

      Neuh het hoeft er maar een te wezen.

     4. Guus Geluk

      Vit,

      Nu had ik u meer nuchter ingeschat.

 6. Ni28

  Goedschiks of kwaadschiks, de islamisering gaat gewoon door. Zwak dat Douglas zwicht onder boze reacties van moslims. Wie heeft het hier voor het zeggen eigenlijk? Alleen moslims? Is het zo ver? Gelukkig hebben wij nog internet winkels.

 7. observer

  Woon in een klein dorp met een Hema met twee kassa’s. Op een gegeven moment werd een kassa bezet door een hoofddoek dragende vrouw. Gevolg was dat de andere kassa volop bezocht werd met de nodige rijen wachtenden. Dit heeft een week geduurd, totdat de ondernemer de vrouw bij de andere kassa vervangen heeft.

  1. DutchDropveter

   Hema is ook zon winkel uit het Feel good deug rijtje. Gaan langzaam van het Deugen helemaal failliet maar dat maakt net uit toch? Wel toevallig al deze bedrijven worden aangestuurd vanuit Amsterdam… hoe zou dat toch komen 😉

 8. Ni28

  Verplichting in moslimlanden betekent niet verplichting in niet moslimlanden. Hier is duidelijk de destructieve kant van democratie weer bezig met domme naïviteit.

  1. DutchDropveter

   Probleem is je zegt nu ja wat is het volgende dat ze het uniform niet meer aanwillen maar een jurk? We geven ze de vinger maar we weten dat ze de hele hand gaan pakken. Dat is dom en visieloos.

 9. Tguard

  Altijd weer het hoofddoekje.
  Laat toch lekker gaan het wordt pas vervelend als ze je onfatsoenlijk behandelen.
  Waar ik moe van wordt zijn die ongelooflijke slijmerige politica die zich onder de moslims begeven en doen alsof het allemaal zo lief en vreedzaam is …. zo inclusief. Flikker toch op man doe gewoon en behandel iedereen gelijk. Loop niet op je tenen bang te zijn dat je iets doet wat niet helemaal in goede aarde valt. Een moslim is geen slachtoffer gewoon net zoals elk ander mens beoordelen op zijn persoonlijk handelen.

 10. EU kok

  Nou nou, de Douglasdropveter heeft er druk en moeilijk mee.

 11. Ritter

  “Safai: “Een hoofddoek is iets religieus. In religie spreekt men niet over rechten en keuzes, maar over plichten. Vergeet niet: de filosofie achter de hoofddoek erkent geen vrijheid voor een vrouw. We zeggen altijd dat er een vrijheid van keuze is, maar we vergeten dat de sociale druk ook een heel belangrijke rol speelt. En als je ziet hoe meisjes behandeld worden die geen hoofddoek dragen in bepaalde gemeenschappen, dan weet je hoe moeilijk het voor die meisjes is.’

  Vergeet niet: De filosofie achter de hoofddoek erkent geen vrijheid voor een vrouw”

  https://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

  1. NoDoubt

   Volgens de islamitische doctrine is de vrouw ondergeschikt aan de man (soera 2:228 ). Volgens de islamitische doctrine hebben vrouwen slechts de helft van de rechten van een man: dit betekent bij de rechtbank dat haar getuigenis slechts de helft waard is als die van de man (soera 2:282 ); bij een erfenis erft zij slechts de helft (soera 4:12).
   In de islam wordt de vrouw als “bezit” beschouwd: de islam beveelt vrouwen om zich te versluieren als ze hun huis verlaten. Hij instrueert gelovige vrouwen de sluier te dragen en niet hun sieraden te tonen (soera 3:12). Mohammed onderwees ook dat vrouwen een gebrek hebben aan intelligentie en religie: “Ik heb nog nooit mensen gezien met zo´n gebrekkig geloof en intelligentie als vrouwen (Al Bukhary vol.2, 541). Mohammed onderwees eveneens dat vrouwen een slecht voorteken zijn: “De vrouwen, het huis en het paard zijn een slecht voorteken (Al Bukhary vol. 7,30 ). Volgens Mohammed bezorgen vrouwen de mannen pijn: “Ik ben nog nooit iets tegengekomen dat schadelijker is voor mannen dan vrouwen ( Al Bukhary vol.7,33).

 12. Frits Jansen

  Als ze maar niet islamitisch gaan ruiken.

 13. Heinz

  Zo hoort het ook. Bij Pearle optiek ook geen probleem. Met hoofddoek op uitstekende service, zou niet beter wensen. *****

 14. Justus Maximus

  Ik vraag me wel eens af… Als Hitler van het nazisme een religie had gemaakt, hoe zouden we dan omgaan met de vrijheid van godsdienst.

  Het is technisch nog steeds mogelijk dat te doen. Niet door Hitler maar door een andere fanatiekeling. Hitler die het nazisme brengt als profeet die in 1 nacht met een varken naar Jupiter vloog en terug en een openbaring had.

  Een hakenkruis achter de kassa’s om te deugen.

  En dat de trollen hier dan steeds maar weer, als er een jood in de fik gestoken wordt op straat door een aanhanger van die godsdienst, gaan beweren dat het niks met het nazisme te maken heeft.

  Vragen, vragen…

  1. Fortiori

   In de ban van de waanzin.

   1. Justus Maximus

    Zie je het ook. Het is waanzin zoals we de islam omarmen.

    1 Rijk
    1 Ubermensch
    Persoonlijke strijd voeren voor dat ideaal.

 15. poldi

  In welke winkel of supermarkt ik ook kom, ik vermijd bewust kassa’s met een kopvod dragende cassieres.

  1. springmaarachterop

   Ik ook, en mocht ik er niet onderuit kunnen laat ik doodgewoon de kar midden in de winkel staan en ga elders winkelen.

   1. Beukman

    En iemand anders moet jouw zooi dan maar weer opruimen.
    Nogal aso van je, @spring maar.

    1. springmaarachterop

     Sommige dingen ruim ik op hoor Beuk, zo pleur ik varkensvlees tussen de halalzooi!

     1. Diederik van Walsum

      Beste springmaarachterop,

      Goed idee voor morgen bij AH …bedankt voor de TIP ! lol

 16. lugar

  Hoofddoekje? Nee bedankt. Dat is een islamitisch teken aan de verkeerde wand.

  Ik koop mijn parfums online. Toedelledokie!

  1. Fortiori

   Wie denkt U die er de doosjes sorteert voor verzending ? Wie werken er overwegend in de call centra ?

   1. lugar

    Dat gedeelte wilde ik aanvankelijk ook typen, fijn dat jij de moeite nam.
    Zolang ik die hoofddoek niet zie vind ik het prima, van de straat ermee.

   2. penis aqua di rosa

    Daar hoef ik niet door ze bediend te worden.

 17. Gerlos

  Indien ik weer eens parfum ga kopen bij Douglas en een dame met hoofddoek zou mij willen helpen, helaas gaat niet gebeuren, ik kan mij niet vinden in deze.

 18. Diederik van Walsum

  Mijn vrouw heeft nu al aan mij en Douglas te kennen gegeven dat zij niet geconfronteerd wil worden met een religie van haat / geweld en vrouwenonderdrukking en zal daarom veranderen om evenredige producten te gaan kopen bij andere gelijkwaardige winkelketens die niet meehelpen aan de islamisering in Nederland.

 19. Steve Van der Vekens

  En achteraf als filiaal niet komen zeuren dat de inkomsten zakken he.

 20. toetssteen

  De missus koopt haar Chanel nu elders. Dag Douglas, jullie zijn een goede klant kwijt.

  1. Ernst Quispel

   Dat zal bij Douglas hard aankomen, Toetsie.

   🙂

   1. Signaal

    Blablabla! Blaaskaak/pisvlek en uitkeringstrekker.

 21. Steve Van der Vekens

  Het is slechts een kwestie van tijd,
  eer er een domme gast met hoofddoek op verschijnt en zegt: “Ik heb me bekeerd tot de Islam.”

 22. penis aqua di rosa

  Vanaf nu EX-klant.
  Ik bepaal zelf door wie ik bediend wens te worden.

 23. penis aqua di rosa

  Vanmorgen schoot mij iets opmerkelijks te binnen. Ik was even inkopen doen in Duitsland. Heb mijn trip ruim terug verdiend (btw. 1 liter Super 144.9 )
  Ik kom graag in Duitsland, maar zou ik er willen wonen en zou ik willen integreren???
  Nee dus, ik respecteer mijn afkomst en Nederlanderschap, dus ga ik daar niet wonen en zal me daar niet bij het Sozial Amt verfugen)
  Als ik Turk of Marokkaan zou zijn, zou ik dan in Nederland of Duitsland willen wonen EN integreren. Ik denk het niet, de cultuur en religie en ongelovigen van het gastland staan mij niet aan. Maarrr, ik ga er toch wonen, ik houd mijn hand op voor een uitkering, stel mijn religie boven dat van mijn gastland en ik bepaal en eis wat ik WIL en dat is het verschil tussen denken en doen.

 24. Rosasolis

  “Onze winkels zijn er natuurlijk voor iedereen”. Gaat Douglas binnenkort zoals de Hema,
  binnenkort moslim producten importeren, vanuit midden-oosten landen? Gaan hun verkoopsters rond lopen in hoofddoeken met het Douglas symbool? Raar hoor, en jammer voor Douglas, die niet opgericht is geweest jaren gelden, om de Islam te dienen!
  Ik ga liever gewoon naar de Kruidvat, die altijd heerlijke aanbiedingen heeft, en ook met dure drogisterij producten. Vaak hebben zij de reclame van 1 artikel betalen en de 2de is gratis. Altijd gezellig personeel in een gewone witte jas, en geen hoofddoek. Maar je moet vroeg in de ochtend komen, van wegen de drukte in dit zeer populaire Nederlandse winkel. Fijn is het te weten dat dit Nederlandse winkel, en ook een aantal andere gewone winkels in ons land, gewoon doorgaan op onze jarenlange bekende, getrouwde producten, met gewone winkel bedienden.

 25. Unitednations

  Waarom wil een relifanaat werken bij een bedrijf dat geurtjes en kleurtjes verkoopt voor op je gezicht? Is dat niet haram?

  “Het is voor een vrouw niet verboden om make-up te gebruiken.
  Het is echter niet toegestaan dat een niet-Mahram man deze make-up te zien krijgt, aangezien make-up als ziena (verfraaiing) wordt gebruikt/beschouwd.
  In de Koran beveelt Allah de vrouwen om hun schoonheid niet te tonen, behalve wat zichtbaar moet zijn en dat is gezicht en handen.”

  Ik zie het bordje al hangen, “verboten fur manner”

 26. henk vintage

  Weet iemand hoe het zit met het personeelsbeleid op moslim gebied bij
  ICI PARIS XL.
  Is de winkelsfeer daar ook al verziekt of nog niet.

 27. HEM

  Zolang ik de vrije keuze heb, koop ik niet bij zaken waar hoofddoekjes worden gedragen.
  De vraag is echter: Hoelang heb ik die vrije keuze nog?

  Onze overheid heeft jarenlang “positief” gediscrimineerd om personen van “buitenlandse” afkomst aan een baantje te helpne. Precies zoals Erdogan het wil: Infiltreer in het bestuur van het land waar je woont. Wordt er ambtenaar, ga in de politiek, wordt burgemeester, zorg dat je in het parlement komt en ………….. neem uiteindelijk de zaak over.

  Want, zo zegt Erdogan, blijf je oude vaderland trouw, integreer nooit en blijf moslim.

  Nu hij het zelf zo openlijk uitdraagt, zouden de ogen van (de rest van) onze politici dan EINDELIJK eens open gaan?

 28. Willem Alexander

  Het dragen van hoofddoeken op het werk moet verboden worden. Het is discriminerend. Zouden we bruinhemden ook accepteren? Elke vorm van erkenning van een door haat doordrenkte ideologie als Islam moet worden tegengewerkt en ontmoedigt. Kies een andere verkoopster, cassiere en lokettiste. Hetzelfde voor halal…boycott. Laat ze merken dat we er niet van gediend zijn.

  1. Ernst Quispel

   “door haat doordrenkte ideologie als Islam”

   Vergis je niet, er zijn veel reaguurders hier die deze onzin geloven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.