Waar is het ‘vluchtelingeneiland’ van Sebastian Kurz? Dé oplossing voor de migratieproblematiek

Er is veel gesteggel over mogelijke oplossingen in Europa voor de migratiecrisis. West-Europa strijdt tegen Oost-Europa. Massa-immigratie beïnvloedt hele maatschappijen en de Europese bevolking wordt steeds kritischer met betrekking tot immigratie uit moslimlanden. De Europese politiek kan er niet uitkomen en we modderen zo maar voort. Waar is het idee van de Oostenrijkse bondskanselier, Sebastian Kurz (toen nog minister), gebleven om een eiland speciaal voor migranten en asielzoekers te creëren.

Volgens Kurz kan het onderbrengen van vluchtelingen op eilanden asielzoekers in de toekomst ontraden naar Europa te komen. Sinds de Australische regering deze politiek invoerde, komen er geen vluchtelingenboten meer naar de Australische kusten. Bovendien kunnen de vluchtelingen op die eilanden geen aanspraak maken op het Australische rechtssysteem.

Het land haalt zich met die politiek overigens wel de woede op de hals van mensenrechtenorganisaties. De erbarmelijke omstandigheden op de eilanden worden bovendien sterk bekritiseerd.

An sich is dit een heel goed idee. Dit betekent niet dat de erbarmelijke omstandigheden moeten blijven. Als Europese gemeenschap kan je investeren in de (Griekse) eilanden, door er infrastructuur aan te leggen, woningen te bouwen en een systeem op gang te zetten zodat ze daar hun eigen gemeenschappen kunnen bouwen. In tegenstelling tot het plan van Kurz, kan je vluchtelingen die mogen blijven integreren in de ‘minimaatschappij’ van het eiland. Het is ook aan de Middellandse Zee, de kernroute van het grootste aandeel van de migranten en asielzoekers.

Daarnaast heb je alle migranten en asielzoekers geconcentreerd op één plek, waardoor het overzichtelijk blijft en ze niet kunnen ‘onderduiken’ en verstoppen in de Europese maatschappijen. Het ontwricht niet hele samenlevingen en je kan onder de vlag van ‘Europese samenwerking’ geld investeren in dit grote project. Je laat de wereld zien dat je humaan bezig bent als Europa én je zorgt er ook nog voor dat West-Europa en Oost-Europa elkaar tegemoet kunnen komen. Het is het beste van twee werelden.

Natuurlijk, het is nu schematisch weergegeven, maar met wat expertise, kennis en een gedetailleerde uitwerking valt dit te realiseren. Het is niet moeilijker dan het absurde plan om al die migranten en asielzoekers binnen te halen in alle maatschappijen, quota’s af te dwingen en ze supersnel te laten integreren in Westerse samenlevingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Ernst Quispel

  Het doet me vooral denken aan het Madagascar-plan van Adolf Hitler die alle Joden daar naar toe wilde deporteren.

  1. van Urk

   Dat plan kwam niet uit het hoofd van deze dictator. Het was de zionist Theodor Herzl die Madagascar als een mogelijke optie voor Joodse emigratie noemde. Tijdens de eerste Wereldoorlog werd deze plan door Franse, Britse, Nederlandse en Poolse antisemieten bepleit en stuurde de Poolse regering in 1937 een commissie naar Madagacar om de mogelijkheden te onderzoeken. Adolf Heichmann deed dat in 1938 hetzelfde. Pas in 1940 kwam het plan pas onder de aandacht van hooggeplaatste nazi,s. En zo hebben veel antisemieten een plekje voor de Joden bedacht zolang zij maar niet een eigen staat mogen hebben op de plek waar hun voorouders oorspronkelijk vandaan komen. Zo heeft de Iraanse president Ahmadinejad jaren geleden een brief aan Merkel geschreven om een einde te maken aan de demoniseren van het Duitse volk vanwege het “holocaustsprookje” en dat de Joden maar moeten gaan huisvesten naar naar Canada of Duitsland. Ook onze oud-minister president van Agt is voorstander van dit soort deportaties. Want ja, waarom moesten de Joden volgens hem zo nodig naar Palestina? Hij is van mening dat de concentratie van Joden in het midden-oosten een onnatuurlijke ramp heeft veroorzaakt: De staat der Joden. De Joodse staat met ondanks door de Joden drieduizend jaar geleden gestichte hoofdstad Jeruzalem hoort daar volgens hem niet thuis.

   1. Ernst Quispel

    Van Urk staat neemt het niet zo nauw met de waarheid en plagieerde een tekst van Wikipedia zonder bronvermelding.
    Uit die bron laat hij ook de essentie weg:

    ” Pas in 1940, toen Hitler een deel van Frankrijk bezette en de rest van Frankrijk geregeerd werd door de met de nazi’s collaborerende Vichy-regering, kwam het plan onder de aandacht van hooggeplaatste nazi’s.

    Het plan was aanvankelijk ten minste 1,5 miljoen Joden uit het Protectoraat Bohemen en Moravië en Polen naar Madagaskar te deporteren. Uiteindelijk moesten zelfs alle Europese Joden naar Madagaskar worden gedeporteerd. Joden die eenmaal waren gedeporteerd zouden hun staatsburgerschap verliezen. Hoewel naar buiten toe werd beweerd dat de Joden een zekere mate van autonomie zouden krijgen, hadden de Duitsers er weinig behoefte aan land ‘waar Duits bloed voor was gevloeid’ zomaar aan de Joden te ‘geven’. Bovendien was het zeker niet de bedoeling Joden de kans te geven een staat op te bouwen die op langere termijn wellicht een bedreiging zou kunnen vormen. Het was in werkelijkheid de bedoeling dat Madagaskar in essentie een Duitse kolonie zou worden, en als een politiestaat door de SS zou worden geregeerd, als een soort ‘supergetto’. Bovendien zouden de Joden als ‘gijzelaars’ kunnen dienen tegenover de geallieerden, waaronder de Joodse lobby in de VS.”

    1. toetssteen

     Doe eens een linkje Q. Want uw geblaat klopt. Niet.

     1. van Urk

      toetsteen@ Hij voelt zich gewoon aangesproken omdat hij het plan Madagacar ook een beter idee vindt.

     2. palko

      @toetssteen, hoe het historisch in elkaar steekt boeit me persoonlijk niet zo erg. Wat ik veel belangrijker vind is dat er met Israel gelukkig één staat in het Midden Oosten bestaat die qua democratisch gehalte vergeleken kan worden met de landen van West en Noord Europa. Terwijl de Arabische landen niet eens in de schaduw kunnen staan van het Beloofde Land.

    2. van Urk

     Ernst@ Ik weet niet wat u onder plagiaat verstaat maar waar haalt u de onderste tekst dan vandaan waar u geen bron bij vermeld heeft? En wat heb ik weggelaten? Ik heb alleen maar kort verwoord dat deze plan pas in 1940 onder de aandacht van de nazi,s is gekomen. U beschuldigt mij weer voor een reactie waar geen onwaarheden in te vinden zijn .

     1. Floris

      Je kan dit gezeik simpel voorkomen door je bron te vermelden, Van Urk.

      Je bent daar inderdaad slordig in en dan weet je dat het roofdier Quispel er meteen bovenop springt.

     2. Ernst Quispel

      @van Urk,

      Het eerste deel van uw tekst was letterlijk gepikt van Wikipedia. Ik citeerde het deel van de tekst die u wegliet en waaruit blijkt dat u onzin sprak met de bewering dat het Madagascarplan niet van Hitler was.

      Ik heb al al velen keren betrapt op plagiaat zonder bronvermelding en vervolgens manipulatie van de teksten. U bent een oplichter en inmiddls zou u moeten weten dat ik u doorheb en weinig geloof hecht aan de verhalen die u hier plaatst.

     3. Ernst Quispel

      @Floris,

      Van Urk vermeldt de bron niet omdat dan onmiddellijk duidelijk wordt dat hij glashard zit te liegen.

     4. van Urk

      Nou, nou Ik ben heus niet de enigste die hier een tekst opschrijft zonder bronvermelding. Als wij het over een grote oplichter hier op DDS hebben dan bent u het wel. Zoveel nicknames ergens voor gaan gebruiken doe je niet zomaar.

     5. Floris

      Het enige wat Van Urk wil zeggen is dat het Madagaskar-plan niet door de nazi’s is bedacht maar al eerder bestond.

     6. van Urk

      Ernst goed wikipedia lezen: Ik LIEG niet! Het plan was niet van Hitler. Het plan bestond al VOOR Hitler!!!! Idioot!!!

     7. Ernst Quispel

      Van Urk, u liegt weer, de enige nickname die ik hier gebruik is die van Ernst Quispel.

     8. van Urk

      Het is wel goed met je Jakobs, Simon Brouwenstein, K.Dopper, Ceteris Paribus etc. etc.

     9. Ernst Quispel

      Nee, Floris, je bent ook slecht geïnformeerd. De zionisten speelden wel eens met de gedachte maar meer dan een mogelijke optie in een roman is het nooit geweest. Het Madagaskarplan was van de nazi’s.

     10. Floris

      Toch eens beter lezen, Boudewijn:

      “Sinds de Eerste Wereldoorlog, werd het Madagaskarplan door Franse, Britse, Nederlandse en Poolse antisemieten bepleit. In 1937 stuurde de Poolse regering een commissie naar Madagaskar om de mogelijkheden te onderzoeken en in 1938 deed Adolf Eichmann hetzelfde. Pas in 1940, toen Hitler een deel van Frankrijk bezette en de rest van Frankrijk geregeerd werd door de met de nazi’s collaborerende Vichy-regering, kwam het plan onder de aandacht van hooggeplaatste nazi’s.”

      (wiki)

     11. van Urk

      Ach Floris, Als ik ergens gelezen heb dat VW een Duits automerk is en dat op DDS door mij wordt vermeld, ben ik volgens Ernst een keiharde leugenaar omdat ik de bron ervan niet bij geplaatst hebt. Een antisemitische anti-christen moet toch zijn gal kunnen kwijtraken op de persoon die hij gewoon niet mag.

     12. Ernst Quispel

      Ja, Floris, je citeert uit dezelfde tekst. Daaruit blijkt dat het geen plan van de zionisten was en het idee pas een ‘plan’ werd toen de nazi’s het idee oppikten.

     13. Floris

      Dat je grote moeite hebt met begrijpend lezen was al langer bekend, Boudewijn. Net als je onvermogen om je ongelijk te bekennen.

      Goede nachtrust gewenst.

     14. Control

      Gewiekst mannetje hoor die Code Ernst: “de enige nickname die ik hier gebruik is die van Ernst Quispel.”

      Je zou het bijna geloven, net niet maar wel bijna. Net als een beetje zwanger, net niet maar een beetje… 😛

      De tsunami aan nicks is zo gigantisch dat zelfs de trollenjagers de tel kwijt zijn. Zulke forumvervuiling is schandalig waardoor iedereen constant in de zeik wordt genomen.

     15. van Urk

      Om het simpeler te maken voor Ernst: De nazi,s hebben het plan niet bedacht zij probeerden dat plan als enigen daadwerkelijk uit te voeren door Joden verplicht te laten verhuizen naar Madagacar. Nadat bleek dat de oorlog tegen Engeland langer duurde en Hitler voornemen was om in het najaar Rusland binnen te vallen, werd pas duidelijk dat deze plan feitelijk onhaalbaar was. De logistieke middelen ontbraken simpelweg.

     16. van Urk

      “Daaruit blijkt dat het geen plan van de Zionisten was en het idee pas een plan van de nazi,s was”. Nog eens goed lezen Ernst. Voor 1940 ging een delegatie uit Polen richting Madagascar. Daar gingen ze niet zomaar heen om vakantie te vieren. Men was al, voordat de nazi, ermee begonnen, al met dit soort serieuze plannen bezig.

     17. van Urk

      Wat ben ik blij dat de Joden hun eigen staat hebben op de plek waar zij eerder uit verdreven zijn en die zij nu zelf verdedigen kunnen tegen wereldwijde Jodenhaat wat door sommigen hier op DDS namelijk niet op prijs wordt gesteld vanwege de Joodse zelfverdediging tegenover de antisemitische terroristen van Hamas: https://www.trouw.nl/cultuur/madagascarplan-idiote-ernst-als-uiting-van-opgekropte-jodenhaat~a7826f44/

    3. Control

     Ernst heeft wel wat met Adolf, Ernst Boudewijn verkondigt zelfs dat Adolf christen was. Ja, echt waar!

     🙂

  2. Justus Maximus

   Als ik een VW zie rijden denk ik ook aan Hitler.

   Totaal irrelevant.

   1. van Urk

    Inderdaad. Totaal irrelevant. Er wordt alleen naar een veilige plek gezocht voor islamitische vluchtelingen omdat zij in het christelijke Europa een onnatuurlijke ramp zullen veroorzaken. Net als de ramp die de Joden hebben veroorzaakt in het midden-oosten. 😉

  3. Control

   “Het doet me vooral denken…”

   Er is hier niemand die zit te wachten op wat jij denkt!

   🙂

 2. sjun

  Groenland kon ervoor gemaakt zijn. Verblijf va een jaar of vijf daar filtert echte vluchtelingen van geluk- en geldzoekers.

  1. Seneca

   @Sjun
   dat is pas onmenselijk! het is daar hartstikke koud en dit soort lieden werken niet eens in de hitte – het zijn net reptielen, slechts in de zon komt er een beetje leven in – laat staan in de koude. ik dacht eerder aan het werelddeel Antarctica, daar heeft men in de zomer ca 5 a 6 maanden daglicht. bovendien is Antarctica heel groot dus daar is voldoende ruimte voor gezinshereniging.

 3. Ritter

  De meeste z.g. “vluchtelingen” zijn geen echte vluchtelingen die veiligheid zoeken maar illegale migranten die om economische/financiële redenen ( lees uitkeringen en dat soort dingen) naar Noord/West Europa reizen.

  Ze kiezen daarvoor het land uit met de beste sociale uitkeringen en maken (mis) gebruik van de asielprocedure.

  Zolang de (buiten) grenzen open blijven en deze illegale migranten worden onthaald met allerlei uitkeringen en gratis huizen zullen ze blijven komen.
  ———-
  Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’
  https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

  1. Ernst Quispel

   Ritter je hebt deze tekst hier zeker 50 keer neergeplempt.

   Nu weten we het wel.

   1. Guus Geluk

    Soms lijkt het wel een bot.

   2. van Urk

    Ernst@ O nu weet u het wel. Gelukkig maar. Bij sommigen moet je nu eenmaal door blijven hameren tot het lichtje eindelijk begint te branden.

   3. Floris

    Ernst Abma draait al 15 jaar dezelfde obsolete plaatjes af.

    De pot verwijt dus de ketel.

    1. Control

     @Floris: “Ernst Abma draait al 15 jaar dezelfde obsolete plaatjes af.”

     Zo, dat is dubbelbingo, geen speld tussen te krijgen en herkenbaar van 10Mb/s op 5Ghz.

   4. Seneca

    @eq
    je kunt dus tellen maar je bent het er duidelijk niet mee eens. maar wees eens een vent en vertel iedereen op dit forum waarom je – weer – over Joden begint te zeiken terwijl het topic over de eilanden van Kurz gaat. je bent zo gefascineerd door Joden daar ligt een absolute haat t.o.v. Joden aan ten grondslag. Joden zijn voor mij niet heilig – het zijn ook maar mensen – maar bij het overgrote deel der Joden wordt hun handelen bepaald door een hoge moraal. nogmaals het zijn mensen dus uitzonderingen daargelaten. nu ben jij aan de beurt en ik ben benieuwd.

    1. Ernst Quispel

     Joden zijn inderdaad mensen en vertegenwoordigen een onovertroffen cultuur. We zijn in het Westen enorm schatplichtig aan de Joden vanwege hun cultuur die ethische standaarden formuleerde waar we nog steeds op leunen.
     De Thora en daarmee de neerslag van de Joodse cultuur werd geschreven in een tijd dat we hier nog in berevellen rondliepen.

     Mijn waardering voor de Joodse cultuur is dus enorm groot.

  2. Justus Maximus

   @ Ritter

   “De meeste z.g. “vluchtelingen” zijn geen echte vluchtelingen die veiligheid zoeken maar illegale migranten die om economische/financiële redenen ( lees uitkeringen en dat soort dingen) naar Noord/West Europa reizen.

   Ze kiezen daarvoor het land uit met de beste sociale uitkeringen en maken (mis) gebruik van de asielprocedure.

   Zolang de (buiten) grenzen open blijven en deze illegale migranten worden onthaald met allerlei uitkeringen en gratis huizen zullen ze blijven komen.
   ———-
   Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’
   https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

   Dit is correct.

  3. palko

   @Ritter, deze waarheid als een koe kun je niet vaak genoeg blijven herhalen. Het klopt dat alle asielzoekers die vanuit Afrika en Azië de halve wereld oversteken om in West en Noord Europa te geraken, nepvluchtelingen zijn. Die maar één ding willen: parasiteren op en profiteren van het ‘rijke’ westen. Er zijn twee oplossingen om hier paal en perk aan te stellen: Of, zoals de Oostenrijkse bondskanselier oppert, alle asielzoekers opvangen op een groot eiland. Danwel alle asielzoekers opvangen in de eigen regio. Waarbij in beide gevallen ook de EU een financiële bijdrage levert voor opvang van asielzoekers.

 4. Justus Maximus

  Een uitstekend idee.

  Ik zie alleen maar voordelen voor iedereen.

 5. Floris

  Gewoon de buitengrenzen hermetisch sluiten. Dan heb je geen eiland nodig.

 6. Guus Geluk

  Zolang de mensenrechten worden gerespecteerd, en niet ontaardt in de vreselijke taferelen op de Australische eilanden, is het iets om over na te denken.

  De migranten zullen alles afbreken – hetgeen men in eigen land al tig jaar doet – dus krachtig Europees bestuur is nodig.

 7. A3aan

  Als het dan een “eiland” moet zijn, dan in de omgeving waar die “vluchtelingen” zijn, hoeven zij geen erbarmelijke tocht(en) af te leggen en besteedt het geld wat dat transport kost aan het opbouwen van een leven in eigen land. Als Soros en Co zo graag met mensen schuift laten zij die dan maar zélf opvangen, geld genoeg.

 8. Frits Jansen

  De achterliggende gedachte van Kurz is dat vluchtelingen maar een raar zootje vormen, waar je zo min mogelijk last van moet hebben.

  Australië is een raar voorbeeld want dat land is ontstaan uit een strafkolonie en de regering daar bestaat nog steeds uit boeven.

  1. Control

   Achterliggende gedachte verliezen het doorgaans van de realiteit.

   1. swetsnek

    fritzke is gewoon de zaak bijster, Control het manneke weet niet meer beter hahaha

  2. Seneca

   @fritz
   je hebt zeker familie in Australië ? wat een ongelooflijk gelul. ben jij er ook zo een die de 4e generatie Duitsers na WOII, nog steeds verantwoordelijk houdt voor de misdaden van links Duitsland? wat een zielig figuur ben jij zeg.

  3. EllyD18

   Australië is wel ontstaan uit een strafkolonie maar niet uit boeven.
   Doe je huiswerk eens goed en weet dan voor welke vergrijpen mensen naar Australië werden gestuurd. Het zijn juist de harde werkers die uit niets iets hebben opgebouwd en die gaan dat echt niet weggeven.

 9. denk eens na

  Wij hebben ook een mooi eiland Rottemerplaat daar zouden we ook alle asiel zoekers kunnen onderbrengen , kunnen ze genieten van de nederlandse luchten en het wadde weer , hek er om heen en opgelost ,zo makkelijk kan het zijn

 10. Ben Zine

  Het plan van Kurz slaat nergens op en lijkt inderdaad op het Madagascarplan uit de jaren ’30. Er is maar één manier en dat is hulp ter plekke. Zorg voor safe zones zodat mensen geen gevaar lopen. Stuur er VN militairen naartoe om de zaak te bewaken en in goede banen te leiden. Zorg voor medische hulp, doktoren, verplegend personeel, infrastructuur, water, voedsel, sanitaire voorzieningen, noem maar op. En dat mag miljarden kosten, er is geld genoeg. DAT is humanitaire hulp. Maar al die mensen simpelweg naar Europa verplaatsen, zonder dat ze de taal machtig zijn, zonder redelijke kans op werk, met een cultuur en een religie die op geen enkele manier samengaat met de Westerse manier van leven… Dat is vragen om ellende. En dat is precies wat Merkel heeft gedaan. Ellende zullen de Duitsers nog genoeg krijgen van het binnenlaten van hele volksmassa’s die niet integreerbaar zijn. Dom en hersenloos beleid van de boven ons gestelden.

  1. palko

   @Ben Zine, het plan van de Oostenrijkse kanselier is op papier nog niet zo slecht. Maar zal, vrees ik, in de praktijk onuitvoerbaar zijn. Want welk land stelt zijn grondgebied, b.v. een groot eiland, ter beschikking om asielzoekers/nepvluchtelingen op te vangen? Op Groenland is inderdaad meer dan voldoende plaats om nepvluchtelingen uit Azië en Afrika op te vangen. Maar ik vrees dat de Deense regering warm zal lopen voor dit idee.

   1. palko

    Slipper van het toetsenbord: Ik vrees dat de Deense regering NIET warm zal lopen voor dit idee.

 11. Alarmbel

  Daar kunnen wij mooi de Spaanse enclaves in Marokko voor gebruiken. Blijven ze aan de goede kant van de middellandse zee.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.