Zeer heftig: Israël en Iran zijn in gevecht met elkaar en vuren raketten af

Toen ik dit nieuws las, voelde ik een erg bedrukt gevoel, want wat zou het kunnen betekenen? Iran vuurt raketten af op Israëlische doelwitten en Israël heeft dit al veel eerder gedaan en wat nu? Is het een begin van een veel grotere oorlog, blijft het kleinschalig? Niemand die het weet, maar toch lijken de implicaties veel te zeggen.

Iraanse troepen hebben twintig raketten afgevuurd op Israëlische militaire doelen op de Golanvlakte, meldt het Israëlische leger.

De meeste Iraanse raketten zijn volgens Israël onderschept. De rest zou minimale schade hebben aangericht. Er zijn aan Israëlische zijde geen slachtoffers gevallen.

Syrische staatsmedia melden dat Israël als reactie tientallen raketten heeft afgevuurd richting Syrië. “De Syrische luchtafweer heeft te maken met een nieuwe golf van Israëlische agressie. De ene raket na de andere wordt neergehaald”, zegt persbureau Sana.

Wat zal hierna gebeuren? Wat zal wat opvolgen? In het verleden is de agressie over de wereld verspreid, omdat er tussen twee landen een deel van de agressie tot uiting kwam. Het ligt aan bondgenoten en hun acties, hoe erg dit gaat escaleren. Het kan tot een lokale oorlog leiden, maar het kan ook leiden tot iets veel ergers en heftigers. Daarin moeten we afwachtend optreden, maar positief ben ik er niet over.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

96 reacties

  1. Seneca

   @EU kok
   je bent echt een ongelooflijk stuk stront maar wat het allerergste is, je bent zo onbegrijpelijk stom dat ik van mening ben dat je echt gestoord bent. geef mij je adres en ik zal je huis omsingelen en constant bedreigen. uiteraard gaat dit gepaard met de meest verschrikkelijke bedreigingen. kokje pakt zijn mes en probeert mij neer te steken en jouw buurman – die ook een hekel aan je hebt – begint te mekkeren dat de kok is begonnen. een waanzinnige reactie van je buurman die is ingegeven door een antipathie jegens jou, omdat je lid bent van de christelijk gereformeerde kerk. dat – in een notendopje – ben jij en als zodanig wordt jouw reactie gekwalificeerd. dom, anti joods en zeer vooringenomen. fijne Hemelvaartsdag gewenst. die vier je beslist, want jouw idool, een Jood, is voor jouw zieleheil ter hemel gevaren om plaats voor jou te bereiden. probeer voor een keer een behoorlijke maaltijd in elkaar te draaien want wat je tot zover hebt geproduceerd, is niet te vreten.

   1. EU kok

    Oei, Seneca heeft weer last van de welbekende agressieve buien.
    Hopelijk blijft hij/zij/het binnen vandaag.

    1. Holland

     Seneca heeft gelijk EU Cock: je bent een stuk stront en te stom om je reet af te vegen. Dat komt omdat je een dunning-krugertje bent: zo ontzettend stom dat je het vermogen mist om te zien hoe incompetent en stom je bent.

     1. Guus Geluk

      De Hongaarse wouden in Hollands achtertuin hebben nooit het gewenste kalmerende effect op ‘m.

     2. Ernst Quispel

      Ik zie dat Holland weer opgeruimd wakker werd.

     3. Holland

      Ook goedemorgen Guus. Fijne kerkdienst gehad?

     4. Guus Geluk

      Zeker, Holland, en u ook een goede morgen.

    2. Meinoud Marinus

     EU Kok, het grappige van Seneca is dat hij al deze dreigementen op een openbaar forum uit, richting iedereen die ook maar een beetje negatief praat over Israël. Deze oude man zal deze bedreigingen nooit waar kunnen maken. Hij is namelijk echt heel oud.
     Zou had hij ooit een zekere Laaghlandt bedreigd. Laaghlandt stond op de afgesproken plek. Maar senecaatje is nooit op komen dagen. De oude lafaard!
     Dus laat senecaatje alstublieft verrekken.

     1. Holland

      Wat schattig: de oud-NSB’er Laaghlandt van het welbekende Stormfront komt ook zijn zegje doen.

      Voor zijn nazi- en antisemitische-sympathieen werd deze rat van dit forum geschopt en nu is met een nieuwe ‘nationalistische geuzennaam’ terug: Meinoud Marinus, poeh, poeh.

     2. Stork

      Holland: Ernst bestookt DDS in z’n eentje en hij besodemieterd hier de boel met z’n talloze nicks.

     3. Meinoud Marinus

      Holland, donder nou eens op met je stormfront, halve zachte!
      Moet jij niet met jouw kleinkinderen(die resultaatjes van rassenschande) naar de kerk?

     4. Stork

      Holland: Ik denk dat je beet hebt, Ernst vindt het duidelijk vervelend dat je hem aan zijn NSB-praktijken herinnerd.

     5. Holland

      “Moet jij niet met jouw kleinkinderen(die resultaatjes van rassenschande) naar de kerk?”
      ————————————————————————-
      Als overtuigd racist en KKK-aanhanger van white supremacy, is Meinoud de antisemiet fel tegen gemengde huwelijken, noemt de kinderen daarvan resultaatjes van rassenschande en heeft het ook regelmatig over ‘die Joodjes’.

      Het is onbegrijpelijk dat DDS dit schuim tolereert.

     6. Meinoud Marinus

      Hollangola, eerst stormfront en nu kom je zelfs met het jezusaanbiddende KKK aanzetten. Je snapt het echt niet he? Grote clown 😉

     7. Stork

      Holland: Ernst wordt hier inderdaad toegelaten, hij bedient zich van NSB-tactieken.

   2. meijer61200

    Seneca; “Je huis omsingelen”Gaat niet lukken hoor bij die eikel. Bezoekuur op de gesloten afdeling is uitsluitend na afspraak met de verpleging.

  2. meijer61200

   Hou jij je nu gewoon bij het plaatjes kijken in de Donald Duck, daar heb je al moeite genoeg mee. Jouw mening/braaksels interesseren helemaal niemand. Ga je bloedbroeders van verkrachterssite JOOP lastigvallen sukkel.

  3. B. Pascal

   Wie een hekel heeft aan de joodse staat delft uiteindelijk zelf het onderspit.
   Hun orthodoxie heeft niets meer met Abraham te maken en waar hij voorstond.
   Ze zijn enkel afstammelingen van Abraham maar denken totaal anders.
   De orthodoxie van het het jodendom leest daarom hun profeten (bewust) niet.
   Men kan daaruit concluderen dat de orthodoxie iets vast wil houden; iets wat niet vast te houden is. De messias is gekomen en daar steunt christendom op, daar wil men niet aan.

   We kunnen de joden en hun staat nimmer haten als christen zijnde.
   Hun orthodoxie heeft helaas niets te maken Abraham. Maar ze staan als broedervolk naast ons en hebben goddelijke wijsheid, dat zie je in hun hele natie.
   Wie daar tegenaan schopt, schopt zich zelf.

   Dus wanneer een christen de joden als persoon haat, nu nog steeds…. nu ze een eigen staat hebben is een hater in zichzelf! En heeft de waarheid niet.

 1. JubbeFeenstra

  Dit is al een week aan de gang met provocaties door Iran vanuit Syrië.
  Maar zoals gewoonlijk horen of lezen we daar niets over in de Nederlandse media.
  Israël heeft Rusland en Iran al dagen geleden gewaarschuwd. Toch ging Iran door en nu doen de Israëlisch wat terug. De volgende stap zal zijn dat Hezbolla zich er mee gaat bemoeien vanuit Gaza en Libanon. Allemaal erg voorspelbaar omdat dit de zoveelste keer is.

  1. Stork

   Ernst: Geeft niet Ernst, gelukkig valt het ons wel op dat je de boel bewust saboteert met je NSB-multinick-streken.

   https://www.youtube.com/watch?v=BNuRs4LXKJg

 2. Ritter

  Israël kan niet toestaan dat Iran in Syrië een militaire infra structuur opbouwt met als doel de uiteindelijke vernietiging van Israël.

  Iran heeft gezworen om Israël te vernietigen en wil dat bereiken door Israël te omsingelen , via proxy zoals Hezbollah en Hamas, en deze proxy te voorzien van raketten die dan kunnen worden afgevuurd op Israël.

  ———
  Iran vuurt vanuit Syrië 20 raketten af naar Israël, dat reageert met bombardement op Syrische basissen
  https://brabosh.com/2018/05/10/pqpct-i26/

  1. Svetlana

   Het vernietigen van IsraHeL gaat Rusland wel regelen

   1. Stork

    Ernst: Nee hoor, Rusland pleegt geen zelfmoord, daar zijn ze niet alleen te slim voor, ze zijn ook verstandig.

 3. Svetlana

  Israel is een de werelds shatan die van de wereldkaart afgeveegd zou moeten worden.

  Israel zal ongetwijfeld dom genoeg zijn om een oorlog met Iran (bondgenoot van Rusland) te beginnen maar Israel vergeet hier kennelijk dat Rusland veel groter en machtiger is. Niet Iran maar Rusland gaat Israel in de nabije toekomst compleet vernietigen.

  1. Seneca

   @Svetlana
   ga lekker naar Iran en laat je lekker uitwonen door die jongens daar. het is misschien, heel misschien, het enige dat je kunt want voor de rest ben je zo’n domme doos, je bent nog stommer dan al die andere etters op dit forum bij elkaar.

   1. Svetlana

    Lekker genomen worden voelt nou eenmaal lekker. Een droogkloot als jij gaat dat natuurlijk nooit begrijpen. Blijf maar vooral met jouw hand bezig 🙂

   2. Svetlana

    Beter een uitgewoonde kont en kut hebben dan een hopeloze maagd 🙂

    1. Stork

     Ernst: Als je geen principes hebt, geen kleuren onderscheidt, ja dan is zo’n multinick-reactie volkomen begrijpelijk. Maar let wel, op jezelf reageren Ernst, dat is het summum van verdrietige eenzaamheid. Je bent betreurenswaardig.

    2. Marija

     Dit is geen vrouwelijke reactie, eerder die van een vrouwen hater.
     Laat wel een minderwaardige mentaliteit zien van die Svetlana trol.

  2. Stork

   Ernst: Ik zie een mandje en jij bent er doorheen gevallen. Ik heb al minstens zeven multinicks geteld.

  3. Meinoud Marinus

   Svetlana,
   Netanyahu zal al zijn slijm(lees shekels en schuldgevoelens uit de jaren 30 en 40) inzetten om dikke vriendjes te worden met Putin. Zag ‘m slijmen, die Netanyahu gadver!

    1. Stork

     Op jezelf reageren Ernst, dat is het summum van verdrietige eenzaamheid.

     1. Holland

      Pit, hou er nou eens mee op. De ‘achtervolging’ op Quispel en vermeende consorten gaat inderdaad een beetje obsessioneel worden.

      Laat het gaan en richt je meer op inhoud en debat.

     2. Ernst Quispel

      Ach, is onze domme Pit weer terug?

     3. Stork

      Holland: Wat jij wil kerel, veel plezier met Ernst en z’n talloze nicks! 😛

     4. Meinoud Marinus

      Ah! Stork is dus toch Pit.
      Ik dacht het al..

     5. Rechtsaf

      @Holland, de kans dat Pit op Ernst reageert =0%..

   1. Svetlana

    @Meinoud

    Ze spelen een politiek spel maar Putin en Bibi zijn geen vriendjes van elkaar. Israhel (zowel als Saudi) zijn VS puppets. Rusland heeft zich trouw gezworen aan Syrië en Iran. Beide landen zijn belangrijke bondgenoten die die de russen NOOIT op zullen geven. Oorlog met Iran = oorlog met Rusland

  4. Marija

   Ze spreekt/schrijft ineens weer Nederlands, Svetlana ga buiten spelen, hier ben je ongeloofwaardig en gewoon een vervelende quispel.

   1. Ernst Quispel

    Svetlana is een zieke trol, ik heb niets met hem/haar te maken.

    1. Rechtsaf

     @Ernst jij bent Svetlana

  5. meijer61200

   Sletvana; ik weet niet of het komt door (waarschijnlijk)inteelt in je familie, Maar je Nederlands is buitengemeen slecht. Ga eens een jaar naar school, daar zul je van opknappen.

 4. Ritter

  Onderstaande link geeft video beelden van de raket aanval op Israël.

  https://www.thesun.co.uk/news/6249305/israel-air-raid-sirens-syria-golan-heights-strike-damascus/

 5. Ernst Quispel

  De politiek van Trump levert direct resultaten.

  1. Holland

   De huidige situatie hebben we aan de moslim Obama te danken.

   1. Stork

    Holland: En DDS wordt door Ernst bestookt, in z’n eentje besodemieterd hij hier de boel met z’n talloze nicks.

    – Meinoud Marinus
    – Svetlana
    – JubbeFeenstra
    – Frits Jansen
    – Fortiori
    – Etc…

    1. Holland

     Stork, Jubbe Feenstra hoort daar naar mijn idee zeker niet bij.

     1. Stork

      Holland: Nou dat weet ik zo net nog niet, ik ben in elk geval over de 70% met die zekerheid. Ik ben 100% zeker dat Ernst hier momenteel met meerdere nicks de boel bewust saboteert. Zijn tactiek is inmiddels steeds hetzelfde en zorgt ervoor dat hij steeds opnieuw door het DDS-mandje valt.

      Ik heb medelijden met de sloebers die Ernst steunen, hij is een drenkeling.

     2. Stork

      Holland: Jij weet, als oud gediende van DDS, hoe vaak Ernst al van nick is veranderd. Hetzij door een ban, hetzij door een eenzijdige schakeling omdat hij wellicht werd ontmaskerd. Steeds dezelfde tactiek, al jarenlang. Ik stel voor dat we zout blijven leggen, dat is slecht voor slakken, ze verbranden erdoor.

    2. Meinoud Marinus

     Stork.. Je bent een echte Sherlock Holmes..
     Maar ik kan je verzekeren dat Ernst en ik niet de zelfde persoon zijn . Haha 🙂

     1. Stork

      Ernst: Jouw verzekering is niets waard, het valt onder de categorie verzekeringsfraude.

    3. Fortiori

     In de schrijfstijl, hardnekkige taalfouten fabriceren, herkent men de auteur. Concluderend is het duidelijk dat Stork een mutant is van Pit. Het is niet anders.

     1. Stork

      Ernst: Je bent een een drenkeling in de grote forumzee, je spartelt slechts en maakt de olievlek steeds groter. En als je Pit tegenkomt, doe hem dan vooral de groeten.

 6. Stork

  Wie het Israël laat regenen zal een storm oogsten.

 7. Two Ravens Black Kettle

  De Russen waren van tevoren ingelicht door Israël en hebben geen afweergeschut gebruikt.

 8. DolleDries

  De Israëlisch hebben mijn volle steun tegen hun gerichte Midden Oosten Holocaust.

  1. Meinoud Marinus

   Nou nou Dries… pff

   1. Stork

    Ja wat Ernst?

    1. Meinoud Marinus

     Nee nee, niets… pfff
     😉

 9. DolleDries

  Weer een enorm succes voor Trump. En president van klasse.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2018703/trump-verwelkomt-vrijgelaten-amerikanen

 10. denk eens na

  het wordt tijd voor een grote paddestoel boven iran

  1. Svetlana

   Dan kan zionistische staat een grote paddowolk verwachten die ze van de wereldkaart zullen afvegen. Eentje vanuit richting moskou wel te verstaan

   1. Stork

    Ernst: Je moet wel snel schakelen en je bent al eerder door het DDS-mandje gevallen, het staat met grote rode letters op je voorhoofd.

 11. Two Ravens Black Kettle

  Wow
  Moet je die blijdschap zien bij die drie uit Noord-Korea bevrijdde Amerikanen !

  Het is wel een baas die Trump.

  Ik vermoed dat de Fake News ‘kwaliteits’journalistiek hier niet over zullen schrijven (of downplayen)

  1. JanKlaasen

   @zwarte raaf, Hadden ze al eerder over geschreven dan jij, domme jongen.

   1. Control

    ‘domme jongen’ die heb ik vaker gezien.

    1. Rechtsaf

     Control@ Ernst inderdaad..

 12. fusilier

  Laat die schurken staat Iran zich maar driemaal bedenken,Israel heeft atoombommen ,en een gedreven leger, ze laten zich echt niet de zee indrijven.

 13. Roughwood

  Assad en Khamenei hebben schijnbaar niets geleerd van de oorlogen in de regio. Die denken nu heel stoer te kunnen doen met rugdekking van de Russen. Ze moeten vooral doorgaan met het tarten van Israël. De klapper volgt vanzelf. En de Russen? Altijd een grote smoel, maar als de Amerikanen verschijnen trekken ze de keutel in. Israël is er en blijft er. Voldongen feit. En dat hebben die Arabieren en Perzen maar gewoon te accepteren.

 14. poldi

  Ik zag gisteren avond op de Duitse T.V., het commentaar na het nieuws. Ook daar werd Trump op een nette manier veroordeeld over zijn stap. Doem en verdommenis werd er voorspeld maar niets over de enorme financiële winsten die o.a. Duitsland met de deal gaat maken.
  M.a.w. Israël en het M.O. kunnen de pot op.
  Trump wordt voor mij een steeds grotere verademing gezien het laffe Europa.

  Ik zou willen dat Europa ook zulke leiders zou hebben, maar afgezien van Viktor Orban is het allemaal slappe hap.

 15. Signaal

  Als je wil verliezen moet je Israël aanvallen, succes verzekerd.

  1. Punt

   Slim lijkt mij dat niet of je moet graag dood willen.

   1. Thee

    Er zijn er al heel wat overleden die het wel probeerden.

  2. Duke

   Succes in het verleden is geen garantie voor de toekomst.
   En oorlog aanmoedigen of staan te juichen als er oorlog uitbreekt of escaleert is op zijn zachtst gezegd niet verstandig.

 16. Toemaar

  Maar of dat verstandig is?

 17. Vit

  Je zou toch denken dat de arabieren na die oorlogen met Israël geleerd moeten hebben, duidelijk een zwakzinnig volk met een IQ van rond de 85.

  1. Ruth

   @ vit

   Ik denk eerder een IQ van 60. hahaha

 18. Vit

  “Vrede zal er pas komen wanneer de Arabieren meer van hun kinderen gaan houden dan zij ons haten.”

  Golda Meir

 19. meijer61200

  Fantastisch dat het onverslaanbare en superieure Israëlische leger zich niet laat ringeloren door de fascistische haatbaarden. Alleen te hopen dat ze nu stevig doorpakken. Te hopen is dat ze de slager Assad naar zijn graf helpen, zoals ze eerder hebben beloofd. En links maar krijsen natuurlijk! De fascisten van links vinden dat Israël gewoon moet wachten tot de volgers van de pedofiele roverhoofdman hun atoombom operationeel hebben. En de Groene Khmer zal wel krijsen dat er eerst roetfilters op de raketten worden gemonteerd om luchtvervuiling te voorkomen.

 20. Ni28

  Iran is de grootste boosdoener in het Midden Oosten en dient aangepakt te worden. Van binnenuit gebeurd het al met demonstraties van de mensen die de ayatollahs niet meer willen. Trump bestrijd Iran van buiten door het opzeggen van een slechte deal van Obama. Alleen de EU steunt de grootste vijand die in het Midden Oosten te vinden is, ook de vijand van het Westen. Voor de inkomsten verkoopt de EU desnoods eigen moeder.

 21. Ni28

  Er zijn nog altijd mensen die de positie van Israël in het vriendelijke Midden Oosten niet willen begrijpen. Wij zullen het maar aan de geestelijke armoede van deze lieden wijten.

  1. Rechtsaf

   @Ni28 dat komt door die hele dikke vette betonplaat die voor hun kop hangt

 22. Ni28

  De Israëlische leger is in het Midden Oosten superieur en dat moet ook wel want anders bestond Israël niet meer. Israël is als een democratische oase in de woestijn en de dictatoriale buren vinden dat niet zo leuk.

 23. Ni28

  De Israëlische antwoord op de 20 raketten vanuit Syrië is blijkbaar heel zwaar gevallen voor Iran.

 24. Ni28

  Als ik zo door de reacties aan het scrollen ben merk ik dat de echte schuldigen niet genoemd worden: Wilders en Baudet.

 25. Ritter

  Defensieminister Liberman: Israël vernietigde ‘bijna alle’ Iraanse militaire sites in Syrië

  Minister van Defensie Avigdor Liberman zei donderdagochtend dat de IDF ‘bijna alle’ Iraanse militaire infrastructuurlocaties in Syrië ’s nachts had vernietigd in reactie op een raketaanval op het noorden van Israël, en waarschuwde Teheran dat aanvallen op Israëlisch grondgebied zullen “beantwoord worden met de sterkst mogelijke kracht”.

  https://brabosh.com/2018/05/10/pqpct-i33-2/

  1. Ernst Quispel

   Brabosh.

   🙂

   1. Holland

    Ernst Quispel.

    🙂

  2. Vit

   Bij Joop zal je dit niet vinden waarschijnlijk.

 26. Ruth

  @svetlana
  zo antisemiet je komt zeker uit een islamitisch land daar denken ze er namelijk allemaal zo over. stuk stormt dat je bent.
  als Israël ergens bij betrokken is het volgens antisemieten altijd de schuld van Israël.
  Israël zal hoe dan ook overwinnen ik hoop dat ze Hamas en Hezbollah met de grond gelijk maken want hun zijn het die in naam van satan Israël van de kaart willen vegen.
  maar ze zullen van een koude kermis thuiskomen want de God van Abraham Isaac en Jacob zal hun verdelgen.
  veel succes nog met het verspreiden van haat tegen Israël Sletlana

 27. poldi

  Gelukkig is Israël een intelligente natie en staan technisch op een hoog peil.
  Gelukkig hebben zij de USA als beschermheer.
  Merkel en Macron waren voor eigen gewin op bezoek bij Trump, die ze kennelijk door had. Van Europa moeten de Israëlisch het niet hebben.

  Ik hoop dat het kwartje nu is gevallen, dat president Donald Trump na de Iraanse agressie de juiste beslissing heeft genomen met betrekking tot Iran?

  1. EU kok

   quote:Merkel en Macron waren voor eigen gewin op bezoek bij Trump,
   .
   Vervelend, politici die de belangen van hun eigen land behartigen.

 28. Rosasolis

  Jammer hoe dit nu gaat in Iran. Vooral de vrouwen hebben schoon genoeg van dit vreselijke strenge She-idische moslim oude mannen regering. Misschien is dit nieuwste samenwerking tussen Amerika en Israel de bond dat zal zorgen dat er geen enkele invloed van welke inheemse groep dan ooit van tevoren invloed zal krijgen, over de recente aanvallen van Israel op de gewone burgers van Syria! Oh wat gaat dit vreselijke
  ellende door, van wegens de nieuwste berichten: Zowel Amerika als Israel vinden dat zij samen gaan de midden-oosten beheren. Maar dat zal nooit gebeuren. Jammer dat er nu ALWEER zo veel gewone mensen gaan overleden! In Syria, wegens de nieuwste samenwerking tussen Trump en Netenyahu!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.