Zweden pakt de ‘échte’ oorzaak van hoge cijfers verkrachtingen aan: eerst toestemming volgens de wet

Zweden, het land met hoge cijfers als het gaat om het aantal verkrachtingen en aanrandingen. De autoriteiten worden door veel mensen verweten om de informatie over deze criminaliteitscijfers bewust vaag te houden. Uit angst voor kritiek op de migratiepolitiek en migranten, uit angst om ‘racistisch’ genoemd te worden. Die verdenkingen worden niet weggeworpen door hun laatst aangenomen wet.

De boodschap is simpel: je moet aan de persoon met wie je seks wilt vragen of hij het ook wil. Als je er niet zeker van bent, moet je het laten”, zei premier Stefan Löfven eerder.

De nieuwe zogeheten goedkeuringswet moet al op 1 juli van kracht worden. Volgens Amnesty International is de nieuwe wet ‘een grote overwinning voor vrouwen die onvermoeid hebben gestreden voor deze verandering’.

Advocaten in Zweden hebben kritiek op de wet. Zij stellen dat het in de praktijk alsnog moeilijk zal worden om te bepalen of er juridisch uiteindelijk wel sprake was van vrijwilligheid. De Zweedse orde van advocaten noemt de wet ‘zeer onduidelijk en er bestaat een risico voor rechtsonzekerheid’.

Het Scandinavische land is er goed in het ‘niet direct aanpakken van de seksuele problematiek’. Het helpt ook niet mee dat de afkomt van criminelen niet vernoemd mogen worden bij dit soort zaken. Zo lijkt het al snel dat het niets te maken heeft met migratie en migranten, maar dat het komt door ‘Zweedse mannen’. Dan gaan de feministische bewegingen er weer mee aan de haal en dan gaat het weer om ‘mannen’ in het algemeen.

Dit is geen goede en directe aanpak van de problematiek. Het gaat om culturele problemen en culturele fricties en als de Zweedse autoriteiten hun hoofd wegdraaien voor dit soort problemen, zal het alleen nog maar erger worden en koken in de maatschappij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Gerlos

  Wie denkt dat een aanrander vraagt schatje ik ga je neuken vindt jij dat goed is niet goed wijs, zo’n wet kan volgens mij zo de prullenbak in.

  1. palko

   Inderdaad Gerlos, ik kom bijna niet meer bij van het lachen. Ik heb al een verzoek opgesteld. En vraag straks even aan mijn vrouw of ze bij het kruisje wil tekenen.

 2. Roughwood

  Volgende wet reeds in de maak: aan een winkelier toestemming vragen om een overval te mogen plegen…

 3. Koos sssss

  Ok. Stel dat je als vrouw wordt verkracht. Dan doe je aangifte, maar het is de vraag of de politie die aangifte wel in behandeling neemt. Laten we ervan uitgaan, dat dat ook nog gebeurt en inderdaad, de verkrachter verschijnt voor de rechter.

  De verkrachter beweert dat hij zeker weet dat hij toestemming gekregen heeft.
  Het woord van de een tegen het woord van de ander. Einde zaak.
  Zeker als de verkrachter niet echt een Zweeds uiterlijk heeft en een exotische naam en de vrouw nota bene ook nog in spertijd-voor-vrouwen (na 18.00 uur) buiten was.

  Maar goed, als de Zweedse feministen hier al mee tevreden zijn…..

  1. Control

   In Nederland is het inderdaad maar de vraag of de politie die aangifte wel in behandeling neemt.

 4. Ernst Quispel

  “Zweden, het land met hoge cijfers als het gaat om het aantal verkrachtingen en aanrandingen.”

  Dit is een misverstand dat hier koppig voor waarheid wordt gehouden.
  Zoals hier al vaak is aangetoond heeft Zweden geen hogere verkrachtingscijfers maar een veel scherpere statistiek en registratie.
  Op basis hiervan is een islamofobe hoax opgetuigd volgens welke horden moslims op grote schaal de roomblanke blonde Zweedse vrouwen zouden verkrachten. Een leugen die kennelijk lekker bekt in die kringen.

  1. Control

   Misverstand? Je liegt dat je barst Abma.

   http://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=26091

   1. Justus Maximus

    Hilarisch!

    Abma, 100% W I M, weet niet wie Ataturk is.

    Een verstandige moslim… zegt ie…

    Haha… Ha.. Hahaha… WHOEHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!

    1. Control

     Abma is zelf ook een moslim, een bekeerde en dat zijn de ergste.

  2. Rechtsaf

   @control ernst bagatelliseert weer even natuurlijk en vindt dat iedere verkrachting door een moslims gerechtvaardigd moet worden..

   1. Ernst Quispel

    Nee hoor, ik geef slechts een verklaring voor de hoge verkrachtingscijfers in Zweden.

    1. Rechtsaf

     @Ernst en je ontkent het ook nog..past helemaal in het plaatje van de islam die jij zo’n warm hart toedraagt natuurlijk..

     1. Ernst Quispel

      Nee lieverd, van de islam moet ik niet veel hebben.

      Behalve een paar sterke Soefie-dichtbundels, de Masnavi vazn Rumi en een paar schitterende gebouwen in Spanje krijg je mij er niet warm voor.

     2. Rechtsaf

      @Ernst jawel Ernst jij bent een zéér warme pleitbezorger van de islam, je kan en wil geen enkel citaat leveren waarin jij ontkracht een zéér, zéér, zéér warme pleitbezorgers van de islam te zijn.

      Je schoffeert het christendom en zal de islam verdedigen met alles wat in jou macht ligt, sterker nog, jij zal het aanmoedigen, verheerlijken en nog veel sterker, jij aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.

     3. Ernst Quispel

      Wat een fraaie stoet van stropoppen, beste Rechtsaf.

      Mijn complimenten.

     4. gister

      stiekeme ernst liegt dat het hem gedrukt staat, daarom een citaat van iff

      De wereld zit vol met Danube-achtige (=ernst) maar voor hen is er nog wel het voordeel van de twijfel.
      Het forum nog langer als podium beschikbaar te stellen voor de niet langer dubieuze agenda dus voor deze minkukel in het bijzonder, voor wie argumentatie toch niets kan betekenen, is dus zinloos. Dumpen die gast dus.

     5. Control

      Cypres/Graatsma/Danube/Boudewijn Abbas, kortom WHimmy de Dhimmy

      🙂

    2. Scaldis

     Je bent in de afgelopen jaren niet in Zweden geweest, want je hebt geen idee waarover je praat. Je haalt overduidelijk je informatie van Google. Als je er zelf eens gaat kijken, zie je de realiteit.

     1. Control

      Ernst Boudewijn Abma is helemaal niet geïnteresseerd in de actuele feiten, Abma fantaseert en liegt de hele zooi bij elkaar om zo de boel in de fik te steken en de aandacht af te leiden van zijn geliefde islam.

      Hier kun je meer lezen van deze fantast: http://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=26091

      O ja, na een paar seconden/minuten gaat zijn bruinridder Guustaafff hier ook reageren, dat is altijd vaste prik.

   2. Control

    @Rechtsaf
    Boudewijn Ernst Code Graatsma liegt en bedriegt de hele zooi bij elkaar, hij geniet ervan hoor.

    😉

  3. Roughwood

   Een “islamofobe hoax”, het staat er echt. De standaard reactie van antisemitische, links extremistische deugfascisten en wegkijkers zoals Quisling. Wordt eens hoog tijd uw kop uit het zand en vervolgens die twee balken uit uw ogen te halen.

   https://www.contra-magazin.com/2017/11/schweden-kriminalitaet-auf-allzeithoch/

   1. gister

    Er gaat een hele wereld open bij de buren, lees even mee over hoe ze daar schrijven over Ernst:

    “Hij ( want het is een hij) is een zuiger en een trol. Hij is hier niet om te discussiëren, maar om te pesten. Je moet zijn draadje niet schuin doorlezen, maar serieus doorlezen en dan zal het jou waarschijnlijk ook opvallen. We kennen zijn standpunten nu onderdehand wel. Moslims zijn lief (oke, dat kan) met Islam is niks aan de hand en het Christendom heeft de halve wereld uitgemoord.
    Ik neem aan dat jij op kifkif niet aan het trollen ging. En wat betreft zijn vele dubbel nicks, het zal mij een rotzorg zijn. Het gaat mij om zijn gedrag.

    Het enige waar deze dwaas op dit forum goed voor is, is het spelen voor nar en useful idiot. Dit zijn mijn twee centen.”

    1. Control

     Heb je daar een link bij beste gister?

     1. gister

    2. Original NL

     Overal de dezelfde teksten en hetzelfde gezuig.
     Wat een ziek figuur toch onze multitroll, de therapie slaat duidelijk niet aan.
     Wat een dwaas!
     .

  4. meijer61200

   Daar is onze domme irritante zolderkamertjes rukker ook weer even met zijn cognitieve dissonantie. Het soort uitschot als E.Q. toont het ernstige verval van Nederland weer eens aan.

  5. Original NL

   Dit is geen misverstand moslim vriendje..
   Heb nog even kontakt gehad met een zweedse kollega en die bevestigd de problemen veroorzaakt door hitsige kansloos pareltjes!
   Dus ga met uw ontkenning naar joop.nl daar geilen ze op uw posts.

  6. sjun

   Tuurlijk Ernst. Probeer het maar weer *om te keren*: https://www.youtube.com/watch?v=3KSJY0c8QWw

    1. Ernst Quispel

     De bronnen van Sjun zijn zoals gebruikelijk volstrekt niet serieus te nemen.

     1. Control

      @Ernst Quispel Danube: Jij laat jouw bronnen opzettelijk weg omdat je anders keihard door de mand valt. Pathologische leugenaar!

      🙂

     2. Control

      j. van dorp/Graatsma

  7. Control

   Ernst Quispel Danube is geen moslim en moet er ook niets van hebben…
   Maar ondertussen tracht hij sedert jaren onder verschillende namen op diverse fora die wanstaltige islam uit de wind te houden en gelijkertijd het christendom besmeurend en zijn antisemitisme te uiten door o.a. te stellen dat Hamas geen terreurorganisatie zou zijn. Dit deed hij onder de nick ‘cypres’ en ‘Boudewijn Abma’

 5. Koos sssss

  Het is natuurlijk allemaal een hoax, met al die aanrandingen, maar zowel het aantal meldingen van aanrandingen, als het aantal meldingen van het verzwijgen daarvan door de politie (om vooral rechts niet in de kaart te spelen) als het aantal bronnen die daar melding van maken zijn talrijker dan de regendruppels in een stortbui.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2016/01/11/zweedse-politie-onder-vuur-na-verzwijgen-aanrandingen-a1410215

  Om er maar 1 te pakken.

  1. Control

   Ernst Boudewijn is dan ook een informant van de Zweedse politie. Heerlijk ontkennen onder één hoedje ten gunste van de door hem zo geliefde islam.

   Uiteraard gedekt door bruinridder Guustafff

 6. Ni28

  Het is duidelijk dat de nare kanten van immigratie verzwegen moeten worden. Het probleem zijn de autochtonen ook vaak criminelen zijn en de criminele migranten zijn alleen maar verward. Deze aanpak die dient als gewenningsperiode(op den duur went het allemaal wel) zal zich later nog harder wreken. Europa wordt net zo achterlijk als de landen waar de migranten vandaan komen.

 7. Ni28

  Nog een optie: De Russen hebben het gedaan! Ontkenningspolitiek met behulp van statistieken op aanvraag gaat door onder het motto: je wordt genaaid waar je bij staat.

 8. Frits Jansen

  Hier wordt een heel oude koe uit de sloot gehaald. Een vrouw die toestemming geeft kan daar op terug willen komen als de man in de fout gaat. En daarmee kan een man ook weer onder druk worden gezet.

  Svenska knulla flicka!

  Blonde Zweedse meisjes blijven vooral donkere mannen fascineren. Maar ik ben een blonde man die valt op moslima’s. Als die seks hebben gaat de hoofddoek af, maar ook pas na schriftelijke toestemming?

  Als je werkelijk geëmancipeerd bent moet de vrouw ook schriftelijk toestemming vragen van de man voor seks.

  Ik wacht op een APP voor al dat juridische gedoe.

  1. Control

   @Dunabe Code Dopper: We schrijven allemaal over onszelf, maar we dienen dit feit te verhullen in steeds weer andere, nieuwe vermommingen. – Jan Gerhard Toonder

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.