Aboutaleb toont zich een ware staatsman: ‘Niet doorgaan van Pegida demonstratie is een verlies’

Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, heeft zich gisteravond tijdens een iftar getoond als een waar staatsman. Hij vertelde dat het niet doorgaan van de Pegi demonstratie een verlies is en geen winst. Volgens de Rotterdamse burgervader is vrijheid van demonstratie en meningsuiting een belangrijk goed en moeten ook ‘giftige boodschappen’ geuit kunnen worden in een vrije samenleving.

,,Het is jammer dat die groep niet heeft kunnen demonstreren, want het is belangrijk dat zij hun boodschap kunnen uiten. Hoe giftig die boodschap ook is. Het is een teken van intolerantie dat deze boodschap niet is geuit.’’

,Het is belangrijk ons te realiseren dat demonstreren soms tot doel heeft een pijnlijke boodschap over te brengen. Een boodschap waar je niet van houdt. Een boodschap die he niet wilt horen. Maar de grondwet garandeert dat dit mag. De rechter heeft gezegd: De demonstrant moet in de buurt zijn van het object waar hij bezwaar tegen maakt. Daarom geef ik al jarenlang toestemming voor een demonstratie tegen abortus bij de abortuskliniek in Rotterdam.’’

Het is zo heerlijk om te lezen hoe consistent en consequent Aboutaleb is. Hét voorbeeld van gelukte integratie in de Nederlandse samenleving. Geloven, prima, maar daarmee moet je niet de publieke ruimte mee beïnvloeden. Elke mening moet geuit kunnen worden, zonder dat er een volledige blokkade plaatsvindt door een andere groep. Dat gebeurde wel bij de BBQ van Pegida. Het is inderdaad geen overwinning, hoe weerzinwekkend zo een belachelijke provocatie ook is.

Helaas werd Aboutaleb ook door buitenlandse en religieuze krachten onder druk gezet:

,,Het ging er zo ver aan toe dat de Turkse minister van Europese zaken mij de les ging lezen over mijn islamitische identiteit. Hoe kan een moslim zo’n demonstratie toelaten, waar de vraag. Het gaat heel ver dat een staat op 4000 kilometer afstand de burgemeester van Rotterdam de les komt lezen over hoe de Nederlandse wet in elkaar steekt en hoe ik die moet toepassen”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

117 reacties

 1. DolleDries

  Hij gaf toestemming voor de demo en zette vervolgens te weinig politie in om de orde te kunnen handhaven. Met een beetje slechte wil, en ik ben van slechte wil, kun je zeggen dat hij de paar Pegida demonstranten met opzet naar een islamitische lynchmob geleid heeft. Hij beloofde ze veiligheid en gaf die veiligheid niet, terwijl hij als geen ander weet hoe mohammedanen reageren. Hij heeft Pegida opzettelijk misleid en in de val gelokt.

  1. lugar

   Goed gezien DD, vlijmscherp!

   Dit is zoals het een salafistische islamitische jihadistische Marokkaanse burgemeester betaamd, in feite is dit niet eens verrassend.

 2. lugar

  “Hoe giftig die boodschap ook is.”

  Jammer, maar helaas! Hiermee degradeert Ahmed zijn politiek statement tot islamitische propaganda.

 3. Guus Geluk

  Aboutaleb is één van de grootste burgeneesters die Nederland momenteel heeft.

  1. DolleDries

   Hoelang is hij dan.

   1. Guus Geluk

    Geen flauw idee.

    1. lugar

     Ga nog eens wat wrijven Guus, een beetje harder!

     Ahmed heeft zijn reactie vermengd met zijn islamitische opvatting en de boodschap op vileine wijze bestempeld als giftig. Jammer, want zijn islamitische propaganda en levensovertuiging zorgt er o.a. voor dat de Turkse gemeenschap (oemma) op onze Erasmusbrug met Turkse vlaggen de boel op z’n kop zet. Deze islamitische Marokkaan is allang door het mandje gevallen en het zal alleen nog maar erger worden. Juist daarom is het goed dat Pegida is afgehaakt, zo worden de islamitische intenties van Ahmed fijntjes blootgelegd.

     En jij Guus, wat wil jij? Meer of minder islam?

    2. lugar

     “Geen flauw idee”

     En jij Guus, wat wil jij? Meer of minder islam?

  2. lugar

   “burgeneesters”

   Nog niet eens zo gek gevonden Guus, met de nadruk op nee!

  3. Holland

   Guus, ga eens in op de argumenten van Dolle Dries in plaats van in je jubel- en ophemelmodus te vervallen.

   1. Guus Geluk

    Met een beetje slechte wil kun je ook stellen dat Aboutaleb een bomgordel onder zijn bureau heeft liggen om het gemeentehuis op te blazen uit naam van Allah.

    1. lugar

     @Guus: Dat zou kunnen, maar wij beperken ons tot de feiten en tot de waarheid, en dat laatste is een groot probleem voor de islam.

    2. Roughwood

     Misplaatst cynisme en inhoudsloze losse flodders zoals deze sieren u niet.

     1. lugar

      @Roughwood: Ze hebben geen weerwoord en zijn daarom aangewezen op laagschedelige retoriek die alleen maar dient om ons gelijk te bewijzen.

    3. Guus Geluk

     Roughwood,

     Wat de islamofoben niet siert is een prima burgemeester framen als een radicale moslim.

     Doodzieke demonisering.

     1. lugar

      “islamofoben”

      Zo die is weer geplant, de herhaling brengt de waarheid niet dichterbij. Ahmed was niet slim maar wel dom en jij blijft maar wrijven. Dat is ook niet echt slim Guus.

      🙂

     2. lugar

      @Guus: “Doodzieke demonisering.”

      Tot zover jouw conclusie waarmee je aangeeft dat je meer islam wil.

     3. Roughwood

      Guus,

      Ondanks het feit dat Aboutaleb inderdaad een prima burgemeester is, ben ik wel verbijsterd dat zuur linkse individuen als u het lef hebben om de woorden doodzieke demonisering ook maar in de mond te nemen. Typisch gevalletje wanneer het ons uitkomt. Dat dit al jaren speelt bij politici aan de conservatieve rechter zijde van het politieke spectrum is voor (extreem)linksmenschen volkomen normaal en gerechtvaardigd. Erg hypocriet.

     4. Guus Geluk

      Roughwood,

      Ik begrijp dat we het eens zijn?

   2. lugar

    @Holland: DDS’rs die pleiten voor meer islam hebben een hekel aan de waarheid.

   3. meijer61200

    Guus gaat nooit in op harde feiten. Daarvoor ontbreekt het hem ernstig aan verstandelijke vermogens. Guus verdient centjes bij met trollen, net als dat andere schuim zoals eq,fj,sletvana. Ik gun die jongen wel een ijsje hoor.

    1. lugar

     “Guus gaat nooit in op harde feiten.”

     Dat klopt, feiten en waarheden zijn de grootste vijanden van islam, en Guus is voorstander van meer islam, althans niet van minder. Hij geeft namelijk ook geen antwoord op de volgende vraag:

     [_] Meer islam
     [_] Minder islam

    2. Guus Geluk

     Ik ga niet in op opzichtige pogingen om goed geïntegreerde moslims in de radicale hoek te duwen.

     Harde feiten spelen hier overigens nauwelijks een rol. Daarom kan men er ook niet op in gaan.

     1. lugar

      @Guus: Ik geef toe dat mijn poging jouw een antwoord te ontlokken retorisch van aard is, jouw reactie bewijst dat.

      Zoals het linkse islamisten betaamd, maak ook jij de fout bij de scheiding van islam en moslims. Nog maar een keer, want ook jij bent een hardnekkige: er bestaat de gematigde moslim maar er bestaat geen gematigde islam.

      En harde feiten spelen hier natuurlijk wel degelijk een cruciale rol, alleen jij haalt dat naar beneden zodat jij in je islamitische hol kan blijven schuilen. Jij kan, wil en gaat geen antwoord geven op mijn vraag op je meer of minder islam wil, omdat je het antwoord al hebt gegeven.

      Feiten en waarheden zijn de grootste vijanden van islam.

     2. meijer61200

      Voor harde feiten moet je zoeken in de onderbroek van Frits Jansen. Je leert het ook nooit.

  4. RobertMarsman

   Nee hoor Aboutaleb is een burgemeester met slappe knieën. Eerst keurt hij een demonstratie goed en vervolgens weigert hij in te grijpen als daar een stel figuren staan die door middel van intimidatie en dreiging een legale demonstratie lopen te verhinderen.

   Als hij inderdaad een goed staatsman was dan had hij tegen de politie gezegd dat ze die gasten die daar die demonstratie lopen te verhinderen weg te sturen of desnoods op te pakken. Zodat die demonstratie in veiligheid kan plaatsvinden.

   1. lugar

    Juist Robert!

   2. Guus Geluk

    Aboutaleb is een burgemeester, die, hoewel het tegen zijn geloofsovertuiging inging, een demonstratie toestond en daarbij de volle laag kreeg van een islamistische minister in Turkije. Ook DENK kon het weer eens niet laten de bagger over hem uit te storten.

    De islamofoben op dit forum besluiten hem nog eens een trap na te geven. Waarvan akte.

    1. lugar

     “islamofoben”

     Zo, die is weer even geplant…

     En die giftige boodschap, Guus, hoe zit het daar ook alweer mee?

     🙂

     1. Ni28

      Je hebt toch Guus ook al gevraagd of hij meer of minder islam wilt?

     2. Guus Geluk

      Ni28,

      Doorgaans heb ik de gewoonte geen antwoord te geven op domme vragen die louter zijn opgesteld om te trollen. Deze laat ik links liggen alsof het troep is.

    2. Viertel

     Wat een idiote reactie van Guus Gelul. Persoonlijke geloofsovertuigingen mogen bij bestuurders nooit een rol spelen als zij beslissingen nemen over zaken in het publieke domein. En het schermen met islamofobie toont maar weer eens aan (niet voor het eerst !) dat we hier met een trol van het zuiverste water van doen hebben.

  5. Jormungandr

   Echt? Heeft hij hem aan je laten zien?

  6. meijer61200

   Wat is een burgeneester sukkel?

   1. Guus Geluk

    Meijer61200,

    Ik zou het niet weten.

 4. DolleDries

  Ja, maar dan moet jij de veiligheid garanderen in plaats van mensen met opzet in een levensbedreigende situatie te brengen. Bovendien is er niks giftig aan de boodschap van Pegida, je kunt je hooguit afvragen of de methodes handig zijn. De islam, dat is gif, moorddadig gif.

  1. lugar

   Kraakhelder DD!

   Dat Ahmed de Pegida-boodschap bestempeld als giftig, diskwalificeert hem als betrouwbaar burgemeester en legt tevens zijn verhulde islamitische aspiraties en de partijdigheid richting zijn geloofsgenoten bloot. Ook Ahmed behoort tot de oemma en ook hij kan en mag zijn islamitische wortels niet negeren of ontkennen.

   De islam daarentegen, de islam is inderdaad een moorddadig gif dat ons land beetje bij beetje infecteert. Die boodschap kan en moet dagelijks verkondigd worden opdat wij een vrij land zijn en blijven. Bevrijd van de giftige islam.

 5. rosmalen53

  Deze wolf in schaapskleren is zich nu al op aan het geilen om de nieuwe leider van de Partij van de allochtonen te profileren
  Daarom deze zgn stoere taal maar wel even erbij vermelden dat de demonstratie giftig is.
  Slim gespeeld

  1. lugar

   @Rosmalen: Kleine correctie, zonder betweten. 😉

   Ahmed heeft de demonstratie niet giftig verklaard maar de boodschap van Pegida, en daarmee heeft hij zichzelf als betrouwbaar onpartijdig burgervader buiten spel gezet, hij heeft zijn islamitische overtuiging laten spreken. Niet slim wel dom!

 6. Bloem

  Complimenten voor Aboutaleb, echter een waar staatsman had geen waarde oordeel over de inhoud van de demonstratie uitgesproken. Wat wel heel duidelijk wordt is dat Turkije zich inmengt in onze binnenlandse aangelegenheden, en tracht burgers met een dubbele nationaliteit, in combinatie met de gedeelde religieuze achtergrond, voor haar karretje te manoeuvreren. Aboutaleb hield zijn rug recht, dat valt te prijzen. Hoe lang kan hij deze druk vanuit de Islam nog weerstaan? E.e.a. toont aan dat een dubbele nationaliteit kan leiden tot loyaliteitsconflicten, zeker waar het overheidsdienaren betreft. Tevens toont het aan dat de Islam een totalitair politiek systeem voorstaat en geen andere wetten accepteert dan de Islamitische.

  1. lugar

   @Bloem: Ahmed is onderdeel van de oemma.

   “De oemma is de wereldwijde islamitische gemeenschap. De oemma wordt gezien als een wereldwijde eenheid, waartoe die landen worden gerekend waar de islam de hoofdgodsdienst is, of algemener, die personen die moslim zijn.”

 7. Frits Jansen

  De vrijheid van meningsuiting strekt zich niet uit tot varkensvlees, want vlees is geen mening.
  Misschien kan een algemeen BBQ verbod helpen want nu begint het op zomerse dagen altijd te stinken naar geroosterd vlees in de tuintjes.

  1. Guus Geluk

   Frits heeft durf: na zijn recente commentaar over dertienjarige meisjes steekt hij zijn hoofd weer om het hoekje.

   De man kent geen schaamte.

   Misschien kan een algemeen BBQ verbod helpen want nu begint het op zomerse dagen altijd te stinken naar geroosterd vlees in de tuintjes.

   Waarom is dat een probleem?

   1. Bloem

    Beste heer Geluk,
    Misschien is dhr. Jansen wel een fervent vegetariër of groot dierenliefhebber.
    Wie zal het zeggen.
    Tolerantie wordt steeds schaarser in Nederland.

    1. Guus Geluk

     Bloem,

     Als mijn buren gaan BBQ-en doe ik doorgaans mijn achterdeur even dicht.

     Een totaalverbod is zowel niet noodzakelijk als praktisch onhaalbaar.

     1. lugar

      @Guus: En hier gaat het over Ahmed die de boodschap van Pegida giftig noemt. Dat hoort deze jihadistische, salafistische, islamitische, Marokkaanse burgemeester niet te doen. Hiermee heeft hij zichzelf buitenspel gezet, hiermee gaat hij zendtijd nodig hebben om dit weer recht te praten met taqiyya-saus.

  2. lugar

   @Frits: Grappig hoe jij er omheen probeert te fietsen, fietsende Frits. 😉

   Wat vind jij van een burgemeester die de Pegida-boodschap giftig noemt?

  3. meijer61200

   Fijn voor je buren Jansen! Dat maskeert een beetje de ongelooflijk zure stank die jij verspreid dag in dag uit. Ga lekker rukken op nikaab plaatjes sukkel.

  4. Stanly2000

   Fritsje weer een geweldige oplossing!

  5. Top

   Misschien, moet je, je vrouw dan maar eens naar binnen sturen. Dat zal best wel schelen, afvalproduct!

 8. Blue monday

  Vooropgesteld dat ik van goede wil ben en dus ook zo mijn mening vorm, ben ik van mening dat we hier weleens de volgende premier van Nederland aan het werk zien.

  Deze man, in de ogen van de mensen van slechte wil, een judas, een wolf in schaapskleren (want MOSLIM!!) zet niet alleen het vrije woord bovenaan, hij geeft ons ook inzicht wat er op hoog islamitisch niveau allemaal op hem afkomt.

  Idd. Erdogan voorop die druk uitoefent op zijn geloof en als vertegenwoordiger van zogenaamd de Islam ook fijn blootgeeft dat een echte moslim geen boodschap heeft aan het vrije woord.

  Aboutaleb staat hierboven en in tegenstelling tot types als Driftige Dries, is hij wel een beschermer van het vrije woord (dus Driftige, we staan dus ook moslimdemonstraties toe….)

  Overigens van de gekke dat Aboutaleb meer even een paar korpsen aan politie zou moeten regelen…maar dat terzijde.

  Hoe dan ook, de man krijgt een geweldige pers, staat boven de partijen en is een vertegenwoordiger van het echte vrije woord, links- en rechtsom.

  Driftige Dries en volgelingen pissen in hun broek van angst om iemand die hun zaak juist steunt.

  1. lugar

   “(…) dat we hier weleens de volgende premier van Nederland aan het werk zien.”

   Logisch, jou ogen én oren zitten vol met linksstront.

   Wil jij meer of minder islam?

   🙂

 9. meijer61200

  Deze salafist is ook voor geen cent te vertrouwen, maar dat is inherent aan de “cultuur” waar hij uitkomt. Dat hij een dubbele agenda heeft ziet iedereen, behalve het linkse -op sterven liggende- rapalje natuurlijk.

 10. Beukman

  Even voor de duidelijkheid: de BBQ ging niet door omdat de Pegida-pubers slappe varkensknieën kregen bij het zien van zoveel andere mensen die ook gebruik wensten te maken van hun recht op demonstratie. Om hun afgang te maskeren, hebben de Pegida-pubers later het verhaaltje erbij verzonnen dat de politie hun veiligheid niet kon garanderen. Bullshit! De politie ontkent dit terecht en met klem.

  Verder valt het weer eens op dat een Marokkaanse islamitische burgemeester het nooit goed kan doen: niet bij het hardcore deel van de moslims dat meent dat Abou de BBQ als moslim had moeten verbieden, én bij de hardcore kaaskoppen die het afdruipen van de Pegada-peuters interpreteren als het gevolg van dubbel spel van deze burgemeester.

  Zoals eerder gemeld: de wereld is niet verdeeld in links en rechts, in moslim en niet-moslim etc, maar in fanatici en gematigde mensen. Zo ook hier.

  Een bus met 20 Pegida aanhangers was aan het begin van de avond vanaf metrostation Slinge op weg gegaan naar de moskee maar die werd nooit bereikt. Op het laatste moment maakte de bus rechtsomkeert, daarmee was de demonstratie afgelast.
  Volgens de gemeente Rotterdam is het de eigen keuze geweest van de demonstranten om om te keren.
  Pegida zou hebben verklaard dat de politie hun veiligheid niet kon garanderen. Volgens een politiewoordvoeder is dat nooit gezegd en is het Pegida’s eigen keuze geweest om de demonstratie af te blazen.

  https://www.rijnmond.nl/nieuws/169353/Liveblog-teruglezen-Pegida-demonstratie-op-het-laatste-moment-afgeblazen

  1. lugar

   En jij Beukman, wil jij meer of minder islam?

   🙂

   1. Ni28

    🙂

   2. Ni28

    De directe en duidelijke vragen worden als domme vragen aangemerkt. Het ultieme bewijs dat het de trollen om het trollen gaat. Dank voor de eerlijkheid.

    1. Ernst Quispel

     Het betreft inderdaad domme vragen: wil je meer of minder zwaartekracht, N28, geef daar nou eens eerlijk antwoord op!

   3. Ni28

    Wilt jij meer of minder islam lijkt mij een duidelijke vraag. Als je de meningen hier bestrijdt ga ik vanuit dat je meer islam wilt. Zeg het dan ook, waarom ben je bang?

    1. EU kok

     Mogelijk is het u opgevallen dat steeds meer mensen het getrol van logar, pit en al zijn andere inlognamen meer dan zat zijn e hem/haar/het volledig negeren.

     Als ik het goed begrijp moet iemand zich verdedigen omdat u er van uit gaat dat als je de meningen hier bestrijdt ga ik vanuit dat je meer islam wilt.
     Sorry, geen behoefte om op uw hersenkronkel te anticiperen.

     Verder lijkt het mij wenselijk aan te geven op welke posting u reageert.
     Nu zijn het losse, nergens op slaande mededelingen.

  2. Holland

   “….bij het zien van zoveel andere mensen die ook gebruik wensten te maken van hun recht op demonstratie. ”
   ———————————————————————————
   Beuk, die tegendemonstratie was niet aangevraagd, dus onwettig.

   1. Beukman

    Voor mijn part. Ze stonden daar en ze mochten daar staan, en de veiligheid van de Pegida-pubers was gegarandeerd.
    Maar nee: Aboutaleb heeft het weer gedaan, het is zijn schuld dat de pubers in hun broek scheten bij het aanschouwen van een paar mensen die deze BBQ geen goed idee vonden.

    1. Holland

     Beukman, jij als rechtlijnige grondwetbeschermer vindt -nu het uitkomt- een wilde demonstratie (waarvoor geen vergunning was aangevraagd of afgegeven en die dus volledig onwettig was) plotseling een goed idee. Bij Tommy Robinson dacht je toch werkelijk anders, rechtlijnig en erg wettelijk.

     Bagatelliseren -ook als het je uitkomt- is je grondhouding: er waren ruim 20 Pegida demonstranten tegenover meer dan 300 wilde moslims. Als stoere held had jij je daardoor natuurlijk niet laten afschrikken. Ieder normaal en verstandig mens wel.

     Bovendien was door het ‘bevoegd gezag’ i.c. de smerissen, medegedeeld dat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden. Aboutaleb had gewoon niet gezorgd voor voldoende begeleidend blauw, in de wetenschap dat de de demo dan afgeblazen zou worden, dan wel -bij doorgaan- Pegida volledig in de pan zou zijn gehakt.

     En jij verdedigt dat vieze spel? Schaam je.

     1. Beukman

      @Holland
      Nee: de smeris had juist WEL de veiligheid van de Pegida-Pubers gegarandeerd.

      En dat er een paar honderd man stond te wachten: wat verwachtten de Pubers dan eigenlijk? Was hun actie bedoeld als een provocatie, of niet? En áls er dan mensen zijn geprovoceerd om te komen, is het wéér niet goed?
      Oh, jij gaat me wijsmaken dat ze gewoon gezellig wilden barbecuen, de Pubers van Pegida?

      Weet je waar ze me aan doen denken? Aan die christenfundamentalistische splinter in America, die begrafenissen komt verstoren door het roepen van leuzen, zoals “Thank God for dead soldiers” bij de begrafenis van een marinier. Betweters, goedmensen, die het gelijk zo aan hun kant denken te hebben dat ze lijden aan geestelijke Parkinson.

      Hetzelfde voor de PegidaPubers, ook dat zijn enge geïndoctrineerde gelijkhebbers. Ze moesten zich schamen.

     2. Holland

      Je kletst Beuk. Als linkse oproerkraaier heb je je weer verkeerd laten informeren.

      https://www.ad.nl/rotterdam/pegida-politie-zei-dat-het-niet-veilig-was-bij-de-moskee~aea26af1/

 11. Ni28

  De Turkse menigte gaf goed te blijken dat zij niets van democratie weten en ook niet eens willen weten. Aboutaleb had ook moeten optreden tegen deze wilde Turkse blokkade. Hij verwerpt nu met worden wat hij toen met daden niet heeft gedaan. Nu lijkt het toch dat hij met twee tongen spreekt.

 12. Ni28

  Een feit staat vast. De trollen bieden geen oplossing en roepen vanuit de zijlijn. Zij zijn niet eens in staat een korte vraag te beantwoorden en blijven deze te ontwijken. Daarmee geven zij toe dat zij alleen maar trollen. Laat ze links liggen als overbodig troep.

  1. EU kok

   quote:Een feit staat vast.
   Vervolgens begint Ni28 zijn/haar/een mening te geven.

  2. Blue monday

   Nu zie ik u NI28 en de heer Bloem als reaguurders die nog wel met inhoud kunnen reageren, dan ben ik toch iedere keer weer verbaasd dat u de “onwelgevallige” meningen, zoals Q, GG en ongetwijfeld de mijne afdoet als bijdragen van Trollen.

   U plaatst zichzelf daarmee in een hoek die ook niets opheeft met een vrije mening en een afwijkende boodschap het liefst wenst te elimineren. want trol = ban

   Dat u zich nooit eens uitspreekt tegen strontvervelende bijdragen van bepaalde personen hier tegen een gematigd bericht blijft me verbazen.

   Wellicht, als ik al een trol was, moet ik me duidelijker uitten en alleen nog op u reageren met pisvlek en dergelijke, daar heeft u, gezien uw bijdragen, geen enkel probleem mee.

 13. Ni28

  Een beetje staatsman moet ook kunnen liegen. Daar hebben wij ruime ervaring in al opgedaan. Hij kan er ook nog bij.

 14. Adriaan

  Aan de vele reacties kan ik concluderen dat bijna alles wel is gezegd. Ik mis echter één belangrijk item. Of je het nu eens of oneens bent met de bbq-demonstratie van Pegida, er is iets fundamenteel mis met de Moslim-populatie. Pegida heeft de demonstratie op het laatste moment afgeblazen. Waarom? Om ze bang waren voor hun leven. Kennelijk hebben de Moskee-gangers en andere randfiguren gedreigd met het aanvallen van de bbqende demonstranten? Overigens is het ook fundamenteel mis als een burgervader partij kiest voor een deel van de bevolking. Hij noemt de boodschap giftig. Het is mij duidelijk aan welke kant deze Moslim-burgemeester staat.

  1. Guus Geluk

   Kennelijk aan de kant van de Rotterdammers.

  2. EU kok

   ,,Het is jammer dat die groep niet heeft kunnen demonstreren, want het is belangrijk dat zij hun boodschap kunnen uiten.
   Hoe giftig die boodschap ook is.
   Het is een teken van intolerantie dat deze boodschap niet is geuit.’’
   .
   Volgens mij zegt Abou in het algemeen dat je moet kunnen demonstreren, hoe giftig de boodschap ook is. Ik zie geen verwijzing naar de Pegida boodschap.

 15. Ni28

  Mening is geheel vrij maar kan misplaatst zijn. Ik lees DDS omdat ik daar mijn mening in kan vinden. U volgt DDS om met elke artikel oneens te zijn om de ware lezers te schofferen. Dat heet trollen.

 16. Ni28

  Hier spreekt een echte “natuurkundige” die stelt invloed op de zwaartekracht gelijk aan de invloed op de islam. Hoe dom kunt je zijn? Toch maar een antwoord op deze domme stelling. Ik wens voor mijzelf minder of liever nog helemaal geen islam en voor deze trol veel minder zwaartekracht zodat ie kan verdwijnen in de oneindige leegte met geestelijke leegte als sleutelwoord voor zijn probleem.

  1. Holland

   Hahaha Ni28, heel prima antwoord. De trollen zitten in het nauw en proberen zich er met rare sprongen uit te redden. Maar jij hebt ze klem.

 17. Ni28

  Ik begrijp nog steeds niet wat dom is aan de vraag of je meer of minder islam wil. Het is een simpele maar wel ook ongemakkelijke vraag voor bepaalde soort lieden.

  1. EU kok

   U stelt het juist.
   U begrijpt nog steeds niet wat dom is aan de vraag of je meer of minder islam wilt.
   Heel misschien kunt u zich eens aanvragen wat er mis is met de vraagsteller.

   1. Guus Geluk

    +++++

  2. Ernst Quispel

   Wil N28 meer of minder regen? Een eerlijk antwoord graag.

  3. Beukman

   Het is vooral een misleidende vraag, omdat er geen eenduidig antwoord op mogelijk is.
   Ten eerste omdat “islam” niks is zonder moslims. Ten tweede omdat moslims zich nu eenmaal op verschillende manieren laten inspireren door hun geloof, net zoals dat geldt voor alle andere religies.

   Qua achterlijkheid stel ik daarom de vraag “Wil je meer of minder islam?” gelijk aan de vraag “Wil je meer of minder Marokkanen?”

   1. Ernst Quispel

    Het is inderdaad een misleidende vraag maar ook totale onzin omdat de verbinding met het werkwoord ‘willen’ veronderstelt dat je dat met geweld of drang zou kunnen beïnvloeden. Dat is in een rechtsstaat op z’n zachtst gezegd niet gewenst.

  4. Stanly2000

   Ni28,

   Nou Fritsje nog en je hebt de hele zooi op een rijtje!

  5. Holland

   Ni28, blijkbaar schamen alle trollen zich er voor om een duidelijk antwoord te geven op een relevante vraag. Dat durven ze niet: noch bevestigend, noch ontkennend. Ze blijven er om heen draaien met idiote afleidingsmanoeuvres die nergens op slaan (zwaartekracht, regen) en zijn te laf om een echt antwoord te geven. Zo draait links: eeuwig verschuilen, eeuwig de kop in het zand. Smerige lafaards met een grote bek.

   1. EU kok

    Special voor Holland.
    Het interesseert mij geen reedt.
    Ik heb noch in Nederland, noch in Spanje last van of problemen met moslims.
    Wel ben ik blij met hun culturele erfenis hier in Spanje.
    Prachtige historische gebouwen hebben ze ons nagelaten en uiteraard heerlijke feesten.
    https://www.spanjevoorjou.com/moros-y-cristianos-feesten.html

    1. Holland

     Als het je geen reet interesseert Kokkemans, maar je wel blij bent met de culturele erfenis, historische gebouwen en feesten van de moslims, ben je toch toe aan meer meer en meer islam? Kom daar dan voor uit.

     Voor het geval je niet alleen uit je nek wilt zwetsen maar meer over de islam wilt weten: neem eens de koran, hadith of zira ter hand. Daarna spreken wij elkaar nader.

     1. EU kok

      Kunt mij een rede geven waarom ik iets zou gaan lezen omtrent iets wat mij niet interesseert.
      Ik heb niet net als u dagelijks de behoefte mijn dosis ergernis ergens te gaan halen.

     2. Holland

      Als de islam en moslims je niet interesseren patatbakkertje en je er niks over weet, hoe kun je er dan een mening over hebben? Wellicht is het beter het onderwerp islam voortaan op DDS te mijden, aangezien een ieder hier weet dat je dan voor 100% uit je nek lult. Hoewel dit laatste natuurlijk geheel is toegestaan.

    2. EU kok

     Holland uit Trolland stelt zich hier op het standpunt dat hij alleen reageert op onderwerpen waarin hij zich na intensieve studie verdiept heeft.
     Mooi, weten we dat ook weer voor de toekomst.
     .
     Let wel, het is zijn norm, niet de mijn.

   2. Beukman

    @Trolland houdt zich van de domme óf hij kan niet lezen.
    Wat heb jij liever, @Trolland: een goede moslim of een slechte PVV-er?

    1. Holland

     Mijn antwoord is glashelder Beuktrol: ik wil minder islam, minder moslims en meer PVV’ers. Nu jij nog.

     1. Ernst Quispel

      Wil Holland meer of minder bejaarden.

      Een eerlijk antwoord graag.

     2. Holland

      Ik wil meer bejaarden. Vredelievend volkje.
      Nu jij nog: wil je meer of minder islam?

     3. Beukman

      Je ontwijkt mijn vraag, @Trolland. Die luidde: Wat heb jij liever: een goede moslim of een slechte PVV-er?

     4. Ernst Quispel

      Hoe denkt Holland een toename van het aantal bejaarden te gaan regelen?

     5. EU kok

      Holland 1 minuut ago
      Ik wil meer bejaarden. Vredelievend volkje.
      .
      Daar hebben we weer zo een voorstander van het laten stijgen van de overheidsuitgave, zonder aan te geven waar het geld vandaan moet komen.
      Kijk, zo kun je elke mening de nek omdraaien en negatief benaderen.

     6. EU kok

      quote:Hoe denkt Holland een toename van het aantal bejaarden te gaan regelen?
      .
      Door abortus natuurlijk.
      Stijgt vanzelf het percentage bejaarden.
      Conclussie: Holland is voor abortus.
      .
      Ik ga de manier van DDS discipelen al aardig leren.

     7. Holland

      De roofdiertjes springen er gelijk bovenop. Nee jongens, ik heb drie maal eerlijk antwoord gegeven, nu eerst jullie: willen jullie meer of minder islam?

      Je vraag was trouwens weer mesjogge Quispel: het aantal bejaarden valt niet te regelen, dus de vergelijking is irrelevant en gaat mank. Het aantal moslims is daarentegen uitstekend te regelen: dat gebeurt al jaren door het opengrenzenbeleid van de maffiose EU-regeringen.

     8. Ernst Quispel

      Het aantal moslims is helemaal niet te regelen, Holland, althans niet als je de rechtsstaat wenst te eerbiedigen.
      Of wens je methode van de Holocaust in werking te laten treden?

    2. Holland

     Liever een slechte PVV’er dan een goede moslim.
     Nu jij nog: wil je meer of minder islam?

     1. Beukman

      Het zal mijn een worst zijn, beste @Holland.

     2. Holland

      “Het zal mijn een worst zijn” beukt Beukman. Wonderlijk dat je je er dan altijd zo druk over maakt Beukie.

      Dus het zal jou worst zijn als er over 40 jaar pakweg 6 miljoen moslims in Nederland wonen? Binnengehaald en door eigen fok. Jij vindt het best. Dat de Nederlanders door teruglopende geboortes in de minderheid zijn, de moslimpartij de grootste is en de dienst uitmaakt: Beuk zal het allemaal een worst zijn.

      Weet je, ik vind jou een Hans Worst.

     3. Beukman

      Ik vind de vraag “meer of minder islam” wel een heel andere dan de vraag “wel of niet 6 miljoen hardcore moslims”, beste @Holland. Want dat lijk je te impliceren.

      Ik wil nergens 6 miljoen van, @Holland. Ik wil geen 6 miljoen PVV-ers, geen 6 miljoen Pegida-Pubers, geen 6 miljoen socialisten, en geen 6 miljoen DENK-stemmers. Zelfs van jou zou ik er geen 6 miljoen willen, al mag ik je verder graag.

      Waarom niet? Omdat mensen de neiging hebben om onverdraagzaam te worden als ze te veel worden geconfronteerd met hun eigen soort. Dat zie je trouwens hier op DDS ook. Ik geloof heilig in pluriformiteit. In die zin ben ik een echte Hollander, en daarom lees ik ook het liefst pluriforme kranten.

      Goed trouwens om te merken dat je wel degelijk open staat voor nuance.

      Lees je eigenlijk nog wel eens het zieltogende Geenstijl? Zelfs daar schatten ze dat er over 40 jaar nog minder dan zo’n 2,5 miljoen moslims zullen zijn in Nederland. Die groteske 6 miljoen van jou zijn waarschijnlijk ontsproten aan je paranoïabele brein.

      https://www.geenstijl.nl/5139670/gaat-best-hard/

     4. Floris

      “Het zal mijn worst zijn”
      ————————————–
      Typisch linkse onverschilligheid, grenzend aan misdadigheid jegens het eigen nageslacht.

     5. Floris

      Het zijn schattingen. Ook 2,5 miljoen is trouwens rampzalig.

   3. Floris

    “Want wat Europa en niet op de laatste plaats de moslims zelf nodig hebben, is niet meer islam, maar juist minder, veel minder.”

    – Hafid Bouazza

    https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/minaret-als-middelvinger~b592ebbf/

    1. Floris

     De heertjes vinden het een domme danwel misleidende vraag, maar reageren niet op het artikel van Hafid Bouazza die helder uitlegt wat er mis is aan de voortgaande islamisering.

     Typisch trollengedrag.

 18. Rosasolis

  Inderdaad heeft ieder groep mensen de recht om een vreedzame protest te organiseren.
  Maar vlees van welke dier dan ook moet nooit gebruikt worden om de belangen van een politieke beweging te vertegenwoordigen. Wat hadden deze “Pegida’s” gehoopt te bereiken met zo’n domme actie met een varkensvlees barbecue? We weten dat de moslims geen varkensvlees eten, (en ook vele gewone Nederlanders), maar een varkens barbecue zou alleen tot problemen lijden, en niet alleen door moslims. Hier is een voorbeeld van amateurisme in onze dorp in Noord-Holland:
  Een zogeheten “hobby” paling roker, heeft vorige week computer gedrukte papiertjes verspreid, dat hij ieder weekend gerookte palingen kan afleveren. En nu rookt hij praktisch ieder avond zijn palingen in het achtertuin van zijn huurhuis…Golven van blauwe rook, zo erg dat je kan niet s’avonds buiten zitten, als je last van astma heb.
  Je wordt gedwongen om uit het dorp te gaan, of binnen te blijven met alle rammen dicht.

  1. meijer61200

   Rosasolis; Daar moet je een klacht tegen indienen. Dat is in strijd met de milieuwetgeving. Ik heb ook eens zoiets aan de hand gehad. Klachten, praten,praten, en uiteindelijk heeft die sukkel een stevige boete gehad.

   1. Mart

    Wij wonen hier landelijk met kippetjes en een haan.en verbranden ons tuinvuil.Toen werden er flats naast ons gebouwd.Gezijk kwam gelijk en de haan moest zijn bek houden want wekte de buren te vroeg.Ik verbrand nog steeds mijn droge bladeren die de vuilniswagen verdomt mee te nemen.Dit gemekker gebeurd dus ook hier in Brasil.

   2. Rosasolis

    @meijer 61200. Als het nog erger wordt dan gaat er een brief uit naar onze gemeente.

 19. Jongbloed 020 Ivan

  De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb die ooit van gemeenteraadslid Sorensen een envelop kreeg om zijn Marokkaanse paspoort in te doen naar Rabat.
  Overigens; ik ben zeker voor minder islam.
  Echter; ook voor minder christendom en jodendom.
  Geloof is altijd een verdovende factor in de samenleving – Marx 1848.

 20. Mart

  Deze burgemeester komt goed over bij het kufarvolkje….maar ik zou hem tòch maar ”in de peiling” houden.Het blijft er een met twee paspoorten.

 21. Janna47

  Hoe schijnheilig wil je het hebben van deze Aboutaleb….man, man, man, en iedereen trapt er weer in….staatsman!!!!…..laat je nakijken!

 22. Gerlos

  Ik mag die burgemeester wel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.