Bamboe T-shirts steeds meer in trek

Niet alleen is bamboe het bouwmateriaal van de toekomst; de bamboe wordt ook steeds meer gebruikt als stof. Bamboe kleding wordt de laatste jaren steeds populairder. Waar eerst stoffen als katoen en wol de markt leken te domineren, begint nu bamboe steeds meer in trek te komen. De verkoop van bijvoorbeeld de heren T-shirts van Bamigo blijft stijgen. Niet onbegrijpelijk, bamboe brengt nu eenmaal vele voordelen met zich mee.

Bamboe als bouwmateriaal
Bamboe groeit ongelooflijk hard, is enorm sterk, licht en daarnaast ook nog eens mooi om te zien. De flexibiliteit van bamboe zorgt ervoor dat het door velen al wordt gezien als ‘het nieuwe hout’. Daarnaast is de groei van bamboe goed voor het milieu. Bamboe heeft namelijk weinig tot bijna geen water nodig. Dit betekent dat bamboe praktisch overal kan groeien en hierdoor ontboste gebieden gemakkelijk opnieuw kan beplanten. De bamboe zorgt ervoor dat de grond weer vruchtbaar wordt en biedt tegelijkertijd nieuwe leefomgeving voor de flora en fauna. Wanneer bamboe eenmaal geknipt is, groeit het automatisch vanaf de wortel weer aan. Dit maakt bamboe een van de meest duurzame bouwmaterialen van dit moment.

Verwerking van bamboe tot kleding
De eenmaal verwerkte bamboe eindigt onder andere in de vorm van bamboe stof. Dit stof is luchtdoorlatend, laat vocht gemakkelijk los en is zo zacht als zijde. Dit maakt het niet alleen een erg aangenaam materiaal om te dragen, maar maakt het ook bij uitstek geschikt voor mensen met een gevoelige huid. In geval van huidallergieën, overgevoeligheden of zelfs overmatig zweten, worden in de meeste gevallen T-shirts van bamboe stof aangeraden. Het bamboe stof is namelijk ongelooflijk zacht voor de huid en geeft de drager het gevoel ‘geen’ kleding aan te hebben.

Bamboe T-shirts
Dit maakt de bamboe T-shirts erg geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Maar deze T-shirts lenen zich ook perfect voor andere situaties. De lichtheid en aangename pasvorm van de T-shirts is bijvoorbeeld ook zeer geschikt als onderkleding. Zeker bij belangrijke evenementen zoals een presentatie of een bruiloft is het bamboe T-shirt populair. Het materiaal veroorzaakt namelijk geen zweetplekken en voorkomt nare geuren. Het draagcomfort zorgt ervoor dat de drager van het bamboe t-shirt zich beter in zijn vel voelt en zich kan concentreren op de zaak die voor hem ligt.

Overige bamboe kleding
Naast T-shirts worden er ook meer vormen van kleding aangeboden van bamboe stof. Denk aan boxershorts en sokken (erg geschikt voor mensen die last hebben van zweetvoeten) maar ook shirts met lange mouwen, hemden en singlets vliegen als warme broodjes over de toonbank.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Rosasolis

  Al jarenlang is mijn grote hobby quilten, naast het zorgen van mijn verzameling van heel oude geurende roos soorten en kruiden. Na 22 jaar ervaring met goede en minder goede
  tussen-voering kwaliteit voor van mijn quilts, en andere projecten, heb ik vorige jaar bamboe tussen-voering ontdekt. Wat een geweldige ontdekking! Zeer licht om mee te werken voor zowel machine of handwerk naaien en quilten. Ik doe al mijn quilten alleen met de hand. Dit bamboe tussen-voering is heel makkelijk om mee te werken met de zeer korte quilt naalden. Je krijgt het gevoel dat je met een geweldig nieuwe natuur product bezig bent. Terwijl die scholen voor textiel worden opgericht in verschillende arme Azie-landen, geeft dit samenwerking het zeker een toekomst voor onze textiel industrie. Als de katoen vanuit industrie voor vele jaren door de wereld werd door Amerika werd beheerst, kan dit nu snel afgelopen zijn. De Amerikanen hebben de vreselijke polyester rotzooi fabrieken opgericht, voor de goedkope kleding winkels. Vreselijke rotzooi! Moet je nooit kopen! En nu willen de Amerikanen een boycot hebben tegen eerlijke buitenlandse firmas die
  wel verantwoordelijke natuur producten willen produceren en verkopen.
  Beste vrienden, koop gerust al die geweldige bamboe textiel producten. Ze zijn heerlijk licht, warm en heel makkelijk om deel te maken van je dagelijkse leven. Hoewel ik nog steeds hou van mooie katoen stofjes voor mijn quilts, ben ik heel blij met de nieuwe bamboe tussen- voeringen, en ik hoop dat zij er ook binnenkort een nieuwe
  compfortable BH voor mij zouden kunnen leveren.
  Als Trumps Amerika willen Europa en vele ander landen afsluiten, zou ik zeggen:
  OK wij danken Amerika voor alle steun die jullie gaven gedurende 2 Wereld oorlogen.
  Maar ook Europa moet gaan veel verder. Wij moeten opkomen voor goede eerlijke handel met oosterse landen die geweldige natuurlijke producten produceren zoals die
  bamboe producten, die werkelijk geweldig zijn en veel meer kunnen aanbieden.

 2. hans-e-pans

  Is de kopmkommertijd nu al geaarriveerd?

  1. sjun

   Hosting van een blog dat niet gesubsidieerd wordt kost geld. Daarvan komt onder andere via reclame iets terug. Wie daar geen zin in heeft scrollt na enkele zinnen verder, een ander wordt op het idee gebracht om de suggestie in het achterhoofd te houden voor het geval er weer wat moet worden aangeschaft. Beter zo dan met opdringerige pop ups.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.