BBQ-demonstratie van Pegida afgelast door ‘bedreigende sfeer’: euforie bij de tegendemonstranten

In Rotterdam zou er een BBQ georganiseerd worden voor  de Laleli-moskee in Rotterdam-Charlois. Het was een vorm van protest vanuit de rechtse activistengroep tijdens de ramadan, de periode voor moslims om te vasten. Deze actie riep heel veel negatieve emoties op bij moslims en bewoners van de buurt. De dag verliep dan ook niet rustig en uiteindelijk ging de protestactie helemaal niet door. Pure extase bij de tegendemonstranten.

De opkomst van de twintig Pegida-aanhangers kon rekenen op een tegendemonstratie van uit honderden mensen. ’s Middags verzamelden zich al mensen die opkwamen voor de moskee, en na de annulering van Pegida gaan er op sociale media beelden rond van extatisch scanderende tegendemonstranten. Er zijn ook groepen mensen te zien met Turkse vlaggen, en volgens aanwezigen zijn leuzen te horen als ‘Allahu Akbar’ en ‘Aboutaleb hoerejong’.

Een hele vreedzame sfeer, al heeft de politie aangegeven dat het vooral de keuze van Pegida zelf was om niet door te gaan met de actie, dus dat het uiteindelijk wel door kon gaan. Al met al, laat het voorval wel zien waar we staan in de samenleving. Parallelle samenlevingen binnen een nationale gemeenschap. Rotterdam-Zuid staat niet echt bekend om haar homogene samenstelling en Nederlandse identiteit.

U kunt zelf oordelen naar aanleiding van een filmpje van Powned:

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Ritter

  Het leek gisteren wel klein Turkije in Rotterdam waar Turkse vlaggen de rijkelijk werden getoond.

  Duidelijk is dat bij deze Turken hun hart ligt in Turkije en niet in Nederland.
  ————-
  Honderden allochtonen vieren in Rotterdam-Zuid dat de demonstratie van PEGIDA is geannuleerd omdat het te gevaarlijk is. Men schreeuwt “Allah akhbar” en “Aboutaleb ho*jong”.
  https://twitter.com/BobHGL/status/1004801494179373058

  1. Bloem

   Het zou goed zijn om de tegendemonstranten op te sporen en degen die zich misdroegen hard aan te pakken. Niet alleen is het onacceptabel dat anderen bedreigd worden omwille van een mening. Deze waardeloze figuren zetten een hele groep weg als gevaarlijke criminelen. Ze bewijzen vredelievende islamieten in Nederland hiermee zeker geen dienst

 2. Ritter

  “Parallelle samenlevingen binnen een nationale gemeenschap. Rotterdam-Zuid staat niet echt bekend om haar homogene samenstelling en Nederlandse identiteit.”

  Het is niet alleen Rotterdam-Zuid. Ook in andere wijken zien we hetzefde beeld. B.v. Crooswijk, Spangen, enzovoorts.

  Overal is de islam aan een opmars bezig. In Rotterdam vormen DENK en NIDA bij een fusie de tweede partij van Rotterdam. Dat zegt iets over de demografische veranderingen die hebben plaatsgevonden in de afgelopen 20 jaar via (illegale) massa migratie en geboorte.

  Hetzelfde beeld zien we in andere grote steden van Nood/West Europa.
  ——-
  Fusie DENK en Nida kan tweede partij Rotterdam opleveren
  https://twitter.com/Else4Weekblad/status/1002901910440079360

  1. NoDoubt

   In heel Europa heeft men genoeg van deze parallelle samenleving waarin democratie en emancipatie hard bevochten is. De Islam ondermijnt dit ten alle tijden, zie Turkije en gelijksoortige landen. Bij heel veel mensen is inmiddels bekend dat de Islam niet bijdraagt tot een tolerante samenleving. Steeds meer ontstaat er ruimte binnen Europa om deze bevochten waarden te beschermen. Want deze Islamitsche ‘vluchtelingen’ worden door de bovenlaag in de watten gelegd en de autochtonen mogen naar de voedselbank of worden uit hun huizen gezet. Landen als Italie, Hongarije en Polen worden zwaar bevochten door EUJunckerclub maar verliezen steeds meer terrein. Hoewel ze populisten worden genoemd zijn het slechts de beschermers van onze eens zo mooie democratie. Dat partijen tegenover elkaar komen te staan, is helder, maar de beweging houd je niet tegen omdat het de werkende bevolking al miljarden kost om deze kanspareltjes te onderhouden 1000 miljard Duitsland, 130 miljard NL. Indien de beschermers van onze democratie aan de macht komen, zullen dubbele paspoorten worden afgeschaft, zullen moskeeën sluiten omdat het invloed is van buitenaf. En in diezelfde landen geen tolerantie wordt geduld van keffirs. Het komt dus goed want het besef dringt steeds meer door. Er is niet aan te ontkomen dat de Islam een verderfelijke ideologie is.

   1. lugar

    @Geen Twijfel: “(…) zullen moskeeën sluiten omdat het invloed is van buitenaf.”

    En wat gaat er gebeuren als de islamitische olielanden het daar niet mee eens zijn? Dan hebben velen ineens een rug als een nat vloeitje.

 3. Ernst Quispel

  Ritter neemt dus geen afstand van deze doodzieke actie van Pegida.

  1. Ritter

   Ernst Quispel

   Voor mij hoeft de actie van Pegida niet. Ik zou er ook zelf niet aan deelnemen omdat het toch niets oplost en ik moslims ook persoonlijk niet aanval.

   Het gaat niet om moslim op zich maar over de islamitische ideologie/religie. Want die veroorzaakt de problemen en veroorzaakt de islamisering van Nederland.

   De kern van het probleem is de (illegale) massa migratie (onder het mom van “vluchteling”) die plaatsvind. Door deze illegale massa migratie vinden er demografische veranderingen plaats ( meer islam)

   Je moet de kraan helemaal dichtdraaien. ( dus de illegale massa migratie stoppen).

   Doe je dat niet dan is iedere andere maatregel dweilen met de kraan open.

   1. swetsnek

    dat je dat iedere keer nog weer met hem debateerd je weet toch hoe die dramveter is laat hem los

    1. Meester Kong

     Flapdrol, je hepT meer te verbergen dan homo en moslim haat.

     Tiswat
     De Tweets van dit account zijn afgeschermd.

     Alleen goedgekeurde volgers hebben toegang tot de Tweets en het volledige profiel van @swetsnek Klik op de knop “Volgen” om een volgverzoek te sturen.

  2. Bloem

   Het was geen zieke actie, doch een sneue vertoning.
   De reactie van de tegendemonstranten was echter wel ziek en uitermate onverstandig. Door jezelf op een dergelijk agressieve manier op te stellen doe je jezelf en de zaak waarvoor je zegt te staan geen goed en zet je jezelf te kakken als onbehouwen, domme bruut. Je zou hierdoor bijna sympathie voor de pegida actie kunnen ontwikkelen, ware het niet dat de actie te sneu voor woorden was. Echter voordat u weer als een hondsdolle antisemiet tekeer gaat, “IK keur deze aktie af” Afstand nemen kan men niet indien men niet bij de aktie of één der partijen betrokken is

 4. Bloem

  Deze hele aktie van Pegida, BBQ-en voor de moskee, juich ik zeker niet toe, echter heeft de arme man in zoverre gelijk dat protest tegen de islam en haar uitwassen niet mogelijk is zonder geweld uit te lokken.
  Het was beter geweest om te protesteren zonder provocatie. Juist dan laat je de ware aard zien van dit soort figuren, dan waren deze randfiguren namelijk ook gewoon door het lint gegaan. De hele actie heeft aan kracht verloren door het aankondigen van een BBQ met varkensvlees. Daarmee krijgen ze maar weinig steun in de samenleving.

  1. RobertMarsman

   Waarom is het provocerend om te BBQ voor een moskee? Omdat moslims geen varkensvlees mogen eten en het de ramadan is? Niet om het een of ander hoor maar als dat provocerend zou moeten zijn en wij daar rekening mee moeten houden, dan is het de binnen de kortste keren ook provocerend als jij op je werk een broodje ham uit waar je islamitische collega’s bij zijn, vooral tijdens de ramadan.

   Dus tijdens de ramadan ook geen varkensvlees meer eten op je werk, op school en niet in je eigen achtertuin als je islamitische buren hebt. Dan is dat ook provocerend.

   1. Bloem

    Er is mijns inziens een behoorlijk verschil tussen thuis, op je werk of in een restaurant een broodje ham eten en tijdens de ramadan voor een moskee te gaan BBQ-en uit protest. Dat heeft dezelfde impact als met Carnaval alleen maar alcohol vrij bier bestellen. Het grote verschil daarbij is dat dit geen geweld doch hilariteit alom zou oproepen. Het grote probleem van de Islam zit een niet in een symbolisch varkensvlees protest, doch in de gewelddadigheid van dit zogenaamde geloof en de intollerantie richting anderen.
    BBQ-en doe je maar gezellig in gezelschap van gelijkgestemden, vrienden, familie of collega’s. Protesteer tegen de uitwassen, bv door aandacht te vragen voor het barbaarse ritueel slachten door Islamieten. Of het geweld tegen Joden, homo’s, vrouwen, christenen, enz. door Islamieten. Pak ze op de punten waarin ze de westerse samenleving schofferen en bedreigen. Het feit dat ze geen varkensvlees eten, zie ik nu niet als bedreiging, zolang ze een ander die wil niet op willen leggen. Er zijn genoeg zaken mis in de Islam waartegen we legitiem op een fatsoenlijke manier kunnen protesteren.

    1. Zcooby

     Wat zeg je; Protesteer tegen de uitwassen …. maar dit STAAT geschreven in de KORAN. Dus je kan protesteren tot je een ons weegt maar zij houden zich aan de koran al ben je gematigd of fanatiek. En bij dit protest zie je dat hun (moslim)invloed om ook eventueel geweld te gebruiken meer en meer toe neemt.

 5. RobertMarsman

  De politie staat te liegen. Deze actie is uiteindelijk niet doorgegaan omdat de politie had aangegeven de veiligheid van die mensen niet te waarborgen was, daarom heeft men besloten om terug te keren. Maar dat is dus de situatie in Nederland. IPV dat de politie er voor zorgt dat de veiligheid van die mensen wel gewaarborgd kan worden geven ze die Turken vrij spel en maken ze dus de dienst uit in hun wijk en niet meer de Nederlandse wet.

  Want er was een vergunning verleend en een legale demonstratie wordt hier dan ook verijdeld.

  https://www.facebook.com/nederlandpegida/videos/1716236958467529/?hc_ref=ARSbpTg2DydjI2Q6Of0ljl2u1nsX_ufz21ifZr7eQdEae3-OPSx_bsxigQbdJ4XE7rk

 6. DolleDries

  Burgemeester Noordwijk is rel-Marokkanen zat.
  Noordwijk – ,,Het is genoeg geweest! Als de inwoners van Noordwijk zich onveilig voelen, geïntimideerd en bedreigd worden, pakken we het aan”, zegt burgemeester Jan Rijpstra van Noordwijk kordaat.

  1. Original NL

   Waar zijn de mariniers als je ze nodig hebt!?

   1. Original NL

    Terughalen uit afganistan en inzetten in oa Noordwijk!

    1. van Urk

     Hebben ze in Afghanistan ook last van een moslimprobleem? 🙂

  2. Ni28

   Hoe gaat ie het aanpakken? Klinkt zo ongeloofwaardig.

 7. Ni28

  Een officieel toegestane demonstratie(het doet er niet toe door wie) waarbij het doel bekend was is onmogelijk gemaakt door een wilde tegendemonstratie van honderden scanderende Erdogan aanhangers. Was deze tegendemonstratie wel toegestaan of ingecalculeerd door Aboutaleb of is het achter zijn rug georganiseerd met of zonder zijn medeweten? Honderden door vlaggen zwaaiende Turken lijken mij vrij gevaarlijk voor twintig demonstranten. De politie wast hun handen maar ik zou willen weten hoe zij de groepen uit elkaar konden houden. Lijkt mij onmogelijk zonder slachtoffers. De demonstranten hebben goed aan gedaan om de Turken zich als overwinnaars te laten voelen. Verstandig en triest. Rotterdam zuid is van Erdogan dat blijkt telkens weer. Hoe lang blijven onze politici de gekke Henkies?

  1. lugar

   “De demonstranten hebben goed aan gedaan om de Turken zich als overwinnaars te laten voelen. Verstandig en triest. Rotterdam zuid is van Erdogan dat blijkt telkens weer. Hoe lang blijven onze politici de gekke Henkies?”

   Komt vanzelf Ni, punt is namelijk dat die groep alleen maar zal groeien en de islam daarbij aan invloed zal toenemen. Questie van tijd.

   1. Ni28

    Helaas zie ik het ook zo.

   2. van Urk

    “Kabinet fluit Nederlandse Turken terug!” Mag een ander land een deel van de Nederlandse bevolking mobiliseren? https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/05/618169-618169/

 8. Two Ravens Black Kettle

  In Nederland mogen alleen linkse Deug-mensen of hun favoriete knuffelgroep de islamisten demonstreren.

  George Orwell heeft daar een boekje over geschreven
  Het heet Animal Farm.
  Dat staat op de verboden lijst bij de Hogeschool van Journalistiek.

 9. Two Ravens Black Kettle

  Niet-Linkse Demonstrant die tegen een misstand wil demonstreren; laten we haar voor het gemak Anne-Marianne noemen.

  Anne-Marianne: “ik wil graag demonstreren tegen de massaverkrachtingen van kleine meisjes door islamitische rape-gangs die overal in Europa plaatsvinden ?”

  Bestuur van (pak ‘m beet) 100 steden:
  “Nee dat Mag Niet want Je bent Van de Verkeerde Politieke Kleur !!”

  Bestuur van (pak ‘m beet stad nummer 101)
  “Ja dat mag, want iedereen mag demonstreren. Dat is een grondrecht”

  (1 dag voor de demonstratie)

  Tringgg, tringgggg
  Tringggggg, tringggggggg
  “Hoi met Anne Marianne”

  “Met de Politie van Stad 101. U mag demonstreren maar gaat U demonstreren dan bent U vogelvrij, Wij zullen, kunnen en willen Uw veiligheid niet garanderen”
  Hoorn op de haak.

  Nederland doet graag vinger wijzen en wapperen naar andere landen.
  Bijvoorbeeld
  Omdat ze daar niet mogen demonstreren
  Wie is van mening dat ze eens moeten stoppen met vingerwijzen en vingerwapperen ?

 10. oeioeivogel

  Er moet een wet komen tegen gezichtsbedekking. Dan blijven de uitvreters weg.

 11. Ni28

  Politiek heeft negatieve invloed op de wetenschap en islam op politiek en wetenschap die degradeert tot maar een mening. De na eeuwen bereikte verlichting wordt systematisch vervangen door islamitische verduistering. Lees het artikel van Prof. Kees de Lange:
  https://opiniez.com/2018/06/08/islamisering-zet-seculiere-samenleving-onder-druk/cadelange/

 12. DolleDries

  Laat een bommetje afgaan, en de jihadburgemeester pakt niet de daders op maar sluit het shariajihaddoelwit. Makkelijker was het nooit eerder.
  Slijterij Sneldrank in Zuidoost is donderdag op last van waarnemend burgemeester Van Aartsen dichtgetimmerd. De winkel raakte dinsdagnacht zwaar beschadigd door een explosief.
  De gemeente Amsterdam treedt streng op tegen het opzettelijk laten ontploffen van een explosief en wil herhaling voorkomen. Daarom is de winkel per direct voor onbepaalde tijd gesloten.
  Parool >>
  De winkel was niet de dader lullo, maar het slachtoffer. Jozias -sharia- van Aartsen gaat nu al zover de slachtoffers van misdaden te bestraffen.
  Geen idee wie de daders zijn, maar het signaal is duidelijk. Als Mohammed een slijterij dicht wil, hoeft hij er maar een handgranaat naar te gooien.

 13. Willem Bever

  Vreemde normen en waarden, ik herken het niet echt

 14. Willem Alexander

  Dat kan toch niet, blanke mensen een ludieke actie om te laten zien hoe absurd, onverdraagzaam en hatelijk de islam is. Nee niet in een westerse democratie.
  We moeten die arme onderdrukte groep beschermen, want met weerwoord weten ze geen raad.
  Met de regelmaat van de klok worden (terecht) geestelijken van het christelijke geloof met naam en toenaam genoemd en uitgebreide berichtgeving is normaal. Maar als muslim pedofielen (pakistani en somali) duizenden kinderen decennia verkrachte, folteren en zelfs vermoorden, dan helpt politie, justitie en kinderbescherming het tuig en doet zelfs mee. Doodzwijgen dus (het is hate speech).
  Jesse Klager erover gehoord? Dacht het niet. Een discussie over gender neutrale toiletten heeft prioriteit.
  Smerige politiek. Smerige politie en justitie. Smerige media.

  Sukses Pegida.

  Free Tommy Robinson.

  1. Lisa Simpson

   verkracht door je pedo priest?

 15. falschirmjager

  Rotterdam eens goed bombarderen beter dan het in,45 is gegaan vluchtelingen richting Turky graag.

 16. Lisa Simpson

  pegida geweld pff. stelletjes onnozelaars

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.