Bizar: Haagse jihadronselaar Azzedine C. is vrijgelaten onder ‘voorwaarden’

Een van de kopstukken van een groot ronselproject in Nederland is vrijgelaten, maar wel onder voorwaarden. Hij moest 5,5 jaar blijven zitten, maar mag nu vervroegd vrijgelaten worden, omdat hij tweederde van zijn termijn heeft uitgezeten. Dat je al een zo lage straf krijgt is bizar, maar dat hij na zo een korte tijd weer vrij komt, is al helemaal ongekend.

Azzedine C. zat in de extra beveiligde inrichting in Vught. Hij werd gezien als een van de kopstukken van een organisatie die jongeren probeerde over te halen om te vechten in Syrië en Irak.

C. mag volgens de voorwaarden niet demonstreren, hij heeft een socialmediaverbod en een gebiedsverbod. Op welke plekken hij niet mag komen, wil het OM niet zeggen.

Zo een crimineel als hij zal naar verwachting natuurlijk niet leven naar de standaarden van dit Westers landje. Hij ronselde niet voor niets al die mensen en een lange straf heeft die niet uitgezeten. Er zijn talloze manieren om onder die zogenaamde ‘voorwaarden’ vandaan te komen en alsnog alles weer voort te zetten. Wie weet heeft die in de tussentijd heel zijn netwerk wel onderhouden?

In elk geval valt er terecht nogal wat te vrezen als hij weer voor langere tijd zich vrij kan bewegen in Nederland. Je moet hem een kans geven natuurlijk, maar hij heeft iets tegen Nederland, Europa en het Westen. Dan moet je niet verwachten dat hij zich wil gaan voegen naar onze straffen en standaarden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. HaZ

  Enkeltje zandbak !!!

 2. Two Ravens Black Kettle

  Ach mochten er een paar kinderen onder een vrachtwagen liggen dan snateren de Erbarmelijke-Creaturen-die-in-Doofpotten-Wonen (volgens mij worden ze in deze Bananenmonarchie nog steeds journalisten genoemd) in eenkennig Pavloviaans Koor; ‘verwarde man en bovendien allemaal de schuld van Wilders !”

  “Zo en dat akkefietje is ook weer opgelost”
  Snateren de Erbarmelijke-Creaturen-die-in-Doofpotten-Wonen tegen elkaar terwijl ze over elkaar heen buitelen om de Deugveren in elkaars Inteelt-aars te planten”

 3. Ni28

  Dat zullen vast hele strenge voorwaarden zijn:)

 4. Ni28

  Deze criminelen moet je blijven aaien anders worden zij verward.

 5. NoDoubt

  Ik denk zeker dat hij zich aan de regels gaat houden.

 6. B. Pascal

  Marx zei het al : religie is opium voor het volk. Het blijkt waar ook, maar dan alleen wanneer je een atheïst laat drinken uit het bekertje Islam.
  De Marxisten zijn aardig in de war geraakt door hun botsing met de religie.
  Friedrich Nietzsche was er ook al aardig van streek van geworden.

  Nietzsche verwachtte dat het nihilisme in de nabije toekomst een absoluut hoogtepunt zou bereiken, de totale vervlakking en uitwissing van alle waarden. Welkom in zijn voorspelde toekomst. Zelfs de waarde als Recht is verdwenen.

  1. Ernst Quispel

   Ik heb niet de indruk dat je ooit een letter van Friedrich Nietzsche hebt gelezen.

   1. lugar

    @Ernst: En wat zeg jij? Meer of minder islam?

 7. meijer61200

  Hij moet gewoon verhuizen naar Amsterdam! De groene khmer haalt hem juichend binnen als redder des vaderlands!

 8. A3aan

  “Op welke plekken hij niet mag komen…” Daar zal een enkelbandje bij nodig zijn als het niet reeds doorgeknipt is want het Nederlandse Recht geld niet voor hem want islam.

  Lekker bézig Nederland, een enkele reis midden oosten zandbak doet het.

 9. nienke

  Als hij straks weer wat onschuldige mensen de dood in jaagt houden we weer een stille tocht, bloemetjes en dat hadden ze niet verwacht.
  Het is toch bij de wilde beesten hoe er hier mee omgegaan wordt in dit land.
  Maar we houden hem in de gaten hoor.
  Mocht er wat gebeuren dan deze rechters ontslaan en voor de rechtbank slepen zij zijn dan verantwoordelijk voor de dood van onschuldige mensen.
  Het strafrecht deugt echt van geen kanten in dit land.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.