Burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, verbiedt ook Pegida-BBQ voor moskee tijdens ramadan

Na Utrecht en Gouda is het ook in Arnhem niet de bedoeling dat Pegida voor een moskee gaat BBQ-en tijdens het avondgebed en ramadan. In Rotterdam mag de rechts-populistische groepering wel een BBQ houden en Den Haag is nog niet duidelijk over of het wel of niet mag. Ahmed Marcouch (PvdA), de burgemeester van Arnhem, heeft als reden gegeven dat er niet genoeg plaats is voor de moskee die Pegida uitgekozen heeft, de Ayasofya-moskee. Het zit voor de Sonsbeeksingel en daardoor zal het te smal en te druk zijn. Mooie reden, maar er zit natuurlijk wel wat meer achter.

Pegida wil tijdens het avondgebed en de ramadan in vijf gemeenten demonstratief het voor moslims verboden varkensvlees roosteren. Arnhem is na Utrecht en Gouda de derde stad waar Pegida niet welkom is op de door hen gewenste plek. In Rotterdam mag de beweging donderdag wel voor de Laleli-moskee gaan staan. Burgemeester Ahmed Aboutaleb wil ze het recht op demonstratie niet ontzeggen. Den Haag, waar Pegida vrijdag 8 juni wil neerstrijken, heeft nog geen besluit genomen.

Begrijp mij niet verkeerd hoor, ik vind het nogal een sneue en lachwekkende actie. Het is een actie om te provoceren en moslims belachelijk te maken. Het is totaal niet constructief en niemand komt er verder mee. Daarom zou ik eigenlijk als ik de macht had heel die actie verbieden, omdat het alleen maar de frustratie binnen de samenleving vergroot.

Pegida kiest ook alleen maar trieste en sneue acties uit om uit te voeren. Die varkensmutsjes, varkensbloed op een terrein waar een moskee zou worden gebouwd, noem maar op. Neen, van mij hoeft het niet, maar ze hebben natuurlijk het recht om te demonstreren, dus laat ze dat lekker doen. Misschien komen moslims wel meedoen aan die BBQ met hun eigen waar, als de BBQ lang genoeg duurt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Pescador

  Ahmed Marcouch burgemeester van Arnhem? of is die moslim toch stiekem geen echte nederlander.

 2. Guus Geluk

  Zal wel weer een hoop islamofobe modder naar zijn hoofd krijgen. Is mijn voorspelling.

 3. Ernst Quispel

  Trieste islamofobe losers.

 4. Adriaan

  Een zeer domme actie van Pegida. Dit is provoceren en dat is nergens voor nodig. Terecht dat deze bbq door de burgermeester wordt verboden. En dat zou een Nederlandse burgervader ook hebben verboden.

  1. Ernst Quispel

   Marcouch is een Nederlandse burgervader.

   1. Mart

    HA HA HA…and more to come!

   2. Guus Geluk

    Niet in het wereldbeeld van islamofoob rechts. Zij gaan altijd af op zijn allochtone achtergrond en op zijn religie. Hoe goed deze burgemeester ook integreert.

   3. EU kok

    Burgervader van Rotterdam heeft tot nu toe als enige toestemming gegeven.
    Als dat hem geen super-Nederlander maakt weet ik het niet meer.

   4. Holland

    “Marcouch is een Nederlandse burgervader.”
    ——————————————————————-
    Wel volledig zijn graag Quispel.

    Marcouch is een PvdA’er met Marokkaanse roots, een getrouw aanhanger van de islam, geworteld in de Quran (in Marokko zat hij op de koranschool) die naast zijn Marokkaanse nationaliteit tevens de Nederlandse nationaliteit bezit. Met deze dubbele nationaliteit/loyaliteit werd hij op 3 juli 2017 (niet geheel onomstreden) burgermeester van de linkse gemeente Arnhem. Wilders maakte bezwaar tegen de benoeming van Marcouch omdat deze discrimineert en vindt dat PVV’ers niet bij de politie mogen.

    1. Ernst Quispel

     Alle details die je toevoegt aan het c.v. van Marcouch doen niets af aan het feit dat hij een Nederlandse burgervader is.

     Ze zeggen meer over jou dan over Marcouch.

     1. Holland

      Nee, ze zeggen precies hoe jij denkt over allochtonen met een dubbel paspoort.

   5. sjun

    Er is natuurlijk een reden dat ook hij door de PvdA naar voren geschoven is. Zou dat iets met zijn wortels en het scoren van electoraat van doen kunnen hebben?

    1. Guus Geluk

     Nee. Hoe komt u daar toch weer bij?

 5. DolleDries

  Om eerlijk te zijn een Hindoe tempel in elkaar rammen is veel leuker dan een gezellige BBQ

 6. Tguard

  Onzinnig aktie van pegida. Wegwezen met die gasten

 7. Floris

  Dit is alleen bedoeld om te provoceren. Islamkritiek prima, maar dit slaat nergens op.

  1. RobertMarsman

   Ik vind islamitisch haathuis. Een moskee waar ze haat tegen de westerse samenleving promoten zo veel meer provocerend als dat een sappige hamburger op de gril bakken . Zelfs voor de deuren van zo’n islamitisch haathuis.

 8. lugar

  Gewoon even de term islamofoob loslaten, een paar keer herhalen en klaar is de discussie, voor de linksaffers en de moslims onder ons.

  Waar het natuurlijk om gaat is dat Agmet een moslim is, die wil geen varkensvlees op de BBQ bij zijn heiligdom.

 9. Gerlos

  Heeft een berichtje gekregen van de profeet dat het verboden moet worden vanwege het varkensvlees.

 10. Fortiori

  Het is maar een half verhaal DDS. Pegida krijgt de kans te demonstreren voor het stadhuis in Arnhem. (De Telegraaf) Pegida is het te doen om te treiteren op die locatie. Her recht op demonstratie is ze niet ontzegd. Droeffiguren.

  1. RobertMarsman

   O en wat is er treiterend aan om een BBQ te organiseren voor een moskee? Kunnen moslimetjes niet tegen een BBQ dan? Dus het is niet om PEGIDA maar moslims. Ze mogen daar niet demonstreren omdat moslims zich anders op de teentjes getrapt voelen. Ah dat is dus de reden. En dan proberen ze het zo verdraaien alsof het moet lijken dat PEGIDA wil provoceren Maar er is niets provocerend aan een BBQ. Dus ik zou zeggen steek die gril maar vast aan, en leg er een heel varken op.

   EEN BBQ is niet provocerend. Wat wel provocerend is is een moskee in een oer Hollandse wijk. Dat is wel provocerend.

 11. nienke

  Had niets anders verwacht van deze burgemeester, provocerend? kan heel gezellig zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.