Catfight in Feminismeland! 'Verkrachting is vaak gewoon slechte seks'

Geen categoriejun 02 2018, 10:00
Feministe Germaine Greer, bekend van de bestseller 'De vrouw als eunuch', laat heel wat feministische vrouwen nog meer gillen en krijsen dan normaal met haar uitspraken over verkrachtingen.
In Trouw valt te lezen hoe deze Australische academica flink wat stof doet opwaaien met uitspraken als 'verkrachting is vaak gewoon slechte seks' en “Vrouwen worden er niet door vernietigd, we worden er alleen maar erg kwaad van.” Dit kunnen tere zieltjes natuurlijk maar moeilijk verkroppen want hoe haal je het in je hoofd om zo te denken!
Gelukkig nuanceert ze haar uitspraak aardig en voegt ze er wat context aan toe. Ze vind namelijk dat verkrachting niet even erg is als bijvoorbeeld een militair die z'n collega opgeblazen ziet worden. Dat verkrachting posttraumatisch stresssyndroom kan veroorzaken moge duidelijk wezen, dat PTSS vaker voor zou komen bij vrouwen dan bij veteranen heeft zij sterk haar twijfels bij. Ze ageert juist tegen de overdreven slachtofferrol die vrouwen, volgens haar, zichzelf aanmeten.
200 uur werkstraf vind ze meer dan voldoende voor een verkrachting. Dit soort nuance en redelijkheid, los van of je het er mee eens bent of niet, vliegt natuurlijk rechtstreeks in het gezicht van de voorstanders van het slachtofferschap en de mannenhaters onder de feministen die zich verraden voelen door dit boegbeeld van het feminisme. Dit wordt dus een leuke bitchfight komende dagen want feministen die zich door hun eigen soort verraden voelen is altijd vuurwerk!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten