Column Jan Roos: Grootste probleem is niet Volkert, maar feit dat Justitie een Vrije School voor criminelen is

Jan Roos.
Foto: Jan Roos.

In zijn column van deze week maakt Jan Roos zich kwaad over het lakse strafregime voor Volkert van der Graaf. De moordenaar van Pim Fortuyn stapte na twaalf jaar alweer als vrij man door de gevangenispoort naar buiten, en sindsdien regent het cadeautjes van overheidsinstellingen: zoals dus dat deze week bepaald werd dat Van der Graafs meldplicht wordt opgeheven. Jan Roos wordt er moedeloos van, schrijft hij.

Natuurlijk vind ik Volkert van der Graaf een enorme berg genetisch afval. De dierenactivist vermoordde Pim Fortuyn en voor veel mensen daarmee de hoop dat er ooit eens iets zou veranderen in dit land. De kogels doorzeefden niet alleen de aanstaande premier, maar ook de droom dat er een einde zou komen aan een politieke elite die ons een samenleving dicteert waar vrijwel niemand behoefte aan heeft. U weet hoe het is afgelopen. Pim dood en die revolutie was daarna ook snel overleden met de waardeloze en beschamend implodeerde LPF, waarmee vergeleken een gesloten afdeling van een gemiddelde GGZ-instelling redelijk normaal afsteekt.

Nu Van der Graaf voor de zoveelste keer heeft aangetoond dat de rechtstaat een grote grap is, door weer eens onder zijn voorwaarden voor zijn voorwaardelijke vrijheidstelling uit te kunnen komen, zijn mensen nog bozer dan ooit op hem.

Ik niet. Want Volkert is niet het probleem dat telkens als een klap in het gezicht van de samenleving wordt geslagen. Het is de verderfelijke politieke elite die de mogelijkheden aan deze moordenaar geeft en heeft gegeven. Het was een rechter die maar achttien jaar gaf aan de man die een politicus het licht uit de ogen schoot. Het is de politiek die het slappe model van eenderde strafvermindering wegens goed gedag blijft volhouden met de daarbij boterzachte voorwaarden. Justitie is verworden tot een soort Vrije School die criminelen als kinders met een vrije opvoeding hun eigen pad richting de samenleving laat ontdekken met goedkeuring van de politiek. De gefeminiseerde samenleving in optima forma, waar daders slachtoffers zijn en straffen is vervangen voor heropvoeden om het wel allemaal een beetje gezellig te houden.

Natuurlijk zijn er complottheorieën waarin Volkert als huurmoordenaar voor dezelfde elite het werk deed wat hem gevraagd werd en daarom steeds weer krijgt wat hij vraagt. Ik geloof pas in een actieve deelname van de overheid in de moord als ik bewijs heb gezien.

Wat ik wel zie is een bijzonder passieve houding om straffen te verhogen, voorwaardelijke straffen af te schaffen en/of voorwaarden keihard te maken. De volgende politieke moordenaar weet dat-ie met twaalf jaar kan emigreren en dat neem ik de politieke macht ernstig kwalijk. Maar dat zal pas veranderen als de kogel een keer van rechts komt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

46 reacties

 1.   

  Een Jan Roos verhaal. Jan mocht ook zijn idee over politieke vernieuwing uitrollen bij de laatste kamerverkiezingen. Dat is niet gelukt, het sloeg niet aan. Een harlekijn is genoeg oordeelde het publiek en wil geen kermisachtige toestanden om over na te denken.

  1.   

   En inhoudelijk?

 2.   

  “De volgende politieke moordenaar weet dat-ie met twaalf jaar kan emigreren”

  Gelul van een dronken aardbei…

  1.   

   @Kong: “De volgende politieke moordenaar weet dat-ie met twaalf jaar kan emigreren”
   Gelul van een dronken aardbei…

   Nou? Er is geen woord aan gelogen. Politieke moordenaars horen levenslang achter de tralies omdat ze de democratie en uiteindelijk ons land ontwrichten.

   1.   

    Geen woord van gelogen?

  2.   

   En inhoudelijk?

 3.   

  Jan begint iets aandoenlijks te krijgen.

  Het is echt geen goed idee van DDS om deze verwarde geest hier een podium te bieden.

  1.   

   @Ernst: Je heult met de leugen en haat de waarheid. Zoals te doen gebruikelijk bij de meeste moslims.

  2.   

   En inhoudelijk?

  3.   

   Jan is dan misschien aandoenlijk maar zeker duizend keer oprechter en sympathieker als zo’n zuigtroll als you ..quispel.
   Het is echt geen goed idee van DDS om uw verwarde pro moslim/gelukzoeker geest hier een podium te bieden.!!!!

 4.   

  …maar ook de droom dat er een einde zou komen aan een politieke elite die ons een samenleving dicteert waar vrijwel niemand behoefte aan heeft. (…) Het is de verderfelijke politieke elite die de mogelijkheden aan deze moordenaar geeft en heeft gegeven. 

  Even voor de duidelijkheid: Roos doelt op democratisch gekozen volksvertegenwoordigers, aangewezen door het Nederlandse volk om Nederland te besturen.

  De volgende politieke moordenaar weet dat-ie met twaalf jaar kan emigreren en dat neem ik de politieke macht ernstig kwalijk.

  Kul.

  1.   

   Misschien weet je het niet, maar wij hebben helemaal geen democratisch gekozen regering. Het is vriendjespolitiek en ellebogenwerk. Naar de stemmer is helemaal niet geluisterd.

   1.   

    Hoe had Elly het dan graag gezien.

   2.   

    EllyD18:

    Misschien weet je het niet, maar wij hebben helemaal geen democratisch gekozen regering.

    Dat is ook niet hetgeen ik heb opgetekend. Ik geef aan dat we een democratisch gekozen volksvertegenwoordiging kennen: de bewering van Roos dat “vrijwel niemand” daar “behoefte” aan heeft klopt dus niet.

    Roos zou er ook goed aan doen zich te verdiepen in de straffen die rechters uitdelen.

  2.   

   Guus Jan Roos doelt NIET op democratisch gekozen volksvertegenwoordigers, aangewezen door het Nederlandse volk om Nederland te besturen. Hij heeft het duidelijk over een door de politieke elite gedicteerde samenleving waar vrijwel niemand behoefte aan heeft. De tweede kamer bankzitters beschouw ik niet als politieke elite, dat zijn heel andere figuren.

   1.   

    Stanly2000,

    Wie beschouwt u als de politieke elite en kunt u hardmaken dat niemand daar behoefte aan heeft?

    Zoals Mat Herben al zei: “het volk heeft geen moeite met de elite, zolang de elite maar presteert.” En daarom regeert de elite, omdat het volk hen aan de macht heeft gebracht en er geen moeite mee heeft.

    1.   

     @Guus: “het volk”

     Zou jij ook het volk zijn als de PVV 35 zetels had en de regering mocht formeren?

    2.   

     Guus
     Wat denk je hier van: Een kleine groep maatschappelijk bevoorrechten met onevenredig veel politieke en economische macht. Dus niet jouw zg volksvertegenwoordigers. Kunt u hardmaken dat iedereen daar behoefte aan heeft? Wat Mat H. zegt klopt ook al niet, het volk heeft de elite niet aan de macht gebracht. Dat doet de elite zelf.

     1.   

      Stanly2000:

      Wat Mat H. zegt klopt ook al niet, het volk heeft de elite niet aan de macht gebracht. Dat doet de elite zelf.

      Hoe had u gebracht dat zij zichzelf aan de macht brachten (de ongekozenen EC evem daargelaten)?

    3.   

     Wat dacht je van geld, Guus GELD!

     1.   

      Stanly2000,

      De stem van de kiezer afkopen?

     2.   

      Guus de kiezer heeft over de elite geen moer te vertellen. Je kunt kiezen dat je een ons weegt maar de elite maakt de dienst uit. Ben je nou zo dom of ben je weer aan het zuigen?

     3.   

      Stanly2000,

      Nee, de kiezer kan de “elite” bij de parlementsverkiezingen naar huis sturen. Als PVV, Forum voor Democratie, SP, en alle andere prutsclubjes-rechtspopulistische partijen een meerderheid behalen, is de elite weg.

      Echter, het volk stemt op de partijen die worden gezien als de elite. Dus blijft de elite ook aan de macht. De vier klassieke bestuurderspartijen VVD, CDA, D66, PvdA bezitten tezamen zelfs een parlementaire meerderheid.

     4.   

      Guus
      HERHALING Wat denk je hier van: Een kleine groep maatschappelijk bevoorrechten met onevenredig veel politieke en economische macht. Dus niet jouw zg volksvertegenwoordigers. Kunt u hardmaken dat iedereen daar behoefte aan heeft? Wat Mat H. zegt klopt ook al niet, het volk heeft de elite niet aan de macht gebracht. Dat doet de elite zelf.
      Ik heb het dus niet over de bankzitters van jou, maar over de echte elite. Die met het grote geld en dus macht. De Netflixkijkers kan ik kiezen maar de echt machthebbers, bankiers, industriëlen, rijkaards niet.
      Wel eens van bv Bilderberg gehoord? Dus doe niet net of je het niet snapt.

     5.   

      Stanly2000,

      Jan Roos noemt een “politieke elite”, een elite die het land politiek leidt en die dankzij Fortuyn van de troon zou zijn gestoten. Een politieke elite wordt door de kiezer aangewezen en onder politieke elite verstaat men doorgaans het zogenaamde partijkartel: de klassieke bestuurderspartijen VVD, CDA, D66 en PvdA.

      Bij elke parlementsverkiezingen heeft het volk de kans de elite naar huis te sturen.

      Wat begrijpt u hier niet aan?

     6.   

      @Guus: “het volk”

      Zou jij ook het volk zijn als de PVV 35 zetels had en de regering mocht formeren?

  3.   

   Geenszins Guus. En u weet het. Die genoemde democratisch gekozen volksvertegenwoordigers, aangewezen door het Nederlandse volk om Nederland te besturen en overige (ex-)politici, hebben het klimaat gecreëerd waarin de moord kon plaatsvinden. In blinde paniek, verbaal kwetsend en op de man gespeeld, wild om zich heen slaande, daar men zich geen raad wist met de verfrissende en realistische benadering van Fortuyn. Opfrissertje maar?

   Paul Rosenmöller: ‘Dit is niet gewoon rechts, dit is extreemrechts’.

   Marcel van Dam: ‘U bent een buitengewoon minderwaardig mens’.

   Thom de Graaf: ‘Nu is het duidelijk wat hij (Fortuyn) wil. Een land waar mensen met een bepaald geloof, een zekere cultuur, een andere achtergrond gediscrimineerd mogen worden’.

   Ad Melkert: ‘Fortuyn maakt de weg vrij voor ongeremde discriminatie’.

   Roger van Boxtel: ‘ Misschien is Levensgevaarlijk Nederland een betere naam voor zijn partij’.

   Om vervolgens na de moord met z’n allen, over elkaar heen buitelend, de geschokte, betrokken hypocriet uit te hangen…

   1.   

    Roughwood:

    Die genoemde democratisch gekozen volksvertegenwoordigers, aangewezen door het Nederlandse volk om Nederland te besturen en overige (ex-)politici

    Ik begrijp dat u het met me eens bent dat de “politieke elite” door het volk, of althans een meerderheid daarvan, aan de macht is gebracht en de bewering van Roos “vrijwel niemand” derhalve onjuist is.

    1.   

     Dus? U vindt de verpakking van de boodschap schijnbaar belangrijker dan de inhoud. Ik neem aan dat u het met me eens bent dat Fortuyn, los van het feit of u zijn gedachtengoed nu wel of geen warm hart toedraagt, mensonwaardig en buitenproportioneel werd gedemoniseerd en zwart gemaakt. Dusdanig zelfs, dat dit heeft bijgedragen om een moordklimaat te scheppen.

     1.   

      Guus moet voor zichzelf spreken maar ik vind dat in elk geval niet: Fortuyn deelde uit, provoceerde en incasseerde in een politieke discussie. Het is idioot de mensen die hem met gelijke politieke munt terug betaalden medeplichtigheid aan moord aan te wrijven.

     2.   

      Roughwood,

      Ik ben het wel met u eens dat de zwartmakerij door linkse partijen alle perken te buiten ging.

     3.   

      @Quispel; provoceren, uitdelen en incasseren, het hoort natuurlijk bij het politieke spel. Eens. Echter, de wijze waarop, het mensonterende, grensoverschrijdende gedrag van politici, media (Matty Verkamman over Pim Fortuyn op 22 december 2001 in Trouw: ‘Jij vuile, kale nepprofessor, jij met de intelligentie van Adolf Hitler en de charme van Heinrich Himmler. Jij leeft van haat en daarom hoop ik dat je in die darkroom van je zo gauw mogelijk aids krijgt.’) en poep-/en kotstaartgooiende extremisten, het was eenvoudigweg zeer laakbaar en schandalig wangedrag. En derhalve niet goed te praten of verdedigbaar.

     4.   

      @Roughwood,

      Dat columnisten naar hun aard soms een grens overgaan is bekend. Het ging hier over het politieke weerwerk dat de provocateur Fortuyn terecht van politici kreeg.

    2.   

     @Quispel; Dan nog moet men de waardigheid kunnen opbrengen en binnen de fatsoensgrenzen zijn of haar punt maken. En zich niet verlagen tot laster. Ik kan de reactie van Verkamman nou niet bepaald als zijnde ‘politiek weerwerk’ betitelen… U wel soms?

 5.   

  Zijn hulpverleners denken niet dat hij in herhaling zal vallen.
  Kan een psychiater een ziek brein gezond maken ? Dat is nog maar de vraag.
  Waar hij ook naartoe gaat, hij blijft een onvoorspelbare man en in zijn geval een gevaarlijke man. Scheep er een ander maar mee op.

 6.   

  zucht…”genetisch afval”…. middelbareschoolpraat.

  Verder makkelijk onderwerp, past wel bij gekke Jan.

  Hopelijk schrijft hij gratis voor DDS, dit is prutswerk.

  1.   

   En inhoudelijk?

  2.   

   domme jongen
   over prutsen gesproken hahaha

 7.   

  Jan, je hebt volkomen gelijk. Dat je wegkomt met 12 jaar voor het met voorbedachten rade van dichtbij met 5 kogels executeren van de toekomstige Minister-President van Nederland krijg je aan NIEMAND uitgelegd. Hier niet, maar ook niet in het buitenland. Rechter Frans Bauduin (waarschijnlijk D66 of PvdA) heeft zichzelf voorgoed berucht gemaakt met dit vonnis. Justitie en de rechterlijke macht zijn inderdaad verworden tot linkse gefeminiseerde instituten waar daders worden beschouwd als slachtoffers. De omgekeerde wereld. Mooi voorbeeld afgelopen week was de vader van Anne Faber die terecht Rinus Otte van het OM wees op zijn falen en incompetentie, als gevolg waarvan Faber zijn lieve dochter voorgoed moet missen. De aanklacht van Faber werd gewoon straal genegeerd en Otte kan doodleuk zijn wanbeleid vervolgen. Nederland is ziek, heel.erg.ziek.

 8.   

  Beste mensen, waarom reageert er überhaupt nog iemand op de stukjes van Guus G., Ernst Q. en andere trol-wezens? NEGEREN is het toverwoord en enige medicijn. Punt.

 9.   

  “…Maar dat zal pas veranderen als de kogel een keer van rechts komt…”
  Jantje roept op tot geweld!
  Is dat niet strafbaar?

  1.   

   Als Robbie hierin een geweldsoproep ziet, is hij nog veel dommer dan iedereen al dacht. Je bent een sufkut Rob!

   1.   

    Jan R die een politieke partij de vernieling heeft ingeholpen, die NL probeerde wijs te maken dat je voor 300 mjn een vliegdekschip kon kopen, die bij het Oekraine referendum zodanig aan het kloten en de plank aan het misslaan was dat nu het hele referendum afgeschaft wordt.
    Die Jan R probeert nu heel stoer iets van de NL maatschappij te vinden en die column na column aantoonbaar bull-shit verkondigt.
    Er is maar een sufkut en dat is Jan R.

 10.   

  Ik kan Jan wederom geen ongelijk geven. Het is de hoogste tijd dat alle criminele bendes in Nederland hard worden aangepakt. Beginnen bij de Hells Angels, Satudarah, Bandidos, O.M., Rechtelijke macht, etc.etc.

 11.   

  helemaal mee eens in nederland kan alles wat verkeerd is, maar als jij een scheet durft te laten in het gemeentehuis ga je achter de tralies. bij wijze van spreken.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!