Dat werd tijd: kabinet wil af van experimenten op apen

Weg met proeven.

Minister Van Engelshoven (OC&W) is eindelijk van plan om iets te doen aan experimenten op apen. Op dit moment worden er nog steeds proeven op apen gedaan in het Biomedical Primate Research Centre in Rijswijk — en in een aantal andere centra. Wat de minister betreft komt daar binnenkort een einde aan. Geen proeven meer op apen.

Rosella d’Angeli, campagneleider van Een DIER Een VRIEND, laat terecht blij weten aan BlikOpNieuws.nl dat de organisatie bijzonder blij én trots is. Een DIER Een VRIEND zet zich namelijk al jaren in voor de arme apen in deze proefcentra.  “Wij zijn ongelooflijk blij en kunnen het niet geloven dat er eindelijk na zoveel jaren een minister is die de eerste stap naar een afbouw daadwerkelijk durft te zetten. Natuurlijk zullen we er bovenop blijven zitten tot de laatste aap vrij is en de poort van het BPRC voorgoed sluit,” aldus deze dame.

Het gebeurt minder vaak dan ik zou willen, maar zo heel af en toe doet dit kabinet toch echt iets waarvan je denkt, ‘Zo, dat is goed gedaan.’ Zulks is nu het geval. Deze arme apen hadden al lang vrijgelaten moeten worden — nou ja, gered moeten worden, want de kans dat ze het in het wild redden in hun eentje is natuurlijk vrij klein. Maar ze kunnen wel degelijk gered worden en ondergebracht worden op een mooie locatie waar ze de rest van hun leven buiten kunnen spelen en weer apen kunnen zijn (in plaats van medische experimenten).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. JubbeFeenstra

  Nou, als ze ook eens ophouden met experimenteren met de bevolking van Nederland?

  1. sonar

   Jubbe Feenstra,++++++++++++++++++++++.

 2. Bloem

  Het gruwelijke aan het verhaal is dat zodra de apen afgedankt worden, ze gewoon doodgemaakt worden. Reden proefdieren worden vanwege allerlei risico’s nie vrijgelaten. Omdat ze voor de proefdieren industrie niet langer van economisch nut zijn worden ze gewoon afgemaakt.

  Het zou de overheid sieren dat ze tegelijkertijd regelen dat de arme dieren een mooie ouwe dag gegund wordt. Dat doen ze echter niet eens voor hardwerkende burgers

  1. Ernst Quispel

   Ze doen het ook niet voor varkens, koeien, geiten en kippen, heer Bloem

  2. Vit

   In Dorset (Engeland) is een opvangcentrum genaamd Monkey World, die apen opvangt dus wellicht kunnen ze daarheen. Op Netflix is btw een docu van hen te zien genaamd Monkey Life, schitterend hoe er daar met primaten wordt omgegaan.

   1. A3aan

    Je hoeft de plas niet eens over Vit, in Nederland is er stichting AAP. Niet alleen voor apen, ook voor papegaaien en andere in nood verkerende dieren. Heb op NL de serie “Monkey World” , dezelfde mensen als bij Monkey Life, gezien. Geweldig hoe men zich inzet voor dieren in nood.

 3. Noppes

  Zijn ze niet geschikt voor consumptie ?

 4. Pescador

  Laat ze maar expirimenteren met dictator apen

 5. Two Ravens Black Kettle

  Hear, hear.

  Voegt deze regering de daad bij het woord dan verkrijgen ze het eerste fors duim van mij.
  Ik heb een behoorlijke boekenkast vol over dierproeven (op met name chimpansees). Afkomstig van alle kanten van het spectrum. Ex-directeurs, ex-werknemers, biologe, medici, activisten (maar ditmaal echte, jawel er bestaan ook een handvol goede activisten zoals de fantastische en inspirerende zoöloge Jane Goodall).
  De chimpansees zijn inmiddels in de meeste landen bevrijdt, nu wordt het tijd om de rest van de apen hun ‘vrijheid’ te geven.

  Ik hou me met dit onderwerp al mijn hele leven bezig (en was een van de redenen waarom ik vroeger op Groen Links stemden)
  Heel erg blij mee om dit horen.
  Een pluim !
  Maarrrr zoals alles met dit kabinet, eerst zien dan geloven want mijn vertrouwen in de politiek is 1 procent en dat is exact 1 procent meer dan in de MSM.

 6. Frits Jansen

  Pure symboolpolitiek, want het aantal experimenten met apen is al tot het strikt noodzakelijke teruggebracht, en die zullen nu in het buitenland worden uitgevoerd. Weg innovatie in Nederland!

  het is de klassieke fout dat we dieren die een beetje op ons lijken menselijke eigenschappen toedichten. Maar dieren (en sommige mensen ook) zijn beestachtige wezens.

  Dat we wel koeien opeten maar geen honden en jammeren over experimenten op apen is een gevolg van deze “romantische” misvatting.

  Beesten verdienen een beestachtige behandeling, mensen een menselijke. En niet omgekeerd!

  1. Holland

   Frits Jansen gaat over lijken en toont opnieuw dat hij een gewetenloze smeerlap is.

   1. Vit

    Zoals ik al schreef, je leert mensen kennen zoals ze met dieren omgaan.

    1. Bloem

     Dat zegt helemaal niets. Adolph Hitler maakte zich ook hard voor dierenrechten en was vegetariër

   2. meijer61200

    Frits zijn verstand zit in zijn leuter, je weet toch?

  2. Vit

   Apen zijn soortgenoten.

   1. lugar

    @Vit: Niet de mijne 😉

    1. Vit

     Het scheelt maar zo’n 2 % aan DNA, bij die halve tamme (je weet wel) is het zelfs nog minder, maar die is dan ook uit een boom komen zakken.

     1. lugar

      @Vit: 2 %

      Inderdaad, en die 2% is overtuigend genoeg. 😉

  3. Uiterst Links

   Frits u bent een gewetenloze schoft. Doe de wereld en de welzijn van alle soorten maar een plezier en spring van de dom toren omlaag

   1. Bloem

    Dat komt omdat dhr. Jansen ook uiterst links is

  4. meijer61200

   Raak je niet opgewonden van apen dan Frits? Ik vraag me alleen af waarom hier zo nodig een foto van Kuzu bij geplaatst moet worden???

 7. Gosselaar333

  Voor welke behandeling jij in aanmerking komt Frits , daar zijn we nog niet over uit. Wat een bizar verhaal kerel . Ga wat nuttigs doen

  1. meijer61200

   Frits is weer gek van geiligheid. Laten we hier rekening mee houden..

 8. Uiterst Links

  Het is werkelijk misdadig hoe mensen met deze hoogontwikkelde species omgaan. A little to late maar verder uitstekend dat deze gruweldaad nu verledentijd is, en voor de verandering zeg ik eens, goed gedaan kabinet Rutte!

 9. Ni28

  Proven op dieren zijn voor de medische wetenschap noodzakelijk zolang er geen andere betrouwbare technieken komen. Computersimulaties zijn nog te onbetrouwbaar. Voor activisten is leven van het dier gelijk aan die van de mens. Totdat zij in het ziekenhuis belanden en blij mogen zijn dat zij een dier dankbaar mogen zijn voor hun leven. Er zijn bouwprojecten gestopt omdat het leven van een of andere kevertje van afging. Hoe ver wilt je en kunt je gaan. De groene activisten denken niet goed na wat zij veroorzaken door telkens de ontwikkeling dwars te zitten. Er zijn mensen die meer van hun hond houden dan van een mens maar dat mag niet bepalend zijn voor het lot van de mensheid. Op moment dat het mogelijk blijkt om met dierproeven te stoppen zullen de wetenschappers het graag doen.

 10. A3aan

  Yep, het is afgelopen met experimenteren, Rutte en zijn kabinet gaan weer terug de kooi in en de apen gaan door met regeren daar waar zij gebleven waren. Beter kunnen zij het niet maken.

 11. Peter Loosduinen

  Dat werd tijd: kabinet wil af van experimenten op apen.

  Ik zou liever lezen : kabinet wil af van experimenten op samenleving door allerlei migranten Nederland binnen te loodsen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.