Denemarken wil een soort concentratiekamp voor asielzoekers

Ze verwoorden het wat netter natuurlijk omdat links anders weer een stad in de hens zet maar ‘Europa moet afgewezen migranten in centraal kamp plaatsen’ roept toch een bepaald beeld op.

Hoe wat en wie is allemaal nog redelijk onduidelijk volgens het AD. Wel is duidelijk dat die Denen er helemaal klaar mee zijn, dat slappe linkse gelul à la PvdA en GroenLinks omtrent migranten. De Denen willen nu een centrale locatie in een onaantrekkelijke plek in Europa waar de uitgeprocedeerde migranten heen moeten. De plek weten ze nog niet of willen ze nog niet noemen maar ze zouden al hebben gepraat met Oostenrijk. Het lijkt wel alsof ze naar Femke Halsema’s asielzoekerghetto ideeën hebben geluisterd en de linkse ‘autonomie’ uit het oorspronkelijke plan hebben gesneden.

Los van dat je bij zo’n idee compleet links over de zeik hebt omdat ze weer ‘fascisme’ kunnen roepen lijkt er toch enigszins over te zijn nagedacht. De uitgeprocedeerde asielzoekers die nu volgens een ‘laatst aangeraakt’ principe niet meer naar hun thuisland kunnen, riskeren met dit plan dus een ‘uitzetting’ naar een rot plek in Europa. Óók niet leuk!

Er zouden dus meer landen benaderd zijn om dit plan te bespreken maar er is helaas niets bekend naast het eerder genoemde Oostenrijk. Over de meest onaantrekkelijke locaties van Europa mogen jullie in de comments gaan speculeren!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

104 reacties

 1. henk vintage

  Goed voorbeeld doet goed volgen, kom op Rutte.

  1. Original NL

   We schakelen nu live over naar het torentje……snurk snurk mompel mompel angela..mm snurk..shell..mmm snurk.
   Dit was het gesprek met de minister president….terug naar de studio!

   1. Original NL

    Sorry henk..wordt nix met rutte!

  2. EllyD18

   Rutte wacht even op reactie van Merkel, dan pas zal hij dit plan wel of niet steunen.
   Hij gaat de worst die hem is voorgehouden, niet verspelen.
   Of hij die ooit zal keijgen is nog maar de vraag.

 2. Frits Jansen

  Het plaatje van Birkenau (bij Auschwitz) gaat het fatsoen voorbij. Ik denk dat ik maar eens een paar adverteerders op de DDS site ga vertellen aan wat voor walgelijke suggesties ze steunen.

  Birkenau was een vernietigingskamp Als je je op de plaats waar de foto werd genomen omdraait zie je de ruïnes van de gaskamers. Toen de nazi’s begrepen dat ze verloren hadden bliezen ze in allerijl die gaskamers op, maar dat lukte slechts gedeeltelijk zodat ze nog duidelijk zichtbaar zijn.

  De plannen gaan over afgewezen migranten. Dat is een betrekkelijk kleine groep, en ook linkse politici vinden ongetwijfeld dat die hier niet horen. Ze vernietigen in gaskamers gaat waarschijnlijk ook DDS te ver.

  Gaan ze speciaal een onaantrekkelijke plek zoeken? Dat zal in het mooie Europa nog een hele toer zijn.

  Wat bedoelt DDS met “het slappe linkse gelul à la PvdA en GroenLinks omtrent migranten”? Ik denk dat er een behoorlijke eensgezindheid is dat vluchtelingen recht hebben op asiel, en dat andere migranten in beginsel niet welkom zijn (behalve bankiers en ingenieurs).

  Dat afgewezen asielzoekers een probleem vormen weet iedereen, maar zo’n kamp helpt ook maar weinig. Of is het de bedoeling om ze daar een Oostvaardersplassenbehandeling te geven? Ook van asielzoekers stinken de lijken vreselijk, tot ver buiten het kamp.

  1. Holland

   Is er al iets geregeld voor de euthanasie van Frits Jansen?

   1. Original NL

    @holland.
    Pia heeft een wetsvoorstel al klaarliggen!

    1. denk eens na

     ik wil fritsje zijn lever , hard gebakken.

     1. Original NL

      Met uitjes???

   2. Frits Jansen

    Concentratiekampen deden niet aan euthanasie, maar aan genocide.
    Het zal u vast weinig uitmaken, maar als men in DDS begint te denken aan het uitroeien van moslims gaat dat wel ver.

    1. Steve Van der Vekens

     Nochtans @ Frits, verkrachten en vermoorden die moslims onze vrouwen als honden.
     Betaal eens terug met gelijke munt.
     Bovendien is de islam marginaal.

  2. Original NL

   …….ook linkse politici vinden ongetwijfeld dat die hier niet horen……
   Ik heb daar wél mijn twijfels over,sterker nog..ik weet het wel zeker dat die dat niet vinden!

  3. JubbeFeenstra

   Weet u wat ik onsmakelijk vind?
   Dat Nederlandse nieuws sites als NOS en RTL heel veel dingen die politiek niet goed uitkomen domweg verzwijgen.
   Zie mijn bijdrage boven. In Europa wonen al minsten 35 miljoen moslims en dat is dezelfde grootte als de bevolking van Canada.
   Als je het zo berekend dan is dat een belachelijk groot aantal.

   1. Frits Jansen

    Of je moet constateren dat er eigenlijk maar heel weinig mensen wonen in Canada. Dat land is qua oppervlakte nog iets groter dan de VS, maar het grootste deel bestaat uit ijzige toendra’s die ondanks de “global warming” nog steeds vrijwel onbewoond zijn.

  4. Bloem

   Het is nog nooit eerder gebeurt en vermoedelijk zal het niet vaak voorkomen, echter dit maal ben ik het volledig eens met dhr. Jansen. De afbeelding bij dit item is abject en tendentieus. Een dergelijke foto zal de linkse linksmiechels alleen maar in de kaart werken en weer met fascisme, Nazisme en racisme gaan gooien. Dit draagt nergens toe bij. Bovendien doe je hiermee de 6 miljoen slachtoffers te kort, en speel je de Ernst Quispels van deze site in de kaart. Die is toch al van mening dat deze plek heropend zou moeten worden

   1. Original NL

    Dat dan weer wel bloem…tis allemaal opgeblazen om de aandacht te trekken en smakeloos ,maar dat er nou eens een keer wat aan het illegalen probleem gedaan moet worden is duidelijk!

   2. meijer61200

    Wat maak je je druk Bloem over een foto van een barak; Ik hoor je ook niet als er weer eens een moskeet/kazerne op een plaatje staat.

  5. Stanly2000

   Fritsje, laat ze maar kletsen. Pracht verhaal weer.

   1. Guus Geluk

    🙂

  6. Ernst Quispel

   Frits, DDS wordt gerund door een paar rechtse jongeren met weinig historisch bewustzijn. Dit soort artikelen toont vooral een beperkte ontwikkeling en bovendien de verwoestende uitwerking van rechtspopulisme op het adolescente brein.

   Jammer, maar laten we het maar als een uitschieter beschouwen.

   1. Tinneke

    En jij bent er niet van af te slaan Robert!

   2. Stanly2000

    Tuurlijk Ernst!

   3. Frits Jansen

    Dan zouden ze nog een beetje oprecht zijn. Maar ik vrees dat het broodschrijvers zijn (en dito trollen) die zich beijveren zo walgelijk mogelijke teksten te schrijven, want die verleiden mensen zoals jij en ik om te reageren, en dat genereert clicks, dus advertentie-inkomsten.
    Marktwerking in de walgelijkheid. Gadver. we zijn wel diep gezonken!

 3. Uiterst Links

  Dit is ziek! Echt ziek en om te kotsen

  1. Original NL

   Nee hoor gewoon noodzakelijk!

  2. Holland

   Uiterst Links: het gaat over uitgeprocedeerde illegale immigranten die weigeren het land te verlaten. Hen laten blijven of een nieuw generaal pardon heeft een enorme aanzuigende werking.

   Wat zie jij dan als een oplossing?

 4. Noppes

  Amsterdam ?

  1. Original NL

   @noppes
   Dat is onmenselijk!

 5. Ernst Quispel

  Gadver.

  1. Holland

   Ja, de bruinhemden zitten toch ook overal, niet Quispel? Zelfs in zo’n beschaafde en pragmatische regering als de Deense. Nog even en de nieuwe Hitler staat op.

   Ga snel emigreren nu het nog kan!

   1. Ernst Quispel

    Holland vind het wel een goed idee?

    1. Holland

     Ja Quispel, ik vind het een heel goed idee. En dat had je kunnen weten want ik pleit al veel langer voor detentiekampen, door jou dan steevast omschreven als concentratiekampen.

     Illegale uitgeprocedeerde grensoverschrijders worden hier gedetineerd, humaan behandeld en voorzien van goede zorg en begeleiding in afwachting van hun definitieve uitzetting.

   2. meijer61200

    De bruine laarzen van de verwekker van het uitschot Quispel staan keurig gepoetst in de kast op zijn muffige rukzoldertje. Als nu iedereen eens stopt met het reageren op zieke randdebielen als F.J. G.G. Sletvana, E.Q. en nog een paar van die mongoloïde types heb je ze het beste te pakken. Dit schorremorrie krijgt maandelijks een klein bedragje van DDS om de boel een beetje levendig te houden op deze site. Maar de kwaliteit wordt er niet beter op al met al.

  2. Original NL

   Idd ernst, noppes gaat te ver!!

 6. JubbeFeenstra

  http://www.pewresearch.org/fact-tank/2017/11/29/5-facts-about-the-muslim-population-in-europe/
  Totaal, maar er zijn er meer 25.770.000 4.9% gemiddeld.
  Frankrijk 5.720.000> 8.8 % !!
  Duitsland 4.950.000> 6.1%
  UK 4.130.000> 6.3%
  Italië 2.870.000> 4.8%
  Nld. 1.210.000> 7.1%
  Spanje 1.180.000> 2.6%
  België 800.000> 8%

  Dit zijn statistische gegevens. Maar of ze kloppen? Duidelijk is dat in diverse landen de kritische grens van 2-3% ver is overschreden. Dit verklaart ook de dagelijkse moeilijkheden. In Portugal zitten ze bijna niet. Hoe zou dat nu komen? Krijgen ze daar minder geld of hun zin? Bij deze getallen zitten de binnengestroomde vluchtelingen niet eens bij. Die 25 miljoen zou best eens 35 miljoen of meer kunnen zijn. Diverse landen staan hier niet bij. Zweden, Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland, en de Balkan landen.
  Stel u dit even voor, de bevolking van heel Canada is 35 miljoen groot.
  Hetzelfde aantal moslims woont hier in Europa!! Geen wonder dat het fout loopt.

  1. Bloem

   Deze cijfers zijn schrikbarend hoog

  2. Stanly2000

   Bij Orbán ongeveer 50000 hetgeen overeenkomt met 0,5%.

  3. Frits Jansen

   Bedenk wel dat er in Europa ook Europese moslims zijn, met name in de Balkan, een overblijfsel van eeuwenlange Turkse overheersing. Dat zijn in het algemeen zeer gematigde moslims. Zonder hoofddoeken.

 7. Ritter

  De meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken maar illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa migreren vanwege economische/financiële voordelen ( lees uitkeringen en dat soort dingen).

  Daarvoor maken ze (mis) gebruik van de asielprocedure.

  Ook de “vluchtelingen” die oorspronkelijk uit oorlogsgebied komen (zoals b.v. Syriërs) zijn illegale migranten omdat ze vanuit veilige gebieden in de regio ( b.v. Turkije, Libanon, enzovoorts) naar Noord/West Europa reizen vanwege ons sociaal stelsel.

  Behalve het financiële plaatje is er ook en sociaal/religieus plaatje. De meeste illegalen zijn moslims en die nemen hun religie mee naar Europa en houden daaraan vast. Ook de tweede en derde generatie.

  Als gevolg daarvan vind er een sluipend proces van islamisering plaats met zelfs de oprichting van islamitische partijen die ieder jaar sterker zullen worden.
  ——–
  Karskens: Vluchtelingenpolitiek grootste bedrog van de 21e eeuw

  De verslaggever bezocht zelf het land en hoorde van bronnen ter plaatse dat tussen de 40.000 en 80.000 Eritreërs elk jaar daar vakantie vierden. “Dat zijn niet allemaal vluchtelingen, maar overwegend wel”, aldus Karskens, die sprak van “Eritrea Asiel Holiday Tours”.

  “Het moment dat ze een Nederlands paspoort hebben gaan 9 op de 10 terug”, aldus de oorlogsverslaggever. De uitzonderingen worden gevormd door mensen die daadwerkelijk slachtoffer zijn geworden van het regime in het land. “Die zijn te bang.”

  https://www.youtube.com/watch?v=DstSklx-p8s

  1. Frits Jansen

   In 2000 bracht toenmalig staatssecretaris Cohen (de latere burgemeester van Amsterdam) een nieuwe Vreemdelingenwet tot stand, die erop gericht is kansloze asielzoekers zo snel mogelijk het land uit te werken, en niet de mogelijkheid te geven tot St. Juttemis door te procederen. Een minderheid verzet zich vervolgens tegen uitzetting. De slimmeren onder hen gaan geruisloos op in de bevolking, en verdienen hun brood als afwasser of koffersjouwer, al maakten gewetenloze politici werkgevers aansprakelijk die “illegalen” in dienst nemen. Ze mogen niet werken, ze moeten aan de bedelstaf! Dat beleid is gewoon gevaarlijk.

   Wat de asielzoekers betreft die verder trekken dan buurlanden: ten eerste zijn dat er relatief weinig, en ten tweede moet je je realiseren dat een échte asielzoeker (iemand die moet vrezen voor zijn leven) recht heeft op een toekomst met uitzicht. Als je ze allemaal in Turkse kampen stopt waar ze zowat van alles verstoken zijn (behalve dan iets meer veiligheid dan thuis) dan is dat een ideale voedingsbodem voor IS (Daesch) om aanstaande terroristen te rekruteren.

   Kortom, Karskens neem terrorisme op de koop toe, als hij maar moslims kan treiteren. Hij was ooit een gewaardeerd oorlogsverslaggever, maar sleept zich nu naar zijn pensioen (hij is 63) door nog wat inkomsten te sprokkelen met radicaal rechts gelul, een kant die eerder Joost Niemöller op ging.

   Uiteindelijk gaat het allemaal om geld. “Marktwerking in de media”.

 8. palko

  Uitstekend plan. Het Europese uitzendcentrum voor nepvluchtelingen (oftewel alle asielzoekers van buiten Europa) zou het beste in een land gevestigd kunnen worden aan de zuidkant van de EU. Waarin ze b.v. in een eerder stadium niet hun toevlucht wilden zoeken. Zelf zat ik daarbij te denken aan Bulgarije. Enerzijds omdat het Balkanland al enige tijd ‘leegloopt’, omdat steeds meer Bulgaren het land verlaten. En anderzijds omdat de ‘neppers’ vanuit b.v. het zuiden van Bulgarije sneller naar hun land in Azië of Afrika kunnen vertrekken. Los hiervan dienen echte vluchtelingen ten alle tijde en zonder uitzondering in de eigen regio te worden opgevangen. Zodat ze, als de rust in het eigen land is weergekeerd, snel naar huis terug kunnen keren. Om daar daadwerkelijk te werken aan de (weder)opbouw van het vaderland. Net zoals onze ouders en grootouders ons land weer opgebouwd hebben na de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog.

 9. Ries

  De foto is buiten alle proporties, alsmede het gebruik van het woord ‘concentratiekamp’. Het idee is verder geheel ok. Geen ‘Bed of Roses’ voor gasten die de boel alleen maar komen minachten en problemen veroorzaken. Na de ervaringen opgedaan met ‘Bed of Roses’ hoeven wij toch niet langer doornen te accepteren, of?

 10. EU kok

  Ik ben het met Frits eens dat de gekozen afbeelding een hele foute keuze is.
  Opvanglocatie is geen vernietigingskamp.
  Verder vind ik de Eiffel een geschikte locatie.
  Kan Merkel blijven zeggen: Wir schaffen das.
  Heeft de lokale bevolking gelijk ook weer werk.
  Een soort win-win situatie.

  1. Guus Geluk

   🙂

  2. Original NL

   De eiffel??? Das veeeel te dichtbij….liever nova zembla!!

  3. Bloem

   Misschien combineren met een centraal meldpunt waar een beoordeling wordt gemaakt of het een echte vluchteling is of niet. Mijn voorstel is Hongarije aangezien daar nog realistisch wordt gekeken naar de vluchtelingen status. Mijn verwachting is dat 95% van de toegestroomde vluchtelingen dan linea recta terug kunnen naar de veilige haven waar vandaan ze gekomen zijn.

 11. Bloem

  Misschien een hele koude plek kiezen. Heeft als voordeel dat de zandbak medemens niet al te opgewonden raakt van meisjes die korte rokjes dragen. Misschien de opvang laten leiden door voormalige Oost-Europese kogelstootsters om het libido nog verder af te remmen. Misschien dat deze economische vluchtelingen dan snel eieren voor hun geld kiezen en alsnog meewerken aan een vrijwillige terugkeer.

  1. Original NL

   Zwei seelen ,ein gedanke!!

  2. Ernst Quispel

   We leren de heer Bloem beter kennen.

   Een prettige ervaring is dat niet.

   1. Stanly2000

    Tuurlijk Ernst!

   2. Bloem

    Beste heer Quispel, wij weten dat u de locatie op de foto vereerd als bedevaartsoord en hem het liefste weer zou openen. Helaas voor u zult u hier geen medestanders vinden voor uw verderfelijke antisemitisme.

    1. Ernst Quispel

     Je spoort niet, Bloem.

   3. Adriaan

    De onprettige ervaring met een zekere Ernst Quispel is wederzijds.

    1. Floris

     Ernst meent dat Bloem niet spoort.

     Ernst besteed al zijn tijd aan trollen op een forum waar de overgrote meerderheid hem niet serieus neemt en uitkotst. Ben je dan gek of niet?

     1. Bloem

      Hij is zo overtuigd van zichzelf en zij antisemitische ideeën dat hij blijft volhouden. Volgens mij kan dat alleen in geval van een bepaalde vorm van zwakzinnigheid. Dit soort figuren zijn een soort van kwaadaardig gezwel van de samenleving en dit forum. Begrijp niet dat de DDS dit gezwel niet voor eens of voor altijd verwijderd voor het verder woekert

     2. Guus Geluk

      Bloem,

      Kletst u toch niet zo dom. Ik begrijp dat u uw ongelijk niet kan toegeven, maar wrijf niet harder in de donkere zelfgemaakte vlek van valselijke beschuldigingen.

      Dit advies krijgt u van mij gratis en voor niets.

     3. Holland

      Guus is net zo’n pedante kwast als Quispel. Hij beseft niet dat niemand ook maar een cent geeft voor zijn advies. Zelfs gratis is te duur.

      Bloem heeft gelijk wat Quispel betreft: Ernst is een antisemitische trol, een megalomane narcist en -zoals Bloem terecht opmerkt- in zijn zwakzinnigheid een kwaadaardig gezwel. Dat jij hem altijd verdedigt geeft zeer te denken.

     4. Guus Geluk

      Holland,

      Ik hoor wel als u en uw vrind een antisemitisch citaat voor me hebben.

      U weet van de gouden forumregel die Beukman laatst te berde bracht: wie stelt moet bewijzen.

      Of is het gelul in de ruimte en demoniserende uitspraken die u niet kunt bewijzen?

     5. Holland

      Guus klinkt in deze reactie wel heel erg enorm buitengewoon als Quispel zelf. Je valt door de mand!

      “Ik hoor wel als u en uw vrind een antisemitisch citaat voor me hebben.” Guus gaat hier op de stoel van Quispel zitten omdat hij zelf denkt aangevallente worden.

      “U weet van de gouden forumregel die Beukman laatst te berde bracht: wie stelt moet bewijzen.” Helemaal de formulering zoals Quispel die altijd hanteert.

      Quispel is in zijn antisemitische wiek geschoten en vergaloppeert zich nu door niet het typische makke Guus-jargon aan te houden.

     6. Guus Geluk

      Uiteraard komt u niet met een citaat, hoewel u uw uiterste best doet het domme geklets van Bloem als waarheid overeind te houden.

      Ik zeg dit omdat ik geen fan van gelul in de ruimte en demoniserende uitspraken die niet te bewijzen zijn. Het overdreven politiek-correctisme op deze site dat elke kritiek op Israël taboe heeft verklaard voelt eveneens niet goed.

 12. Ries

  De premier van Beieren, Söder, heeft vandaag iets dergelijks aangekondigd. Versneld eruit, ook zonder fiat van Berlijn. Verder wordt er geen geld meer gegeven aan asielzoekers. Brood, bed en verdere benodigdheden kunnen ze krijgen. That’s is.

 13. denk eens na

  Concentratie kampen;. WIR SCHAFFEN DAS.

  1. denk eens na

   De plek nabij spitsbergen.

  2. Mart

   Hebben daar ervaring mee…wat let ze?

 14. Two Ravens Black Kettle

  Hilversum ?

  En dan een groot hek eromheen.
  Hebben we twee vliegen in één klap; de Orwellianen en hun geliefde gelukszoekers.
  Kunnen ze er 50 in hun huis opnemen.
  Alle NPO en RTL medewerkers verplicht naar Hilversum.
  Samen met hun eeuwige blik Ich habe Ess Nicht Gewusst deskundigen die op hun radio en tv programma’s de boel aan elkaar mogen liegen en draaihalzen.

 15. NoDoubt

  Je kunt natuurlijk ook hiervoor kiezen.
  https://www.youtube.com/watch?v=nP0XTvuRycY
  Dat houdt in dat we richting Iran, Turkije gaan. Maar dan niet zeuren dat je er niet voor gevochten hebt en je dochters worden verkracht en je zonen worden vermoord en je niet meer kunt zeggen wat je denkt. In dat opzicht doen wij niet onder voor Koerden etc. Er zijn in West-Europa al 900 no go zones waar jij en ik al niet meer in mogen, tenzij je moslim bent. Precies zoals Mohammed het wilde.

 16. Guus Geluk

  Het aantal illegalen in Europa is denk ik niet op één hand te tellen. Dat moet dus een groot kamp worden.

  In een ideale wereld zou men al de uitgeprocedeerde asielzoekers terugbrengen naar het land van herkomst. Dat gaat vaak niet.

  1. HW

   Dat gaat vaak niet omdat die landen teveel te verliezen hebben. Een groot deel van het gratis geld in Europa gaat terug naar het moederland en deze landen hebben er geen belang bij dat hun bron van inkomsten verdwijnt.
   De realist beseft, dat je bij de neus genomen wordt, alleen de onbenul wil de minachting voor ons sociale systeem niet onderkennen.

  2. lugar

   “Het aantal illegalen in Europa is denk ik niet op één hand te tellen.”

   Dan mogen ze toch zeker wel allemaal bij jou op zolder?

 17. poldi

  In Polen, bij de Russische grens, lijkt mij een prima locatie voor zo’n kamp.
  Het zou m.i. beter zijn als Merkel zich er helemaal niet meer mee zou bemoeien, De crisis werd door haar veroorzaakt. Bovendien had ze nog de euvele moed om te proberen de asielzoekers op andere landen af te schuiven. Ze is (niet allen wat dit punt betreft) volstrekt onbetrouwbaar. Is er niet iemand die haar in vertrouwen kan zeggen dat zij niet Mevrouw Europa is, maar gewoon Bondskanselier van Duitsland?

  Anders bij Van Aartsen in de achtertuin.

  1. Stanly2000

   In Berlijn is nog een groot vliegveld wat maar niet open wil. Plaats genoeg en Mutti kan ze bewonderen en knuffelen al naar gelang nodig is.

  2. Fortiori

   @poldi, Nergens grenst Polen aan Rusland ! Check de feiten voordat U reageert. En dan: · Angela Merkel blijft ondanks dat ze aanhang heeft verloren bij Duitse verkiezingen dit jaar de meest invloedrijke vrouw ter wereld. . (Bron Forbes)

   1. Ni28

    Het woord concentratiekamp samen met het plaatje is te walgelijk om hier als vergelijk te dienen gezien het eigenlijke doel van de oorspronkelijke concentratiekampen.

  3. palko

   @poldi, iemand bestrijdt ergens dat Polen aan Rusland grenst. Tsja, die persoon heeft blijkbaar bij de Aardrijkskundeles niet goed opgelet. Immers Polen grenst aan Kaliningrad (het vroegere Koningsbergen) dat, zoals bekend, deel uitmaakt van de Russische Federatie. Ben er een paar maanden geleden op weg naar Litouwen nog bewust per auto doorheen gereden. En had daarvoor, jawel, een Russisch visum nodig.

   1. EU kok

    Palko denkt Rusland en de Russische Federatie gelijk te kunnen stellen.
    Nog even en hij/zij/het stelt dat Australië, onderdeel van commenwealth hetzelfde is als Engeland.
    Over creativiteit gesproken.

    1. Floris

     De betweters Fortiori en EU Cock zitten ernaast.

     “De Oblast Kaliningrad (Russisch: Калининградская область; Kaliningradskaja Oblast) is een Russische exclave aan de Oostzee. ”

     (wiki)

    2. Floris

     “Rusland (Russisch: Россия, Rossija), officieel ook de Russische Federatie (Russisch: Российская Федерация, Rossijskaja Federatsija), is een land dat geografisch gedeeltelijk gelegen is in Europa (Europees Rusland) en gedeeltelijk in Azië.”
     ——————————————————————–
     Kan jij niet beter patat gaan bakken, Kokkie?

     1. palko

      @Floris, prima gereageerd en een volkomen terechte conclusie. Kokkie had er blijkbaar ontzettend de pest over in dat ik zijn alter ego (?) Fortiori terecht moest wijzen. Eerst triomfantelijk en meesmuilend uitkraaien richting poldi: ‘Check de feiten voordat u reageert’. En er vervolgens achter komen dat Polen wel degelijk aan Rusland ofwel de Russische Federatie grenst.

     2. Floris

      Ja Palko, de betweters zijn over hun eigen bananenschil uitgegleden.

      Hahaha.

     3. Ernst Quispel

      Ik zie dat Floris met de hulp van Wikipedia een puntje geeft gescoord.
      Proficiat, kerel, het moet een enorme opsteker voor je zijn.

     4. palko

      Tsja, Floris, het trolsyndicaat heeft het dan minachtend over een puntje scoren. Terwijl het gewoon een driepunter was. Ha, ha.

     5. Floris

      Ja Palko, de frustraties zitten diep bij de trollen. Bijna elke dag beleven ze een afgang.

      Dat doet vooral pijn als je een megalomane narcist bent zoals Ernst.

      Toch houdt hij het al 15 jaar vol. Hij zou zich veel leed besparen als hij toe zou leggen op bloemschikken.

     6. Ernst Quispel

      Ik vind het inderdaad een felicitatie waard, Floris. Je bent een kanjer in de inhoudelijke discussie.

      🙂

     7. Floris

      Dat kunnen we van jou niet zeggen, Ernst.

 18. Pedrito

  Niks mis met dit plan van de Denen. Met links pampergejengel los je het probleem met deze gelukzoekers niet op !

 19. Heinz

  Walgelijk plaatje bij het artikel. Wout durft !

  1. Ernst Quispel

   Dit is geen kwestie van moed, Heinz, maar van onnozelheid.

 20. Two Ravens Black Kettle

  Volgens mij behoort Groenland nog tot Denemarken (of zijn ze dat niet dan kunnen z ongetwijfeld een extra zakcentje gebruiken)

  Dus mijn voorstel
  Maak enkele gigantische gelukszoekerscentra in Groenland.

  Wel gaarne buiten de bewoonde gebieden want het is niet de bedoeling dat ze de Inuit bevolking gaan lastig vallen.

  Dus Groenland
  Doen ?

  (en dan sturen we ook meteen mensen als van Aartsen, Claudia de Breij, de handelaar in angst Geert Mak en geheel de NPO en RTL mee)

  1. Frits Jansen

   Groenland is sinds 2009 een “autonoom gebied” binnen het Koninkrijk Denemarken. Ik herinnerde me nog de verhalen dat daarmee het grondgebied van de EU meer dan halveerde, iets wat de EU-zeikers op dit forum ongetwijfeld zal plezieren.
   Intussen krijgt het handvol Groenlanders nog wel miljarden subsidie uit Kopenhagen.
   Kan het zijn dat u wilt dat kansloze asielzoekers /de laatste ijsberen uitroeien?
   Enfin, ook Australië was ooit een eiland voor wetsovertreders. Als je Australische politici beschouwt zie je aan hun boeventronies nog hun criminele afkomst.

 21. Ni28

  Laat de Amsterdamse aanpak als voorbeeld nemen. Wetteloosheid heerst in de hoofdstad waar een zooi uitgeprocedeerden het voor het zeggen heeft. En men is machteloos omdat zij niets durven te doen. Legaal of illegaal, het maakt geen donder uit meer. Daar denken de Denen terecht anders over. En zolang de buitengrenzen van het EU niet bewaakt zullen worden zal Europa lijden onder de invasie uit Afrika en het Midden Oosten.

 22. Adriaan

  Het plaatje van Auschwitz zou ik zelf nooit hebben gekozen, maar de achterliggende gedachte vind ik wel juist. Een groot concentratiekamp waar statenloze asielzoekers, uitgeprocedeerde gelukszoekers, illegalen, criminelen (en dat zijn er nogal wat) met zijn allen kunnen worden ondergebracht. Voldoende verzorging zoals medische zorg, eten, drinken en een bed. Maar ook niet meer dan dat. Geen sigaretjes, geen telefoontjes, geen televisie of wat dan ook om hen te vermaken. Laat ze maar voelen dat het hier geen paradijs is. We mogen dan wel de rijkste staten van de wereld zijn, er is nog veel armoe in onze regio. Duizenden gezinnen die met alleen bijstand moeten rondkomen. Er zijn voedselbanken in Nederland. VOEDSELBANKEN. Veel mensen schijnen niet te beseffen wat dat betekent voor een gezin. Ik ken persoonlijk zo’n gezin en ze schamen zich kapot dat ze daar gebruik van moeten maken. Vluchtelingen hebben het soms beter. En dáár moeten veel Nederlanders zich voor schamen.

  1. palko

   @Adriaan, het was wellicht wijzer geweest om b.v. een foto af te beelden van het asielzoekerscentrum Traiskirchen onder Wenen. Waar al in de 70-er en 80-er duizenden asielzoekers uit vooral de communistische landen van Oost Europa centraal werden ondergebracht. Terwijl er na 1990 vooral nepvluchtelingen uit Afrika en Azië worden opgevangen. Ik ben er wel eens op bezoek geweest. Hoewel het geen luxe vakantieoord is, valt er goed te leven.

   1. Adriaan

    @Palko, de enige en juiste oplossing.

 23. Duke

  Een rotte plek in Europa. Brussel bij de EU-fascisten, Berlijn bij Wir Schaffen Das Merkel, of Kiev waar ze mee kunnen marcheren met de neonazi’s. Kiev is het verste weg en staat daarom bovenaan. Dat geitenpaadje van Rubberen Rutte verdient zich dan hopelijk ook terug.

 24. buitenbeentje

  Weer een hoop BS Wout Willemsen, maar dat zijn we hier wel gewend. Er is geen sprake van opvang binnen Europa in een concentratiekamp maar in een transitzone buiten Europa. Verder gooi ik geen paarlen voor de egotrippers hier. Wie het weten wil kan het hier lezen (Duits) https://www.krone.at/1718432

 25. Gerlos

  Super goed idee en liefst zo spoedig mogelijk uitvoeren.

 26. Pescador

  Rutte heeft hier geen tijd voor hij iste druk om alvast een nieuwe baan te regelen de sukkel

 27. meijer61200

  Mooi plaatje DDS! Zo te zien is het complex pas gerenoveerd???

 28. Vit

  Als we met z’n allen voor de uitgeprocedeerden een enkele reis boeken doe ik mee, beloofd.

 29. lanex

  In Denemarken wordt niet “enigszins” nagedacht, er wordt goed nagedacht, een iets andere ingang.

 30. Bes Tolen

  Ik heb geen enkel respect voor het asielbeleid over de jaren heen. Ik heb evenmin respect voor lieden, die asielzoekers helpen waar ik weet dat het niet deugt. Het zit zo: veel voormalige asielzoekers waren helemaal geen lieden, die enig politiek gericht gevaar liepen maar illegaal en onterecht slechts gemak en voordelen zochten in Nederland. Hieronder ook misdadigers. Die zijn er in groepen gekomen en soms aangezocht door Nederlanders.
  In de loop van de tijd kwam ik ze wel tegen en hoorde uit hun eigen mond of van mensen, die met hen omgingen hoe de vork in de steel zat. Terwijl ik wel wist om wie het ging. Dit waren enkele beweegredenen: ==we liepen geen enkel gevaar maar deden het voor onze kinderen (meer gezinnen uit Turkije) ==mijn man sloeg me vaak en nu ben ik veilig. Mijn eigen bedrijf blijft en daarom ga ik steeds terug (onder meer een heel jaar; de bijstandsuitkering wordt wel over gemaakt) (zo ook iemand met een eigen huis waarvoor je hier in duurdere plaatsen op boven het miljoen euro aan waarde uit komt) ==Een ontwikkelingshulpwerker: ik heb ook een tijdje zogenaamde asielzoekers meegenomen. Een aantal keren steeds twee of drie (maandelijks naar huis vanuit Afrika); anderen nemen er elke maand drie mee. Dat al jaren. ==Oost Afrika: we lopen daar geen gevaar. Alleen als je in een ander gebied komt, kun je problemen krijgen. ==We kunnen zoveel naar huis (Eritrea naar ik dacht; anders daar in de buurt) als ons uit komt.
  Er zijn allerlei trucs om asielzoekers en illegalen werk te verschaffen. Dat doen Nederlanders (zoals in Musselkanaal en omstreken heb ik begrepen. Daar zitten veel Rooms katholieken waar andere Nederlandse ”goedwillenden” zich bij aansluiten. Zo is me verteld. Waar ze blij zijn met asielzoekers. Ze). In een bepaald geval zou zelfs een vrouw van een Nederlandse achternaam zijn voorzien. Of dat officieel zo is gegaan, weet ik niet, ik was niet zo ad rem om die vraag te stellen.
  In een vorige woonplaats ben ik bepaalde Nederlanders gaan haten. Vooral uit kerkelijke instellingen. Die haat blijft wel. Wordt alleen maar dieper.

 31. Willem Alexander

  Goed idee, maar dan wel verschillende kampen voor verschillende groepen, want ze houden niet allemaal van elkaar en we willen geen onderlinge multiculturele ruzie.
  De onderhoudskosten voor zo’n kamp zijn minimaal. Gewoon een bordje bij de ingang van “Arbeit macht frei” en geen hond die zich buiten de poort waagt.

  FREE TOMMY ROBINSON

 32. Steve Van der Vekens

  Weeral iets wat Jan uit de straat decennia geleden al voorstelde, maar goed, beter laat dan nooit.
  Laat ze daar creperen zodat ze terug vluchten in de tegenovergestelde richting.

 33. Frits Jansen

  Heel subtiel om daar een foto van Birkenau bij te zetten.
  Als je je op de plaats waar de foto is genomen omdraait zie je de ruïnes van de gaskamers. Toen de nazi’s door kregen dat ze aan de verliezende hand waren bliezen ze in allerijl de gaskamers op, maar dat lukte maar half zodat het streven de sporen van hun wandaden uit te wissen mislukten.
  De Denen willen toch geen gaskamers?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.