Gert-Jan Segers: ‘Turk moet land kiezen’

segers_tweedekamer
Foto: Gert-Jan Segers in de Tweede Kamer, met in zijn kielzog fractiegenoot Joel Voordewind. Bron: Maurits Oussoren / DDS.

De ChristenUnie slaat harde taal uit, vooral richting de Turken en Turkije als NAVO-lid. Zo wil Gert-Jan Segers dat Turken kiezen voor één land én dat Nederland Turkije niet langer steunt als het zou worden aangevallen. Aldus de Telegraaf.

Klinkt allemaal hartstikke logisch, zij het niet dat CU in de coalitie zit en hiermee behoorlijk afwijkt van de andere partijen die de Turken hier koest willen houden zodat ze met Erdogan in gesprek kunnen blijven, over zaken als democratie en de NAVO. Segers kiest voor een andere weg en wil niet langer ‘zijn onvrije democratische verkiezingen meehelpen organiseren’, wat een contradictie lijkt.

Ik ben het met Segers eens dat buitenlandse politiek in de zin van verkiezingen of kwesties die ons niks aangaan, niet moeten worden beslecht op Nederlandse bodem. Wil je stemmen voor Turkse verkiezingen, dan heb je dat recht maar positioneer je dan ook in die invloedssfeer. Dit standpunt wordt alleen een ietwat grijs gebied wanneer je op basis van morele overtuigingen bij sommige kwesties, over de landsgrens moet kijken.

Waar Segers waarschijnlijk het meest van baalt is niet zozeer dat Turken in Nederland meebeslissen over Turkse verkiezingen, maar dat zij in zulke grote aantallen afwijken van zijn eigen waarden. Het valt alleen niet te verenigen wanneer je enerzijds pro democratie bent maar anderzijds alléén wanneer er binnen jouw politiek aanvaardbare kaders wordt gestemd. Het probleem ligt dan in integratie en acceptatie van normen en waarden waar iemand als Segers voor pleit en niet in het democratische recht van Turken in Nederland.

 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

89 reacties

 1.   

  Is maar een oplossing één nationaliteit. Geen twee paspoorten.

  1.   

   DolleDries is dat niet wat Geert Wilders al lang zegt dan vind ik het dat ChristenUnie wel steelt van Wilders

   1.   

    Ze stelen allemaal van Wilders.Het nadeel van Wilders is dat hij met zijn uitspraken en ideeën de rest ver vooruit is ,dit wekt afgunst en woede op bij de andere partijen.

    1.   

     Dolle Dries stapt er in…En dat zo vroeg op deze zonnige morgen.

  2.   

   Een pas-poort is in feite een toegangsbewijs. Als je in verre landen reist weet je hoe moeilijk het kan zijn een land in te komen zonder een paspoort van dat land .

   Toen de VVD aanstalten maakte dubbele paspoorten te verbieden stak een storm van protest op onder de zakenlui die ook nog steeds op de VVD stemmen. Die hebben vaak dubbele paspoorten om makkelijker te kunnen reizen, bijv. naar de VS en naar NL.

   Laten we niet vergeten dat de ChristenUnie een radicale variant is van het CDA die ouderwetse Bijbelse normen koestert die ook niet altijd sporen met meer moderne opvattingen van fundamentele rechten.

   Al zal DDS toejuichen dat ze in zoverre tegen godsdienstvrijheid zijn dat ze de islam verwerpen. Dat christelijke nonnen ook met hoofddoekjes rondlopen negeren ze omdat ze vooral protestants zijn in de Nederlandse Bible Belt

   1.   

    Wederom een reactie van een onbenul Frits Jansen,de comedie viert hoogtij.

   2.   

    @Fritsje jij als rasechte pleitbezorger van de islam doet natuurlijk net alsof het niet zo heel veel voorstelt, dat noemt men ook wel bagatelliseren.
    Ik verbaas mij niet eens meer over het feit dat jij het christendom erbij haalt want de islam uit de wind houden is jou enigste doel natuurlijk.

    Verder begrijp jij geen reet van deze discussie ook om dat je geen integriteit naar Nederland hebt.

    Dubbel paspoort betekent dubbel moraal oelewapper.

    Nog even een dingetje, de islam is een ideologie.

    De islam is een systeem, een ideologie met componenten:
    – militair (jihad)
    – economisch (uitlenen zonder rente)
    – justitieel (sharia)
    – religieus (koran) de religieuze component is niet los verkrijgbaar, het is onderdeel van…

    1.   

     Ik pleit er hooguit voor niet hysterisch te doen over de islam.
     Hoe Nederlands ik me voel staat daar trouwens los van.
     En deze discussie gaat over nationaliteiten, niet over religies.
     Allicht dat de islam niet zonder Koran kan, evenmin als het christendom zonder de Bijbel kan.
     Rente is trouwens ook in het christelijke deel van Europa praktisch afgeschaft.
     En gezondheidsfreaks willen na de sigaret ook het bier afschaffen, ook al heel islamitisch.
     En als ik hier zeg dat de Sharia ook veel goede kanten heeft zullen bij de reaguurders wel alle stoppen doorslaan.

   3.   

    Katholieke nonnen, die zijn dus niet protestants zoals de CU, lopen niet op de hoeken van de straat hun seksespecifieke achterstelling uit te venten. Ook zijn er geen katholieke pubers en jongeren die meisjes zonder hoofddoek lopen na te sissen. Maar er is wel een en ander aan te merken op de CU. Ze laten opmerkelijk weinig over de moraal van Alexander Pechtold en zijn volgelingen horen.

    1.   

     @Sjun sinds wanneer is het verplicht om ergens iets van te zeggen of te vinden?
     Alhoewel ik het wel vreemd vind dat men geen statement maakt dat dan weer wel.

   4.   

    Simpele Frits Jansen,

    De hoofdbedekking die nonnen dragen worden niet bij naam “hoofddoekjes of kopvodden genoemd”.

    Daarbij zie je nonnen maar sporadisch in het openbaar maar eerder in kloosters of de tuinen hiervan.

    De kopvodden waar u het over heeft zijn de dwangmatige onderdrukte moslima’s die hun ideologie héél irritant in het Westen willen laten gelden en lopen wel elke dag in het “mooie” Nederland het uitzicht te verpesten.

  3.   

   Anders dan Marokkanen kunnen Turkse Nederlanders wel van hun Turkse nationaliteit af, maar dat is een ingewikkelde en dure procedure – die uiteindelijk alleen maar nadelen heeft. Zo kunnen Turken die hun paspoort “inleverden” niet meer terug naar Turkije om daar weer te gaan wonen – terwijl Nederlandse Turkenhaters niets liever zouden willen dat ze oprotten. Verder wordt het lastig met erven, zeker als het om onroerend goed gaat. En wanneer je als niet(meer) Turk naar Turkije wilt moet je een visum aanvragen van USD 20 – dat gelukkig makkelijk wordt verstrekt.,

   Bovendien krijg je dan weer de discussie of Nederlandse zakenlui die ook een Amerikaans paspoort hebben dat zouden moeten inleveren, wat hun bewegingsvrijheid beperkt. En die zakenlui vormen nog steeds een deel van de VVD-achterban.

 2.   

  Veel migranten voelen zich meer verbonden met de landen van herkomst ( waarden/normen/levenswijze) dan met het Westen. Zelfs bij velen van de tweede en derde (islamitische) generatie.

  Demograaf Jan van de Beek zegt o.a. het onderstaande daarover:

  „Uit cijfers van het onderzoeksproject World Values Survey blijkt dat het Afrikaans-islamitische cultuurcluster het verst verwijderd is van ons Noord-Europese, protestantse cluster. Dus we halen de mensen binnen die in normen en waarden het vérst van ons verwijderd zijn.

  Veel asielzoekers willen helemaal geen westerling worden.

  De werkelijkheid is: velen van hen zijn weliswaar gecharmeerd van onze welvaartsstaat, maar niet altijd van onze taal en cultuur en normen en waarden. En als je over de jaren miljoenen van hen toelaat zou dat geen gevolgen hebben voor jouw samenleving?”

  1.   

   In onderstaande link kunt u het hele artikel lezen van Demograaf Jan van Beek over het migratie issue. (maak gebruik van de zoom functie op de website)

   https://i.redditmedia.com/W_y8lgPuyQ6zurB5ZNmrlx1YeGL64jjVjz20T_VGtxM.jpg?s=16a4c14161cb809be0fc9c9bba5252bb

 3.   

  Ik vind dat een ieder die het thuisland heeft verlaten en verruild voor een ander thuisland, haar land moet kiezen. Ook de Turken.

  1.   

   @Guus, dit is een wil opleggen. Laat dat lekker aan de persoon zelf over, maar wèl een keuze laten maken.

   1.   

    Volgens mij zeg Guus dat ook

   2.   

    Ja, dat bedoel ik ook.

    1.   

     Ja, maar niet duidelijk genoeg. Je zegt dat iemand die naar een ander land verhuist haar land moet kiezen. Bedoel dan het nieuwe of het oude land.

     1.   

      Adriaan,

      Dat mag men, inderdaad, zelf weten, maar je zou verwachten dat men kiest voor het land waar men heen ging en niet hetgeen men verliet.

     2.   

      Het probleem is dat ze kiezen voor de voors van NL (gratis geld, zorgstelsel, kinderbijslag) maar de normen/waarden van Erdogans liefhebben. Ik ben ook tegen dubbele nationaliteit. Die Turkse nationaliteit kun je alleen volgens mij niet kwijtraken?!?

     3.   

      Arie B,

      Dat vind ik een brug te ver: ik denk dat er in Nederland veel werkende (dus geen profiteurs) Turken zijn die hangen naar Turkije. Hetzelfde geldt overigens voor allochtonen van dertig andere herkomstlanden.

      Een land is immers meer dan een stukje grond dat is afgebakend met een grens, een nationaliteit meer dan een paspoort. Allochtonen zullen altijd deels aan het eigen land blijven hinken. Omgekeerd geldt hetzelfde voor geëmigreerde Nederlanders in het buitenland.

   3.   

    @Adriaan of Nederlands paspoort en je conformeren aan de Nederlandse wetgeving of Turks paspoort en dan lekker opzouten..
    Het wordt juist tijd dat er eens spijkers met koppen geslagen worden hier..

  2.   

   Guus: Eindelijk eens volledig met je eens!

  3.   

   Ik vind van niet want bij wangedrag is het Nederlandse paspoort in te trekken en de persoon in kwestie het land uit te zetten met zijn Turkse.

   1.   

    Ps, Elk nadeel hep zijn voordeel.

   2.   

    Ja, in uitzonderlijke gevallen kan men lieden het paspoort ontnemen, indien er een ander paspoort beschikbaar is. Laatst deed Grapperhaus dat nog bij enkele naar Syrië vertrokken malloten.

    Dat wordt lastig als een persoon enkel een Nederlands paspoort heeft.

    1.   

     Dat bedoel ik dus.

    2.   

     @Guus als mensen kiezen om in een ander land oorlogsmisdaden te plegen bestaat de kans dat het paspoort ingetrokken wordt, ik ben voor het intrekken want er zijn namelijk, vind ik, consequenties verbonden aan verkeerde keuzes, tegenwoordig wordt men teruggehaald en wordt men uitgebreid begeleid naar uitkering, re-integratie terwijl dit volwassen mensen zijn die “volwassen” keuzes maken.

     1.   

      Rechtsaf: “… tegenwoordig wordt men teruggehaald en wordt men uitgebreid begeleid naar uitkering, re-integratie terwijl dit volwassen mensen zijn die “volwassen” keuzes maken.”

      Nee, tegenwoordig wordt hen het paspoort ontnomen. Zoals ik schreef.

     2.   

      @Guus dat is politiek niet correct hoor, ik heb begrepen dat er maar van een paar het paspoort is ingetrokken, de rest wensen ze, en met name kinderen natuurlijk want dat ligt lekker gevoelig, terug te halen naar IslamNederland..

     3.   

      Rechtsaf,

      Dat heeft u verkeerd begrepen.

      https://www.rtlnieuws.nl/nederland/rutte-nederland-haalt-geen-kinderen-uit-kampen-syrie

      Grapperhaus wilde de kinderen aanvankelijk over laten komen, maar werd vervolgens teruggefloten door zijn baas. Een dag erna moest Grapperhaus alweer toegeven dat hij een te grote mond had gehad.

     4.   

      @Guus uberhaupt van de vraagstelling gaan de wenkbrauwen al fronzen natuurlijk.
      Vertrouw jij dit kabinet?

     5.   

      Rechtsaf,

      Ik ga af op de feiten.

  4.   

   @Guus mijn mond valt echt op de grond

 4.   

  Heel veel Turken voelen zich geen Nederlander en toch hebben ze een Nederlands paspoort. Waarom begrijpen Nederlanders dat dit niet goed zit en onze volksvertegenwoordiger zien dit niet? Ik vraag me dikwijls af, zijn veel Nederlanders nou zo dom?

  1.   

   Ja buiten de PVV stemmers zijn deze op dit punt inderdaad dom.Van enkel partij iets minder dom maar van de linkse partijen heel dom.

 5.   

  Gelukkig heeft Gert-Jan Segers het licht gezien en wil deze 5de colonne aanpakken ik zou zeggen ga samenwerken met FvD en PVV, meer partijen met hetzelfde doel staan sterker.

  1.   

   Zalig is de eenvoudige van geest :)

   1.   

    Dan moet jij wel heilig zijn!

    1.   

     :)

  2.   

   Zcooby,

   Al zou je het niet geloven ….De SGP hoort daar ook bij.

 6.   

  Dat Segers dat zomaar durft.

  1.   

   Segers is een grote man. Hij maak zelfs een komma uit een punt.

 7.   

  Al is Wilders visie nog zo ….. de realiteit achterhaald hem wel.

 8.   

  Nederlands paspoort of oprotten

  1.   

   Je brengt het wel erg grof maar ik ben het wel met je eens.

  2.   

   @pescador.

   Mee Eens!
   Echter mogen er van mij uitzonderingen bestaan. Zo mogen van mij mensen uit Germaanse landen hier best een extra paspoort krijgen.

   1.   

    “Germaanse landen”: onze Stormfrontvogel laat weer een poepie vallen.

 9.   

  Natuurlijk mogen de Turken zelf kiezen, en inderdaad, dat zou ook best moeten. Kiezen ze ervoor Turk te zijn, en voor het islamitische ongeïntegreerde deel van dat volk vind ik dat noodzakelijk, dan z.s.m. ophoepelen naar Erdogan, ga hem lekker dienen in Turkije.

 10.   

  Hé hé ze worden eindelijk eens waker daar in Denhaag.

 11.   

  Seegers volgt Wilders, wat leuk! Hoe vaak heeft Wilders niet op een paspoort geappelleerd? De opleggers van het cordon sanitaire worden nu pas bewust van zijn kritiek. Beter later dan nooit. Nu nog consequenties aan verbinden anders blijft het loze praat. Laat migranten kiezen, Nederlander of Turk of Marokkaan e.d. maar niet beide. Daarmee wordt de nieuwe Nederlander waardevoler. Hier graaien en in hun land bouwen moet niet kunnen. Hier democratie plunderen en in hun land autocratie steunen ook niet.

 12.   

  Ik verwacht voor Guus een reprimande van Quispel.

  1.   

   Maar ik verwelkom zijn uitspraak.

   1.   

    Ni28,

    Hemel: als u die uitspraak verwelkomt, verwacht ik een reprimande voor u van uw Grote Vriend. Hij is namelijk geëmigreerd naar Duitsland, maar hinkt nog steeds op Nederland.

    Ach, krijgen we beiden een reprimande. ;-)

  2.   

   @Ni28: Rugridders vallen elkaar niet zomaar af hoor. Ik hou er zelfs rekening mee dan Guuslim en Ernstlam dezelfde zijn. Het zijn in elk geval beide islambecielen.

   1.   

    Ik ben zijn opmerking beetje cryptisch.

 13.   

  Erdogan stemmers,l
  Ze zijn ultra nationalistisch.
  Zij snappen niets van democratie, anders zou je nooit de macht in handen geven aan één persoon.
  Ze zijn slecht tot niet geïntegreerdf.
  Turkije en Erdogan op de 1e plaats en Nederland is maar bijzaak. …
  Deze groep is geen aanwinst voor de Nederlandse samenleving, Eerder een a pain in the ass.

  Ik wacht gespannen op het vervolg, wordt het nu duiken voor de andere coalitie partijen of gaan ze naast Seegers staan?
  Anders moet binnenkort in dit theater, Seegers op het matje bij Rutte komen, want uit de pas lopen mag niet van Rutje dus kan Segers zeker op een reprimande rekenen.
  En daarna horen we er niets meer over.
  Aardig geprobeerd.

 14.   

  Gert Jan Kakelt wat maar als Glibberrutte kraait weet hij niet joe snel hij weer op stok moet gaan. Hypocriete kwijlebabbel

 15.   

  De vergelijking tussen de katholieke nonnen en moslima’s is krom. De nonnen vertegenwoordigen de Europese cultuur en dat doe moslima’s niet.

  1.   

   Ni28..

   Europees!? Hoe!? Hoe is de christelijke cultuur Europees!?!
   Wordt eens wakker man!!
   Het christendom komt uit precies de zelfde woestijn als de Islam en het jodendom!
   Weg ermee dus!

  2.   

   Inmiddels wel, de islam behoort tot de Europese cultuur, of je dat nu leuk vindt of niet.

   1.   

    Nee Ernst.
    Abrahamistische religies hebben geen origine in Europa. Met alle beste wil van de wereld niet.
    Het enige Europese wat het christendom bezit, zijn de afbeeldingen van een blonde Jezus met blauwe ogen…

    1.   

     @Meinoud onderschat het geloof in Jezus niet die is vele malen groter dan men zou verwachten..

     1.   

      @rechtsaf.

      Ga jij maar lekker die dooie (..) aan een stok aanbidden dan. ;)
      Dan gaan de mensen die niet geloven in een heilige profeet gewoon verder met dingen die er wel toe doen…

     2.   

      @Meinoud je kunt iig niet zeggen dat je het niet wist want het wordt tegen je gezegd…
      Jezus is dé weg, de waarheid en het leven niemand komt tot God de Vader dan door Hem.
      Jesus is my savior not my religion..

     3.   

      @RA: Amen to that brother!

    2.   

     In die logica is de westerse cultuur evenmin christelijk.

     1.   

      @Ernst jouw logica is dat jij als islamsloeries vindt dat er niet voldoende islam Nederland is en een grote smoel hebben over het christendom maar de islam toejuichen, zoals ik al zei, jullie zijn landverraders…

     2.   

      @RA: Ernstlam de islambeciel bedient zich graag van eigen feitjes, gebaseerd op westers wensdenken. Je kunt er hooguit om lachen. :)

     3.   

      @lugar het soort humanisme dat de plank volledig misslaat..

     4.   

      @RA: Ergens las ik ook iets anders, het staat op de site van W. Hütten:

      Uw dienaar houdt van de Tao, en dat gaat verder dan alleen maar techniek.

      Toen ik begon met het ontleden van runderen, zag ik alleen maar hele runderen voor me. Na een tijd zag ik ze niet meer zo en vandaag de dag benader ik ze met mijn geest en niet met mijn zintuigen. De natuurlijke structuur volgend, geef ik dan een klap op de grote gewrichten, snijd ik in de grote openingen, naar de manier waarop het beest in elkaar zit.

      Het mes van uw dienaar hier doet daarom al 19 jaar dienst en er zijn vele runderen mee in stukken gedeeld; toch is het nog zo scherp alsof het pas van de slijpsteen kwam.

      Zhuang Zi

     5.   

      Ook kan Hütten zich goed herkennen in de geloofsovertuiging van Dag Hammerskjöld die schreef:

      Ik weet niet wie – of wat – de vraag stelde.
      Ik weet niet wanneer hij gesteld werd.
      Ik herinner me niet dat ik antwoordde.
      Maar een keer antwoordde ik ja aan iemand – of iets.
      Uit dat moment komt de zekerheid voort
      dat het bestaan zinvol is en dat mijn leven daarom,
      in onderwerping, een doel heeft.
      Uit dat moment wist ik wat het is “niet terug te zien”,
      “zich niet te bekommeren om de dag van morgen”.

     6.   

      Er wordt hier toch weer een zekere g.r.o.n.d.l.i.j.n zichtbaar…

    3.   

     @rechtsaf…

     “…Jezus is dé weg, de waarheid en het leven niemand komt tot God de Vader dan door Hem.
     Jesus is my savior not my religion..”

     Pfffrrrttt…. hahaha!
     Ja joh! ‘Tuurlijk. Nu neem ik je voor altijd héél erg serieus! Haha, vooral dat laatste in het Engels..
     Als je dat nu in het Nederlands had geschreven.. of klinkt het in het Engels(met een hoogst waarschijnlijk Amerikaanse tongval) véél ‘cooler’?

     Er is maar één vader, rechtsaf, en dat is de Worden de Alvader… ;)

     1.   

      Worden moet Wodan zijn..

     2.   

      @Meinoud heerlijk diegene die het hardst schoppen dat zijn de goeie.

      Maar speciaal voor jou in het Nederlands.

      Jezus is mijn redder niet mijn religie

     3.   

      @RA: Amen to that brother! PTL!

     4.   

      @lugar..

      ..juist ja! Zeg ‘t maar.

      ( :) hehe)

  3.   

   De christendom mag ontstaan zijn van het Jodendom(heeft dus niet met de islam te maken) maar heeft sindsdien zijn ontwikkeling tot de vorm die wij nu kennen op Europese continent doorstaan.

 16.   

  Wat Segers hier zegt is duidelijk! 100% mee eens. Echter, hij zit met de CU in dit kabinet. Hij kan meer bereiken dan partijen in de opposite. Dus, wanneer dat niet gebeurt kunnen we zijn opmerkingen beschouwen als een praatje ‘ voor de bühne’. Iets waar de CU goed in is. Ben benieuwd, misschien dat de CU ook wat naar rechts gaat opschuiven. Zou fijn zijn.

 17.   

  Grootspraak. It’s never going to happen. Segers is gewoon een politieke lul in een duur blauw pak. Niks meer en niet minder. Roeptoeteren en niks voor elkaar krijgen.

 18.   

  Erdogan heeft de analfabeten en de Turkse nationalisten van het Turkse platteland naar ons gestuurd.
  En de vervloekte Deugmensen blijven maar beweren dat het allemaal moet kunnen en dat het een verrijking is en dat die mensen niet meekomen omdat ze sociaal / economisch achterlopen en dus extra subsidie verdienen.

  Nee! Het zijn Moslims die een afkeer hebben van ongelovigen en niet willen meedoen met de Nederlandse samenleving. Liever dromen ze met een uitkering van een Groot Turks Rijk, onder leiding van de Islamo fascist Erdogan.

  Gek…ik krijg meer een gruwelijke hekel aan die “wir schaffen das”-Deugdmensen dan aan de Turken.
  Hoe zou dat toch komen ?

 19.   

  Onze politici en linkse dromers doen ons denken dat de islam tot westerse cultuur behoort. Verder dan een paar kruistochten is het niet gekomen en ook de Turken zijn later onder de Donau afgeslagen waaraan wij de vrijheid samen met de croissant aan overgehouden hebben als teken van de overwinning op de islam. Meer dan die croissant behoort dus niet tot westerse cultuur. Islam wordt tegen de zin van de Europeanen geïmporteerd door dwaze diversiteit dromers.

  1.   

   Het verklaart ook de houding van de Visegrad landen(en ook de Balkan landen) tegenover de islam, die lusten zij namelijk niet.
   Een mooi artikel van iemand die de Visegrad landen echt begrijpt en waarom de migranten top een aanfluiting is kunt je hier lezen:
   https://opiniez.com/2018/06/30/eu-migratietop-betekent-succes-voor-visegradlanden/freekvanbeetz/#comment-4713

   1.   

    Goede tweet van Gajentaan.

    Iedereen kreeg zijn zin.

    Orbán : geen gedwongen migratiequota
    Macron: opvangcentra in EU
    Kurz: opvang buiten EU + bewaking buitengrens
    Conte: belofte minder migranten in Italië

    Waaraan we kunnen toevoegen:

    Rutte: Turkije-achtige deals met Noord-Afrikaanse landen.
    Merkel: haar bondskanselierschap.

    Kennelijk heeft iedereen er iets bij gewonnen. Waarbij ook toegegeven is dat migratie in Europees verband moet worden opgelost.

 20.   

  Het is geen harde taal maar gewoon de WAARHEID
  Ja de hielen likkers zullen het wel afkeuren verbaast verast ongeloof Zorg gewoon voor EEN Paspoort een NATIONALITEIT Stop met al die onzin smoes ja ze moeten wel nu dan gaan ze maar terug of alleen geen NL Maar Hr Segeers is wel een ZEER grote huigelaar waarom blijft hij dit waardeloze kabinet steunen Hoogmoed waanzin geloofs verlakkerij Ook in deze man weinig vertrouwen De uitvinding van de twee paspoorten zijn van het CDA Lubbers en Groenlinks Rabani Lees ook eens het boek pas uit over de EURO misschien dat de juigers over die mededeling graag willen dat NL exit gaat

 21.   

  Geen woord verkeerd gezegd hr. Segers, nu de dubbele paspoorten verbieden en misschien beginnen die Turken en Marokanen dan iets meer te begrijpen hoe de Nederlandse samenleving in mekaar steekt.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!