Cartoonwedstrijd over Mohammed van Wilders: 'al honderden inzendingen binnen'

Geen categoriejun 29 2018, 21:00
Later dit jaar wil PVV-leider Geert Wilders een cartoonwedstrijd houden over Mohammed en daar zijn mensen nogal enthousiast over. Als we hem moeten geloven zijn er al honderden inzendingen binnen en zullen dat er alleen nog maar meer worden. De wedstrijd is gebaseerd op een wedstrijd die gehouden is in de Verenigde Staten een aantal jaar geleden.

Wilders zei eerder tegen de schrijver van een nieuw boek over hem dat hij de cartoons eenmalig in een tijdschrift à la Charlie Hebdo wil uitgeven. „Een week geleden waren het er honderd, en nu al meer dan tweehonderd”, aldus de PVV-leider vrijdag bij het in ontvangst nemen van het boek van schrijver Arthur Blok. Wilders voegde daar aan toe dat de inzendingen van „overal uit de wereld” komen.

De selectie van de winnaar zal plaatsvinden in het beveiligde deel van de Tweede Kamer, waar het grootste deel van de PVV-fractie zit. Het zal aan de winnaar en de nummers 2 en 3 zijn of ze met naam worden genoemd. „En als ze dat niet willen, respecteren we dat ook.”

Er is nog niet veel maatschappelijke commotie rondom de wedstrijd en vooralsnog lijkt het normaal te verlopen. Toch kijk ik al uit naar de Kafkaesque debatten op tv die zullen gaan over haat, en respectloosheid naar de islam en moslims. Alsof je weer honderden jaren terug in de tijd gaat en het hebt over religieuze censuur. Bizar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten