Gert-Jan Segers: 'Turk moet land kiezen'

Gert-Jan Segers: 'Turk moet land kiezen'

Gert-Jan Segers in de Tweede Kamer, met in zijn kielzog fractiegenoot Joel Voordewind. © DDS.

De ChristenUnie slaat harde taal uit, vooral richting de Turken en Turkije als NAVO-lid. Zo wil Gert-Jan Segers dat Turken kiezen voor één land én dat Nederland Turkije niet langer steunt als het zou worden aangevallen. Aldus de Telegraaf.

Klinkt allemaal hartstikke logisch, zij het niet dat CU in de coalitie zit en hiermee behoorlijk afwijkt van de andere partijen die de Turken hier koest willen houden zodat ze met Erdogan in gesprek kunnen blijven, over zaken als democratie en de NAVO. Segers kiest voor een andere weg en wil niet langer 'zijn onvrije democratische verkiezingen meehelpen organiseren', wat een contradictie lijkt.

Ik ben het met Segers eens dat buitenlandse politiek in de zin van verkiezingen of kwesties die ons niks aangaan, niet moeten worden beslecht op Nederlandse bodem. Wil je stemmen voor Turkse verkiezingen, dan heb je dat recht maar positioneer je dan ook in die invloedssfeer. Dit standpunt wordt alleen een ietwat grijs gebied wanneer je op basis van morele overtuigingen bij sommige kwesties, over de landsgrens moet kijken.

Waar Segers waarschijnlijk het meest van baalt is niet zozeer dat Turken in Nederland meebeslissen over Turkse verkiezingen, maar dat zij in zulke grote aantallen afwijken van zijn eigen waarden. Het valt alleen niet te verenigen wanneer je enerzijds pro democratie bent maar anderzijds alléén wanneer er binnen jouw politiek aanvaardbare kaders wordt gestemd. Het probleem ligt dan in integratie en acceptatie van normen en waarden waar iemand als Segers voor pleit en niet in het democratische recht van Turken in Nederland.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties