Nieuwe linkse strategie: Kiep klimaatplannen over het hek van volgende colleges

Nieuwe linkse strategie: Kiep klimaatplannen over het hek van volgende colleges

'Gemeentes bulken van groene ambities' beweren ze in het AD maar iedereen snapt natuurlijk dat de winst van GroenLinks daar de hoofdreden voor is. De strategie die komt kijken bij de realisatie van die plannen, lijkt ook typisch GroenLinks...

Sommige gemeentes willen al rond 2020 energieneutraal zijn, wat eerder lijkt op codetaal voor 'elektrisch, en het boeit niet waar de stroom vandaan komt.' Zes op de tien gemeentes heeft al een jaartal geprikt waar ze geen grammetje CO² meer de lucht in willen slingeren. Het schrijnende is echter: niemand weet nog hóe ze dat willen gaan doen! Geen budget, geen plan, alleen maar een stip aan de horizon.

Je kunt nu al raden hoe dit de komende jaren eruit zal gaan zien. Belastingen op alles wat niet deugt, wordt verhoogd. Daar worden de linkse colleges op afgerekend en vervangen door mildere/rechtsere colleges, die ineens moeten dealen met 'afspraken' zoals vroeger de juffrouw afspraken maakte met haar leerlingen, zonder dat de leerlingen echt inspraak hadden. Gewoon orders dus.

In de periode dat die afspraken worden gemaakt krijg je natuurlijk een hoop symboolpolitiek te zien. Zonnepaneeltje hier, moestuintje daar, de verwarming en het licht op het gemeentehuis mag uit en er wordt een of andere groene dag uitgeroepen waar iedere ambtenaar in recyclebare kledij achter het loket zit. En dat is allemaal nog tot daar aan toe want daar heeft u als burger relatief weinig last van. Waar het een probleem gaat worden is politieke onwil en incompetentie die haast als een natuurwet haar intrede maakt bij dit soort ambities. Te lang gebeurt er niks substantieels en voelt men de hete adem van een huilende Jesse Klaver in de nek hijgen, waardoor er lompe beslissingen worden genomen in de vorm van windmolens in natuurgebieden, gebouwd op te duur verkochte grond of het bouwen van lelijke stadshaarden die toch niet efficiënt blijken te zijn.

En dit hele circus voltrekt zich als een soort milieu-penis-meting tussen gemeentes terwijl types als Trump met één beleidsverandering alle CO² besparende maatregelen teniet kunnen doen. 'At least we tried' zeggen de linkies dan en zit de rest van Nederland tegen lelijke windmolens aan te kijken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties