Gevangen in Mechelen verstoren minuut stilte massaal met ‘Allah Akbar’

Toen de minuut stilte begon voor de slachtoffers van de terreurdaad in Luik klonk er toch wat anders dan de verwachte totale stilte in de gevangenis te Mechelen. Zo meldt het Belgische Nieuwsblad.

De aanslag in Luik van een paar dagen geleden, die twee dode agenten en een dodelijk getroffen voorbijganger tot gevolg had, werd gisteren herdacht met een minuut stilte. Het grootste deel van de Belgen deed mee uit respect voor de slachtoffers maar in Mechelen liep dit totaal anders!

Het hele tafereel wordt omschreven als een scène uit Planet of the Apes waar haast geen enkele gevangene zich normaal en respectvol kon gedragen. Iedereen begon luidkeels ‘Allah Akbar’ te roepen en op de deuren te bonken als een malle. De gevangenisdirectie voelde zich niet langer veilig en overwoog zelfs om de politie in te schakelen. Dit bleek echter uiteindelijk niet nodig te zijn. De ‘daders’ zijn allemaal genoteerd en worden onder verscherpt toezicht in de gaten gehouden door medewerkers van de gevangenis.

Dit laat wel weer zien dat de denkbeelden niet verdwijnen na opsluiting van zulk volk. Er wordt niet gederadicaliseerd, ze komen er niet beter uit dan hoe ze erin zijn gekomen en zelfs in de gevangenis lopen ze nog steeds te provoceren. Absoluut gebrek aan respect door dit tuig.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Original NL

  Religieuze fanatici zijn niet te deradicaliseren
  die moeten na het uitzitten van hun straf direkt het land worden uitgeschopt.
  Laat je deze haatbaarden gewoon weer los zijn aanslagen voorgeprogrammeerd!

 2. swetsnek

  Allah tussen de ogen en rap wat ogeruimt staat dan netjes

  1. Paaldanseres

   En kost ook nog eens veeeeel minder… dus…. meer, meer, meer lood tussen de oogjes.

 3. Steve Van der Vekens

  Levenslang geven. Dat ze dan maar zoveel Ahalu Akbaren als ze willen.

  1. sonar

   Steve ,dat kost te veel,gewoon opruimen en op vuilnisstort of oven.

 4. Ernst Quispel

  Tja, bajesklanten.

  1. lugar

   🙂

 5. Svetlana

  Allahu Agbar moet kunnen. Het is werkelijk het alle mooiste wat je kunt zeggen. Het klinkt als muziek in de oren

  1. B. Pascal

   Het klinkt als muziek voor slechte hoorders. Het is een vloek voor de wereld.

   Satan is de Grootste. De dood wordt verheerlijkt!
   Duidelijke volgers van de vader van de dood, de satan.

 6. Zcooby

  De enige deradicaliserings ingreep is een lobotomie uit te voeren bij deze personen dan heb je geen last er meer van dat ze dat roepen.

 7. sjun

  Je verwacht het niet… De samenleving hoeft natuurlijk niet blootgesteld te worden aan zulke roofdieren. Maar er verandert pas wat aan het huidige pappen en nathouden bij andere politiek met andere politici. Neem dat mee als je weer de kans krijgt om politiek mandaat te verlenen.

 8. Ritter

  Het is de islamitische ideologie met hun martelaarschap die mensen drijft tot jihadistische praktijken.

  Helaas word dat feit ontkend door de politieke elite en hun vriendjes in de media.

  Het is een bekend thema in de islam.
  ———-

  ” Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.

  Voor de moslim van gisteren en die van vandaag, is er maar één Koran zoals er ook maar één Profeet is. De islamist is net zo goed moslim als de mysticus, omdat beiden zich beroepen op deze twee fundamenten. En beide fundamenten, Koran en Profeet, roepen op tot strijd.

  Hier op aarde moet de strijd voor de overwinning van de islam doorgaan zolang het pleit nog niet beslecht is. Vrede is alleen een optie wanneer de overwinning onmogelijk of twijfelachtig lijkt.

  Maar veel meer nog is vrede de beloning van het paradijs, wanneer de hele wereld gepacificeerd is. Natuurlijk is er een onmiskenbaar ideaal van vrede, maar dat is in feite een pacificatie-ideaal. Vandaar dat er geschreven staat, over vijanden: ’En indien zij neigen naar de vrede/ neigt gij dan ook daartoe’ (soera 8, 61-63). Maar lees ook het vers dat hieraan voorafgaat (verzen 60-62): ’En maakt voorbereiding tegen hen/ met wat gij kunt aan weerstandskracht/ En uitrusting van paardenvolk/ om daarmede te verschrikken/ Gods vijand en uw vijand.’

  https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

 9. Birrocudaq

  Misschien is het leuker eerder een lobotomie op Svetlana toe te passen.Men vraagt zich af of zij inderdaad de persoon is die je je voorstelt als je haar naam leest of is het mischien een boerkadraagster die zich hierachter verbergt.

  1. swetsnek

   Het is Ernst Wi.m hu.tten uit den haag niet op reageren dat is het beste

 10. Ruud562

  ..

 11. Jantje

  Tegen de muur zetten die beesten.

  1. denk eens na

   beledeging voor het dier

 12. Ruud562

  Bij

 13. Pescador

  Ik weet de oplossing

 14. falschirmjager

  Gevangenen die Alla Akbar schreeuwen achter de deur houden ransoeneren tot de dood intreedt.

 15. Hentheman

  Zo’n Argentijnse “rondvlucht” lijkt mij een prima oplossing, lekker met zijn allen een beetje spartelen in de zee, wel ver uit de kust aub….

 16. Gerlos

  Wat een kut volk die moslim extremisten het liefst dumpen in de woestijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.