HAHA! Penthouse Pechtold pleit voor duidelijkere integriteitsregels

‘I misinterpreted the rules’ zei Cartman ooit in een aflevering van South Park over vals spelen en wat te doen als je gesnapt werd. Dit was vast niet bedoeld als handleiding voor politieke leiders!

Pechtold zal het een zorg zijn, die maakt mooi gebruik van de schijnbeweging en wil zichzelf nu als voorvechter van een anti-corruptiebeweging profileren waar hij slachtoffer is geworden van de multi-interpretabele regels van het schenkingsregister. Hoe kríjg je het voor elkaar?!

We hebben het hier natuurlijk over z’n Penthouse van ‘slechts’ €135.000 in Scheveningen, waar menigeen vraagtekens bij de daadwerkelijke waarde zet, die Pechie zou hebben gekregen van een ex-diplomaat en vervolgens niet had aangegeven bij het schenkingsregister. Het ging immers om privé-zaken dus dan hoefde dat volgens hem niet (Bullshit want de regels maken geen onderscheid zolang belangenverstrengeling een rol kan spelen).

Waar heel Nederland zag dat Greco, de anti-corruptiegroep van de EU, Pechtold op de vingers tikte om zijn appartement, ziet Pechtold zichzelf dus slechts als slachtoffer en zien wij het allemaal verkeerd. “Ik roep het presidium op: wees duidelijk”, aldus Pechtold. “De regels zeggen nu niet dat ook privé-zaken erin moeten.” De Telegraaf pakt hier nog de hilarische en cynische zin achteraan: “Hij vreest dat anders ook toekomstige Kamerleden tegen de onduidelijkheid aan kunnen lopen.” Wat een baken van integriteit en moreel besef is die man!

Ondanks alles blijft hij achter zijn besluit staan om het geschenk niet te laten registreren in het register. Waarschijnlijk heeft hij het appartement nodig om in uit te kunnen huilen na de volgende verkiezingen als D66 in elkaar is gezakt en de partij hem eindelijk op laat stappen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. B. Pascal

  Wanneer je een fout maakt, dien je excuus te maken.

  Dit kan op 2 manieren:
  1. je bied excuus omdat je een fout maakt, erkenning
  2. je bied excuus omdat je manier bij een ander verkeerd is gevallen. Het ligt aan de ander dat jou manier verkeerd is gevallen.

  In de politiek moet je je ”fout” altijd als 2. proberen uit te werken.

  1. meanstreak2099

   er is meestal een derde optie die ze vaak gebruiken, geef een ander de schuld zodat jou fout niet zo opvalt

  2. Rechtsaf

   @B.Pascal en 3 gewoon liegen onder het mom “met de kennis van nu” of “ik heb de kamer verkeerd geïnformeerd” of “ik heb de memo nooit gezien” zo maar even een paar..

 2. Meester Kong

  ” waar menigeen vraagtekens bij de daadwerkelijke waarde zet”

  Kom op zeg, appartement er naast staat te koop, vraagprijs 165000 euro.
  Volgens makelaar is het appartement van Peggie exact dezelfde.
  Armoedige appartementen……

  1. Vit

   Linkje?
   De laatste berichten luiden 198.000.

   1. Meester Kong

    Verdorie kan de link niet meer terug vinden.
    Verslaggever van prog.. Jinek ging met makelaar naar penthouse naast die van Peggi.
    40 vierkante ouwe meuk.

    1. DolleDries

     Komt hij met Jinek aan zetten.

 3. DolleDries

  Het is wel zo met een dief vang je dieven of wel met een corrupte politieker vang je andere corrupte politici.

  1. Meester Kong

   Peggie is volgens @DD corrupt?
   Leg eens uit.

    1. Meester Kong

     Kom je aanzetten met een column als uitleg………….

     1. DolleDries

      Ja en?

 4. ruudjeenjose

  Pechtold is gekozen door vele huichelachtige Nederlanders. Ons land zit vol met huichelaars en wegkijkers.Hopelijk stikken zij in de islam of de vluchtelingen.

 5. Ben Zine

  Haha, wat een dwaas. Kereltje Penthouse moet echt tegen zichzelf worden beschermd. 🙂

 6. Duckday

  Vreemd als het allemaal eerlijk zou zijn dan maak je er toch niet zoveel drukte om en kom je er eerlijk vooruit al zou het prive zijn Maar hier zit toch wel een addertje onder het gras Deze zaak stink aan alle kanten en het is ook raar dat er bijna niemand in dit kabinet en kamer er op door gaat vragen Dat zou kunnen duiden dat er veel zaken onder de tafel gaan en diverse het flink onrustig hebben met de angst dat er nog meer naar buiten komt Inderdaad wat er nu in het kabinet zit en ook in de tweede en eerste kamer Nederland een flinke plee figuur slaat En zo onze mede burger op de tv weergaf in Nederland kan alles ze lullen zich er altijd uit

 7. Gerlos

  Wat een geleuter allemaal over die neuk hut van Pechtold

 8. lugar

  Alex zal de boeken ingaan als Penthouse Pechtold. Jammer, maar verdient.

 9. nienke

  Het is toch om je dood te lachen, integriteitsregels hoe haalt deze mafkees het in z’n hoofd?

 10. DolleDries

  Alexander Penthouse wil nadere regels omtrent het schenken van Penthouses
  – Michael P. wil nadere regels omtrent het verkrachten en vermoorden van studentes
  – Motorbendes willen nadere regels omtrent het plegen van aanslagen op krantenredacties
  – Marokkaanse jongeren willen nadere regels omtrent het overvallen en beroven van bejaarden
  – Mark Rutte wil nadere regels omtrent het spreken van de waarheid richting het parlement en de Nederlandse bevolking.
  -Hollleder wil nadere regels voor het omleggen van oude vrienden.
  -Volkert wil nadere regels voor het omleggen van rechtse politici.

  Plagiaat

 11. Two Ravens Black Kettle

  Lock him up !!
  Lock him up !!

 12. Noppes

  Al was het maar 1000 euro waard hij had het moeten melden en het feit dat de reporters niet binnen mochten zegt mij dat de staat en het oppervlak waarschijnlijk niet verglijkbaar zijjn

 13. Noppes

  En het is natuurlijk ook eigenbelang van de makelaar die zal waarschijnlijk zeggen dat er na de uitzending nog meer gegadigen zijn en dat ze ff moeten wachten op het bod van die andere drie

  1. Hetzalwelweer

   @noppes,….jij en een makelaar,..zal nooit gebeuren vrind…..https://www.youtube.com/watch?v=mfJhMfOPWdE…..je moet je er bij neerleggen zoals de situatie is……en jij gedraagt je als een overvallen hppie …..help help mijn centjes …..heb er vrede mee, jij hebt niets en zij ook niet…..

 14. Noppes

  Ik ben fan

 15. Noppes

  Hij is toch zo gewoon gebleven altijd

  1. Hetzalwelweer

   Maar jij niet ….Blah blah blah…..grote waffel voor de buhne…klein hartje wat er rest…https://www.youtube.com/watch?v=mfJhMfOPWdE……blah blah blah……stik er in grote niks

 16. Noppes

  Het zal wel

 17. Noppes

  Krijg effe niet mee wat je bedoeld sta je bij alex op het balkon en heb je hoogtevrees en ben je verward steek maar van balkon met je korte lontje , volgens mij wanneer je wel spoort heb je nu toch echt een wissel gemist hopelijk krijg je de juiste verbinding neem anders ff een taxi die weten de weg

 18. Noppes

  Is het al zo laat ff checken of mijn uitkering binnen is kan ik meteen naar de nachtwinkel in belgie of een tankstation in duitsland mijn biertjes halen

 19. Noppes

  Ik zeg altijd pluk een rijke doos bef haar goed en ga morgen weer het zonnetje tegenmoet

 20. Frits Jansen

  DDS snapt het weer eens niet. Pechtold rekent er op dat duidelijker regels hem vrij zullen pleiten.

  Van corruptie is pas sprake als geschenken worden gegeven waarvoor een wederdienst wordt verlangd. Ik herinner me dat een Braziliaanse politica een appartement cadeau kreeg van een projectontwikkelaar die toestemming wilde voor een bepaald bouwproject. Helemaal corrupt is als er een cultuur is dat je het zonder een “geschenk” te geven wel kunt vergeten een vergunning te krijgen.

  In het geval van Pechtold is niet in de verste verte sprake van zoiets. Hij kreeg het appartement van een bejaarde vriend die helemaal geen gunsten nodig heeft, en als was dat zo, dan is Pechtold niet in de positie om hem te helpen.

  Intussen leidt al dit gedoe af van de hoofdzaak, namelijk dat politici en politieke partijen door allerlei belangengroepen worden bestookt. Waar haalt Wilders zijn geld vandaan? Vermoed wordt van ultra-rechtse Amerikaanse joodse clubs, misschien wel rechtstreeks van de Mossad. Waar haalt Baudet het geld vandaan om dure reclamebureau’s in te huren die gespecialiseerd zijn in vals spel: in het manipuleren van de kiezer? Welke rol speelt Poetin in het geheel, van wie bekend is dat hij de EU wil ontwrichten? Sponsort hij de eurofoben op DDS?

  In beschaafde landen hebben ze strenge regels voor de sponsoring van politieke partijen, omdat anders de partij dreigt te winnen die het meeste geld weet op te harken. Giften moeten openbaar zijn, en aan een maximum gebonden. Niet voor niets worden in Nederland politieke partijen gesubsidieerd: dat is om te voorkomen dat ze afhankelijk zijn van sponsors die invloed willen kopen. Alleen valt Wilders buiten die regeling omdat de organisatie van zijn PVV niet aan de regels voldoet. Dus is hij wel gedwongen om uit duistere vaatjes te tappen.

  Oud-kanselier Kohl had een hoop gedonder om giften – die in Nederland volkomen legaal waren geweest.

  Ach, het kan nog erger: lobbyïsten van het bedrijfsleven die zich in de Kamer laten kiezen en dan gewoon doorgaan te lobby-en voor hun vroegere(?) werkgever. Bericht voorbeeld is VVD-ster Afke Schart, die van KPN kwam en opvallend schaamteloos het KPN-belang bleef behartigen ook als dat lijnrecht tegen het publieke belang in ging. Ik denk aan een hoger tarief voor WhatsApp berichten om de SMS markt te beschermen. Maar ja, een groot deel van de VVD-achterban bestaat uit zakenmensen en die hebben in het algemeen een hekel aan het handwerk van politiek: het vliegen afvangen, de stroperigheid, het relatief lage salaris. Dus worden mensen VVD Kamerlid die daar op de een of andere manier persoonlijk voordeel mee hopen te behalen. Een “stage” in de politiek is bij voorbeeld een opstapje naar een lucratieve baan als lobbyist.

  En dan heb ik het nog niet over noodlijdende media-bedrijven die hun eigen nieuws maken door destructieve referenda door te drukken.

  Ik hoorde uit goede bron dat Remkes partner is in een “referendum-bedrijf”, een appeltje voor de dorst na zijn aanstaande pensionering. Dat verklaart zijn advies voor een bindend referendum, helemaal tegen de VVD-partijlijn in.

  Kortom ik denk dat veel politici heel blij zijn met al die aandacht voor Pechtolds flatje, omdat dit hen uit de wind houdt.

  1. Heinz

   *****
   Geen speld tussen te krijgen. Een hoop heissa om niets. Vandaag in de Telegraaf: Politie kijkt volop mee met prive camera’s. Partikulieren die hun camera’s aan de politie ter beschikking stellen om de misdaad te helpen bestrijden. En wij maar steggelen over een ‘Sleepwet’

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.