Historisch: Trump en Kim tekenen voor de “bijzonder spoedig aanvangende” denuclearisatie van Noord-Korea

Het is gelukt: Donald Trump en Kim Jong Un hebben hun mini-top in Singapore afgesloten door een document te tekenen om de denuclearisatie van het noordelijke gedeelte van het Koreaanse schiereiland te bewerkstelligen. De twee hebben de banden aangehaald, en Trump heeft zijn Noord-Koreaanse evenknie tevens uitgenodigd voor een bezoekje aan het Witte Huis.

De wereldvrede is weer een stapje dichterbij gekomen, als we de van oor tot oor glimlachende gezichten van de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong Un mogen geloven. De twee hadden hun langverwachte ontmoeting in Singapore vannacht, en de gesprekken waren succesvol. De twee hebben een document getekend. De inhoud ervan is nog niet bekendgemaakt, maar in een persconferentie lichtte Trump alvast een tipje van de sluier af. Hij zegt dat Noord-Korea binnenkort volledig zal ‘denucleariseren’, en dat het proces om hiermee te beginnen “bijzonder spoedig” zal aanvangen.

Uiteraard ging ook de tekenceremonie gepaard met de gebruikelijke Noord-Koreaanse paranoia; voordat Kim zijn krabbel zette onder het document, moest de pen eerst grondig worden geïnspecteerd op mogelijke moordcomplotten tegen de man uit Pyongyang. Nadat de pen was veiliggesteld, kon ook het staatshoofd van het communistische mini-staatje zijn handtekening zetten.

Al met al hebben de twee kennelijk een amicale bijeenkomst gehad. Trump toonde vol trots zijn gepantserde presidentiële limousine (bijgenaamd “The Beast”), en vertelt de pers met enig genoegen dat hij en Kim Jong Un een persoonlijke “very special bond” hebben ontwikkeld.

Of al deze vriendelijke gebaren ook daadwerkelijk gaan uitmonden in de denuclearisatie van Noord-Korea, of dat Kim Jong Un hier slechts toneel speelt, zal de tijd moeten uitwijzen. Maar hoe dan ook was de ontmoeting historisch: nog nooit ontmoetten een Amerikaanse president en een leider van de in 1952 opgerichte communistische staat elkaar face-to-face. Laat staan dat de Amerikaanse president dan zou zeggen dat de ontmoeting “better than anybody expected” zou verlopen.

Zo zie je toch maar weer: Trump is onconventioneel en misschien een beetje gek, maar zo nu en dan weet hij best dingen voor elkaar te boksen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

83 reacties

 1. Ritter

  President Trump heeft het onmogelijke gepresteerd. Iets wat zijn voorgangers niet is gelukt.

  Volgens de “deskundigen” was dit niet mogelijk geweest. Zoals zoveel voorspellingen van de z.g. “deskundigen” zijn hun voorspellingen niet uitgekomen.

  Wanneer krijgt President Trump de Nobel prijs?

  Van het Amerikaanse volk krijgt Trump veel steun voor zijn ontmoeting om vrede te bewerkstelligen.
  —————-

  Vast Majority of Americans Support Trump’s Meeting with Kim Jong-Un
  http://www.breitbart.com/big-government/2018/06/11/vast-majority-of-americans-support-trumps-meeting-with-kim-jong-un/

  1. loes530

   Ik snap niet waarom ze altijd negatief doen tegen Trump

   1. DolleDries

    Slechte verliezers voor lul gezet met al een door hun zelf bejubeld overwinning van een hysterische Clinton waarmee we nu volop in de rotzooi hadden gezeten

   2. Ni28

    Het zijn trollen in dienst van onze nep democratie. Vandaar. Zij houden van mensen die niets bereiken en alles bij het oude houden zodat zij lekker mogen parasiteren.

   3. Ni28

    Obsessie? Gewoon de waarheid. Waarheid is pijnlijk voor de oneerlijke mensen. Altijd.

   4. Ni28

    Simon Brouwerstein in zijn zoveelste gedaante wil hier de lakens uitdelen en de toon aangeven. Helaas voor hem neemt geen verstandige mens hem serieus. Zijn wensdenken neemt hij voor werkelijkheid en dat is zijn tragedie dat het nooit uitkomt. Met andere woorden hij lult maar wat om anderen te schofferen. Hij houdt het liefst alles bij het oude zodat ie lekker mee kan parasiteren. Het is gewoon een schoft omringd door een paar adjunct schoften die mee willen eten.

  2. Ni28

   De voorspellingen van de zogenaamde deskundigen zijn puur hun wensdenken. Net de trollen hier(hun verlengde) die hebben besloten dat Trump niets goeds kan doen. Levenslang. Net als ooit P. Witteman opbiechtte dat de VARA besloten heeft om Wilders geen podium te geven, uitsluiten dus. Dat zijn de nep democraten onder ons.

  3. Ernst Quispel

   Ik zie dat Ritter de gebakken lucht van Trump ook nu weer met smaak verorbert.

   🙂

   1. lugar

    @Ernst: “Ik zie…”

    Fout, jij ziet helemaal niets want je ogen zitten vol met linksstront.

 2. DolleDries

  Tim Trump is niet gek dat zijn de tegenstanders van hem.

 3. palko

  Donald Trump is anders dan zijn voorgangers. Maar is dat een nadeel? Geen mens is toch hetzelfde? Gelukkig maar.

 4. EU kok

  Ik vind het knap van Kim om er zoveel uit te slepen.
  Veiligheidsgaranties, een behoorlijke greep in de Amerikaanse staatskas en investeringen van Amerikaanse bedrijven.
  Voor mij is duidelijk wie het spelletje het slimste gespeeld heeft en er het meeste voordeel uit haalt.
  Wat is eigenlijk het voordeel voor Amerika?
  Precies, helemaal niets, geen dollar, geen euro, niets.
  Goed bezig zakenman en president Trump, dat gaat de Amerikanen een hoop geld kosten.
  Amercan taxmoney first!!

  1. sonar

   EU je bent weer knap met veronderstellingen van negatieve berichten ,die nog nergens bekend zijn aannames daar zijn jullie misselijke figuren goed in blaaskaak.

   1. EU kok

    Helaas Sonar, ik ben heel positief.
    Ik vind dat Kim het spelletje heel handig gespeeld heeft en er in feite met de hoofdprijs van door gaat.

    1. Bloem

     In de psychologie wordt uw reactie beschreven als het horn- en halo effect. Het maakt ook niet uit wat dhr. Trump presteert, zijn tegenstanders zullen altijd alles negatief uitleggen. Net zoals alles van Obama als positief werd beoordeeld. Ronduit sneu wanneer je niet meer objectief ergens naar kunt kijken. In Noord-Korea zijn ze ook lyrisch over hun grote leider, dat is echter uit angst ingegeven, u bent positief over deze dictator vanuit uw antipathie voor dhr. Trump. Wat maakt dat van u?

     1. EU kok

      Heel simpel bloempje.
      Ik kijk wie er het meeste bij gaat winnen.
      Trump zijn ego wint.
      Kim wint heel veel dollars.
      Inderdaad de Trump methode, je koopt je successen.
      En zo werkt het.

     2. Bloem

      Beste EU-Kok, er is nog niets bekend over de inhoud van de overeenkomst. Feitelijk is er dus niets bekend en toch neemt u aan dat de kleine dictator met de winst naar huis gaat. Dat is een aanname die op geen enkel feit is gestoeld. “assumption is the mother of all fuck-offs”.
      Misschien heeft u gelijk, misschien ook niet, totdat de inhoud van de overeenkomst bekend wordt weten we niets. Echter wanneer de “Trump methode”, zoals u het omschrijft, werkt en ertoe leidt dat Noord-Korea zijn nucleaire arsenaal opdoekt, dan is de wereld een veiligere plek geworden. Overigens wat u de “Trump methode” noemt was ook onder Obama zeer gangbaar.
      Overigens vermoed ik dat het stuk niet verder gaat dan een intentieverklaring waarin beide partijen aangeven met elkaar in gesprek te gaan. Niet meer, niet minder. Voor u hierop reageert dat ik nu zelf een aanname doe, een vermoeden is geen aanname.

     3. EU kok

      Best Bloempje.
      Wat is de prijs die Trump gaat betalen?
      Kim is nu niet het toppunt van vredelievende gedachtes, welke uit humanitair oogpunt zijn nucleaire programma opgeeft.
      Wat wint Trump en wat wint Kim.

     4. EU kok

      Quote:Overigens vermoed ik dat het stuk niet verder gaat dan een intentieverklaring waarin beide partijen aangeven met elkaar in gesprek te gaan. Niet meer, niet minder. Voor u hierop reageert dat ik nu zelf een aanname doe, een vermoeden is geen aanname.
      .
      In wezen zegt u dat de euforie aan beide kanten voorbarig is.
      Een juiste constatering.
      Daarom was ik wat prematuur enthousiast voor het Kim kamp, in tegenstelling tot de rest, welke weer direct in de Trump aanbiddings- modus ging.

     5. Ni28

      Denk niet dat wat je schrijft hem raakt. Slechte mensen kan niets raken behalve het slinken van zijn inkomen uit vuile klusjes.

     6. lugar

      @Bloem: “Net zoals alles van Obama als positief werd beoordeeld.”

      Inderdaad, logisch want Barack Hoessein Obama is een verspreider en verdediger van de islam. Lees maar wat hij op 4 juni 2009 zei:

      “Ik heb de islam op drie continenten leren kennen voordat het naar de regio kwam waar het voor het eerst werd geopenbaard. Die ervaring bracht mij tot de overtuiging dat de relatie tussen Amerika en de islam gebaseerd moet zijn op wat islam is en niet op wat het niet is. En ik beschouw het als een onderdeel van mijn verantwoordelijkheid, als president van de Verenigde Staten, te vechten tegen de negatieve beeldvorming van de islam, waar zich dat ook maar voordoet.”

      Mevrouw Lopez heeft de oath of office (inauguratie) erop nagelezen en kon nergens terugvinden dat de president van Amerika de islam moet verdedigen tegen beeldvorming, laat staan tegen negatieve beeldvorming.

    2. RobertMarsman

     Helemaal niemand weet nog precies wat er in die overeenkomst staat maar EU kok weet nu al alles te vertellen wat ze overeen zijn gekomen. Knap hoor.

     1. palko

      @Robert, sterker nog, Peppie en Kokkie (de geheime adviseurs van de Noordkoreaanse leider) hebben de inhoud van de overeenkomst goedgekeurd voordat deze ter ondertekening aan Donald Trump en Kim Jong-un werd voorgelegd. Is dat niet geweldig?

     2. Stanly2000

      Eu kokkie heeft geen glazen bol nodig, hij leest de toekomst in het frituurvet.

    3. Kees

     Een beetje domme reactie, zeker als je nog helemaal niet weet wat er overeengekomen is, zielepoot!

    4. Original NL

     Halbe Zeilstra geluiden van eu kok….ik was erbij en kim heeft de beste deal!!!
     EU kok als rechterhand en adviseur van kim…lachen!!

   2. Top

    Geef die kale vadsige aangeklede nageboorte toch geen asem. Je doet je zelf te kort. Deze parasiet heeft niks anders te doen de gehele dag. Deze ‘kok’ is zelfs bij Mc-Donald weg getrapt!

  2. B. Pascal

   Er zijn altijd mannen die van mening zijn dat hun tegenstander nimmer een zonlicht geluk mogen ontvangen. Ik zie bij EU kok een vallende wenkbrauw!

  3. Vit

   Ha ha die kokkie.

  4. denk eens na

   Goed bezig zaken man Trump; De imbeciel eu kok gaat de miljardair Trump vertellen hoe het wel had gemoeten , wat een schaamtelozen idioot

 5. sonar

  Dan heb nog een klootzak van een journalist van RTL die dan op het nieuws de twee clowns ventileert,het doet links heel veel pijn dat de ontmoeting tussen de twee leiders een positief resultaat heeft behaald liever hadden ze het zien mislukken.

 6. Ernst Quispel

  Een grote overwinning voor de smerige despoot Kim: hij kreeg veel en hoefde niets terug te geven.

  1. B. Pascal

   Genade is moeilijk te verkroppen!

  2. Top

   Blablabla! Blaaskaak/pisvlek/lafaard/uitkeringstrekker en minderwaardig mens!

   1. lugar

    @Top: “Blablabla! Blaaskaak/pisvlek/lafaard/uitkeringstrekker en minderwaardig mens!”

    Juist verwoord, Top!

 7. Holland

  Als dit het begin is van nucleaire ontwapening, een vruchtbaar vredesproces en een beter leven voor de Noord-Koreanen is de top een succes.

  Publicitair gezien hebben Trump en Kim even hoog gescoord. Win-win dus.

  1. Ernst Quispel

   Ja, Holland, als het daar op zou lijken is het een succes.

   🙂

  2. Blue monday

   Win vor Noord Korea en Win voor Trump voor even….. Over een half jaar gaat Noord Korea wel weer een raket of twee lanceren.

   Maar goed, Trump is een eikel, de Noord Koreaanse leiders zijn allemaal eikels, dus er komt vast iets heel moois uit als je denkt als een eikel

   1. EU kok

    Zo negatief ben ik niet.
    Ik ben er van overtuigd dat Kim met een vette kluif en Trump met de eer uit het proces gaan komen.

   2. Stanly2000

    Nou weer een prachtige bijdrage van Blauwe eikel.

 8. Ni28

  Pechtolds vriendjes zullen maar blijven hopen dat het nog misgaat want Trump mag geen succes boeken. Hij had beter thuis kunnen blijven zoals Obama en Clinton. Gewoon niets doen. Echte vrienden gunnen elkaar een succes. Trump heeft geen echte vrienden in de EU. Wel politici die hem graag misbruiken.

  1. Kees

   Je bent een slechte verliezer kwispel, maar dat weet iedereen op deze site al. Waarom maak je je toch zo belachelijk?

   1. Henk-Jansen

    Kun je ook inhoudelijk reageren in plaats van deze onzin?

    1. lugar

     @Top: Grappig dat jij antwoord geef n.a.v. een opmerking richting trolführer Ernst Boudwijn Code Graatsma.

     1. lugar

      Met Top bedoel ik natuurlijk Henk-Trol-Jansen

  2. B. Pascal

   Er is altijd een ”zimmer frei” in het Islamitisch vakantie oord Kalifaat IS.
   Boek nu een enkele reis!

 9. Blue monday

  Helaas is er geen reden om positief over Trump te zijn, daarvoor heeft de man al teveel
  schade aangericht.

  Wat ik wel zie is dat Trump het voor elkaar krijgt dat Noord Korea een prachtig podium krijgt om de wereld te tonen dat het daar redelijke mensen zijn. China overweegt nu al
  om haar boycot op te heffen.

  Helaas is er met gekken geen zaken te doen, Noord Korea laat zich van haar beste kant zien, maar zal nooit haar kernprogramma opgeven, dat levert dat regime nu al veel te veel op.

  Met terroristen praat je niet, snap dus niet dat voor Noord Korea een uitzondering wordt gemaakt.

  Maar Trump kan even in de schijnwerpers, onze rechtse gekkies eisen hun gelijk op en
  over een half jaar schreeuwen ze weer om het hardst om Noord Korea aan te vallen en vergeten ze deze blunder weer voor het gemak.

 10. Ni28

  De trollen blijken Kims vriendjes te zijn. Zij uiten tenslotte zoveel bewondering voor deze kleine misbaksel. Of is het maar hun haat jegens Trump? Komt in ieder geval op hetzelfde neer. Liever vriend van Kim en verrader zijn dan een succes aan Trump toegeven. Dat zijn de trollen hier aangevoerd door de regeringstrol Pechtold.

  1. EU kok

   Volgens mij heeft u een trollen obsessie.
   Ik zou er eens met iemand over praten ipv er hier steeds over te beginnen.

 11. Ni28

  Mededeling: Willen de trollen hier nu hun gore bek houden of is het teveel gevraagd? Een simpel vraagje, willen jullie vrede op het Koreaanse schiereiland of niet? Ik denk het niet. Het is simpeler om iemand die voor vecht te blijven zwartmaken en met modder blijven gooien, iemand die meer gepresteerd heeft dan al zijn zwakke voorgangers. Jullie, de trollen, zijn te vies om op te reageren, het laagste van het laagste, tuig van de bovenste plank. Zwartkijkers en negatievelingen, erger dan de echte vijand.

  1. Kees

   ++++

  2. Guus Geluk

   Ni28 is vandaag met het verkeerde been uit bed gestapt.

   1. Blue monday

    NI28 heeft sinds deze week een nieuwe obsessie. Ik heb er gisteren wat pogingen aan gewaagd maar hij wil DDS helemaal vrij maken van hem onwelgevallige meningen. Dat is ook zijn zeer ruime definitie van trol.

    En op deze wijze zit hij opzichtig bij de redactie te hengelen naar een ban, want een bewezen trol = ban.

    Het is weer een van de vele pogingen van enge reaguurders om op kosten van vd Galiën een lekker exclusief ranzig plekje te creëren.

    Beste NI28, ik vrees dat er op dit medium, beschermer van het vrije woord, geen plek meer is. Probeer het eens bij Joost N. veel onfris volk ging u reeds voor dat
    het hier te bont heeft gemaakt en helemaal niets op hebben met het vrije woord.

    Kun je lekker op zijn kosten helemaal los gaan, zonder enige vorm van kritiek.

    1. Guus Geluk

     Ni28 lijkt inderdaad volledig geobsedeerd: jammer, want inhoudelijk is hij wel goed. Hij zal Lugar/Pit/Baaz toch nie achterna gaan?

     Sterkte.

     1. lugar

      @Guus: Ben jij homo?

      🙂

  3. Ernst Quispel

   “Een simpel vraagje, willen jullie vrede op het Koreaanse schiereiland of niet?”

   Jazeker, het probleem is dat deze publiciteitsstunt dat niet zal realiseren.

 12. fusilier

  Die linkse gifkikker van een hillary, was dit natuurlijk nooit gelukt als zij president was. Trump doet dit even zonder te knipperen met zijn ogen . Wat een wereldleider is deze man en blaakt van zelfvertrouwen. Kim heeft hiermee laten zien,dat hij geen kant meer op kan.

 13. Vit

  Jommes, wat zullen de tegenstanders (ook alhier) groen zien van nijd, dolle pret ech wel.

  Die Trump is een rare snuiter maar hij presteert het, daar kunnen zijn voorgangers een puntje aan zuigen.

 14. Ernst Quispel

  In de tussentijd doet de kleptocratische dynastie van de familie Trump goede zaken.

  http://money.cnn.com/2018/06/11/news/ivanka-trump-jared-kushner-finances/index.html

  1. Vit

   Ja dat moet wel even vermeld worden, shit ik geef een reactie.

   1. Guus Geluk

    De ontmoeting is uiteraard goed en historisch nieuws, maar laten we sterk kritisch blijven. Kritisch zijn is altijd nodig.

   2. Guus Geluk

    Maar voor nu geniet ik even van de toenadering tussen de twee long time aartsvijanden. 😉

   3. Vit

    Zoals ik schreef is het een rare snuiter maar hij flikt het.

    1. Guus Geluk

     Hoewel, laten we eerlijk zijn, Un geen keus had. Zijn land moest wel moderniseren.

     1. Vit

      Gelukkig is hij geen islamietje want die zijn daar niet zo voor.

 15. Ni28

  Trum gaf Kim duidelijk een mogelijkheid om tot vredeszaken te komen, kort en krachtig. Hij hoopt dat Kim zijn woord houdt en met hem een heleboel Zuid Koreanen die eindelijk zonder dreiging willen leven en zien dit als een potentiële mogelijkheid. Gelukkig kunnen zij niet DDS forum lezen waar Kim verheerlijkt wordt als de slimme in deze en waar alle hoop in betere tijden weggevaagd wordt door een paar idioten.

 16. Ni28

  Als de trollen geraakt worden door je commentaar en proberen zich te verdedigen door het op het persoon te spelen weet je dat het een valse en wanhopige poging is om zichzelf te zuiveren.

  1. lugar

   Juist

  2. sonar

   Ni28 die trollen kunnen zich alleen zuiveren door in een bak met bleekwater te springen en daar 24 uur in te blijven ,misschien dat dat het helpt (betwijfelt het).

   1. Frits Jansen

    Zoutzuur is beter. Lost ook botten op dus laat geen sporen na.

    1. swetsnek

     Sprak de SS bij uitstek

 17. fretFred

  Er is een ontmoeting geweest, dat is goed nieuws.
  Het is vooral een kennismaking tussen beide heren.
  Het is nog wachten op de afspraken over het vervolg van het overleg.
  En afwachten wat daar uitkomt.

  Kortom een eerste stap, en niet veel meer

  1. Frits Jansen

   Laatste nieuws: Kim Jong Oen herstelt voorspoedig van de handdruk van Trump (u weet wel, de bekende slinger).
   Ook ontmoetingen kunnen zwaar zijn.

 18. fretFred

  Republikeinse leiders zijn afwachtend. “De tijd zal leren of het Noord-Korea dit keer ernst is” zegt Paul Ryan, leider in het Huis van Afgevaardigden. De leider van de Republikeinen in de Senaat, Mitch McConnell, was net zo voorzichtig: “Een belangrijke eerste stap in de relatie tussen beide landen, maar geen beslissende als Noord-Korea niet doorzet.”

  Kortom: eerst zien, dan geloven

  En gelijk hebben ze

 19. poldi

  De druiven smaken de Trump-haters nu erg zuur.
  Weet zeker dat ze in de nabije toekomst nog zuurder gaan smaken.

  1. DolleDries

   EU heeft een bloedhekel aan Trump. Trump heeft echter ook een bloedhekel aan de EU en haar leiders. Trump is bezig een as te formeren tussen USA, China en Rusland, aangevuld met Aziatische tijgers zoals Japan, India, Vietnam en Korea. En Europa? Europa zal buitenspel worden gezet en zal een steeds kleinere rol in de wereld krijgen en zal worden gebruikt als afvoerputje voor kansloze immigranten uit Afrika en Islamitische landen. Europa is verloren door de huidige zwakke, incompetente en corrupte leiders.

   1. Frits Jansen

    Kijk, daarom hebben we een sterke EU nodig, zonder bijziende egoïstische populisten met hun spruitjesgeur.

    Corrupt? Op deze site wordt de EU vaak voor dictatuur uitgescholden maar het voorbeeld van China laat zien dat een échte dictatuur tot welvaart leidt.

  2. DolleDries

   NOP 2 VPRO draait maar weer eens een anti Trump filmpje vanavond best wel zielig.

  3. Frits Jansen

   Van psychologen leerde ik dat het geen kunst is om iets los te maken, maar wel om iets vast te maken.
   Die dikke spleetoog heeft genoten van dat uitje naar Singapore, maar of er verder iets gebeurt, ik heb er een hard hoofd in.
   Als ik een Democrat was zou ik Trump aanklagen voor collaboratie met een mensonterend regime.

 20. Frits Jansen

  Samsung gaat naar Noord-Korea verhuizen. Uitgehongerde mensen willen graag voor een hongerloontje mobieltjes in elkaar zetten.

  1. lugar

   Heb jij een treetje azijn leeg gezopen Frits? Zou je niet liever blij zijn dat het licht eindelijk aangaat in NK?

   1. swetsnek

    Frits is toe aan zijn spuitje die entlosung hahahaha neem hem snel idioot

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.