Hypocriete Lodewijk Asscher klaagt over afschaffen referendum kabinet. Dan pakt PVV’er Martin Bosma hem aan

Het kabinet had het lef het raadgevend referendum af te schaffen, aldus de leider van de partij die daar volledig achter stond.

Lodewijk Asscher is echt te triest voor woorden. Natuurlijk, elke politicus is in de kern een opportunist, maar meneer de sociaaldemocraat maakt het nu wel héél bont. Bij het PvdA-congres zei hij namelijk dat één van de minpunten van dit kabinet is dat het ’t raadgevend referendum heeft afgeschaft.

Alleen is er één klein probleempje. Blijkbaar is Asscher vergeten dat zijn eigen partijleden eerder aandrongen op afschaffing van het referendum (nadat de kiezer de euvele moed had om ‘tegen’ te stemmen bij het Oekraïnereferendum).

Logischerwijze zijn oppositiepolitici die het referendum wél verdedigden not amused. PVV-Tweede Kamerlid Martin Bosma haalt bijvoorbeeld hard uit naar meneertje koekepeertje Asscher:

“Huichelaars. Leugenaars.” Dat zijn harde woorden, maar natuurlijk niet minder dan terecht. Asscher en zijn partijgenoten zijn zonder meer ongelooflijk hypocriet bezig. Nu doet hij net alsof ze voor het referendum waren… maar eerder lieten PvdA-leden juist weten dat ze het wilden afschaffen. En de partijtop vond dat prima. Want, laten we wel wezen, ook zij waren niet te spreken over de uitslag van het Oekraïnereferendum. Die arrogante burger dacht het zomaar beter te weten! Maar dát kan niet!

Blijkbaar weerhoudt dat Asscher er niet van om vervolgens toch net te doen alsof hij en zijn partijvrienden steevast vóór het referendum waren. Triest. Maar ach. Tja. Had iemand werkelijk iets anders verwacht van de PvdA?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. DolleDries

  Het is een verloren partij zwenken van links naar rechts en worden weggezogen in een draaikolk van leugens en valse beloftes.

 2. Ernst Quispel

  Wat Asscher precies zei op het congres blijft onduidelijk.

  1. bifbof

   U bent goed in opzoeken ! complimenten . Zou u dit voor ons willen doen ? En laat u het ons weten als u het gevonden hebt? , denk wel dat het u gaat lukken , alvast bedankt dan.

  2. lugar

   De PvdA sloopte het bindend referendum. Steen voor steen. Huichelaars. Leugenaars.

  3. Bloem

   Onze huis antisemiet spuit weer modder

   1. lugar

    @Bloem: Inderdaad, en vandaag moet hij het even stellen zonder z’n rugridder Guus.

    1. Top

     Daarom, kan ik er met mijn verstand niet bij, dat er op dat trollenlegertje gereageerd wordt. Nooit mee in discussie gaan. Hebben de gehele Chinese muur voor hun kop staan en dat in de lengte.
     Doe zoals ik, laat blijken dat je ze minacht en zet ze voor lul, door niet inhoudelijk in te gaan op hun pathetisch denken en hun geestelijke afwijkingen. Je kan aan hun bijdragen opmaken, dat ze aan de onderkant van de maatschappij zitten en nooit iets naar tevredenheid hebben bereikt. Het zijn allemaal handophouders. De een heeft AOW, de andere WAO en de volgende een sociale dienst uitkering. Ziekelijk jaloers op anderen, die wel iets te melden hebben en Hebben niks beters te doen de gehele dag, dan hun vergif (trachten) te verspreiden.

  4. wheelboy

   Quispel ,
   Mag ik je er aan herinneren dat de PVDA samen Met GL ,D66 andere partijen een bindend referendum wilde hebben zij mede verantwoordelijk waren afgelopen jaar deze eigen gemaakte wet voor de 2e stemming in de 1e kamer (ivm grondwetswijziging ) weg te stemmen . Dit ivm de uitslag van het ukraine referendum . En een domme opmerking dit mag niet over EU vraagstukken gaan . Dat was hun argument deze 2e stemming tegen te stemmen .Enige die overbleven voor de wet was 50+ PVV en SP .

   1. lugar

    @Wheelboy: Bedankt voor de herinnering, opdat wij het nooit meer vergeten!

 3. Gerlos

  Laatste stuiptrekkingen van eens een grote partij en Lodewijkje.

  1. Ernst Quispel

   Daar zou ik niet zo zeker van zijn; de PvdA zal vast weer regeringspartner zijn in het volgende Kabinet.

   Als je goed kijkt naar het politieke spel zie je de partij daarop voorsorteren.

   1. lugar

    “de PvdA zal vast weer regeringspartner zijn in het volgende Kabinet.

    Oude politiek gaat verdwijnen!

    1. Lex

     De premier met de meeste leugens blijft toch zitten en maakt de sloopklus af.

     Premier Rutte maakt meer kapot dan ons lief is.
     En toch blijven de mensen massaal op de VVD stemmen.

     Ik vrees dat het linkse zootje een cordon sanitaire rond de PVV en FVD probeert op te trekken.

     uitsluiten daar proberen ze een succes van te maken.

     Schandelijk het uitsluiten en een cordon sanitaire in de Nederlandse politiek raad van staten en gemeente dat moet verboden worden.

     We zien waar dit toe leid een gedrocht van een kabinet.

    2. Lex

     De premier met de meeste leugens blijft toch zitten en maakt de sloopklus af.

     Premier Rutte maakt meer kapot dan ons lief is.
     En toch blijven de mensen massaal op de VVD stemmen.

     Ik vrees dat het linkse zootje een nog grotere cordon sanitaire rond de PVV en FVD probeert op te trekken.

     uitsluiten daar proberen ze een succes van te maken.

     Schandelijk het uitsluiten het zij gekozen volksvertegenwoordigers en een cordon sanitaire zou verboden moeten worden in de Nederlandse dit geld voor 1e en 2e kamer raad van staten en gemeente ik vind dat er een initiatiefwet moet gaan komen.

     We zien waar dit toe leid een gedrocht van een kabinet.

   2. Top

    Blablabla. Blaaskaak/pisvlek antisemiet en eenzame lafaard.

    1. lugar

     @Top: Blablabla. Blaaskaak/pisvlek antisemiet en eenzame lafaard.

     Helemaal mee eens!

 4. Ni28

  “Huichelaars. Leugenaars.”`En hypocrieten. “Huilen” om eigen wandaden, hoe durf je? Het volk vergeet niet de korte geheugen is een eigenschap van hypocriete politici.

  1. chicamo1

   Moet ik jou toch even corrigeren wat betreft het volkse geheugen. Politici vertrouwen juist op het slechte geheugen en de geringe intelligentie van de grote meerderheid. Dat zien zij als de kracht van de democratie. Dat is de voornaamste reden dat we slechts 1 dag in de 4 jaar een democratie mogen zijn, sterk beïnvloedt door medialand die de burger angst aanpraat voor vernieuwing. Kunnen we weer de rest van het jaar in de krant lezen, wat we nu weer gewild zouden hebben en erover zeiken en kankeren. Sorry voor dat laatste woord.

 5. denk eens na

  pvda is als een een bambo etende beer , hopeloosw

 6. Pescador

  Zwabber partij

 7. Arie B

  De zorgvuldig naar voren geschoven oud-kroonprins heeft hopeloos gefaald tot nu toe. Ik rouw er niet om.. Ook zijn eisenpakket voor gedoogsteun, hou toch op. Wat een kansloze poging om weer op de voorpagina te komen.

 8. jan_nijhof

  Volgens mij was het Baudet die het (raadgevend!) referendum sloopte. Het was “een onding maar het is er nu eenmaal, zullen we het gebruiken ook”, het misbruiken als een stem tegen de EU en dan een instemming van 16% verkopen als ” de wil van het NL-volk. En tot overmaat dan ook nog ‘bindend’ voor raadgevend claimen.
  En zich daarna presenteren als de beschermheer van het referendum. Dat is pas hypocriet.

  1. Frits Jansen

   Ik weet niet zeker of dat de insteek was van Baudet maar het klopt als een zwerende vinger dat het referendum door misbruik is gesloopt.
   Dat misbruik is zelfs dubbelop: eerst wordt de inhoud verdraaid met een meedogenloze publiciteitscampagne, en als daarna een afwijzing volgt die niet compleet door de regering wordt overgenomen schreeuwen misselijke demagogen moord en brand, alsof het niet slechts een raadgevend referendum was.

 9. Frits Jansen

  Hoe vaak moet ik nog uitleggen dat het Oekraïenereferendum een publiciteitsstunt was die aan elkaar hangt van de misleiding. Ze zeggen wel eens “de kiezer heeft altijd gelijk” maar dat geldt dus niet als die kiezer eerst vakkundig misleid is, met de hulp van de beroepsvolksmenners van Cambridge Analytica.

  Als je een tweedehands auto aangesmeerd krijgt door een louche verkoper is het ook flauw om te zeggen “eigen schuld”.

  Baudet heeft van dat referendum geprofiteerd voor zijn carrière, Jan Roos moet een schamel inkomen bijeensprokkelen door nare stukjes te schrijven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.