Islamitisch Libanon wil schaars geklede vrouwelijke agenten inzetten om toeristen te lokken

Libanon heeft nogal een slecht imago. Ultraconservatief, islamitisch, terrorisme, noemt u het maar. Daar is het land zich ook erg van bewust en dat hebben ze ook gemerkt aan de toeristencijfers. Die zijn nogal slecht. Als reactie op deze slechte ontwikkeling wil het land schaars geklede vrouwelijke agenten inzetten om toeristen te lokken. Religieuze principes zijn fijn, maar als het op de economie aankomt, dan worden die even weggegooid. 

Op sociale media kanalen uiten sommige inwoners van de stad hun ongenoegen over de actie. Ze noemen het seksistische en ordinair. ‘En waar blijven de vernieuwde uniformen van mannelijke agenten?’, vraagt een Libanese vrouw zich af.

Samata Saad, een van de nieuwe politievrouwen reageert wel enthousiast op de campagne: ,,Mijn collega’s en ik staan volledig achter de actie. We trekken ontzettend veel bekijks en dat is precies de bedoeling. Eigenlijk heb ik stiekem de hoop dat we er elke zomer zo bij mogen lopen.”

In de Arabische wereld vormt Libanon en met name hoofdstad Beiroet een hedonistisch oord en een oase van vrijheid voor homo’s en transgenders. Sinds vorig jaar kent het land zelfs een eigen Gay Pride.

Had u dit verwacht? Ik in elk geval niet en daarvoor is deze campagne dus bedoeld. Om te laten zien dat er in het Midden-Oosten ook nog landen zijn met een vrijer ‘seksueel moraal’. Of je daar nu zo blij mee moet zijn is nog maar de vraag, kijk maar naar Amsterdam, maar voorlopig zal het de slechte economische ontwikkelingen vast een positieve draai kunnen geven. Go Libanon!

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Heinz

  Een ‘horror verhaal’ van DSS en dat is het.

  1. lugar

   Eén zwaluw…

 2. Original NL

  Wist nog niet waarheen deze zomer maar nu wel.
  Gelijk vakantie geboekt bij frans timmermans reizen.

 3. palko

  Dat oogt in ieder geval stukken beter dan agentes met een schaamlap (= hoofddoek) op hun kop.

  1. van Urk

   @palko: Wat ze in Amsterdam dus willen. De omgekeerde wereld.

 4. Original NL

  Wat nou heinz. wat is er nou horror aan deze dames ….stuit dit zo tegen uw islamitische borst?

 5. Ries

  Verbijsterd. Dat was mijn gevoel na het lezen over de agentes in Libanon. Toeristen trekken? Welnu, Libanon kwam en komt niet voor op mijn favoriete lijstje van ‘te bezoeken landen’. Dat zal met vrouwen in korte broeken niet veranderen, hoe opwindend een islamistische man het ook vindt. Als het mij om op te wekken lustgevoelens gaat, hoef ik alleen maar uit het raam te kijken. Toeristen trekken met zoiets? Een reden temeer om ernstig aan de geestvermogens van moslims te twijfelen. Daar had ik al wel een idee over, maar mijn beoordeling komt in de buurt van ‘stommer kan het niet’. Het lijkt me een goed land voor al die opgewonden arme vluchtelingen die hun erotische wensen in Libanon verwerkelijkt kunnen zien worden en kunnen ze voortaan met hun poten van onze meisjes afblijven.

  1. Adriaan

   ‘Een reden temeer om ernstig aan de geestvermogens van moslims te twijfelen’ @Ries, ik twijfel niet meer. Ik weet wel zeker dat er iets niet klopt.

 6. Ernst Quispel

  Wat zijn die moslims toch modern en vrijgevochten!

 7. NoDoubt

  De nieuwe trukendoos van de Islam. In 10 jaar tijd is de Islam gegroeid van 40 naar 60% en het omgekeerde is gebeurd met het Christelijk geloof. In Libanon is de Hezbolla gevestigd. Het is een nieuwe manier om de islam te financieren. Dat deed Hitler ook. Hij liet de Joden betalen voor hun eigen transporten en kampen. Zo ook Mohammed.

 8. Ni28

  Libanon op weg naar Verlichting? Beiroet was toch ooit de Parijs van het Midden oosten?

 9. Ni28

  Terwijl in Libanon politieagente’s er luchtig bij lopen pleit Amsterdam voor de politie burka. Hoe gek kunt je zijn? Lachwekkende domheid beheerst de Nederlandse samenleving.

 10. lugar

  Ho*reij komt overal voor, ook in islamitische landen. Hoe moet je anders vrouwen stenigen die overspel zouden hebben gepleegd?

 11. Rosasolis

  Dit is heel slecht voor imago van Libanon. Vooral voor de vrouwelijke agenten. De kapjes zijn correct en ook de kort-mouw overhemden, en de sneakers. Maar nergens gaan politie agenten, in hot-pants hun werk doen. Het kan in Libanon zomers ook heel warm zijn. Maar bermuda shorts zijn er nog steeds, of een licht gewicht katoen rok.
  Allebeide tot aan de knie. De helft van hoofdstad Beiroet zijn eenvoudige christelijke families, of vrij denkers. Maar de andere helft van Beiroet is moslim. Voor beide
  gelovig groepen…christelijk of moslim is dit zeer ongepaste kleding voor politie agenten.

 12. Mart

  Lars vergeet ff dat LIBANON vroeger een overwegend cristelijk land was, en geleidelijk verpest door de islam.Hier in mijn stad Campinas werken veel libanezen,meestal in de restaurant sector,maar ook industrieelen……harde meestel cristelijke werkers.Ik heb er goede vrienden tussen.Mart ,Brasil.Een van de beste hospitals in Sao Paulo heet niet voor niets”SIRIA~LIBANON”.

  1. Rosasolis

   @Mart. Niet zo lang geleden waren er christelijk boeren in zuid-Libanon die wijn velden hadden, en fantastische wijn soorten op de markt zetten. Maar dat was voordat zij door Hezbollah werden aangevallen. Ik vraag me af als die wijnvelden zijn weer opgebouwd.

   1. Frits Jansen

    De wijn uit de Iraanse stad Shiraz is wereldberoemd, en nog steeds te koop, maar komt dan uit Australië of zo want de wijngaarden in Iran zijn helemaal platgebrand door de Ayatollah’s

 13. lugar

  De meeste islamitische landen zijn op het WK voetbal al uitgeschakeld: komt dat door de ramadan?

 14. Frits Jansen

  De wereld op zijn kop: DDS klaagt dat ze in Libanon niet islamitisch genoeg zijn. Nog even en DDS bepleit een boerkaplicht, want rechts zijn is ook zedig zijn.

  1. Rechtsaf

   @Fritsje en dat vinden islamlovers als jullie niet erg toch?

   1. Frits Jansen

    Als je per se wilt trollen dan graag met iets meer humor. Je zou bij voorbeeld op mijn argumentatie in kunnen gaan, of is dat te hoog gegrepen? Let wel: je hoeft het niet met me eens te zijn, uiteraard.

    Mij met een verkleinwoord aanspreken is slaapverwekkend flauw.

    Ach, mijn pseudoniem kan best een klein opneukertje zijn, al ben ik dat zelf niet.

  2. toetssteen

   @FJ
   Ow Jah joh? Dus Ayn Rand preekte voor …. Man zout op! Alle religie is communisme met een gruwelijke reli-saus! Oprotten uit d politiek en het debat!
   Vrijheid en als u dat niet verstaat, wel trek dan maar zelf een komo zak aan. Lekker joh de komende dagen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.