Joost Eerdmans veegt de vloer aan met extreemlinkse stropop Paul Witteman… en het is heerlijk om te zien

Dit is puur genieten.

Bij Buitenhof mocht Leefbaar Rotterdam-leider Joost Eerdmans aanschuiven om daar te vertellen over de formatie in zijn stad. Hoewel Leefbaar de grootste partij in Rotterdam is werd de club uitgesloten door alle andere partijen (van links). Het gevolg is dus dat het Rotterdamse college het zal moeten doen zonder de grootste partij. Een schandaal.

Maar Paul Witteman vindt dat helemaal niet gek. Volgens hem heeft Eerdmans tijdens de verkiezingscampagne namelijk keiharde, scherpe, vreselijke dingen gezegd. Daardoor wíllen die andere partijen niet met hem samenwerken. Dat is volstrekt logisch.

Helaas voor Witteman is Eerdmans bepaald niet op zijn mondje gevallen. Oh ja, zei hij, geef dan eens één voorbeeld van een radicale, extreme, hatelijke uitspraak van hem of andere Leefbaar-leiders tijdens de campagne? Oeps. Daar had Witteman niet op gerekend. Nou ja, hij was er zeker van dat dit soort uitspraken gedaan waren. Wanneer dan? Waar? Wat waren die controversiële woorden precies?

Witteman wist het niet. Misschien dat het om iets ging dat Leefbaar deed met Aboutaleb. Hem werd een envelop overhandigd met daarin een paspoort. Dit onder het motto: wieberen! Maar dat was acht jaar geleden. Dan hadden die andere partijen toen of in ieder geval bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen ook een cordon sanitaire moeten afkondigen. Dat deden ze niet… dus kan dat het niet zijn.

Dus, geef eens voorbeelden meneer Witteman? Toe dan?

“Nou ja, in de campagne eigenlijk voortdurend,” durfde Witteman te zeggen.

“Ik vraag u om me nou één voorbeeld te geven,” antwoordde Eerdmans nogmaals.

En dat was het moment waarop Witteman afging als een gieter. Zijn afgang was echt compleet en totaal, zeker toen hij moest toegeven dat hij niet eens onderzoek verricht had:

“Ik kan geen scherpe voorbeelden noemen… die heb ik ook nog niet opgezocht.”

Oh? Maar hij ging er wel vanuit dat Eerdmans dergelijke uitspraken gedaan had. Zoals Eerdmans terecht zei:

“Het is het nakwaken van linkse partijen.”

Zo is het. En dat wordt dan dik betaald door een publieke omroep. Triest.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. DolleDries

  Dit was schaamteloos. Ordinair,p

 2. lugar

  “Het is het nakwaken van linkse partijen.”

  Dat is wat de zuigtrollen hier ook doen.

 3. Ritter

  Zonder Leefbaar is alleen mogelijk omdat de VVD Leefbaar de rug toekeert en voor het pluche kiest.

  Als de VVD haar woord had gehouden was dit niet mogelijk geweest.

 4. Ernst Quispel

  “Extreem-linkse Paul Witteman”

  🙂

  1. lugar

   @Ernst: Je zet de waarheden uit dit artikel tussen aanhalingstekens Ernst Boudewijn. Niets mis mee.

   🙂

  2. denk eens na

   ernst heeft gelijk paultje zit links te lullen rechts vullen

 5. Ries

  Ben benieuwd naar de typologie van Kwispel, met voorbeelden graag!

 6. Steve Van der Vekens

  Daaraan zie je hoe corrupt links is, de radicale extreme uitspraken waarvan de ander beschuldigd wordt, durven ze nog niet eens in de mond nemen.

  Het zijn islam-collaborateurs omdat ze denken dat de islam Europa zo goed als veroverd heeft en van een mogelijke onthoofding gespaard willen blijven.
  De lafaards der mensheid.

 7. Adriaan

  Als er één slechte journalistiek bedrijft, dan is dat Witteman wel. Ik heb de man nog nooit een behoorlijk interview zien afnemen. Complementen voor Joost Eerdmans om die man op zijn plaats te zetten.

 8. Floris

  Deze AFGANG van Witteman is typerend voor het failliet van links en de MSM die voornamelijk links zijn. Het evenwicht is al 50 jaar zoek.

  Deze mensen, waarvan Witteman een exponent is, beseffen niet eens hoe onvoorstelbaar vooringenomen ze zijn. Geen moment komen ze op het idee dat ze weleens helemaal fout zouden kunnen zitten.

 9. shidaian

  Ik heb genoten van die afgang van Witteman. Hij zet zichzelf steeds meer en vaker voor schut. Hij wordt bijna zielig

 10. Vit

  Inderdaad Michael dit is puur genieten, hij had het van iemand die het zelf van horen zeggen heeft, dolle pret.

 11. Jetske

  DolleDries

  Wat was schaamteloos.
  Ordinair?

  1. DolleDries

   De bewering van Witteman

 12. meijer61200

  Super gedaan Eerdmans! De linkse rioolratten vallen steeds meer door de mand.

  1. sonar

   Meijer61200 vielen ze maar in het riool die ratten.

 13. palko

  Prachtig te zien en te horen hoe het linkse profitariaat en parasitariaat diep moet buigen voor het fatsoen en de eruditie van rechts. Los hiervan kan ik het als Rotterdammer nog steeds niet bevatten dat de Rotterdamse VVD door de knieën is gegaan voor het schorremorrie van Groen Links. E.e.a. zal ongetwijfeld te maken hebben met de onervarenheid van Vincent Karremans, de nieuwe VVD-lijsttrekker. Misschien nog wel krankzinniger is het dat het nieuwe college zal bestaan uit, u leest het goed, maar liefst 10 wethouders Het dubbele van het huidige aantal. Wie zal dat allemaal betalen?

  1. Ernst Quispel

   het fatsoen en de eruditie van rechts.

   🙂

   1. lugar

    Vukkertje

    🙂

 14. nienke

  Witteman altijd al een linkse hypocriet wat had ik een bloedhekel aan die man was dol gelukkig dat hij bij pouw en witteman wegging hoefde ik z’n smoelwerk niet meer te zien.
  Een echte gluiperd, eng mannetje.

  1. Paaldanseres

   @nienke +100.
   Een vies links gluipertje…. eerste klas… hij is het kapot slaan niet waard. By the way… “jij had”…. ik “heb” nog altijd de schurft aan deze linkse rioolrat. Het word tijd dat hij samen met wat linkse vriendjes van hem, word afgevoerd tussen 6 plankjes (een kartonnen doos mag ook) en per direct word aangeboden aan het eerste de beste afval verwerkings verbrandingsoven. Opgeruimd staat netjes.

  2. lugar

   “Witteman altijd al een linkse hypocriet…”

   Ik vind het een geniepig zuigertje, dat werd mooi bewezen toen Joost z’n stekels opzette.

 15. meijer61200

  Nou begrijp ik het!!! Het trollenvolk; EQ,GG,FJ, Sletvana en nog een paar krijgen een cursus trollen van het fossiel Witteman. (Betaald door DDS wellicht?) Hij zet zich grandioos voor lul, maar dat is kenmerkend voor links. Mijn dag is weer goed!!! Tja, Witteman, als je eenmaal over de 90 jarige leeftijd bent ga je dom lullen. Kudo’s voor Eerdmans. De linkse extremisten slaan steeds harder om zich heen in volle paniek met hun domme en holle retoriek…

 16. meijer61200

  Hij komt nota bene met een “voorbeeld”van 8 |(ACHT!!) jaar geleden! In die tijd schuimde hij nog de kroegen af met zijn maatje Fascisco van Jole. Op zoek naar willig jong meisjesvlees om hun de fraaie witte onderbroek te tonen. Wat een klootzak deze hypocriete hufter.

 17. Blue monday

  Heerlijk om die vooringenomen Witteman af te zien gaan als een gieter.

  Heeft zijn huiswerk niet gedaan, roept maar wat en krijgt de rekening gepresenteerd.

  Eerdmans is een sterk politicus, niet mijn kleur, maar ik mag hem wel.

 18. Frits Jansen

  Flauwe discussietruc. Iedereen weet dat “Leefbaar” een anti-islam partij is, zowel aanhangers als tegenstanders.
  Als je mij zou vragen wanneer Wilders voor het laatst iets negatiefs heeft gezegd over moslims zou ik het ook niet precies weten, maar dat hij niet van moslims houdt weet iedereen.

  Witteman gaat volgend jaar door maar zijn medepresentatoren worden Diana Matroos (ex BNR) en Jort Kelder, vriend van Mark
  Rechtser maar voor DDS natuurlijk nooit rechts genoeg.

  1. lugar

   @Frits:

   [_] Meer links
   [_] Minder links

  2. meijer61200

   Moet je niet dringend fappen Jansen? Er staat een foto in de krant van een moslima met dikke billen. Hebben wij weer even geen last van je domme gekwaak.

 19. Two Ravens Black Kettle

  De weerzinwekkende kongsi tussen de MSM en het Kartel heeft geleidt tot bloedbaden, een verkrachtingsepidemie en onnoemlijk leed.
  Dat noemen ze in die contreien verantwoord bestuur en kwaliteitsjournalistiek.
  95% van de politici en 99% van de journalisten zijn nog te goor om met een tak van een stront veld te rollen

  Zie bv.
  Tommy Robinson versus 500 man + Paul Witteman impersonator cq Media Class

  https://www.youtube.com/watch?v=FtA21eiSmT8

 20. Florissa

  Witteman geeft hier haarscherp weer hoe het is gesteld met de media, journalisten hebben we niet meer ,ze hebben het van horen zeggen ,of denken dat het zo is ,jammer dat ze hier nog geld [ons belastinggeld ] voor krijgen ,dit kan namelijk elke imbeciel ,en hoeft geen duizenden per avond te kosten . Wel heel leuk dat hij door de mand valt ,normaliter zitten er alleen papegaaien in zo’n programma ,krijgen daar natuurlijk ook dik voor betaald,en hier heeft hij even niet op gerekend .

 21. lanex

  Goed gedaan Eerdmans, je hebt die rooie charlatan even van repliek gediend, dat durven de meeste gasten van die talkshows niet.

 22. Gerlos

  Wat een aanfluiting deze uitzending met de hr. Eerdmans, Paul Wiiteman was totaal de weg kwijt in dit interview en hij kon zijn linkse ei niet kwijt en werd voor joker gezet, prachtig.

 23. flo

  Ach die Witteman, één van de links vreters uit de €700 000 000 publieke shit omroep pot.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.