Massa-migratie en mensensmokkel veroorzaken nog meer ellende: Algerije zet mensen uit in de woestijn

Voor Europa brengt de massale immigratie vanuit Afrika al veel problemen, maar voor de Afrikaanse landen is het vaak nog erger. Deze intercontinentale massabeweging moet tot een halt geroepen worden, want uiteindelijk mondt het uit in onmenselijke praktijken. Zo moet het Noord-Afrikaanse land Algerije al noodmaatregelen nemen, zoals migranten uitzetten in de woestijn, vlakbij het buurland Niger.

Algerije heeft het afgelopen jaar meer dan 13.000 Afrikaanse migranten uitgezet in de Sahara, in het grensgebied met Niger. Onder de teruggestuurde migranten waren zwangere vrouwen en kinderen. Zonder extra water of voedsel werden ze door Algerijnse gendarmes gedwongen om door het hete woestijnzand naar buurland Niger te lopen, vaak met fatale gevolgen.

De meeste migranten komen uit landen uit de Afrikaanse sub-Sahara. Ze wonen verspreid over Algerije en worden door de autoriteiten massaal opgepakt en op bussen naar het zuiden gezet. Daar worden ze gedropt, midden in het niemandsland.

Onder de migranten staat het punt waar ze worden uitgezet bekend als ‘Point Zero’. De hitte – temperaturen van boven de 45 graden zijn niet ongewoon – en droogte zijn genadeloos. Wie de weg kwijtraakt tussen de uitgestrekte zandduinen, moet het geluk hebben te worden opgepikt door een reddingsteam van de Verenigde Naties.

Als de Noord-Afrikaanse landen en de Europese Unie niet met een gezamenlijke oplossing komen, of een samenwerking aangaan, dan zullen dit soort scenario’s zich steeds vaker voordoen. Dit betekent dat er duidelijke afspraken gemaakt moeten worden en de aanzuigende werking gestopt dient te worden. Mensen blijven opnemen in Europa zorgt juist voor die aanzuigende werking.

Het idee zoals VVD’er Azmani en de Europese president Donald Tusk hebben voorgesteld, namelijk een ‘Fort Europa’ is een goed idee om de mensen buiten te houden en de smokkelaars op te sporen en te stoppen. We modderen nu te veel en te lang voort. Dat kan niet zo door blijven gaan. Niet voor de mensen in Europa, maar ook niet voor de mensen in Afrika.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

88 reacties

 1. Ries

  Decennialange ontwikkelings’samenwerking’ heeft niets maar dan ook niets uitgehaald! Zijn er nog gutmenschen die iets anders beweren kunnen?

  1. Vit

   Van wapens hebben ze meer verstand dan een waterpomp.

   1. denk eens na

    de beste pijl en boog makers ter wereld

  2. Rechtsaf

   @Ries Ernst, Guus en dat soort islamimbecielen zullen dat zeker doen vergis je niet hoor dat soort types bestaan gewoon..

 2. Vit

  Migratie zal niet gauw ophouden, want er wordt door verschillende partijen teveel centjes aan verdiend tot in de AZC’s toe.

 3. sjun

  Dat had Algerije twaalf eeuwen eerder moeten doen.

 4. Ernst Quispel

  Afschuwelijke toestanden. We zullen te hulp moeten schieten.

  1. Vit

   Doe je best en laat ons er buiten.

  2. sonar

   Kwippie ga helpen in de Sahara en neem je bloedbroeders mee.

  3. sjun

   Italianen hebben inderdaad wel wat hulp nodig om hun havens vrij en onkostengenereerders buiten te houden om hun ongezetenen veiligheid en een betaalbaar leven te kunnen garanderen.

  4. Dubbele Komma

   Afschuwelijke toestanden in Nederland. We kunnen onze kansloze ILLEGALEN daar ook de woestijn insturen…

   😀

   Met Ernstig Verward erbij. Kan hij ze helpen. Of zn hol aanbieden. Hij smeekt erom ..

   😀

  5. Koos sssss

   Ik ben het met je eens. Daarom moeten we Fort Europa (weer) ontoegankelijk maken voor migranten. Dobbernegers terugbrengen naar Noord Afrika en die mensen hun illusie afnemen, dat ze naar de EU kunnen migreren via de Middellandse zee.

   Daarmee stopt de aanzuigende werking en dat is de meest solide oplossing die je kunt bedenken.

  6. Paaldanseres

   “We zullen te hulp moeten schieten.”… moet zijn … “We zullen moeten schieten”.

 5. EU kok

  Lars, goed evenwichtig artikel.
  Helaas weerzinwekkende reacties.

  1. Ernst Quispel

   Veel reaguurders hier zijn moreel volledig de weg kwijt.

   1. poldi

    Sinds de onophoudelijk stroom “gelukzoekers” als sprinkhanen het europese continent besmeuren met hun verderfelijke ideologie is mijn moraal flink gezakt.
    Het doet mij niets.

    1. EU kok

     Poldi zegt vol trots: Het doet mij niets.
     .
     Wees er maar blij mee.

     1. Dubbele Komma

      Ik ben er blij mee dat het poldi niks doet,mij intresseert die kinderneukers ook geen ene flikker. Zoals hun de voedende hand geen flikker interesseert. Ze haten ons….

      Pas 1400 jaar… pak dan ook mijn zuurverdiende geld niet af, maar haal het weg bij de moslimsimpathysanten. Die geilen om dood en verderf en onderdrukking,Ik niet.

      Ik hou van vrijheid, en het oude Nederland zonder de minaretten des doods…

      😀

    2. Hetzalwelweer

     7% Poldi, dus 93% eisen huisvesting en gratis zorg en onderwijs. Ze komen hier binnen en zien hun eigen keutel met vers drinkwater weggespoeld worden in het riool…..dit snappen ze niet. Wij zelf ook niet….wat wij hier te verwerken krijgen zijn geen doktoren of architecten, het is hun eigen vulnis….zij die hun liever ook niet zien in hun eigen land. Stel je voor we sturen al onze bijstandsgerechtigen allemaal het land uit. Wij zijn er van af….vanaf nu gaat het goed….dit doen deze landen ook…..al het tuig komt naar de eu….zij die naar school zijn geweest blijven daar, zelfs de zij die de lagere school gedaan hebben.

    3. Guus Geluk

     Het kan poldi niets schelen dat er zwangere vrouwen en kinderen de woestijn zijn ingestuurd.

     Islamofoob rechts heeft ook niets anders dan haat in zich.

     1. Rechtsaf

      @Guus en jawel hoor daar komen de extremen om de hoek, niemand maar dan ook niemand hier zal zeggen stuur zwangere vrouwen en kinderen maar de woestijn in, wat mij weer opvalt is dat juist jullie soort altijd met dit soort gedachtes komen, ik vraag mij echt af waarom dat toch is…

     2. Holland

      Guus, zwangere vrouwen en kinderen hebben ook heen de tocht door de woestijn gemaakt. De terugweg moet dan ook geen probleem zijn. Ze zijn die gevaren toch zelf aangegaan?

     3. lugar

      @Rechtsaf: Zie je wat Guuslim schrijft? Hij schrijft ‘Islamofoob rechts’ 😛

      Aan islambecielen weer geen gebrek.

     4. Guus Geluk

      Zonder extra water of voedsel werden ze door Algerijnse gendarmes gedwongen om door het hete woestijnzand naar buurland Niger te lopen, vaak met fatale gevolgen.

      Weerzinwekkender kan de blinde haat van populistisch rechts, het volslagen gestoorde morele kompas, nu niet worden geïllustreerd.

     5. Holland

      Dus Guus veronderstelt dat de Algerijnen en Algerijnse gendarme zwaar populistisch rechts is met een volslagen gestoord moreel kompas en vervult van blinde haat.

      Voel je je wel helemaal goed Guus? De uitvoerders waren moslims die andere moslims eruit knikkerden.

     6. Guus Geluk

      Holland,

      Dat veronderstel ik helemaal niet, mogelijk heeft u de draad niet gevolgd.

     7. Holland

      Guus, jij beschuldigt medereaguurders ervan geen compassie te hebben met wat moslims met moslims uitvoeren. En dat noem jij blinde haat en een gestoord moreel kompas.

      Mijn mening is dat jij volslagen idioot bent en geen enkel contact meer hebt met de realiteit. Jij bent gestoord en totaal van het pad af. Jij acht je de hoogste deugmens omdat je je het leed van de hele wereld aantrekt. Dat is niet normaal, dat is ziekelijk. Je bent opgeslokt door je deugmoraalkompas en kan niet meer nadenken. Verdronken in je eigen stormen van gevoel, dwaal je als een blinde rond. God, wat een mongool.

     8. Guus Geluk

      Mijn mening is dat diegene die aangeeft “het doet mij niets”als zwangere vrouwen en kinderen zonder voedsel of water de woestijn in worden gestuurd zijn moreel kompas volslagen gestoord heeft afgesteld.

     9. Holland

      Het is niet aan jou om daarover te oordelen Guus. In je kerk heb je toch geleerd om niet te oordelen opdat jij niet beoordeeld wordt?

      En mij doet het ook helemaal niets dat er zwangere vrouwen en kinderen de woestijn worden in gestuurd. Ik ben niet zo gek om alle ellende, leed en zieligheid van de wereld bij mezelf binnen te halen. Zoals ik al eerder zei: ze hebben die tocht ook heen gemaakt met alle gevaren en ontberingen van dien, en kozen zelf voor die reis.

     10. EU kok

      Heel Holland hapt:
      Het is niet aan jou om daarover te oordelen Guus
      Ik ben niet zo gek om alle ellende, leed en zieligheid van de wereld bij mezelf binnen te halen.
      .
      Ik ga ze inlijsten

     11. Guus Geluk

      Holland,

      Van u verrast het me niets dat u geen zak geeft om vrouwen en kinderen zonder water en voedsel in de woestijn, aangezien u ook bereid was vrouwen met een hoofddoek in de supermarkt uit te sluiten door ergens anders af te rekenen.

      Het bewijst slechts hoe door en door ziek populistisch islamofoob rechts is.

   2. Hetzalwelweer

    Dat ben jij al jaren Ernst Q…..jij bent in de war….en als je dat bent mag je mensen neersteken in Den Haag….Je hebt een vrijbriefje van Rutte en van de eu, zolang je maar in de war bent. Helaas is 70% van de Nederlandse bevolking in de war, en het grootste probleem is , ze mogen nog stemmen ook.

   3. Dubbele Komma

    Ja klopt Ernstig verward….

    Jij en al je nep accounts zijn moreel de weg kwijt inderdaad. Waarom verlang jij van ons dat we de moordenaars van onze kinderen moeten financieren?

    Betaal het lekker zelf van je uitkering! Laat ons met rust!

    Wij hebben geleerd van 1400 jaar bloedvergieten van jouw moslimbroeders. Betaal jij en je nep accounts toch lekker hun feestje?

    Laat ons met rust, kinderneukerlover. Vuile viespeuk!

    😀

    Ranzige parasiet!

   4. sjun

    Anderen trachten fatsoenspopulistisch de moraal te claimen. De PvdA, D66, CU en GroenLinks hebben daar ook al jarenlang een handje van. Ik zou denken dat zulk ‘Farizeeën’gedrag het met verwaten christendom van doen heeft.

  2. Dubbele Komma

   “Weerzinwekkend” vind ik socialisten die tommie robinson een viezerik vinden omdat hij islamitische kinderneukers onder de aandacht bracht.

   Jij en al je nep accounts zijn “weerzinwekkend” eu kok,Zweedse kok,dopper,ernstig verward, meester Dong,Heinz, en weetjijveel hoeveel accounts je hier hebt aangemaakt om dag en nacht jezelf gelijk te geven.

   Moordenaarsvriend,jodenhater naar je grote socialistische voorbeeld. Islamlover naar je grote socialistische voorbeeld….

   Pleur dood stinknazi. Pedovrind. Sterf…

   😀

   1. Ernst Quispel

    Ik ben hier slechts met één account actief, Komma.

    Je scheldpartijen wijzen overigens op ernstige geestesziekte. Zoek hulp.

    1. Dubbele Komma

     Ja en zwarte piet bestaat ook. Ernstig verward ouwe nep nazi.

     Weet je wat kneus?

     Ik geloof je niet gek he?

     Misschien ben je te vaak door de mand gevallen,bloksnor….

     😀

     Neem je besneden broeders in de maling,bij de baard van de profeet,autist!

     😀

     1. Fortiori

      Draaf niet zo door Dubbele Komma. Beperk U tot inhoudelijk reageren op de topic. Schelden is een teken van zwakte.

     2. lugar

      @DK: Zou Fortiori een rugridder zijn of gewoon een multinicker van Ernst de islambeciel?

    2. Hetzalwelweer

     Ernst Q, kind van Guus en Svetlana……Vroeger, heel vroeger was er iemand met een zeer zieke geest in belgië, maar daar mee ga ik je niet vergelijken….jij bent niet zo ziek als die gast…nog niet, jij benaderd wel Mark R….net zo dom en omkoopbaar….

   2. lugar

    @DK: Zo, je schiet wel raak vriend! Zet die islambeciel maar in de hoek!

   3. Hetzalwelweer

    +++++++

  3. Guus Geluk

   Ik ben het hier volledig mee eens.

   Weerzinwekkend is het juiste woord.

 6. Vraagtekentje

  Dan zie je maar wat een vies volk hun geloofsgenoten zijn, en dan moeten wij de problemen oplossen? Waarom? Wij staan zover van die mensen af hun eigen volk voelt zich niet verantwoordelijk waarom worden wij verantwoordelijk geacht?

  1. Mart

   Kijk nu eens wat die moslims elkaar aan doen.Wat staat de ongelovige te wachten als ze de overmacht krijgen in Europa?….Ik heb zo een vermoeden,jullie òòk?

  2. Original NL

   Kan me vergissen maar volgens mij haat allah moslims!

   1. Dubbele Komma

    Dat klopt original nl

    Natuurlijk haat Allah moslims. Ze zijn alleen te achterlijk om dat te begrijpen. En onze nazistische linksmensen zijn ook te achterlijk om dat te begrijpen. Ze hebben elkaar nodig in al hun achterlijkheid. Daarom was vegetarische socialist Adolf Hitler al gek op de moslims.

    Tot op vandaag de dag zijn socialisten gek op moslims,toch? Ernstig verward met al je nep accounts?

    😀

   2. Rechtsaf

    @Original de satan haat mensen want dat is namelijk een creatie van God

 7. NoDoubt

  En weer krijgt Europa de schuld, het moet niet gekker worden. Ik denk dat het heel goed is dat dit gebeurt. Zo stop je de beweging naar Europa, want in Europa hebben ze geen schijn van kans als economisch vluchteling. Het stopt het verdienmodel van smokkelaars, ngo’s, AZC’s. Het voorkomt dat het de gewone burger geld kost.

 8. Two Ravens Black Kettle

  Deze beelden als de wiedeweerga naar alle herkomstlanden verspreiden. Vervolgens alle mensensmokkelaars aanhouden zoals de verkrachters van Artsen zonder Geweten en Oxfam Novib en de mensensmokkelboten afzinken.
  Vervolgens 93 procent van de massa die Europa zijn binnengevallen linea directa terugsturen.
  Hierna geen enkele gelukszoeker meer opnemen die illegaal de reis naar Europa maakt zoals in het humane Australië.
  Uiteindelijk zal ook Frau Merkel en zijn Eurofiele knechtjes voor een tribunaal gesleept moeten worden met onafhankelijke rechters (dus die moeten we ergens nog zien op te leiden of van buitenaf invliegen).
  De 7 procent echte vluchtelingen dienen binnen vijf jaar volledig geïntegreerd te zijn en de taal te spreken anders terug naar het land van herkomst.
  Zijn er criminelen onder die 7 procent dan eveneens onmiddellijk terugsturen.

 9. Ritter

  Demograaf Jan van de Beek vat de gevolgen voor Nederland (Europa) van de illegale migratie als volgt samen:

  „Uit cijfers van het onderzoeksproject World Values Survey blijkt dat het Afrikaans-islamitische cultuurcluster het verst verwijderd is van ons Noord-Europese, protestantse cluster. Dus we halen de mensen binnen die in normen en waarden het vérst van ons verwijderd zijn.

  Veel asielzoekers willen helemaal geen westerling worden.

  De werkelijkheid is: velen van hen zijn weliswaar gecharmeerd van onze welvaartsstaat, maar niet altijd van onze taal en cultuur en normen en waarden. En als je over de jaren miljoenen van hen toelaat zou dat geen gevolgen hebben voor jouw samenleving?”

 10. Ritter

  Zolang er “gratis geld” te halen valt (in de vorm van ons sociaal stelsel) in Europa zullen de illegale migranten blijven komen.

  Sluit de (buiten) grenzen en stop met het geven van uitkeringen aan de illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa reizen en daarbij de asielprocedure misbruiken op kosten van de belastingbetaler.

 11. Two Ravens Black Kettle

  De Lega heeft in Itale de lokale verkiezingen op verpletterende wijze gewonnen. Talrijke linkse steden zijn gevallen en Links is compleet weggevaagd, verdampt, foetsie, poefff.
  In tegenstelling tot de egocentrische virtue signalling Nederlanders houden Italianen wel van hun kinderen.
  Tachtig procent van de Italianen wil tevens dat alle mensensmokkelschepen worden teruggestuurd.

  Mijn hoop is dat de volgende keer de mensensmokkelaars arresteren en berechten en de schepen zullen gebruiken om 93% van de gelukszoekers terug naar Libië te slepen.

  Ook hoop ik dat binnenkort de allergrootste financier van de mensensmokkelaars zal worden gearresteerd genaamd Mark Rutte.

 12. Two Ravens Black Kettle

  Goed Nieuws !!!

  Ik lees zojuist notabene bij de fascistoïde Identity Politics racisten en omvolkingszeloten van de Joop snowflake brigade dat ook Spanje nu schepen gaat weigeren.

  https://joop.bnnvara.nl/nieuws/ook-spanje-weigert-schip-met-vluchtelingen

 13. Two Ravens Black Kettle

  Wow
  Weer goed nieuws

  Zelfs de Staatsmedia (ARD) in het dodelijk politiek correcte Duitsland roept nu zelfs om het aftreden van Frau Merkel

  Het ARD ????!!!

 14. Nasrani

  Tja, moslims en liefdadigheid……..is als water en vuur.

 15. Two Ravens Black Kettle

  Land na land gaat overstag.
  Alleen Frau Merkel, de naargeestige clown Macron en hun geolied schandknaapje Mark Rutte, de grootste financier van mensensmokkel ter wereld, gaan door met hand en span diensten verlenen aan de misdadigers en terroristen.

  Maar het einde van Frau Merkel is nakende.

  1. Hetzalwelweer

   Het einde van ons is nakende TRBK….Merkel, Macron en Rutte….ze gaan zo lang door totdat de eu echt verrot is en niemand het meer wil. Ze willen een superstaat, superpolitie, alles super…wir schaffen das….

   1. Two Ravens Black Kettle

    Ik ben eveneens somber gestemd over het lot van West-Europa (muv. Denemarken) omdat daar een hele generatie narcisten is gekweekt die schijt hebben aan de toekomst van hun kroost en zij die na hen komen.
    Echter Oost-Europa houdt de rug recht, Oostenrijk en Slovenië hebben rechtse regeringen gekregen, het dappere Italië weigert de mensensmokkelboten (of sleept ze zelfs terug naar de Libische kust), Malta wil ze niet en vandaag zelfs de linkse Spanjolen !
    Het totalitair Europa vijandig regime van Frau Merkel staat op instorten. De AFD is nog nooit zo groot geweest in de peilingen en zelfs in de krankzinnige Eunich-Staat Zweden staat de immigratie-vijandige Zweedse Democraten op de eerste plek in de peilingen.
    Dat schept een vonkje licht in de duisternis.
    Sterker nog ik ben ietwat hoopvoller geworden na de resolute acties van Italië en de komende val van de Duitse heks.

    Alleen in Nederland blijft 80 procent van het Vee op de omvolkingsclubs stemmen. Nederland herbergt het domste en meest narcistische volk van Europa.

    1. Hetzalwelweer

     Als je geld hebt wil je het graag houden, dus de botox spuitende elite wil liever een dobberneger als tuinman dan Jan die het al 10 jaar gedaan heeft. Het Vee waar jij het over hebt zijn inderdaad de stinkendrijkende onder ons, zij die aandelen hebben bij shell of Unilever….dat zijn de duivels die onze policolor TV, of de npo, op de been houden….Soros NGO steunende weldenkende medemensen….wel Nederland…het is heel simpel….rien ne va plus, het geld is niet meer van u….maar bedankt voor het verzamelen…

     1. Two Ravens Black Kettle

      Het Vee legitimeert de elite die Europa aan de rand van de afgrond brengen via verkiezingen.
      Het Vee graast door in het volle bewustzijn dat hun kroost zal dienen als eeuwige werkslaaf voor de happy few en als boksbal voor de

      Lees het boek van D.o.u.g.l.a.s.h. M.u.r.r.a.y : the Strange Death of Europe waar hij uitlegt dat de elite Europa aan het vernietigen is. De burgers in veel landen zijn echter in opstand gekomen maar natuurlijk niet in het openbaar o zo zelfvoldaan gekkenhuis NL.

     2. Hetzalwelweer

      Merkel,Macron of Rutte….zij zijn niets anders dan trekpoppetjes in de grootste show ooit…Nog even over koning willum, hij was in turijn toen z’n schoonzus zelfmoord pleegde, iets met bilderberg en tja zo medeleven…wanneer Rutte en onze KONING ergens samen komen dan moet het toch ergens belangrijk zijn, behalve wanneer….juist bilderberg…..ze waren er en de staats tv van de npo hebben het er niet over…..tuurlijk niet stel je voor…..Onze koning met zn ma, grootste aandeelhouders van de shell….

    2. Frits Jansen

     Ik moet u teleurstellen want ik was een paar weken geleden in Berlijn getuige dat een zielig hoopje AfD demonstranten tegen een massale tegendemonstratie aan liep die “Nazi’s raus” scandeerde. Duitsers schamen zich gelukkig nog steeds voor hun verleden.

     1. Stanly2000

      Fritsje, nog in de Raucherstube geweest?

 16. Two Ravens Black Kettle

  Men is toch bezig onappetijtelijke gebieden uit te zoeken voor gelukszoekerscentra ?
  Wat dacht je van de Algerijnse woestijn ?

  1. Hetzalwelweer

   Mensen die uit een woestijn komen weer terug brengen naar een woestijn…is toch onmenselijk, zijn ze niet gewend…..geen dekking van hun iphone….geen gewillige blonde dames die ze kunnen verkrachten en/of vermoorden….nee joh…laat ze maar een gebouw in amsterdam pakken, hebben ze recht op toch, want zij mogen alles en wij mogen alleen maar oh en zielig zeggen. Ze zaten op een boot….en er zijn zoveel kinderen en vrouwen verdronken er er bleven alleen maar 16 jarige kerels over…pubers….zo onschuldig….geen paspoort…helaas….waren ze toch 8 jaar ouder….maar links en slinks…of ss….

 17. P.Sisterons

  Koningin Wilhelmina heeft gezegd: Er wonen 10 miljoen mensen in NL. Het land is vol.
  Waar halen regeringen het lef vandaan de bevolking lastig te vallen met hordes illegale ongeletterden? Wat moet de NL bevolking daarmee?
  Anti-conceptie middelen voor heel Afrika zou een goede investering zijn.

  1. Dubbele Komma

   Jij hebt zo verschrikkelijk gelijk. Sisterons.

   Maar de linkse debieltjes willen graag nog het liefst 10 miljoen islamitische moordenaars naartoehalen en denken dat dat goed is voor het milieu ofzo..

   De logica ontgaat mij een beetje…. maar goed de linksmens heeft natuurlijk het octrooi op de waarheid.

   Wilhelmina zei al dat Nederland vol was. Vandaar de holland-amerikalijn. Mocht je gratis nemen omdat Nederland vol was.

   Maar de socialistische linkse nazi adepten van tegenwoordig maken hun eigen geschiedenis en denken dat miljoenen moslims hier halen goed is voor het milieu ofzo… staat in het NRC. Dus het zal wel waar zijn ofzo. … alle logica is weg.

  2. Rosasolis

   @P. Sisterons. Koningin Wilhelmina was een geweldige, vooruit denkende leider, die haar beste deed om Nederland te steunen gedurende WW 2, door haar wekelijkse spreken via Radio Oranje. ik heb al die merkwaardige gesprekken. Toen ik als jonge meisje in Canada opgroeide, zei mijn oma dat er in Europa twee helden
   van WW 2 waren: Churchill, en Queen Wilhelmina of the Netherlands.

 18. Noppes

  Ja dat krijg wanneer je een totaal ovruchtbaar stuk land kunsrmatig in leven houd door ontwikkelingshulp in plaats van de natuur laat bepalen hoeveel mensen er kunnen leven op de natuurlijke bronnen,wanneer mijn buurman op een vrijwel onvruchtbaar stukje grond leeft met 2 kinderen en ik ga hem helpen met een paar emmers water elke dag zodat hij daarna 12 kinderen heeft ja waar eindigd dat dan in mijn tuin natuurlijk

 19. Ritter

  Veel illegalen van het schip dat Spanje heeft opgenomen hebben hun kleren weggegooid die ze hebben gekregen van het Rode Kruis en jongeren zijn gezien op feestjes.

  Zo “getraumatiseerd” waren ze.

  Aquarius migrants in Spain throw away towels and clothes donated by the Red Cross
  https://voiceofeurope.com/2018/06/aquarius-migrants-in-spain-throw-away-towels-and-clothes-donated-by-the-red-cross/#.WzDbfULY7nU.twitter

 20. Paaldanseres

  Dit is typisch, wat decennia lang en miljarden verslindende ontwikkelingshulp heeft opgeleverd. Stuur die uitvreters dan ook naar de zuipool, als het daar te warm is.

  1. Frits Jansen

   We kunnen van de Chinezen en Japanners leren hoe je ontwikkelingshulp moet inzetten voor eigenbelang. Cambodja is een mooi voorbeeld. Dat straatarme land veranderde in de regentijd in één grote modderpoel, wat de economie niet bevordert. Met ontwikkelingshulp werd het hoofdwegennet geasfalteerd – wat ze zelf niet konden betalen odat ze zo arm waren – mede door het ontbreken van een goede transportinfrastructuur.
   Natuurlijk staan de Chinezen vervolgens klaar om handel te drijven.
   Zoals ze ook met de Afghanen regelden dat ze in dat land zeldzame metalen konden winnen (die nodig zijn voor de fabricage van mobieltjes) – terwijl Hollandse jongens in dat zelfde land hun leven gaven voor de-islamisering of ze, een zinloze eigentijdse kruistocht die wordt beantwoord met bermbommen.

 21. Frits Jansen

  Algerije is voor 99% moslimland. Als een moslimland migranten uitzet bewijst dit dat islamisering niet het probleem is.

  Een echte rechtse oplossing voor al die migratiebewegingen is herkolonisatie van de Afrikaanse landen. En als dat ook niet helpt een herleving van de slavenhandel.

  1. Rechtsaf

   @Fritsje “Als een moslimland migranten uitzet bewijst dit dat islamisering niet het probleem is.”

   Nee dan wordt het een probleem voor een andere niet islamitisch land, ik zie dat jij jou racistische gedachtegoed graag ventileert..

   1. sonar

    Rechtsaf het heeft geen zin om op die figuren te reageren ,die denken de wijsheid in pacht te hebben maar te stom zijn om voor de duvel te dansen hersenloos volk is het.

    1. Frits Jansen

     Als je niet wilt reageren doe dat dan niet.
     Of ben je een trol die betaald wordt om te reageren en daar dus niet onderuit komt, om straffe van ontslag?

   2. Frits Jansen

    Alleen ging daar her bericht niet over.

    Het is ook reuze vervelend als het stortregent en je geen paraplu bij je hebt.

  2. Holland

   Frits, natuurlijk is bij de toestroom van moslimimmigranten in een moslimland de islam niet het probleem. Nogal wiedes grote sukkel. De islam is een probleem bij instroom in het moderne, verlichte, democratische westen.

   1. Ernst Quispel

    Holland heeft zijn beentjes nog niet buiten het ledikant en hij begint al weer te kijven en te tieren.

    Een gelukkig mens.

    1. Stanly2000

     Ernst, maar hij heeft wel gelijk!

 22. Ni28

  Zo gaan de moslimbroeders met elkaar om maar het verzet tegen migratie in Europa wordt als onmenselijk weggezet. Men laat zielige foto’s van kinderen zien en Algerije stuurt de mensen als kamelen de woestijn in. Islam is een vrede en menslievende religie die hun medemens met gemak laat creperen.

 23. Ni28

  Islamisering is nogal overbodig in een islamitisch land. Dat zou de grootste sukkel kunnen bedenken.

 24. Ni28

  De groei van bevolking is helemaal verdwenen uit de politieke radar. Jaren geleden werd al berekend dat bij de populatiegroei van die tijd het onmogelijk werd om iedereen te kunnen voeden. Nu hoor ik laatst een econoom in de Nieuwsuur zeggen dat stagneren van populatiegroei in Nederland ongewenst en nadelig is. Je gelooft je oren niet. Moet Nederland met haar beperkte ruimte twee keer zoveel mensen hebben? Telt leefbaarheid niet meer mee? Nederland als een poel vol guppies?

 25. Ni28

  “Dit betekent dat er duidelijke afspraken gemaakt moeten worden en de aanzuigende werking gestopt dient te worden. Mensen blijven opnemen in Europa zorgt juist voor die aanzuigende werking”. L.B.

  Verstandig dat de linkse lieden hier op het forum dit onderstrepen en mee eens zijn.

 26. Ries

  Ik vrees dat er voor Afrika maar 1 afdoende maatregel is: afsteken bij Egypte en afduwen richting oceaanmidden. En over 50 jaar maar eens kijken wat ze ervan gemaakt hebben. Allah en zijn maat Mohammed zullen beslist de helpende hand bieden.

 27. Rosasolis

  Salvini, Tusk, en Rutte, (Italie, Poland, en Nederland) denken hetzelfde. Dat de EU moet in overleg met verschillende Afrikaanse leden kampen bouwen, waar terug gestuurde migranten, veilig worden opgenomen. En menselijk worden behandeld. Tusk noemt dit plan “Fort Europa”. De kampen zouden dienen om te voorkomen dat duizenden Afrikaanse migranten varen naar Europa, en ook voor degenen die meteen worden terug gestuurd. Ook moeten de Afrikaanse regeringen de mensenhandelaren oppakken en berechten. Als 3 EU landen dit plan steunen, waarschijnlijk zullen meerdere volgen.
  T. Tusk is nu voorzitter van de EU. Dit initiatief is de beste in jaren, en momenteel de enige dat kan voorkomen dat Europa “Little Africa” gaat worden. In Trouw vandaag, schreef columnist Ephimenco dat volgens de laatste berichten, (w.o. de International Organization for Migration) dat Afrika zal in 2050 2,5 miljard zielen tellen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.