Nederland neemt deel migranten van boot Lifeline in Malta op

Het was wederom een spannende episode van Aquarius 2.0: Lifeline. De boot met 230 immigranten die het hele dek onderkotsen, mochten uiteindelijk Malta in. Nederland neemt een deel van ze op. Aldus de Telegraaf.

Eventjes leek het erop dat de boot Lifeline, van het Duitse Mission-Lifeline, overal zou worden geweigerd. Italië en Malta hielden wederom voet bij stuk en Spanje had net al Aquarius binnengelaten. Heel die organisatie natuurlijk boos want ‘hoe kun je zo harteloos zijn’ terwijl ze zelf mooi de regels overtreden door die lui hierheen te halen. Enfin, Italië had er dus geen zin in, Malta deed ook verrassend moeilijk maar na een lange ‘will they, won’t they?’ drama scène, die zeker vijf dagen aanhield, zwichtte Malta uiteindelijk onder z’n eigen moreel kompas en liet de zeezieke migranten toch maar binnen. De echte reden dat zij zwichtten had meer te maken met het feit dat diverse landen, waaronder Duitsland en Nederland, hadden beloofd een aantal van de migranten op zich te nemen.

Exacte aantallen en hoe het allemaal verdeeld wordt onder de acht landen is niet duidelijk. Dit geeft wel weer een signaal van hoop en mogelijkheden voor het volk aan de overkant van de Middellandse Zee dat het dus gewoon weer mogelijk is om binnen te komen. De noordelijke landen maken wel wat afspraken en de zuidelijke landen laten je gewoon binnen… Hier nog een paar beelden van hoe Lifeline de 230 migranten oppikt.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. cor wit

  Ach ja rutte de viezerik haalt nog meer van de tuig binnen die levens lang op onze zak teren
  Maar o wee als jij als Nederlander met je buitenlandse liefde aan de poort staat dan dan is niks mogelijk dan mag je tien ruggen neer leggen voor inburgering
  Omgekeerde discriminatie van de Nederlandse staat de grootste smeer pijpen
  Het wordt eens tijd dat dit hele zootje word afgezet
  Een staats greep
  En wens ze allemaal iets toe

 2. vrijgezel32

  Wordt het niet tijd dat die schepen vernietigd worden? Na “lossen lading” gaan de mensensmokkelaars gewoon verder en halen een “nieuwe lading” migranten [en niet zoals hardnekkig wordt omschreven door journalisten ‘vluchtelingen’!] op.

  1. Peter Loosduinen

   Een met vrijgezel 32.
   Vernietig die kankerschepen die onze samenleving schade toebrengen !

  2. Original NL

   In de islamsterdamse haven ligt nog een oude russische onderzeeër. …idee????

 3. Diederik van Walsum

  De volgende generatie krakers zal ik maar zeggen 🙂

 4. Stanly2000

  Op de beelden wordt vol trots de redding vertoond van een kind en haar moeder. De rest zijn weldoorvoede jonge mannen. Neem ze maar op, zij zorgen dat we niet vergrijzen, geen inkrimping op het platteland en alle bedrijven kunnen weer putten uit een heel arsenaal aan prima geschoolde IT-ers en andere vakbekwame mensen.

 5. Ni28

  Hoe zou het ook anders kunnen aflopen, Nederland met haar staatsman is weer de braafste jongetje uit de klas. En ook de domste.

 6. Heinz

  Nederland voert een ruimhartig beleid, daar is niemand van doordrongen. Alsof vernietiging alles oplost. De EU lidstaten moeten dit oppakken, daar zijn afspraken over gemaakt.

 7. Cas-v86

  Denk maar niet dat hier ook maar één oorlogsvluchteling tussen zit. Allemaal gelukszoekers door de aanzuigende werking die ons prettige kabinet ZELF heeft veroorzaakt.

  Hoeveel van hen zullen over 5 jaar een verblijfstatus voor onbepaalde tijd krijgen? Juist, allemaal. Hoeveel van hen zullen er dan werk hebben of in elk geval de taal spreken? Juist; geen. Wie mag hier keer op keer voor opdraaien? Wij. Alsof we het niet al druk genoeg hebben met de ongelofelijke puinzooi die ons land nu al is. Waarom in godsnaam naar het VERSTE uithoekje van de wereld, waar de cultuur, taal, religie en ALLES het verst staan van wat deze mensen gewend zijn? Waarom juist HIER?! Oostenrijk en Slovenie houdt lekker de deur dicht; gelijk hebben ze!

 8. Ni28

  De enige goede en niet overwogen optie was om het schip naar Afrika te laten varen.

 9. lIN-T

  Extra kansloze parasieten in een terminaal ziek land is dodelijk.

 10. Ritter

  Waarom moet de belastingbetaler opdraaien voor illegale migranten die om het gratis geld ( ons sociaal stelsel) naar Europa reizen?

  De meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken maar illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa migreren vanwege economische/financiële voordelen ( lees uitkeringen en dat soort dingen).

  Daarvoor maken ze (mis) gebruik van de asielprocedure.

  Ook de “vluchtelingen” die oorspronkelijk uit oorlogsgebied komen (zoals b.v. Syriërs) zijn illegale migranten omdat ze vanuit veilige gebieden in de regio ( b.v. Turkije, Libanon, enzovoorts) naar Noord/West Europa reizen vanwege ons sociaal stelsel.

  Behalve het financiële plaatje is er ook en sociaal/religieus plaatje. De meeste illegalen zijn moslims en die nemen hun religie mee naar Europa en houden daaraan vast. Ook de tweede en derde generatie.

  Als gevolg daarvan vind er een sluipend proces van islamisering plaats met zelfs de oprichting van islamitische partijen die ieder jaar sterker zullen worden.
  ——–
  Karskens: Vluchtelingenpolitiek grootste bedrog van de 21e eeuw

  De verslaggever bezocht zelf het land en hoorde van bronnen ter plaatse dat tussen de 40.000 en 80.000 Eritreërs elk jaar daar vakantie vierden. “Dat zijn niet allemaal vluchtelingen, maar overwegend wel”, aldus Karskens, die sprak van “Eritrea Asiel Holiday Tours”.

  “Het moment dat ze een Nederlands paspoort hebben gaan 9 op de 10 terug”, aldus de oorlogsverslaggever. De uitzonderingen worden gevormd door mensen die daadwerkelijk slachtoffer zijn geworden van het regime in het land. “Die zijn te bang.”

  https://www.youtube.com/watch?v=DstSklx-p8s

  1. van Urk

   Inderdaad migranten zijn geen vluchtelingen. Albert Camus zei ooit eens: “Wie de dingen slecht benoemd vergroot het leed van de wereld.”

   1. Ni28

    Dat is ook de ziekte van vandaag de dag. Dingen niet met naam benoemen.

  2. lugar

   “De meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen”…

   Inderdaad, minder dan 10% komt hierheen om onze honingpotten, gratis geld, zorg en inwoning. En het werkt!

 11. Ernst Quispel

  We zijn nog steeds een beschaafd land.

  1. Holland

   Lulkoek Quispel. Het beste jongetje van de klas willen zijn heeft niets met beschaving te maken. Je als land laten misbruiken door illegale, kansloze immigranten heeft niets met beschaving te maken. Het heeft wel alles te maken met ruggengraatloze kwezels die kwijlend lopen te deugen en een harde krijgen van hun vermeende goede, linkse daden. Een beschaafd land zou zijn inwoners verdedigen en die schuit terugvaren naar Libie of welke hellhole die bruine jongens ook vandaan komen.

   1. Guus Geluk

    Holland stelt ons op de hoogte van diens definitie van beschaving: een bootje zeezieke migranten terugslepen naar, ja, de hel waar zij vandaan kwamen.

    1. Holland

     Lazer toch eens een keer op met je humanitaire deuggevoelens kwezel: ze hebben zelf voor de gevaren van de overtocht gekozen en van zeeziekte gaat niemand dood. Sleep ze godverdomme terug naar de kust waarvandaan ze vertrokken zijn, domme sneuneus.

     1. Guus Geluk

      Holland,

      Ik vind het nog steeds getuigen van beschaving de vluchtelingen – even los van of het economische vluchtelingen zijn – op te vangen. In Nederland kan vervolgens worden gekeken of deze in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning.

     2. Stanly2000

      Guus je hebt gelijk, haal ze naar Nld. In Nederland kan vervolgens worden gekeken of deze in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. Zo niet, dan kunnen ze zich rechtstreeks melden bij “Wij blijven hier.”

     3. lugar

      “Lazer toch eens een keer op met je humanitaire deuggevoelens kwezel…”

      Een pisvlekkenvriendje!

     4. Guus Geluk

      Stanly2000,

      Dat liever niet en de Republiek Amsterdam, nu onder aanvoering van Femke Halsema, zou strenger tegen die club moeten optreden. Laks links beleid.

     5. Guus Geluk

      Is de avondzuster al langsgeweest, Baaz?

  2. Ni28

   We zijn nog steeds een beschaafd land!
   En dat durft de minst beschaafde figuur op dit forum te zeggen. Die mensen beledigd en kwetst met zijn hatelijke opmerkingen en dan liefst onder de gordel slaat. Dat is laf en een beschaafd land kan met mensen zoals jij zich niet beschaafd noemen.
   Ik wacht nog steeds op jouw verklaring over de gisteren door jou geplaatste ongepaste opmerkingen over “mijn discutabele Nederlanderschap”. Verklaar je nader nu je te ver bent gegaan en doe het rechtstreeks aan mij. Of durf je dat niet? Je kunt natuurlijk ook je spijt betuigen hierover. Als je mans bent om mensen te kwetsen dan moet je ook mans zijn om spijt te kunnen betuigen. Ik blijf je aan herinneren.

   1. Holland

    Juist Ni28: Quispel zal kleur moeten bekennen. Toegeven dat hij een allochtonenhater is, kan hij niet – xenofobie past niet in zijn beschaafde straatje. Ben benieuwd hoe hij er zich uit redt. Maar antwoorden zal ie.

    1. Ni28

     Verwacht niet te veel, hij is behalve wat ik genoemd heb ook gemeen. Althans voor diegene die niet naar zijn pijpen danst. En hij weet waar de kwetsbaarheid van een allochtone ligt en dat maakt hem zo gemeen en laf als hij onder de gordel slaat. Hij zou als afschrikking voor de migranten kunnen dienen:). Gelukkig kwam ik al die jaren alleen maar betere mensen tegen. Maar als zo slechterik begint over de beschaving dan is dat wel erg brutaal.

     1. Holland

      Ni28, ik weet je achtergrond niet en die doet er ook niet toe. Ik vind dat je uitstekend, coherent en glashelder Nederlands schrijft, dat je op een intelligente en wijze manier formuleert en tot klinkende conclusies komt. Ik lees altijd graag je reacties omdat ze zuiver zijn en vaak nieuwe invalshoeken openen. Je bent een belangrijke reaguurder op DDS, altijd netjes en beschaafd en op de goede manier betrokken bij de artikelen. Gelukkig trek je je niks aan van een idioot als Quispel: je staat ver boven hem.

 12. EllyD18

  Het was te verwachten, Rutte moet aan zijn toekomst denken.
  Hoe hij Nederland achterlaat interesseert hem geen bal.

 13. Guus Geluk

  De analyse van het AD lijkt me correct: de West-Europese regeringen willen Italië gunstig stemmen in de aanloop naar de migratietop. Immers, het gaat om een eenmalige actie, die geen blauwdruk vormt voor Europees beleid.

  Het lijkt me hoe dan ook goed: één, om de Italianen te laten zien dat we hen niet in de steek laten (want de Italianen voelen zich terecht in de steek gelaten) en twee, omdat men aan boord leed aan zeeziekte. Humanitair.

  1. Stanly2000

   Guus,
   “Immers, het gaat om een eenmalige actie, die geen blauwdruk vormt voor Europees beleid.” Weet Guus hoeveel bootjes daar rondvaren en immigranten overnemen van de mensensmokkelaars. Ik kan je er zo een stuk of 10 noemen, die gesponsord wordt door NGO’s en de zieligheidsindustrie.

   1. Guus Geluk

    Excuus, ik vergat “blauwdruk” tussen haakjes te zetten: het was een citaat van de Maltese premier.

    Hoe het ook zij: naar ik meen neemt Nederland nooit migranten direct over uit Zuid-Europa.

    1. Stanly2000

     Guus, Nld neemt wel vluchtelinge over van Zuid-Europa in het kader van herverdeling waar de Visegrad landen op tegen zijn.

     1. Guus Geluk

      Stanly2000,

      Dat klopt: enkel in het kader van de herverdeling, teneinde de Italianen enigszins te ontlasten. Echter, niet op deze wijze.

 14. Nasrani

  De kan nog veul meer bij.

  1. van Urk

   Inclusief de exotische ziektes die deze ongevaccineerde migranten met zich mee brengen. Valt ook onder diversiteit zeker.

   1. Steve Van der Vekens

    Lepra is een erg diverse ziekte!
    Het zal ons goed staan.

 15. palko

  Onbegrijpelijk dat ons al veel te druk bevolkte en goedzakkige landje aan de Noordzee wederom bereid is een aantal nepvluchtelingen uit Afrika en Azië op te nemen. Ondanks dat ’s lands vuilnisbak al overvol is. Mark Rutte, onmiddellijk kappen met die flauwekul. Wij zijn het beu. Elke Mickey Mouse vluchteling is er één te veel.

 16. henk vintage

  Door dit soort acties komt er nooit een einde aan dit verdien model.

 17. Peter Loosduinen

  Nederland neemt 20 migranten Lifeline op
  Nederland vangt maximaal twintig van de ruim 230 migranten op die sinds vorige week vastzitten op het schip de Lifeline op de Middellandse Zee. Dat bevestigt het ministerie van Justitie en Veiligheid.
  Graag wil ik van het Ministerie van Justitie weten of de migranten die niet in aanmerking komen voor een verblijf in Nederland direct kunnen worden teruggestuurd naar het land van herkomst.

  1. Ni28

   Eenmaal binnen gaat niemand terug en die 20 migranten betekenen minstens honderd mensen na hereniging met familie.

  2. Steve Van der Vekens

   Alsof we blij zouden moeten zijn dat het maar ‘twintig’ migranten zijn.

 18. Ni28

  Verhuizen van continenten is geen oplossing voor migratie problemen. Dat is nog steeds te moeilijk om te bedenken. Niemand wordt hiermee geholpen, de eigen burgers niet maar ook niet de nieuwkomers die verkeerde verwachtingen hebben of kwade wil. Het begint met parasiteren op de kosten van de belastingbetaler en eindigt met onvrede en mogelijk geweld. Mensen blijven onderhouden op andermans kosten werkt niet en helpt niet, in tegendeel. Je bent beschaafder als je echt helpt en dat in de landen waarvandaan migranten komen. Investeren in die landen en niet afkopen met een berg geld want dat is een doodlopende weg.

 19. Stanly2000

  Zo te zien is volgens Marinetraffic de Aquarius weer op de terugreis. Met drenkelingen?

  1. Ni28

   Vast wel om de eenmalige gebaar te testen.

  2. Stanly2000

   Op weg naar Marseille. Kijken wat Macron doet als drenkelingen aan boord zijn!

 20. Tinneke

  The NeverEnding Story…. ondertussen hebben ze vanmiddag onder de bananenbomen weer duizenden nieuwe parasieten gemaakt!

 21. Gerlos

  Ik begrijp niet dat je gelukszoekers binnenhaalt die eigenlijk per kerende post retour naar hun thuisland moeten.

  1. Original NL

   Het houdt niet op….niet vanzelf!

 22. Ni28

  29@ Holland@ Beste Holland, dank voor je warme worden die heilzaam zijn als je net een nare ervaring opgedaan hebt. In enorme contrast met de hufterige en gemene uitlatingen van de (allochtone)mensen hater Quispel die de DDS dagelijks saboteert. Uiteraard heb ik geen Nederlandse schoolopleiding en ook geen cursus Nederlands gehad, dat was in mijn tijd niet gebruikelijk, je mocht het zelf uitzoeken. Dat heb ik gedaan terwijl ik ook besef dat het zeker verre van perfect is. Tot dusver werd ik ook altijd graag geholpen door velen die het ook graag deden. Door niemand werd ik uitgescholden, pas nu door Quispel. Ik heb best grote incasseringsvermogen en kan goed tegen opmerkingen behalve als die onder de gordel gaan. Quispel heeft een menselijke grens overschreden, hij mag mij voor alles vernoemen maar hij moet niet aankomen op de persoonlijke levensloop van iemand waarvan hij de achtergrond niet kent. Als persoon negeer ik hem voortaan helemaal maar zijn meningen zal ik altijd bestrijden omdat ik weet waarom en heb ervaringen opgedaan die een Nederlander nooit gekend heeft. Die wil ik delen, het kan nuttig zijn. Fijne dag.

  1. Guus Geluk

   Ik wist niet dat Holland tot warme woorden in staat was.

   Goed om te horen, als is het gericht aan zijn kersverse boezemvriend Ni28.

 23. DolleDries

  Zielig verhaal, maar wie is er nu de echte schuldige?
  Legitieme vragen, die volgens sommigen in West Europa niet langer beantwoord of zelfs maar gesteld mogen worden, zo lijkt het. Zo heeft het linkse Belgische weekblad Humo nu een zielig verhaal geplaatst getiteld ‘Mawda vluchtte naar ‘veilig’ België… en stierf er door een politiekogel.’ De Belgische politie beschoot namelijk het smokkelaarsbusje waar zij en haar familie inzaten. Humo haalt haar vader Amir aan, die zei in België ‘alleen een beetje geluk’ te willen vinden, maar in plaats daarvan ‘ons meisje te hebben verloren’.
  Inderdaad, een hartverscheurend drama. Maar plaats dit eens in het perspectief dat de Poolse parlementariër schetste: deze mensen probeerden met behulp van mensensmokkelaars – dus criminelen- illegaal een ander land binnen te komen, en namen daarbij welbewust enorme risico’s met hun leven en dat van hun kinderen. Als Europeanen hun kinderen aan dergelijke onaanvaardbare risico’s blootstellen, krijgen ze te maken met de Kinderbescherming, en kunnen hun kinderen bij hen worden weggehaald. Waarom moeten ouders van buiten Europa dan juist worden beloond voor vergelijkbaar onacceptabel risicovol gedrag met hun kroost?
  Bovendien misbruiken deze ouders de trieste dood van hun kind ook nog eens om de autoriteiten te verleiden hen alsnog asiel te geven: ‘Mawda ligt hier begraven, dus wij kunnen hier nu niet meer weg. Sorry Amir, jij en je vrouw Shamdin kunnen nu wel heel boos zijn op de vele Belgen die jullie hebben aangesproken op jullie gedrag, maar hebben ze geen gelijk? Want als je een normale verantwoordelijke vader was geweest, had je nooit zo gespeeld met het leven van je dochter, en had je haar nu nog steeds bij je gehad.
  En voor wie dit te hard vindt omdat het nu eenmaal ‘ zielige vluchtelingen’ zijn: zelfs volgens de cijfers van de VN is slechts zo’n 2% van de asielzoekers een echte vluchteling. De rest zijn allemaal economische migranten, en die kunnen ook de officiële, veilige weg bewandelen om asiel aan te vragen. Dat doen ze alleen meestal niet, omdat ze weten dat ze volgens alle geldende regels en verdragen kansloos zijn.

 24. Steve Van der Vekens

  Overal waar zij komen heerst er chaos, wanneer zij weer vertrokken zijn, zijn de enige resten die op hun aanwezigheid wezen de als ‘slib’ achtergebleven negerdrollen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.