Nieuwe onthulling over aanrandend bestuurslid Quintus Leiden: vereniging stopte alles 8 maanden in de doofpot

Geen categoriejun 27 2018, 12:00
Vanochtend brak het nieuws dat een bestuurslid van de Leidse studentenvereniging Quintus meerdere meisjes heeft aangerand, en dat meerdere dispuutsbesturen inmiddels in opstand zijn gekomen tegen de jongen. De Dagelijkse Standaard heeft met leden van Quintus gesproken en beschikt nu over meer details over het voorval. Het blijkt dat het gedrag van de jongen al maanden bekend was bij het bestuur, en zij dit stelselmatig in de doofpot hebben gestopt.
Opnieuw is de Leidse studentenvereniging Quintus in het nieuws. Ditmaal niet vanwege het brengen van de Hitlergroet of het overschildren van gaybrapaden, maar vanwege zogeheten #metoo-taferelen. Een penningsmeester uit het bestuur van de studentenclub heeft namelijk dit jaar maar liefst drie vrouwen aangerand.
Op GeenStijl werd vanochtend al een brief gepubliceerd die gestuurd was door de voorzitters van maar liefst vijf disputen. Allen zijn verbolgen over het feit dat de jongen een meisje ongewenst heeft betast aan borsten en billen, waarna zij alleen maar kon vluchten via de achteruitgang van het gebouw.
Gisteravond vond er een Algemene Ledenvergadering plaats over het voorval. Daar heeft het bestuur van Quintus nog maar eens benadrukt dat 'iedereen z'n mond moest houden' over penningmeester Ysbrand en zijn uitspattingen. Dat laatste is duidelijk niet gelukt, want leden die zich niet de mond laten snoeren zijn met details naar GeenStijl en De Dagelijkse Standaard gestapt. Bronnen beweren tegen De Dagelijkse Standaard dat het gedrag van Ysbrand zich niet alleen al maanden afspeelde, maar ook al maanden bekend was bij het bestuur. In ieder geval zouden zijn collega-bestuursleden al acht maanden op de hoogte zijn van het feit dat hun penningsmeester zich regelmatig ongevraagd aan meisjes vergreep.
Pas nu wordt overgegaan tot actie: Ysbrband is geschorst uit zijn bestuursfunctie, maar er niet uit verdreven. Leden vinden het onvoldoende en eisen nog steeds het ontslag van de jongen die nu nationaal in opspraak is geraakt. Het bestuur vindt echter nog steeds dat alle leden hierover moeten zwijgen als het graf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten