Niet alleen maar positieve reacties voor Femke Halsema: ‘te politiek-correct en grachtengordel’

We wisten al dat de kandidatuur van Femke Halsema veel stof deed opwaaien in Amsterdam , maar gisteren kwam de bagger gewoon nog een keer over de voormalige frontvrouw van GroenLinks heen. De petitie die opgezet was tegen Femke Halsema liet de schisma van de hoofdstad zien, maar nu moet ze die dus zien te dichten. Niet makkelijk voor een persoon die alleen al door haar accent als te elitair wordt gezien.

Wat mensen vooral dwarszit, is een gebrek aan bestuurlijke ervaring en zeker op gemeentelijk niveau. Zo is ze bijvoorbeeld niet eerder wethouder geweest. “Het wordt nog spannend. Critici verwijten haar verder een vrij kille houding”, zegt verslaggever Edwin van den Berg. “Ze zou te politiek correct zijn, te veel een grachtengordelsfeer. Ze zal het tegendeel moeten bewijzen, maar ik weet zeker dat ze daar ook de nodige begeleiding bij krijgt.”

Ik vind zelf Femke Halsema een goede vrouw. Als het een GroenLinkser wordt, doe dan maar Halsema. Het beste van het slechtste in dit opzicht. Al moet gezegd worden, ik ben al jarenlang fan geweest van haar stijl. Ze kan zo bedeesd on point zijn en ad hoc. Maar de vraag is of je zo iemand moet hebben in de Stopera. Je moet niet een intelligente politica daar neerzetten, maar een sociaal figuur en een verbinder. Daarom snap ik ook heel goed dat men haar niet graag daar ziet zitten. Ze kan inderdaad te kil overkomen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Frits Jansen

  Begint DDS mild te worden? Ik had veracht dat Halsema minstens zou worden neergezet als levensgevaarlijke moslimknuffelaar, en dat met haar aan het roer Nederland het beste Amsterdam er uit kan gooien. Ziet ze er niet een beetje uit als een Marokkaanse? Eerstdaags zal ze wel een hoofddoek gaan dragen, uit pure politieke correctheid.
  Als na de volgende verkiezingen het Jesse-effect doorslaat zal hij op zoek moeten naar ministers, en dan zal Femke wel weer naar Den Haag vertrekken. En dan kan Wilders burgemeester worden van Amsterdam. Of Joost Eerdmans. Die kunnen Amsterdam dan tot eerste islam-vrije stad in Europa maken. De moslims kunnen dan naar een kamp in Almere worden gestuurd, met een hoog hek eromheen.

  1. Stanly2000

   Fritsje,
   “De moslims kunnen dan naar een kamp in Almere worden gestuurd”. Kan niet Fritsje want daar wonen de ‘echte’ Amsterdammers.

  2. Dubbele Komma

   Je hebt er maar weer druk mee met al je nep accounts zie ik.

   Weer lekker de hele dag binnen zitten Dopper?

   Nog steeds geen werk gevonden?

   Al je reacties onder al je fake namen slaan ook weer als een tang op een varken….

   Zielige autistische narcist.

   En Femke is natuurlijk kut. Ongeloofwaardig dat ze zelf haar kinderen van een zwarte school af haalt omdat ze haar kinderen geen onderdeel wil laten zijn van een sociaal experiment,maar wel de gewone kutburger ermee opscheept met haar terroristenpartij.

   Buiten dat ze simpelweg niet is gekwalificeerd en geen ervaring heeft.

   Hoef je geen professor voor te zijn om dat te zien.

   Veel plezier achter je beeldschermpje Dopper.

   Betaald soros jou per uur of per bericht met al je fake accounts?

  3. Bloem

   Dat hoeft de DDS helemaal niet te doen, dat weet iedereen al. Uiteindelijk vraagt dhr. Jansen zichzelf al af waarom dit niet vermeld wordt. Waarmee bevestigd wordt dat zelfs links geörienteerde vogels niet langer ontkennen

  4. Rechtsaf

   @Fristje dat je er zelf over begint dat zou je toch niet verwachten hè Fritsje, overigens Fritsje, dat is zij natuurlijk ook, open grenzen en meer islam.
   Geloof mij als miepje Halsema een satanische gebedstent, ook wel moskee genoemd, inloopt, zij gewoon een hoofddoekje draagt natuurlijk..

   Ik bemerk dat wederom graag fascistische denkbeelden erop nahoudt en dan wijzend naar anderen natuurlijk want jij als rasechte islamsloerie en warme pleitbezorger kan dat natuurlijk over je heen laten gaan

  5. Fortiori

   Henk Bres, Frits ! Een media persoonlijkheid van de buiten categorie. Vlotte babbel.

  6. lugar

   “Ik had veracht dat Halsema…”

   Ik ook!

  7. meijer61200

   F.J.: Ze is inderdaad verachtelijk zoals je schrijft in je tweede zin. Krijg je nog geen jeuk trouwens? Is toch een vrouw zeggen ze, en het is warm buiten.

 2. DolleDries

  Het gaat er niet om of het een goede vrouw is Lars het gaat om of je de kwaliteiten bezit.Ook Johan Derks lichte even de sluier op dat ze helemaal geen bestuurlijke kwaliteiten heeft. Als je zo van niets in een keer burgemeester kan worden van Amsterdam de grootse stad van Nederland zonder ervaring in deze functie is de functie een lachertje. Maar het kan zijn als je een boekje schrijft dat dit doorslaggevend is.

 3. Ritter

  Was Halsema niet degene die adviseerde om kinderen op zwarte scholen te plaatsen?

  Maar haar eigen kinderen op een blanke school plaatste?

  1. Vit

   Waar je mee omgaat wordt je mee besmet, dat besefte zij ook wel. Om je kinderen tussen leerlingen te plaatsen met een IQ op het zwakzinnige af is dus niet zo’n goed idee.

  2. Ni28

   Nogal hypocriet zoals vele linkse ideeën.

  3. meijer61200

   Ritter; Klopt hoor! Haar kinderen hadden varkensvlees op hun brood en werden daarmee uiteraard gepest door de getinte medeleerlingen. Halsema’s commentaar;” ik wens mijn kinderen niet aan een sociaal experiment bloot te stellen”. Hypocriet tot op het bot. Zou wel fijn zijn als ze eens op spjaakles gaat, nu verstaat alleen de grachtengordel elite deze domme gans. Een gitzwarte dag al met al voor Amsterdam.

  4. Blue monday

   Zeker Ritter, dat heeft ze geadviseerd in de tijd dat Verdonk nog PSP-lid was, Wilders in de kibboets het linkse evangelie verkondigde, Pim Fortuyn nog lid was van de CPN en Donald Trump democratische kandidaten steunde en Republikeinse kiezers de grootste sukkels vond die er zijn.
   Oh…en natuurlijk uit de tijd van het kwartje van Kok, daar zul je ook wel nog over uitgezeten zijn.

  5. Robert Leiden

   @Ritter
   Nee.
   Zij was degene die haar tweeling van een kleine gemengde school op een grotere gemengde school plaatste zodat de tweeling niet bij elkaar in 1 klas hoefde te zitten.

   En iets anders… waar vind je in Amsterdam blanke scholen?

 4. EU kok

  Ongeacht op welke bestuurlijk niveau je in Nederland kijkt, Nederland lijkt tot op het bot verdeeld.
  De 2 groepen, tevreden en ontevreden, verdelen Nederland.
  De economische toestand bepaalt welke groep het hardste schreeuwt.
  Beide kampen hebben een vaste kern.
  De resterende zwevende kiezers, welke afgaan op hun tijdelijke gemoedstoestand, bepalen de uiteindelijke meerderheid.
  En zo houden we bij elke benoeming, beslissing of wat dan ook, een groep van teleurgestelden, welke vaak georganiseerd hun ongenoegen uiten.
  DDS is daar een duidelijk voorbeeld van.

 5. Guus Geluk

  Ik vind eigenlijk alle burgemeesters drie keer niks, behalve die van Rotterdam.

  1. Vit

   Eensch, intelligente moslims zijn op een hand te tellen, op een staat Aboutaleb en hier blijf ik steken.

   1. Guus Geluk

    Vit,

    Nee, het ging mij er om dat het aantal daadkrachtige burgemeesters op één hand te tellen is.

    1. Vit

     Oké mea culpa.

     1. Guus Geluk

      🙂

     2. Fortiori

      “mea maxima culpa”

 6. Verlazques

  Amerika kreeg Donald (Duck) Trump en Amsterdam Femke (Miep) Halsema. Meer kunnen we niet doen.

 7. meijer61200

  Femke Halsema gekozen??? Het zou mij niet verbazen dat tijdens het “geheime”overleg (hoezo democratie??)is geëist door GL dat Halsema zou worden benoemd. Beetje dreigen met bommen en aanslagen door het gestaalde kader van Groen Links (hoi Duyvendak)Deze weerzinwekkende partij heeft ervaring met het zaaien van terreur.
  Het is een gitzwarte dag voor Amsterdam.

  1. Rechtsaf

   @61200 mij ook niet onder het mom het “moet”een vrouw worden want dat is tegenwoordig noodzaak..

  2. Ernst Quispel

   “Beetje dreigen met bommen en aanslagen door het gestaalde kader van Groen Links”

   Soms is paranoia zo over de top dat het grappig wordt.

   1. meijer61200

    Kwispel;Lekker centjes bij mekaar aan het scharrelen? Je mag niet naar zomaar lekker naar buiten lopen natuurlijk buiten je verplichte uurtje luchten om. Lazer toch eens op sukkel.

 8. Babaji538

  Het heeft geen zin in dit land.
  Ga toch gauw weg, vieze trut.
  Aan de gang blijven, zonder enig inzicht.
  Petra Hermans

  1. Ernst Quispel

   De bijdragen van Petra zijn al lang niet meer leuk.

   1. meijer61200

    Laten we het over jouw continue gekotst maar niet hebben Kwispel. Je bent een domme lul, die amper de Nederlandse taal machtig is.

  2. Fortiori

   Het podium is aan U.

 9. Ni28

  Amsterdam is nu een super groene hoofdstad met linkse en groene college en nu een groen linkse burgervrouw. Is dat een verrassing? Vorig jaar werd zij al genoemd en haar heftige ontkenning was voor mij bewijs van haar benoeming. Zoals mw. Nanninga juist opmerkt is dit geen evenwichtige college en als mw. Halsema burgervrouw voor alle Amsterdammers wil zijn moet zij ook beseffen dat niet iedereen groen is en het verzet tegen haar benoeming nogal heftig was. Hier blijkt weer hoe belangrijk het is om burgemeesterschap verkiesbaar te maken. Hier wordt iets doorgedreven dat ook vele Amsterdammers niet willen en zo benoeming is dan ook als opgedrongen te beschouwen. Tijd zal het leren hoe goed of slecht deze keuze was.

  1. Guus Geluk

   Ni28 schrijft: “Hier wordt iets doorgedreven dat ook vele Amsterdammers niet willen en zo benoeming is dan ook als opgedrongen te beschouwen.”

   En tegelijkertijd schreef hij: “Amsterdam is nu een super groene hoofdstad met linkse en groene college en nu een groen linkse burgervrouw”

   Een supergroene stad met een supergroene burgervrouw, aangezien de supergroene vrouw is aangewezen door de supergroene gemeenteraad, maar u meent nog stééds dat de benoeming “opgedrongen” is?

   U spreekt in raadsels.

  2. Ni28

   De groene en linkse college heeft de burger een groen linkse burgemeester “opgedrongen”(want, “als opgedrongen te beschouwen”). Raadsel? Geen raadsel als groen links de college beheerst. Begrijpelijker, zo?

 10. Beukman

  Er zijn een paar duizend lullige handtekeningetjes opgehaald tegen Halsema. Het valt dus allemaal wel mee met de tegenstand.

  Die tegenstand blijkt bovendien voor een groot deel te berusten op haar geslacht. Zie de seksistische grappen die overal worden gemaakt. Zo kan ik me niet herinneren dat het gajes van geenstijl destijds met een ludieke schaal banketbakkerspikkies op de proppen kwam toen Van der Laan werd gekozen, zoals ze nu wél met een zooitje kutgebak aankomen. Hahaha.

  Ook het verwijt dat ze “kil” zou zijn (totale kwatsj trouwens) zal je niet snel over een man horen.

  Of Femke het goed gaat doen, zal de praktijk uitwijzen. Hoopgevend is dat toen Aboutaleb burgemeester van R’knor werd, het geklaag niet van de lucht was, want islamitisch, want Amsterdammer.
  Inmiddels is de tegenstand tegen deze man uitgedund tot een amechtig achterhoedegevechtje gevoerd door dolledriesachtigen, dat niemand nog serieus neemt.

  Dit feit zal hopelijk tot troost dienen voor onze nieuwe burgemeester. Het komt goed, meid!

  1. EU kok

   Beste Beukman.
   Ik kreeg het idee, dat u enige tijd hier afwezig bent geweest.
   Voor mijn gevoel viel dat samen met de mensonterende wijze waarop hier met vd Laan werd omgesprongen.
   Was uw tijdelijke afwezigheid toeval of had het met vd Laan te maken?

  2. Holland

   7400 handtekeningen tegen slissende Femke Kaakklem voor deze petitie met de navolgende inleidende tekst:

   “Houd Halsema uit de Stopera
   Geen zin om naar nasaal geneuzel te luisteren als je burgemeester aan het woord is? Geen zin in een toekomst waarin de vraag of je met je diesel de stad in mag afhankelijk is van waar de vriend van de burgemeester in rijdt? Wil je op die spaarzame mooie dag gewoon kunnen barbecueën? Wil je een antiterrorismebeleid waarin naast de good cop ook zo nu en dan een bad cop een rol heeft? Lijkt het je een handige eigenschap voor een toekomstige burgemeester om enige bestuurlijke ervaring te hebben? Wil je een burgemeester die opkomt voor je stad in plaats van de hele planeet? Wil je een burgemeester die de wereld niet onderverdeelt in zielig en fout? Kortom: wil je een leuk mens als burgemeester en woon je liever niet in een stad waar alle leuke mensen uit vertrekken? ”

   Voor iedereen die niet links of groen is, lijkt het me nu het moment om subiet uit de hoofdstad te vertrekken.

   1. EU kok

    7400 Handtekeningen van Amsterdammers of van een ieder die wat te zeuren had?

   2. Beukman

    @Holland
    Tjonge, wat laat zuur rechts zich hier weer kennen zeg. Wat een achterlijke petitie. Het zegt heel veel dat ze niet verder zijn gekomen dan een paar duizend handtekeningetjes. Zuur rechts laat hier ongewild zien dat Halsema hier heel aardig ligt.

    1. Rosasolis

     @Beukman. Het is overduidelijk dat een van de vele “ellendes” dat de
     zuur rechts jongens helemaal niet kunnen hebben is: Intelligente vrouwen in een hoge functie! Dat is volgens deze zielige domme kereltjes, het ergste van de ergste, vooral in het politiek!

     1. Holland

      Hier hoor ik toch echt heel duidelijk Quispel spreken.

 11. hitje89

  Amsterdam gefeliciteerd, nu opboksen tegen Dijksma en Groot Wassink. Zal niet meevallen, maar er zijn veel lieve belastingbetalers daar.

 12. Rosasolis

  Groen Links kreeg de meeste stemmen in Amsterdam in de gemeenteverkiezingen in
  maart van dit jaar. Daarom is het begrijpelijk dat de leider van dit partij in Amsterdam, gekozen werd als de nieuwe burgemeester. F. Halsema is jong, intelligent, gezond, en heeft bewezen dat zij goed kan samenwerken met haar collega’s. Zij was jarenlang leider van de nationale Groen Links partij, voordat zij dit functie vrijwillig had overdragen aan
  J. Klaver. Omdat velen houden van een man – vrouw maatschappij met gelijke rechten en plichten voor beiden, is het fijn te weten dat eindelijk een vrouw burgemeester wordt van onze hoofdstad. Hoewel Groen Links niet mijn partij is, wens ik F. Halsema veel succes.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.