Ongekende zet van Donald Trump: ‘Rusland moet weer meepraten bij de G7’

Donald Trump blijft maar verbazen. Niet alleen in eigen land, maar ook op het geopolitieke toneel. De G7 wordt nu ook de ‘G6+Trump’ genoemd. De Amerikaanse president heeft de intieme samenwerking binnen de G7 opgeblazen en heeft zijn Europese vriend, Macron, weggejaagd richting de Canadese premier, Justin Trudeau. Ambassadeurs en diplomaten zijn het over één ding eens: het is een verschrikkelijke G7 bijeenkomst vol politieke hostiliteit door de handelsoorlog.

Maar toch heeft bijna niemand de volgende zet van Donald Trump verwacht: het verzoek om Rusland weer te betrekken bij de G7. Vriend en vijand heeft hij met deze zet verrast:

De Amerikaanse president Trump wil dat Rusland opnieuw wordt toegelaten tot de G7. “Waarom hebben we dit overleg zonder Rusland aan tafel?”, zei Trump vlak voor hij vertrok naar Canada voor het topoverleg tussen de zeven grote industrielanden.

“We zouden Rusland weer moeten toelaten en ze zouden aan de onderhandelingstafel moeten zitten”, vindt Trump. Hij krijgt bijval van Italië. De nieuwe premier Giuseppe Conte zegt dat het in ieders belang is als Rusland weer mag meedoen. Canada zegt een terugkeer van de Russen niet te zien zitten.

Italië is het er mee eens, met de nieuwe rechts-populistische regering is er ook de wens voor meer toenadering naar Rusland. De Russen reageren nog een beetje afwijzend op het voorstel en stellen ‘dat ze andere dingen te doen hebben’. Een beetje hautain, maar je kan het ze natuurlijk niet kwalijk nemen.

In ieder geval is het de vraag of je de problemen met de Russen beter kan oplossen door hen te ‘straffen’, of door juist met hen het gesprek aangaan. Menig politieke cynicus zal zeggen dat er niet te praten valt met de Russen, maar je komt niet nader tot elkaar door maar te stoppen met praten. Dat is een ding wat zeker is.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Holland

  Trump is geweldig: verwarring zaaien onder de vastgeroeste kaders van de policor neppolitici en vervolgens komen met een totaal onverwachte inbreng. Ik smul iedere dag van der acties van die man.

  1. palko

   Tsja, Holland, het steeds weer verrassende optreden van Donald Trump is een verademing vergeleken met het continue kool en geit sparen van de vorige Amerikaanse president. De keihard hardwerkende burgers die ik ken in het zuidwesten van de Verenigde Staten zijn erg tevreden over Trump. Dat geldt echter niet voor de US-burger bij wie het parasiteren en profiteren in het bloed zit. Hopenlijk slaagt Trump er ook in om volgende week dinsdag in Singapore spijkers met koppen te slaan tijdens zijn ontmoeting met Kim Jong-un.

   1. Fortiori

    De keihardwerkende boer in de VS denkt er anders over. De staalperikelen zullen er voor zorgen dat onderdelen voor zijn machinepark flink zullen stijgen. Bedrijfskosten die de pan uitrijzen kunnen een failissement veroorzaken palko ! Slim gespeeld van Donald Trump.
    Dat noemen ze ook wel in eigen voet schieten. Maar weet hij veel ! Bij hem gaat het om show.

    1. DolleDries

     De Amerikanen gaan zelf meer staal maken dus goedkoper

 2. Guus Geluk

  Trump heeft Canada van zich vervreemdt, Europa tegen zich in het harnas gejaagd, maar gelukkig heeft hij Poetin nog.

  1. HaZ

   De “UI” Guus !

  2. DolleDries

   Nee Guus de EU heeft Amerika en Rusland tegen zich in het harnas gejaagd.
   Trouwens nog een succes van Trump deze week Duitsland gaat zijn financiële verplichtingen aan de NAVO verhogen

  3. Adriaan

   @Guus, waarom toch altijd negatief? Trump is niet mijn vriend, maar dit doet hij wel goed. Zelfs wat niemand voor mogelijk had gehouden, komt er toch een gesprek tussen Noord-Korea en de VS. Wees een keer blij.

  4. Bloem

   Canada heeft altijd een haat-liefde verhouding gehad met de VS

  5. Step one

   Trudeau blijkt bij bader inzien minder blij te zijn met al die (illegale) Moslim immigranten uit de VS die hij eerst a la Merkel ruimhartig wilde toelaten. Hoe zou dat nou toch kunnen? In ieder geval is de VS daar van af, dus het land van Donald Trump schoont ook nog eens op.

 3. DolleDries

  Weer een goede zet van Trump. Volgens de Telegraaf is Trump zenuwachtig best wel lachen met die krant.

  1. Two Ravens Black Kettle

   Het vochtig parochievodje van de VVD/D’66 is zenuwachtig ?

 4. Two Ravens Black Kettle

  Hear, hear

  Vrede in plaats van oorlog

  Ik weet dat de Deugmensen en 99% van de journalisten hedentendage de lijfspreuk van 1984 mentaal in hun volgevreten zelfingenomen bol getatoeëerd hebben maar de vredesapostel doesn’t give a shit.

  Of zoals de NPO/RTL-apparatsjiks en cultuur-marxisten op de universiteiten dagelijks bij het ontbijt pavloviaans monotoon opdreunen:

  “War is Peace”
  “Ignorance is Strenght”
  “Freedom is Slavery”

  En die gekke Donald doesn’t care
  Vandaar de hysterie bij de Apartheids/Diversity Politics Deugmens.
  Dadelijk ook nog eens normale betrekkingen met Rusland, vrede met N-Korea en Isis totaal uitgeroeid.
  Terwijl de Amerikaanse economie draait als een tierelier en de zwarte bevolking langzaam lijkt te ontwaken (steun voor The Donald onder zwarte bevolking onlangs verdubbeld)

  Dat is de nachtmerrie van de Deugmens.
  Vrede
  En mensen die uit hun hokjes kruipen.
  Tha Horror !

 5. Nasrani

  Trump is op de goede weg. Wijst Europa en Canada op oneerlijke handelstarieven. En hij gaat gewoon gelijk krijgen hoor. En hij gaat op een realistische manier om met Rusland. En in eigen land krijgt hij steeds meer handen op elkaar. Geweldig!

  1. lanex

   Hij zal dan meteen die infantiel Trudeau de les lezen. Hopelijk gaat deze kind man niet over in hysterisch diversiteits- geweeklaag!

 6. Ernst Quispel

  Ik ga er nog steeds vanuit de Putin in staat is Trump te chanteren met compromitterend materiaal. Om die reden moet Trump Putin steeds iets geven om openbaarmaking te voorkomen.

  1. Floris

   Trol Ernst zet zichzelf weer eens voor gek.

   1. Ernst Quispel

    Welke realistische verklaring heeft Floris voor het feit dat Trump de confrontatie met Putin angstvallig mijdt?

    1. Floris

     Waarom denkt trollemans dat Trump de confrontatie “angstvallig mijdt”?

     1. Ernst Quispel

      @Floris, dat gaf ik al aan. Gewoon goed lezen.

    2. Adriaan

     @Ernst, dat is voor jou een vraag, maar voor velen een weet. Veel mensen reageren niet meer op jouw opmerkingen. Ze zeggen dat je en trol bent. En ik ga ze steeds meer geloven. Ik blijf je, net zoals jij het blijft proberen, toch tegengas geven. Je vraagt, vraagt en vraagt, maar nooit kom je zelf met een verklaring of een plausibele uitleg. Het is echt niet moeilijk om een keer positief te zijn. Het feit alleen al dat Trump en Kim gaan praten. Straks zit hij ook met Poetin aan tafel. Als jij daar je twijfels bij hebt, zegt dat iets over jouw geestelijke gesteldheid. Je moet toch professionele hulp zoeken. Maar ik realiseer me ook dat dit tegen dovemansoren heb gezegd.

     1. Steve Van der Vekens

      Zo’n lange link! Daar heeft hij vast niet van terug!

   2. DolleDries

    Ik krijg de indruk dat Ernst nu helemaal te prooi is gevallen aan verstandsverbijstering.

  2. Baron von Munchhausen

   Ernst Quispel
   Waar heb je geen mening over?
   Jouw reacties zijn bekend:
   ALTIJD het zelfde riedeltje, zoals het semi-intellectuelen betaamt? (Als je niet begrijpt wat een semi-intellectueel is, ga ik je dat uitleggen)
   Anti-Trump
   Anti-Nederland
   Pro demente v Aartsen (Caracas ad Amstel)
   Pro Moslim
   Pro hijgerige hypes Groen-Links
   Pro EU
   Pro, Anti,… enzovoort, enzovoort,……noem maar op; je bazelt onafgebroken het zelfde riedeltje en trekt alles in twijfel, m.u.v. door mij genoemde Pro’s en Anti’s.
   Bevalt je het hier niet?
   Ga lekker emigreren naar het land van je Moslim-vrienden, waarvan je hun konten graag schoon likt.

   1. Bloem

    ++++

  3. Jormungandr

   Maar gelukkig kwam Jason Bourne op het laatste moment.

  4. meijer61200

   Dit uitschot, met name ene E.Q., F.J, G.G. Sletvana en nog een paar van die veredelde moslimlikkers krijgen maandelijks een vergoedinkje van DDS voor hun getrol. Dit om de site een beetje op te krikken, maar het niveau van Geen Stijl zullen ze bij DDS nooit halen, zeker niet met de geesteszieke opmerkingen van dit uitschot. Hoe minder mensen reageren op deze drek figuren, hoe sneller ze zijn opgerot.

 7. Ries

  He Kwispel, kun je nog wel slapen jongen? Dat kwispelende staartje van je valt meer en meer stil he? Jouw referentiekader dondert met de dag verder in elkaar. Jouw soort kennende, wordt het rond Kwispel steeds stiller. Jouw opdrachtgevers gaan je ook geen vijf euro per pestberichtje meer geven. Je hebt geen, lees goed GEEN enkele invloed.

 8. Ries

  Weet je wat de trollen nog kunnen doen? Dat wat ze eerder met Fortuyn hebben gedaan: er weer lustig op los moorden. Daar hebben ze al de nodige ervaring mee door het steunen en bejubelen van het kwaad der kwaden, namelijk de islam. Dat zal bij Trump niet zo eenvoudig zijn….

 9. Ni28

  Trump is een zakenman en onverwachte en verrassende stappen leiden in zaken en ook politiek vaak tot succes. Zie Kim die na wat geharrewar bijna Trump smeekte om een ontmoeting. Dan heb je ze waar je ze wilt hebben. Poetin is duidelijk ook verrast door deze stap vandaar die reactie. Zakenmensen praten eenmaal om tot zaken te komen maar politiek gezien is nog de vraag wat de bedoelingen van Trump eigenlijk zijn. Misschien Poetin een beetje het gezicht geven waar hij met verkeerde acties om vraagt? Het zou kunnen om zo de spanning te verminderen. Als hij maar niet vergeet dat ie met een sluwe vos te maken heeft. Altijd verrassend deze man die het heel goed doet ondanks alle schandalige tegenwerking. Hij is echt de VS op de wereldkaart opnieuw aan het zetten. De EU zal het ooit inzien, hopelijk niet te laat.

  1. HaZ

   De EU zend wellicht daarom “grootmeester” Rutte naar Washington, om Trump duidelijk te maken dat ie niet moet dollen met de EU.

   1. Baron von Munchhausen

    HaZ
    Waarom niet zuipschuit Juncker en komediant Timmermans naar Washington?
    Zijn de Amerikanen over tien jaar, nog steeds niet uitgelachen!

    1. HaZ

     Omdat Juncker een zuipschuit is en Timmermans een komediant. 😉

    2. HaZ

     En Rutte de Useful Idiot !

     1. Baron von Munchhausen

      Top!!!

    3. Fortiori

     Het was vroeger ook al lachen met de Baron van Muchausen. Sterke verhalen en opschepperij. In boekvorm voor kinderen vanaf 10 jaar. Aanrader !

 10. B. Pascal

  Niemand in de geschiedenis heeft de Russische beer klein gekregen. Van de Romeinen tot Hitler toe! Hou dat maar aan. De Russische volkeren hebben een eigen agenda, ze denken gewoon anders. Is dat vreemd? Nee!

  Een Rus leeft 5 weken op een korst brood. Wij nog geen uur zonder stroom.
  Vergis je niet, men kan niet op hun heen! Men moet wat met de russen.
  Dat is de waarheid!

  Beter handel en dialoog dan de aanhoudende domme Operatie Barbarossa!
  Want wij zijn net zo Barbaars, maar dan met witte handschoentjes.

  1. Baron von Munchhausen

   B. Pascal
   Zeer juist! Is 1000% de werkelijkheid!

 11. Ritter

  Degene die Trump kennen ( wat hij in het verleden heeft gezegd) is niet verbaasd.

  Trump is een zaken president die gewoon goede deal wil maken en wil samenwerken met andere landen. Maar dan wel op gelijke basis.

  Neem nu Canada. Die heeft importheffingen voor de VS. En Trump wil dat gelijktrekken door ook importheffingen in te stellen voor Canada.
  ———
  “Why isn’t the European Union and Canada informing the public that for years they have used massive Trade Tariffs and non-monetary Trade Barriers against the U.S. Totally unfair to our farmers, workers & companies. Take down your tariffs & barriers or we will more than match you!”

  https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1004909785547001856

 12. Frits Jansen

  Onzin. Om de simpele reden dat de Russische economie nog maar piepklein is. Als Trump cadeautjes wil uitdelen moet hij dat niet doen door deze economische dwerg bij de Grote Mensen uit te nodigen.
  Rusland lijkt op de kaart reusachtig maar er wonen net zoveel mensen als in Duitsland en Frankrijk samen en de rest zijn ijzige poolvlakten.

  1. DolleDries

   Gezien je laatste twee zinnen heeft Canada er ook niets te zoeken

  2. Fortiori

   Het enige product wat ik ken uit Rusland zijn buizen voor versterkers. Producten die Siemens vroeger vervaardigde maar reeds lang mee gestopt zijn. Wel apart zo’n versterker. Voor de hobbyist. Voor de rest ? Ik weet het niet, denk dat China voor de toekomst Rusland overvleugelt.

 13. Ries

  Ik zou Jansen willen uitleggen waarom Rusland er wel bij hoort, maar ik heb ook geleerd dat domheid zelfs met argumenten niet te bestrijden is.

  1. palko

   @Ries, heel verstandig van je. Voor halal trollen bestaat er maar één waarheid: De zelf verzonnen waarheid. Ik heb het afgeleerd verspilde energie te steken in een reactie.

 14. Ries

  Beste vaderlanders,
  Is het jullie al opgevallen dat de trollen na half elf verrekte druk zijn met niet-trollen? Zie daar de echte die_ hearts. De hele dag etteren en daarna spuiten, zuipen en andere ongein. De volgende ochtend worden ze na tienen pas wakker om daarna eerst de uitkering te incasseren om dan weer vervelend te worden. Wellicht nazaten van de vroegere dienstweigeraars. Erfelijk belast dus.kortom vuilnisbelt games.

  1. Steve Van der Vekens

   Pssst, dat is om de indruk te wekken dat ze buiten DDS,
   nog een leven hebben.

 15. meijer61200

  En de NPO maar schuimbekkend afgeven op Trump uiteraard! Trump doet het uitstekend, de griezelige EU-prinsjes/prinsessen sidderen voor deze meest machtige man op aarde. Wat een verademing na een omhoog gevallen drol als Obama! Op naar een nieuwe wereldorde onder leiding van de USA.

 16. Steve Van der Vekens

  Er moet een wereld gerund worden.
  Amerika, China, Rusland…
  Zij nemen het wel over van de EU.

  1. Steve Van der Vekens

   En het VK.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.