Bizar: Haagse jihadronselaar Azzedine C. is vrijgelaten onder 'voorwaarden'

Geen categoriejun 08 2018, 17:00
Een van de kopstukken van een groot ronselproject in Nederland is vrijgelaten, maar wel onder voorwaarden. Hij moest 5,5 jaar blijven zitten, maar mag nu vervroegd vrijgelaten worden, omdat hij tweederde van zijn termijn heeft uitgezeten. Dat je al een zo lage straf krijgt is bizar, maar dat hij na zo een korte tijd weer vrij komt, is al helemaal ongekend.

Azzedine C. zat in de extra beveiligde inrichting in Vught. Hij werd gezien als een van de kopstukken van een organisatie die jongeren probeerde over te halen om te vechten in Syrië en Irak.

C. mag volgens de voorwaarden niet demonstreren, hij heeft een socialmediaverbod en een gebiedsverbod. Op welke plekken hij niet mag komen, wil het OM niet zeggen.

Zo een crimineel als hij zal naar verwachting natuurlijk niet leven naar de standaarden van dit Westers landje. Hij ronselde niet voor niets al die mensen en een lange straf heeft die niet uitgezeten. Er zijn talloze manieren om onder die zogenaamde 'voorwaarden' vandaan te komen en alsnog alles weer voort te zetten. Wie weet heeft die in de tussentijd heel zijn netwerk wel onderhouden?
In elk geval valt er terecht nogal wat te vrezen als hij weer voor langere tijd zich vrij kan bewegen in Nederland. Je moet hem een kans geven natuurlijk, maar hij heeft iets tegen Nederland, Europa en het Westen. Dan moet je niet verwachten dat hij zich wil gaan voegen naar onze straffen en standaarden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten