Opnieuw schandaal Oostvaardersplassen: Staatsbosbeheer laat bevallend paard in sloot gewoon doodgaan

Een zwaargewond en bevallend paard werd op de Oostvaardersplassen niet uit de sloot gered door Staatsbosbeheer. Beelden van dit hartverscheurende tafereel bereikten vanochtend vroeg het internet.

Na de massale hongerdood van afgelopen winter zijn de Oostvaardersplassen deze week opnieuw het toneel geworden van onbeschrijflijk dierenleed – men keek deze week gewoon toe hoe een hoogzwanger en gewond paard in de sloot probeerde te bevallen, en daar overleed – ook het jonge veulentje redde het niet. Wederom wilden de autoriteiten niet ingrijpen, omdat dit volledig door mensen vormgegeven park nu eenmaal “de natuur” is, en in “de natuur” komen mensen ook paarden niet uit de sloot tillen.

Dat blijkt uit een hartverscheurend verhaal van twitteraar Eveline Oosterveld. De vrouw maakt zich boos over hoe het drachtige paard behandeld is:

evelinetweet1

evelinetweet2

Uiteindelijk kwam Staatsbosbeheer het paard toch ophalen. Toen was het argument ‘natuur is natuur’ ineens niet meer zo heel overtuigend. Gek hè…

evelinetweet3

De Telegraaf meldt een iets andere versie van de gebeurtenissen: volgens hen was het “onrust” dat het zwangere paard om het leven bracht. De krant wijst de actievoerders aan als schuldigen, in plaats van het overschot aan hengsten. “Ze kwam te dichtbij,” aldus het oordeel van krant.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Ni28

  Nederland wilt liefst een wildernis waar uitsluitend dieren met gele oormerken rondlopen. Een kinderboerderij is een goede oplossing.

  1. Ni28

   wilt moet wil zijn

  2. marij_camps

   Nederland is te klein voor deze onzin. Dieren plaatsen in een gebied waar ze van oorsprong niet thuis horen, hek er omheen zetten en laat maar aan rommelen? Hek is zorgplicht, simpel. Dit is een openlucht laboratorium, waar deze grote grazers als grasmaaiers worden gebruikt om het gebied open te houden. Met als gevolg, een kaalgevreten desolate vlakte, stukken waar je als mens al je benen breekt op die knijterharde grond, laat staan die arme benen van deze dieren. Stukken waar omgevallen boomstronken liggen, waar kralen van gemaakt worden, waar dieren zich gruwelijk aan kunnen bezeren. Stukken gebied waar het lijkt op Tjernobyl. En dan met een beheerder, die niet weet wat beheren is, sterker nog, het is krepeerbeheer.Tja, beter is om op te doeken.

 2. Ernst Quispel

  Ik bepleit dagelijks de afschuwelijke taferelen van dierenleed in de bio-industrie op het internet te zetten.

  Je weet wel, de dieren waarvan we dat goedkope vlees eten.

  1. Jormungandr

   Praat voor jezelf Idioot. En ja, ik eet geen vlees. Met je we.

  2. DolleDries

   Weer komt Ernst met we. Wat een domme sukkel is die man toch.

 3. fusilier

  Wie is we ? Wil je het even bij jezelf houden domoor.

  1. Ernst Quispel

   Je bent vegetariër, beste man?

   1. lugar

    Hup Marokko!

    🙂

 4. Florissa

  Een boer of iemand die slecht is voor zijn dieren krijgt (terecht) een zware straf, maar zodra de staat zich vrij mag bemoeien met de natuur ,wordt het een grote klerezooi ,dieren mogen creperen van honger ,of ziektes , omdat er een paar uilskuikens in wageningen gestudeerd hebben,en die het zogenaamd weten , de partij voor de dieren geeft niet thuis , net zoals de rest in de politiek , een grote schande , schop die lui van staatsbosbeheer de laan uit ,want als ze toch de natuur d’r gang laten gaan ,betekent dat zij ook niet nodig zijn ,ook niet om hekken te plaatsen ,zonder ,zijn de beesten veel beter af .

 5. Groen Rechts

  In echte natuur hoort er een biologisch evenwicht te zijn tussen planteneters en roofdieren.
  Die laatsten ontbreken in de OVP’s waardoor er een overschot aan “grote grazers” is ontstaan.
  Maar ach, als er een roedel wolven aan dit “natuurgebied” zouden worden toegevoegd gaan alle dieregekkies weer jammeren dat het zo zielig is dat moeder en veulen worden opgepeuzeld…

 6. DolleDries

  Het is de natuur zegt men.In Afrika fokt men maar raak de natuur kan dat niet aan in Afrika dus gooien we er miljoenen hier neer met een totale overbevolking.

 7. Noppes

  Misschien was het paard net zo verward als de boswachter , niks aan de hand toch verwarde paarden boswachters iedereen verward dat is de oplossing

 8. Noppes

  Anders waren ze toch wrl omgekomen gekomen van de honger , zo moeten we dat met afrika ook doen mijn opa verzamelde al uluminium van de bleubend pakjes voor die arme kindertjes in afrika nou kan je een ding zeggen ze hebben der geen condooms van van gekocht , zo van hey buurman mijn grond doet niks is droog ik heb twee kinderen oke buurman hier is water , ja maar nu heb ik 12 kinderen van zes vrouwen geef is een beetje meer en meer en meer en meer en meer

 9. Noppes

  Je mot gewoon de natuur zijn werk laten doen en daar waar niks kan leven moet je niks kunstmatig alsmaar uitbreiden en water naar de zee dragen het vruchtbare land reguleerd zelf wel zijn bevolking hoe meer geld en kunstmatige oplossingen je brengt hoe groter je het probleem maakt maar op een of andere gekke manier is het eringeslopen dat we die mensen verder de ellende in moeten drijven om ons eigen goed te dien voelen zo van kijk ik steun dit en dat en nogmaals ze kopen daar geen condooms voor en het probleem word groter want neuken ja dat kunnen ze wel met familie nichtjes achternichtjes en broertjes en zusjes en dan maar weer een baby voor de camera houden en het probleem als maar groter maken , maar ja zolang wij maar denken dat we aan het helpen zijn en die organiesaties daar hun orgies en dikke salarissen mee kunnen vergoeden , och en het is toch allemaal zo ver weg , dombos

 10. Noppes

  Schijnheilig gedoe wil je iemand helpen dan help je buurman of buurtgenoot dan zie je ook nog es resultaat en kun je zelf beslissen wanneer het genoeg is of niet en ga niet massaal euros in een bodemloze put duwen waar jezelf geen overzicht van hebt behalve een door de belastingbetaler oh zo zielig gemaakt filmpje en je in de handen vriijven wanneer de deurwaarder de auto van je buurman op komt takelen

 11. Noppes

  Of je de vingers afbijten wanneer hij de lotto wint en jij niet , bah

 12. lugar

  De bevalling bij paarden is sowieso precair. De minste verstoring kan er al voor zorgen dat het veulen niet komt en het paard sterft. Bevallen in een sloot is überhaupt geen optie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.