Petitie voor het alsnog geven van diploma's binnen een dag al 10.000 keer ondertekend

Geen categoriejun 24 2018, 14:05
Een petitie voor Arie Slob heeft binnen een dag al 10.000 handtekeningen gekregen. Hiermee willen leerlingen aangeven of de diploma's alsnog gegeven kunnen worden en dat de meesten niet zullen zakken vanwege de slechte daden van de ander. Deze beweging krijgt veel sympathie en de druk op Slob wordt hierdoor steeds groter en groter. Als dit zo doorgaat dan kan het niet anders zijn dan dat Slob moet toegeven en een uitzondering moet maken.

De 354 leerlingen van VMBO Maastricht zijn volgens de ondertekenaars het slachtoffer geworden van een school die ,,ernstig heeft gefaald''. Leerlingen hebben volgens de ondertekenaars zichzelf voorbereid op de landelijke examens om die vervolgens met succes af te ronden. Dit ondanks het falen van de school en ,,met een zelfstandigheid vergelijkbaar met hogere opleidingniveaus''.

Volgens de ondertekenaars is een examen niet bedoeld om te controleren of de school alle verplichtingen is nagekomen, maar om te toetsen of de leerling de lesstof beheerst. Om die reden moet de minister het diploma toekennen, zodat iedereen verder kan, vinden zij.

Zo'n veertig ouders van leerlingen van de eindexamenklassen van het VMBO Maastricht overwegen juridische stappen. Een advocatenkantoor bekijkt hoe de school aansprakelijk gesteld kan worden voor het ongeldig verklaren van het eindexamen van 354 leerlingen.

Slob heeft er nog niet duidelijk op gereageerd, maar dat zal komende week wel gebeuren. De PVV heeft in elk geval aangegeven dat deze scholen moeten sluiten en de leidinggevenden nooit meer in het onderwijs mogen werken. Ook de PVV ziet het als rechtvaardig als de leerlingen alsnog, voor deze ene keer, hun diploma krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten