Petitie voor het alsnog geven van diploma’s binnen een dag al 10.000 keer ondertekend

Een petitie voor Arie Slob heeft binnen een dag al 10.000 handtekeningen gekregen. Hiermee willen leerlingen aangeven of de diploma’s alsnog gegeven kunnen worden en dat de meesten niet zullen zakken vanwege de slechte daden van de ander. Deze beweging krijgt veel sympathie en de druk op Slob wordt hierdoor steeds groter en groter. Als dit zo doorgaat dan kan het niet anders zijn dan dat Slob moet toegeven en een uitzondering moet maken.

De 354 leerlingen van VMBO Maastricht zijn volgens de ondertekenaars het slachtoffer geworden van een school die ,,ernstig heeft gefaald”. Leerlingen hebben volgens de ondertekenaars zichzelf voorbereid op de landelijke examens om die vervolgens met succes af te ronden. Dit ondanks het falen van de school en ,,met een zelfstandigheid vergelijkbaar met hogere opleidingniveaus”.

Volgens de ondertekenaars is een examen niet bedoeld om te controleren of de school alle verplichtingen is nagekomen, maar om te toetsen of de leerling de lesstof beheerst. Om die reden moet de minister het diploma toekennen, zodat iedereen verder kan, vinden zij.

Zo’n veertig ouders van leerlingen van de eindexamenklassen van het VMBO Maastricht overwegen juridische stappen. Een advocatenkantoor bekijkt hoe de school aansprakelijk gesteld kan worden voor het ongeldig verklaren van het eindexamen van 354 leerlingen.

Slob heeft er nog niet duidelijk op gereageerd, maar dat zal komende week wel gebeuren. De PVV heeft in elk geval aangegeven dat deze scholen moeten sluiten en de leidinggevenden nooit meer in het onderwijs mogen werken. Ook de PVV ziet het als rechtvaardig als de leerlingen alsnog, voor deze ene keer, hun diploma krijgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Ni28

  Bij de gerechtshof gaat het normaliter zo dat de crimineel na een procedure foutje vrijuit gaat. Misschien kunnen wij dit vreselijke recht op die school nu toepassen. Zoals het naar uitziet is de school zelf in gebreke gebleven na vele klachten. En het landelijk examen is op zich geslaagd. De studenten mogen niet slachtoffer worden van laksheid en onkunde van ambtenaren. Het laat wel zien hoe de onderwijskwaliteit steeds meer achteruit gaat. Die ambtenaren en leraren zijn het vrucht van de kwalitatief mindere opleiding die zij zelf genoten hebben.

 2. wheelboy

  Slob Was dat niet die man die lekte in de commissie stikum .En die toen als de noorderzon verdween ri Zwolle .En toen de lucht geklaard was weer terug naar het Haagse kwam .Ja dat is hem .Joh Slob bid een keer 3 weesgegroetjes en geef die kinderen dat diploma . Zijkerd

 3. Pescador

  Slob is ook weer zo´n overdreven christelijk (missenlijk) mannetje die zich wil laten gelden, nou die hele christelijke partij is een grote aanfluiting hoe christenlijk kun je zijn??? De baas van de klub liegt als een grote en heeft demencie slob vind zig een grote kerel om een heel jaar van de kinderen af te pakken. Je zou terplekke mohammedaan worden wat een ongelofenlijke sukkels als dat het geloof moet worden wordt je toch geen lid van zo´n partij

 4. lugar

  Ik neem aan dat Arie hier schijt aan gaat hebben?

  1. Rechtsaf

   @lugar ja regeltjes hè, maar die dan weer niet gelden voor islamitische scholen

   1. lugar

    @Rechtsaf: Volgens mij gelooft Arie ook dat islam een religie is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.