PvdA-leden willen een grote linkse vuist maken: stemmen voor motie voor één kieslijst met GroenLinks en SP

Maar wat vindt GroenLinks daarvan? Om nog maar te zwijgen over de nogal dictatoriaal bestuurde SP?

Een doorbraak in linkse politieke kringen:

De leden van de Partij voor de Arbeid hebben tijdens hun partijcongres gestemd voor verregaande samenwerking met GroenLinks en SP. Ze pleiten in een motie voor één gezamenlijke kieslijst met GroenLinks en SP bij de Eerste Kamerverkiezingen van 2019.

Hilarisch genoeg smeekten andere linkse partijen, die traditioneel kleiner zijn, hier al jaren om. Als ze de krachten bundelden, zeiden zij, zouden ze daar allemaal beter van worden. Maar de PvdA wilde daar nooit aan. De sociaaldemocraten gingen namelijk uit “van eigen kracht,”  waar ze mee bedoelden dat ze de andere linkse partijen helemaal niet nodig hadden.

Tientallen jaren lang was dat inderdaad zo. Nu niet meer. Tegenwoordig is de PvdA eigenlijk verworden tot een margepartij, die niet eens meer erg serieus genomen wordt door andere linkse partijen. En dus zijn leden van de partij opeens bereid om wél op grote schaal samen te werken met GroenLinks en de SP.

Heerlijk, die hypocrisie. Daar trapt toch verder helemaal niemand in?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Frits Jansen

  Een monsterverbond? Het CDA is ook gelukt.
  De SP zijn geen sociaaldemocraten maar socialisten. Eigenlijk hetzelfde als de communisten die in Groen Links opgingen. Zulke lieden gaan verder dan de communisten van de DDR. Een socialistische heilstaat slaagt alleen bij hardhandige onderdrukking. Staatsterrorisme.
  De PvdA is de enige gematigde in het spel, maar het lijkt wel dat wie matigt verliest.

 2. Gerlos

  Ik kan er niet wakker van liggen van dat linkse geneuzel.

 3. Ni28

  De PvdA is helemaal uitgespeeld en is bereid van ellende om zich te voegen bij GL en SP. Samen zouden zij een linkse monster creëren niet beseffende dat zij een Golem aan het bouwen zijn.

 4. DolleDries

  Wat een linkse armoede.

 5. Kees

  Een monsterverbond is alleen goed voor de producenten van prikkeldraad, die varen meestal het beste bij een socialistische heilstaat.

 6. Koos sssss

  Misschien moet de PvdA zich eens gaan afvragen wie zij denkt te vertegenwoordigen.

  Ten tijde van Joop den Uyl zette de PvdA zich ervoor in, dat de blanke Nederlandse arbeider ook een stukje vlees op zijn bord kreeg en dat hij ook auto kon rijden.
  Over de manier waarop de PvdA dat deed kan je jezelf afvragen of die partij daarin niet veel te ver doorschoot, maar de partij vertegenwoordigde wel haar doelgroep.

  Nu de PvdA haar doelgroep compleet heeft laten vallen resulteert dat in een electorale leegloop. Daar ga je met een monsterverbond met SP en GL echt geen verbetering in brengen.
  De PvdA zal zichzelf weer opnieuw moeten uitvinden. Dat is het enige dat effect sorteert.

  1. Ernst Quispel

   Ten tijde van Joop den Uyl zette de PvdA zich ervoor in, dat de blanke Nederlandse arbeider ook een stukje vlees op zijn bord kreeg en dat hij ook auto kon rijden.

   Dat is gelukt, alle arbeiders in Nederland rijden in een auto en schrokken zich vol met kiloknallers.

   1. Siemien

    @Ernst en hebben een uitkering omdat ze geen vuil werk willen doen toch?

    1. Ernst Quispel

     Vindt Siemien gepensioneerden ook smerige asociale uitkeringstrekkers?

 7. Bes Tolen

  De PvdA heeft daar waar de ontwikkelingen van de laatste decennia niet tot de te botte hersens zijn doorgedrongen nog oude partijleden, die leven bij de gedachte aan Den Uijl, Vondeling en consorten. Voor het overige is het vooral de linkervleugel van eerder, die heeft overleefd en aangevuld met linkse groepen, die dachten deel te kunnen krijgen aan regeringsmacht voor de PvdA en verder vreemdelingen en wie er voor werkten (en werken). Het gaat hier om groepen, die zich kenmerken door radicale standpunten, die van groot gebrek aan werkelijkheidszin getuigen. Een soort, dat anders even goed Groen Links of SP had kunnen zijn. Met andere woorden, de PvdA is op alles links geworden in de weinig kritische zin, de eenzijdigheid als bij GL en SP. De PvdA heeft veel overeenkomst gekregen met partijen, die vanouds de communistische ideologie aanhingen en aanhangen. Internationale invloeden spelen daarbij wellicht de hoofdrol. Op het meest belangrijke gebied, dat van massa immigratie faalde de partij geheel. Kritiek in de partij, vaak van intellectuelen, hierop was er zeker maar invloed bleef nihil. Het grote falen, mee door gebrek aan goede leiding en goed is hier het kritisch kunnen beoordelen van wat de PvdA nu aan mensen op verantwoordelijke posities zette. Doordrijvers radicalen, eenzijdige belangenbehartigers en charlatans carrièrejagers. Onbekwamen en sjacheraars, heeft de politiek meer dan genoeg. De PvdA lijdt al lang onder waar nu ook de hele maatschappij onder lijdt. Niet alleen links.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.